Her yerde gördüğüm bütün tartışmalar "Murat Özyer cebinden mi ödüyor maaşları? Para yok, oyuncular nankörlük ediyor. Galatasaray'da kimsenin parası kalmaz!" sözlerinin varyasyonları üzerinden dönüyor.
Doğrudur, parayı Murat Bey cebinden ödemiyor. Doğrudur, kulüp finansal bakımdan iyi günler geçirmiyor. Benim takıldığım yegane nokta, Murat Bey'in en temel görev tanımlarından biri olduğuna inandığım
takımlar ve üst yönetim arasında köprü olma hususunda inanılmaz başarısız olmasının kelimelere açık bir şekilde dökülerek tartışılmaması.
"Evet, gençler, kapıyoruz dükkanı. Maaşların da üzerine bir soğuk su için artık" diyecek bir kulüp değil Galatasaray. Elbette kimsenin parası Galatasaray'da kalmaz. Ancak şu var: İnsan
huzurlu olduğu yerden ayrılmaz. Bir oyuncunun "Mesleki olarak güvenceye ihtiyacım var. Güvence verebilirseniz, kalacağım" teklifine, "Veremem, üzgünüm" diyen bir koordinatörden en ufak umudum yok. En son fiyasko Furkan. Furkan'ın da sorularına farklı cevaplar almadığını ve huzurlu bir ortamda çalışmadığını düşünüyorum.
Kısaca, öyle sade para sorunları değil olay. Jamon Gordon, İlkan, Furkan, Işıl, Whalen, Shavonte... Benim sayabildiğim altı isim, altısı da çözülemeyecek nedenler ya da ikna edilemeyecek bir durum sebebiyle gitmedi bu kulüpten. Hepsi Murat Bey'in koordinatörlüğünde elden kaçtı ama.
İçeride yaşanan olayların dışarıya yansımış %10'luk hali buysa, %90 beni endişelendiriyor açıkçası.
Kendisi iyi bir insandır belki, bilemem, fakat iyi bir koordinatör olduğuna inanmıyorum. Umarım kendisinden daha başarılı ve ilgili olabilecek birini koordinatör olarak görürüz en yakın zamanda.