NBA Finalleri 2011 | Miami Heat - Dallas Mavericks

Jamaal Magliore-Juwan Howard-Dexter Pitmann ...

Hakkaten sezon bitince 6 isim emekliliğini açıklayacak herhalde [House-Ilgauskas-Dampier-Howard-Bibby-Magliore] :)

Howard en azından 3-4 dk oynuyor.

Bibby açıklamaz hem daha yaşı o derece ileri gitmedi bize güzel katkı veriyor.Ama diğerlerinden bekliyorum.
Yeni sezonda bizim free agent statüsündeki şampiyonluk isteyen oyuncularla pazarlıklarımız bol olur yine.

Mike Bibby emekliliğini açıklamasa bile sezon bitiminde Miami'den ayrılır.Daha savunma yapabilecek bir oyun kurucu lazım Miami'ye.Kyle Lowry tarzı.Kim bilir belki Miami 2. tur draft haklarından bir tanesiyle Doğuş'u alır.Ntv'de her hafta bir Miami maçı yayınlar.

Bence bu final serisiyle beraber eğer şampiyonluk gelirse Chelmers 1. guardlığı zorlar.Bibby takımda kalır House 'un sezon içinde üstlendiği rolü üstlenir ama çok daha aktif olur onun gibi kısıtlı sürelere veya tek atımlık şutlar için kullanılmaz.

Bizim koçta, Pat Reis'te Chelmers'a 1. guardda güvenmez bir şampiyonluk isteyen guard daha alınır oraya.Dünkü çocuğa, şutu olmayan, atletizm dışında pek bir özelliği olmayan bir Doğuş'a kalmaz bu takım.

Doğuş lafın gelişiydi.Size Luke Ridnour'da iyi gider mesela.Rubio gelince takasını ister büyük ihtimalle.1-2 veterana olmadı Mike Miller'a takas edersiniz.

Bibby'yi hor görme huyundan vazgeçin artık. Adam elinden geleni yaptığında Rıse'a karşı bile beklentinin üstünde savunma yaptı belli bölümlerde. Ki zaten Bibby her zaman elinden glenin en iyisini yapar ve karakter olarak da playoff adamıdır tam. Ridnour filan denmiş de o beğenilmeyen Bibby , Ridnour'u lastik diye donuna takar , ayakkabısına bağcık diye bağlar. Wade ve Lebron'un olduğu takımda Ridnour gibi Lowry gibi topu seven guardlar nasıl düşünülür inanılması zor. He Nash ayarında bi adam gelir ''durun babalar ben size kralını hazırlarım setin'' der o ayrı. Ama Lorwry , Ridnour filan o topu elinde tuttukları anda kıyamet kopar o takımda . Bakın Chalmers ne yapası gerektiğini anladı ve nasıl performans veriyor. Son olarak da 4 milyon doları yüzük için bırakan bir adamın sene sonu takımdan ayrılması filan zor işler :)

Bibby konusunda fazlası ile Deniz'e katılıyorum. Zaten Bibby takıma ilk katıldığındada söylemiştik Bibby, Miami'nin şampiyonluk hamlesi olacak diye.Bence şu ana kadar ki katkısı ile bu söylemin altını yeterince doldurdu.

Arroyo ile devam etseydik iddia ediyorum Bulls'serisini geçeceğimizden bile şüphe ederdim.

Bosh'u bir yollayabilsem ben daha mutlu olacağım asıl ama neyse:D

abi yapmayın, bosh hayatının sezonunu oynuyor..
daha önce hiç bu seviyelere gelmemiş, neredeyse doğru düzgün play off oynamamış..
büyük katkı veriyor.. lbj ve wade nasıl olsa oynayacaklardı..
soru işareti bosh'tu ama soru işaretleri çoktan kalktı..

Kim kalır bilmiyorum ama M.Chalmers seneye büyük ihtimalle takımdan ayrılır..
Bu sene sözleşmesi bitiyor,şu anda yıllık ücreti sadece 847.000 USD..
Seneye alacağı para ( lock out ve benzeri karışıklıklar etkilemezse ) en az 3 milyon usd..
Heat veremezse başkası verir..
Heat şampiyon olacak ama yazın da sıkı çalışması gerekecek bu maaşları, gidenleri, gelenleri ayarlamak için.

Bibby bence bizim bulabileceğimiz en iyi parçaydı. Ceza şutu keser, top kullanır, elinden geleni yapar. Bence de istenileni yapıyor. Bir de üstüne Chalmers böyle performans gösterince, pek sıkıntı çekmiyoruz. Hele zaten hücumda LeBron, Wade, Bosh varken onların bu katkıları yeter de artar. Seneye de bence bu ikili ile götürebiliriz, tabi sakatlığa karşı bir de yedek bulmak lazım. Hele bir şampiyonluk gelsin, Pat Reis yine bir ayar çeker, off-season'da...

