Murat Özyer

• Konbuyu başlatan ahadana
  • Başlangıç tarihi
Bir şube'de bu kadar çok baş olursa olacak budur. Koordinatör menajer bilmem ne sekreteri. Organizasyon yapısı çok dallı budaklı.

Murat bey zamanında ben bu olacakları kısmen dile getirdim,yapılanın yanlış olduğunu bu kişilerin buraya torpille geldiğini,bu iş gerekli vasıflara sahip olmadığını daha önce bize büyük zararlar verdiğini defalarca yazdım sizin bana verdiğiniz cevap çok açıktı ispatınız nedir.Sanırım bu son olay gerekli ispat olmuştur.

Murat özyer'i ismini gördüğüm, duyduğum zaman direkt aklıma yıllar önceki telekom play-off serisinin 2. maçındaki son 2 dakikada gelmekte 4-5 sayı öndeyken 3 pozisyon potaya gidemeyen takıma aldırmadığı mola ve geriye düştüğünde rakibi dinlendirmek için aldığını düşündüğüm mola aklıma geliyor yoksa kazanmak gibi bir fikri olduğunu hiç düşünmedim. ve bench arkasındaki ben galez bir küfür savurmuştum tam kulağının dibinde göz göze gelmiştik o an anlamıştım basketboldan anlamadığını (zira gözlerindeki çaresizlik basiretsizliğin değil bilgisizliğin ve yeteneksizliğin göstergesiydi) velhasıl kelam belki iyi bir galatasaraylısın ama her deplasmana giden yağmur çamur, kar kış demeyen taraftarın olduğu yerde sırf galatasaraylı olmak orada olmayacağının net göstergesi.

Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Murat Özyer, GSTV’ye açıklamalarda bulundu. Eurosport’ta yazılı metni yer alan açıklamalar şu şekilde:

“Yoğun bir dönem geçirdik. Haziran’ın sonunda ben kulübe geldim ama bir baktım şimdi Eylül ortasındayız. Kadın takımı neredeyse kurulmuştu, erkeklerde de Ergin Ataman’ın önderliğinde yeni bir kadro kurduk. Yoğun geçti ama iyi oyuncular aldık. Güzel bir hazırlık dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum.

Çok istememe rağmen İtalya kampında bulunamadım. Bürokratik işlemlerim vardı. Şimdi Rixos turnuvasına gideceğiz, hazırlık turnuvasının ikinci periyodu bugün başlıyor. Milan Macvan mesela Sırbistan Milli Takımı’ndan geldi. Türk Milli Takımı’ndan kadromuza katılan çok isim var. Takımda birçok oyuncu birbiriyle bugün uçakta tanışacak. Öte yandan, İtalya kampında oyuncular yemek yedikten sonra bile masadan kalkmıyor; uzun süre oturuyorlarmış. Bunu öğrenince çok mutlu oldum.

Bence Rixos Turnuvası’nın en hazır takımı Unics Kazan. Bu ayın sonunda Euroleague’de eleme oynayacaklar ve fiziksel olarak diğer takımlardan daha güçlüler çünkü daha çok çalışma imkanı buldular. Rixos Turnuvası özelinde de biz de iyi bir performans göstermeye çalışacağız, bu önemli bir prova. Ergin Ataman, bu yıl takımını Euroleague tecrübesi yüksek olan oyunculardan kurdu. Galatasaray basketbol tarihinde bir Avrupa Kupası yok. Biz de bu sezon Eurocup’ı almak istiyoruz.

Antalya’ya İstanbul’dan giden seyirciler olduğunu duydum. Onlara teşekkür ediyorum, hep beraber takımı ilk kez Türkiye’de izleyeceğiz.

İtalya’daki turnuvaların en başarılı isimlerinden biri olan Henry Domercant, eşinin doğumu nedeniyle Amerika’ya gitti. O da iki-üç gün sonra yeniden aramıza katılacak.

Ergin Ataman Türkyie’de takım kimyasını en iyi kuran üç koçtan biri. Bazı oyuncuları bulduğu zaman, onları bırakmıyor. Alphonso Ford öyle. David Hawkins öyle. Ergin Hoca’nın takımlarına baktığımız zaman zaten bu yönde de sürekli başarılı olduğunu görüyoruz. Vagonlarda bir aksama varsa da onların yerine uygun oyuncuları bulabiliyor. Bence sezon başı düşünüldüğünce çok iyi bir kadro oluşturduk ifadelerini kullandı.

