Biraz daha farklı bir konuyu da gündeme getirmek istiyorum.
Dün eşimle beraber özel aracımızla Galatasaray-Olin Edirne erkek basketbol maçı için Abdi İpekçi Spor Salonu' na gittik ve salona sokulmasına izin verilmeyen demir bozuk para, çakmak v.b. gibi sahaya atılması muhtemel materyelleri !!! otoparktaki aracımıza bırakıp salon önündeki gişeden 2 adet tribün bileti satın almaya gittik.
Tribün biletinin 10 TL olduğu düşünerek cebimizdeki kağıt 20 lira para ile iki adet bilet istediğimizde ise bilet ücretinin 12 TL olduğunu ve dört lira daha vermemiz gerektiği cevabını aldık. Velhasıl cebimizde hiç demir para olmadığı için kağıt 10 lira daha verdiğimizde, gişedeki görevli bozuk demir para vermek zorunda olduğunu söylerek altı lira bozuk parayı uzattı. Gişedeki görevliye gülerek "Arkadaşım biliyorsun salona demir para almıyorlar, bütün bozuk paraları araçta bırakıp buraya geldik, bu yaptığın iş mi şimdi, neden biletler 10 TL değil de 12 TL?" diye sorduğumda ise "Abi kulübün belirlediği fiyatlar böyle, bunun biletix le ilgisi yok" cevabını aldım.
Şimdi; pek tabi benim durumum farklıydı, otoparka geri dönüp bu demir paraları araca bırakma imkanım vardı ama çeşitli toplu taşıma araçlarıyla salona ulaşan ve maça gelen taraftarlar evlerinden çıkarken ceplerindeki bozuk demir paraları hesap kitap yaparak mı yanlarına alacaklar?
Bu doğrultuda biletler neden 10 TL değil de 12 TL dir? Insanlardan 2 TL daha fazla kazanayım derken salona girişte taraftarını zor durumda bıraktığının farkında değil misiniz?
Gişe görevlisinden duyduğum "Bilet fiyatlarını kulüp belirliyor" sözünden yola çıkarak söyleyebilirim ki; Sn. Murat Özyer' in Basketbol Şube Koordinatörü unvanıyla bu konuyu da analiz edip hareket etmesi gerekirdi. Maalesef ki bu işler oyuncu girişinden ya da VIP girişinden "Kolay gelsin arkadaşlar" deyip de içeri girmekle olmuyor.