Ayrıca Bosh konusunda da Emre Abi'ye katılıyorum. Hele Chicago serisinde çok iyi işler yaptı, Boozer'ın anasından emdiği sütü burnundan getirdi. Tabi LeBron ve Wade onun için ciddi avantaj. Biz eziyoruz, hor görüyoruz. Ama LeBron&Wade, sonuna kadar destek veriyor, devreye sokmaya çalışıyor, şut kullanmadığında kızıyor, sorumluluk almasında yardımcı oluyorlar.

Bir deplasman galibiyeti daha lazım, bu seriyi 4-2 bitirmek için.

Bosh'un kendisini aştığının farkındayım, çok iyi katkı veriyor özellikle play off'ta
Ancak benim gitmesini istemem sebebim kötü oyunu falan değil.Biraz kafamdaki basketbol tarzıyla ilgili,
Ben şahsen pota altında daha sert daha etkili, daha garanti oynanmasını seviyorum.Mevcut takımımızında en büyük eksiğinin pota altındaki sert eksikliği olduğunu düşünüyorum,
Bu sebepten Bosh'a karşı soğuğum.

Geleneksel bilmemkaçıncı mayami tiyatro günleri...

Dirk baba, saygılar, büyüksün. 39 derece ateşle son çeyrekte 13 sayı. Vay anam vay... Sick game vol 2 oldu.

Çıkar da gölgesinde serinleyelim diyip seviyeyi de biraz düşüreyim, eheh. Seri 2-2 oldu, böylece serinin tekrar Miami'ye döneceği kesinleşti.

5. Maç çok kritik hal aldı. Miami alırsa %90 şampiyon, Dallas alırsa %51 avantajı eline alır.

Ayrıca Kaan Kural'ın maçta dediği çok doğru. Eğer Wade tek başına oynayacaksa, LeBron ile Bosh niye geldi. Tamam Wade inanılmaz patlamalar, seriler yapıyor ama hücumu o yönetince diğer tüm parçalarda düşüş oluyor. Ne LeBron birşey yapıyor ne de Bosh. Spoelstra'nın bu işe bir el atması lazım.

Dirk yine yaptı yine yapacağını, 39 derecede sahaya çıkılır mı be reis. Git yat evinde, hadi geldin benchte, hadi sahaya çıkıcam dedin, bari son periyotta iki saniye çıldırmadan dur :) İnsan değilsin, sürünerek sayı mı atılır :)

5. Maç çok kritik hal aldı. Miami alırsa %90 şampiyon, Dallas alırsa %51 avantajı eline alır.

bu cümle durumu özetler.. uğur'a tamamen katılıyorum..

maçın 4.periyodunu izledim..jason terry şu play off looserı yaftasından kurtulmak için yırtınıyor.. bu da kötü bir şey değil.. nowiztkiye destek olmaya çok çabaladı, hatta faulleri de attı.. nowitzki tüm bunları hasta hasta yaptı..

karşıda wade yalnızdı.. ilk üç periyot ne oldu bilmem ama wade'in chandler'a yaptığı blok olay olur.. wade'in chanlder'ı bloklaması hep olay da bu çok acayip oldu.

Maçları işe gitmem gerktiğinden hiç izleyemdim. Hep tekrardan, hep sonucunu bilerek izledim. Spoiler olmasın, akşam izlemesi daha iyi olur dedikçe en fazla öğlene kadar sonuçları öğrendim. Tatsız tuzsuz izledim. Bu gece kaçırmayacağım ama.
Dirk'e saygım her geçen gün büyüyor). 39 derece ateşle oynamak ne demek?
Vee Wade. İşte gerçek mvp neymiş doğu finalinden beri göstermeye devam ediyor. Lebron'un silik performanslarından sonra neden yıllardır yüzük takmayı başaramadığını anlıyorum. Yeteneğin yanında psikolojik direnç de önemli. Burayı okuyorsa aklını başına alsın. Çıkıp güzel güzel oynasın.
Bu kadar saydırdım. Çıkıp MVP olursa "ben yaptım" diyeceğim :)

Ben Lebron eleştirilerine katılmıyorum. Lebron'u geçmişte trilyon kere eleştirmiştim ama süper üçlü içinde diğerlerini oyuna katmaya en çok çalışan adam Lebron ve o top Miamideyse öncelik Lebron olmalıdır. Wade iyi hoş ama alıp kendi başına penetre edecekse Lebron neden oynar ki ? Bunu 8 senedir zaten Wade yapıyor ama bu sene yanında 2 tane daha first class opsiyon var ve Wade buna uygun oynamıyor. Hadi madem oynamıyorsun topu Lebron'a ver bari daha güzel pozisyon buldursun sana :)

Final maçlarını canlı izlemediğim için ne desem doğru olmaz ama Wade dediğimiz oyuncu playofflardan beri maçın en kritik anlarında ortaya çıkıp yaptığı savunmalar, bloklar ve attığı sayılarla takımını buraya getiren adam. Wade topu alıp penetre ediyorsa bunu yapmak zorunda kaldığı için yapıyor. Başkalarını oyuna dahil etmeye çalışmak kenardan maçı izlemek değildir. Son maç berbattı. Biraz kıprdansa hasta Dallas'ın o maçı alabilmesi imkansızdı.
Son olarak Canım WADE :)