Ciddi hedefleri olan takımların, savunmada caydırıcı beş numaralara ihtiyacı var. Bu bir gerçek. N’Dong da bu yüzden aramıza katıldı, çok tecrübeli bir oyuncu. Barcelona’dan buraya gelmesi kesinleştiği zaman, telefonda ilk onla konuştuğumda aramıza katılacağı için çok heyecanlıydı. Bize çok yarar sağlayacağını algıladım. Hedefleri yüksek bir oyuncu ve yaşı nedeniyle genç uzun rotasyonumuza çok katkısı olacağını düşünüyorum. Euroleague seviyesinde önemli bir isim, onu kadromuza kattığımız için keyifliyim.

Galatasaray geçen sene üç kupa alan, sezonun en başarılı antrenörüyle anlaştı. İşin güzeli de kendisi iyi bir Galatasaraylı. Oktay Mahmuti’nin takıma kattığı birçok şey var ve doğal olarak yapamadıkları da var. Erkek takımında bu bir bayrak yarışıydı, sıra Ergin Ataman’da”.

Murat Özyer EuroSportta verdiği röportajda "GS basketbol tarihinde bir avrupa kupası yok". demiş. Keşke "Erkek basketbol tarihinde" deseydi:( Kadınların FIBA Euro Cup'ı almış olduğunu bilmemiş olamaz. Çünkü Kupayı aldığımızda salonda ağlamaktan gözleri kıpkırmızı olmuştu. O günden beri ona karşı sevgim farklıdır. GS'lılığına hiç bir zaman lafım olmadı zaten. Umarım bu hatayı bir daha yapmaz anlık unutkanlıktır.

İlkan olayı konusunda gerçek düşüncelerini de açıklaması en büyük temennimiz. Kulübün aynı gün gece yaptığı açıklama hala akıllarımızda. O açıklamanın arkası dolu olduğuna inanmak istiyoruz. Diğer türlü orada durması bizim açımızdan sakıncalı ve üzücüdür.

Murat Özyer İlkan konusunda ne söyleyecek, hatayı kabul etmek bir erdemdir. Çıkıp biz oyuncuya taviz vermedik, o da boşluktan yararlandı ve gitti dese çok daha fazla yücelecek. Ancak 17 Ağustos akşamı "bir kulübümüzün internet sitesinde" diye başlayan açıklamanın ardından oyuncu Fener'de lisans aldı. Kimse federasyona da söylenmesin, sen böyle bir hata yaparsan karşılığında bu olur.

Size bazı sorular soruyorum!!!

1-Nevriye'nin sakatlığını biliyormuydunuz.(Ne zamandan beri)

2-Nevriye transfer olurken size ameliyat olacağını belirtimi ?

3-Fenerbahçe neden Nevriyeyle anlaşmadı araştırdınız mı?

4-Neden ameliya olacağını takım arkadaşları dahil herkesden sakladınız.

5-Nevriye'ye verilen ilk yıl 500.000 avroyu sizmi onayladınız.

6-Neden Nevriye için özel bir chekup yaptırmadınız.(yapılmasına karşı çıktınız)

Aslında bu soruların cevaplarını ben biliyorum ancak ben yazarsam yine forumda karşı çıkanlar olacak,sizin ağzınızdan duysunlar cavapları.

Murat Özyer buraya geliş amacının GS'ı kazıklamak, milyonlarca avro zarara uğratmak, taraftarı tribünden uzaklaştırmak olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Allahını seven Özyer'in üstüne biraz cibiliyet atsın belki yediği kaba artık pislememesi gerektiğini anlar !

Bu adam ne yaptı bu kadar tepki çekti anlayamıyorum. Niye Galatasaray'ı kazıklamaya çalışsın hadi diyelim ki Galatasaray'dan nefret ediyor.

Yaw adam ekmeğini bu işten kazanıyor. Yaptığı işin sonucunun başarısızlık olmasını ister mi? Her şeyden önce başarıyı daha fazla kariyer ve para için ister.

