Fatih bey, size haksızsınız demiyorum. Bu biraz yoğurt yeme tarzı gibi bir şey. Ben desantralizasyona inanıyorum. Alt kadroların yetki ve sorumluluklarının arttırılması üst yapının sadece denetleyici role soyunması bu esnada da onların (alt kadroların) çalışmalarının şirket politikalarına-misyonuna uygun olup olmadığının bakılması ve alt yapının düşünlerini yer,ne getirecek şartları hazırlamak olduğunu düşünüyorum. Lütfi Arıboğan Murat Özyer'e bunu yapmalı. Murat Özyer Müge Erdem'e Müge Erdem de Coach'a ve takıma bunu yapmalı. Yoksa üst yapının karışacağı işin sonu yok. Aynı şeyleri ne yazık ki devlet yönetiminde de görüyoruz. En basiti bir kupa kaldırılması için bile Başbakan arandı A.Albayrak tarafından. Oradaki mülki amir bu sorumluluğu bile alamadı. TFF başkanı bunu alamadı. Alt kadroların yetki ve sorumluluklarının arttırılması geniş kadrolu müesseseler için elzemdir. Ama sen hısım arabanı oralara yerleştirirsen tabii ki o adamın yapacaklarından emin olamadığından o işlere de bakarsın. Bugün Murat Özyer'in hayatında daha önce hiç bilmediği bir sahada hemde büyük bir kulüpte çalışmaya başlamış olması bu yüzden üzücü. Nedense yönetim bilimi bu ülkede küçük görülüyor. Bu yüzden aile şirketlerinden öteye gitmeyen süreçler yaşanıyor sözde kurumsal holding/şirketlerimizde. "Ben çok doktorla çalıştım" diyen hasta bakıcının açık kalp ameliyatı yapmaya çalışması gibidir Murat Özyer'in idareciliğe gelmesi. Ne yazık ki ülkede spor yöneticisi pek fazla yok. Olanların yeşermesine izin vermeden kesiyoruz. O zamanda az alternatiflerden seçim yapıyoruz. Murat Özyer'in bu saatten sonra görevinden ayrılacağını beklemek çocukça bir hayal. Aldığı maaşı başka bir kulüpte bir sezonda alamaz. Kovulacağını düşünmek zaten imkansız. Lütfi Arıboğan'ın kanatları altında çünkü. O zaman iyi niyetli düşünüp çok kısa zamanda idareciliği öğrenmesini temenni etmekten başka çarem yok şu an için.
Ona yönetim ile ilgili iki cümle edeceğim.
1-İyi yönetici sorunları yansıtmaz absorbe eder yönlendirmez.
2- İyi yönetici sorun değil çözüm üretir.
Umarım artık, bu olayın sorumlusu pazarlama, şu olayın sorumlusu TBF gibi bahaneler üretmeye devam etmez. Takıma karşı bu kadar kendimi yakın hissettiğim (sistem mücadele kadro) bir dönemde olumsuzluk beklememek çözüme dair ışıklar görmek en tabii hakkım
Ona yönetim ile ilgili iki cümle edeceğim.
1-İyi yönetici sorunları yansıtmaz absorbe eder yönlendirmez.
2- İyi yönetici sorun değil çözüm üretir.
Umarım artık, bu olayın sorumlusu pazarlama, şu olayın sorumlusu TBF gibi bahaneler üretmeye devam etmez. Takıma karşı bu kadar kendimi yakın hissettiğim (sistem mücadele kadro) bir dönemde olumsuzluk beklememek çözüme dair ışıklar görmek en tabii hakkım