Fenerbahçe gibi olmayalım arkadaşlar onlar sürekli birbirlerini yer. Biz bir şeyi eleştireceksek daha yapıcı eleştiriler yapalım sadece eleştirmiş olmak için değil.

Bu adam ne yaptı bu kadar tepki çekti anlayamıyorum. Niye Galatasaray'ı kazıklamaya çalışsın hadi diyelim ki Galatasaray'dan nefret ediyor.

Yaw adam ekmeğini bu işten kazanıyor. Yaptığı işin sonucunun başarısızlık olmasını ister mi? Her şeyden önce başarıyı daha fazla kariyer ve para için ister.

Fenerbahçe gibi olmayalım arkadaşlar onlar sürekli birbirlerini yer. Biz bir şeyi eleştireceksek daha yapıcı eleştiriler yapalım sadece eleştirmiş olmak için değil.

Alper kardeşim bilmeden savunma istersen Nevriye hangi idmanda sakatlanmış,kız zaten 1 aydır yürüyemiyorken,hangi idmanda sakatlanmış,2 kez idman yaptı erkek takımıyla orda mı sakatlanmış.Şimdi niye saklanmış bu haber iddaa ediyorum Nevriyenin ameliyat olduğunu Işıl bile bilmiyordu.

Bu konuda mithat beye sonuna kadar katılıyorum nevriyenin problemi olmazssa fener bırakırmı onu . Demekki problemi biliyorlardı ve üstelemediler belkiye nevriye kendini toparlayamayacak aynı yerden daha öncede ameliyat oldu veya fenerdeyken bu problemi ile ilgili bir kaç haber okumuştum.

ilkanın göz göre före kaçırılması ve nevriye transferi bencede murat özyer hatasıdır.

İddalarınızı ispatlayabiliyor musunuz? Hem diyelim ki sakatlığı vardı. Sakat sporcu transfer edilemez mi? Hamit Real Madrid'e transfer olduğunda sakattı.

Eğer Nevriye 2 ayda kendisini toparlayamaz ve oynayamazsa o zaman haklısınız. Bu iddalarınızı unutmayın zamanı gelince sonuna kadar eleştirin ama varsayımlar üzerinden bu kadar iddalı olmak doğru değil.

Şube Koordinatörü Murat Özyer Açıklamalarda Bulundu

Galatasaray Spor Kulübü Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer, Galatasaray Televizyonu Ana Haber Bülteni'nde Banvit-TÜBAD Turnuvası, David Hawkins ve Nevriye Yılmaz sağlık durumlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Özyer konuşmasına Bandırma'daki organizasyon ile başlayarak "Banvit ve TÜBAD’IN birlikte düzenlendiği çok güzel bir turnuvadayız. Bizim için de Antalya Rixos Cup’tan sonra bir devam niteliği taşıyor organizasyon. Turnuvalar arasında antrenman yapacağımız süre çok azdı. Koçumuz tarafından planlanan bir dönem yaşıyoruz. Lokomotif Kuban maçına baktığımızda geriden gelerek kazanabileceğimizi gördük. Bu hazırlık döneminde maç sonucundan çok Ergin Ataman’ın uygulamak istediği oyun sisteminin oturması, takımın beraber oynamayı öğrenmesi ve maç ritmini kazanması önemli bizim için" dedi.

Hawkins'in son durumuna değinen Özyer "David Hawkins üçüncü çeyrekte kaburgasına gelen bir darbe sebebiyle sakatlık geçirdi. Bandırma'daki hastanede iki farklı röntgen çekildi ve buradaki doktorlar şu an için önemli bir şeyi olmadığını ve oyuncunun bu akşamı kontrol altında geçireceğini belirttiler" şeklinde konuştu.

Sözlerini kadın basketbol takımımızın yıldız isimlerinden Nevriye Yılmaz'ın geçirdiği operasyon ile sürdüren Özyer "Nevriye Yılmaz belinde oluşan fıtıktan dolayı Pazartesi günü ameliyat oldu. Ameliyatı geçirir geçirmez de doktorlar tarafından yürütüldü. Doktorları ameliyatın iyi geçtiğini söyledi. Nevriye de kendini iyi hissediyor. Bir buçuk ay sonra parkelere geri döneceğini öğrendik. Tabii bu ileri ve geriye alınabilir bir tarih. Biz oyuncumuz en kısa zamanda ve en sağlıklı şekilde parkelere dönmesi için gereken bütün müdahaleleri kulüp olarak yapacağız. Nevriye’nin bu sıkıntısı geçtiğimiz Cumartesi günü idmanda istemeden beline gelen bir darbe sonucu oldu ve yere düştü. Ondan sonraki tetkiklerde doktorların bize yazılı olarak verdiği raporda yeni oluşan bir fıtıktan söz ediliyor. Spor hayatına devam edebilmesi için de bu oluşan fıtığın ameliyat edilmesi gerekiyordu. O yüzden Pazartesi günü ameliyat edildi. Nevriye Fenerbahçe’den bize transfer olurken iki Milli Takım turnuvası arasında bu transferi gerçekleştirdik. Kadın Milli Takımı Olimpiyatlara katılmak için bir eleme oynadı. O turnuvanın sonunda 6 Temmuz’da biz full bir sağlık testi yaptık. Testin sonunda beş ayrı doktordan spor yapmasında sıkıntı olmadığının raporunu aldık. Ondan sonra kontrat imzaladık. Bunu hatırlatmak istiyorum unutanlara. Biz bu sözleşmeyi imzaladıktan sonra Nevriye Olimpiyatlara gitmek için Milli Takım kampına katıldı. Olimpiyatlarda 26 dakika ortalamayla A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın en çok ve en iyi oynayan oyuncusu oldu. Sonra diğer oyuncularımız Bahar, Işıl, Şaziye ile birlikte Baş antrenör Ekrem Memnun’un verdiği sürede izin yaptı. Sonra takıma katıldı ve çok iyi idman yapıyordu. Fakat sporda böyle şeyler var ve olmaya da devam edecektir İstememize rağmen. Kimsenin başına gelmesini istemeyiz. Cumartesi günü de başına böyle bir sakatlık geldi. Ümit ediyorum en kısa zamanda bizimle beraber olacak. Daha önce Galatasaray formasıyla yarım bıraktığı kupa serisine kaldığı yerden devam edecek." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

GS Erkek/Kadın-Tekerlekli sandalye basketbol takımları bugün Van'da sezon açılışı yaptı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yöneticimiz Sedat Doğan'ın GSTV'ye yaptığı açıklamalara göre bu işte ön ayak olan öneride bulunan ve bunun için çalışma yürüten kişi Murat Özyer'miş. Kendisini eleştiririm bundan sonra da eleştireceğim ama kişilerin iyi yaptığı şeyleri de seslendirmek ve alkışlamak gerekiyor. Bu yüzden kendi adıma Murat Özyer'e teşekkür ediyorum. yıllardır dediğim bir durumdu bu. Daha çok futbol takımı için demiş olmama rağmen Basketbol takımının yapması (takımlarımızın normal sezon içinde gitmediği şehirlere gidilmesi) bir basketsever olarak çok hoşuma gitti. Başta Murat Özyer olmak üzere emeği geçen herkese ve oraya giden takımlarımıza teşekkür ediyorum.

O kadar çok boş konuşmaya başladıki bende artık sıkılmaya başladım.Hep boş şeylerden bahsediyor, nedense gündemi başka yere çekip bazı şeyleri unutturmaya çalışıyor...

Eğer doğru ise, Antalya maçına antreman formaları ile çıktıysak bunun açıklamasını nasıl yapacaksınız Murat bey? Bu sefer suçu kime atacaksınız merakla beklemekteyiz! Çünkü geldiğinizden beri şube adına olan her kötü gelişmede sizin ihmaliniz olmadığı gibi bunda da yoktur eminim!

Nötr bakıyordum Murat Özyer'e, iyi bir şeyler yapar diye umuyordum ama bugüne kadar yaptıkları ne yazık ki bu ağırlığı kaldıramayacağını açıkça gösteriyor. Yolun başında bu hatadan dönülür umarım.

Saygılar.

Şimdi bir şeyler yazıcam bunun ne olduğunu bilen varsa yazsın yoksa ben cevabı yarın yazacağım.Tak taka taktak tık tıka tıktık.Bilen varsa yazsın lütfen