NBA Geyiği

• Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
Bu son draft hakkaten tırt ötesiydi. Ama ben bunun bir nedeni olduğunu düşünüyorum Bu sene doğru düzgün fresman yoktu drafta giren. Ve işin en kötüsü de şu anda Oladipo hariç ilk 5 sıra seçimi düzgün sıra alamıyor. 5ten sonra 10a kadar da sadece Burke ve biraz da Mclemore süre alıyor. Mclemore freshman olduğu için ümidim var ondan . Burke ise iyi olarak söyleniyor ama maçını izleyenler o kadar da iyi olmadığını görüyordur bu sezon. Çünkü resmen çayırda oynuyor. Geçen seneki Michigan kadrosuna Burke'ü geri gönder ; bu seneki Utah kadrosunu yenerler bence. O derece bi takımda Burke'ün biraz daha parlamasını beklerdim.

Durant bir ara 40 civarları atıp duruyordu, LeBron da o sıralar "Ben takımımım gereği o kadar şut kullanamıyorum" minvalinde birşeyler söylemişti. Geçenlerde Bobcats'e karşı attığı 61 sayıyı yanılmıyorsam 33 şutta atmıştı, lafının arkasında durdu, müthiş yüzdeyle attı. Tabi bir de Trabzon'a selam yolladı.

Saçma sapan galibiyetler alıp sondan 8.liğe kadar ilerledik şu an. 6 maçlık deplasman turuna çıkıyoruz ama arada yenebileceğimiz takımlarda var malesef.
Toronto
Brooklyn
Detroit
76ers
Chicago
Minnesota
Toronto iyi gidiyor filan ama bizim çocukların maçı isteyeceği tutarsa alırlar.
Brooklyn içerde çok iyi oynuyor neyse ki
Detroit bizden bile denyo bir takım. Umarım bir maçlık adam olacakları tutar.
76ers maçında ne desem boş. Malesef yeneriz
Chicago düzenli bir takım. Umarım içerde affetmezler bizi.
Minny playoff için kazanmak zorunda.
İşin en kötü yanı da sezon sonuna kadar Milwakue , New York ve Lakers gelecek içeri. Biz bunları malesef yeneriz. Zaten 4 galibiyet etti. Üstelik içerde de kazanabileceğimiz başka maçlar da var. Mutlaka ama mutlaka süpriz galibiyet almamalıyız deplasmanlarda filan.
Utah - New York
Utah - 76ers
76ers - New York
Orlando - Milwakuee
New York - Boston
New York - Milwakue
Bunlar da biz bu 6 maçlık turnedeyken oynanacak olan bizim kadar keko takımların arasındaki maçlar. Umarım New York şuradaki maçlarından 4ünü de kazanır ve en azından potadan çıkar. Lotarya için ilk 5e girmemiz şart.

Utah hayatının hatasını yaptı drafta yatmayarak..Süper yıldızları zaten getiremiyorsun hiç olmazsa 1.2. sıra seçim hakkı olsa geleceğin süperstarlarında birisini kapardın,hatta ilk 4 hakkı bile muhteşem olurdu.Jabari-Wiggins-Randle gibi poensiyeller için drafta yatmaya değerdi.

Play off'a katılan takımlar belli oldu Memphis-Dallas maçı kaldı bir tek bu da 7.lik için önemli.Chicago-Toronto yer değiştirme ihtimalleri var ama o da mümkün değil gibi bu yüzden olası eşleşmeler bu şekilde.

-Batı-

San Antonio Spurs-Dallas Mavericks
Oklahoma City Thunder-Memphis Grizzlies
Los Angles Clippers-Golden State Warriors
Houston Rockets-Portland TB

-Doğu-

İndiana Pacers-Atlanta Hawks
Miami Heat-Charlotte Bobcats
Toronto Raptors-Washington Wizards
Chicago Bulls-Brooklyn Nets

San Antonio yine çok iyi bir normal sezon geçirdi, ama konferans yarı finalinde Houston - Portland eşleşmesinin galibi ile oynayacaklar. Houston'a bu sezon dört maçta da mağlup oldu, Spurs. Houston onlara çok ters gelen bir rakip. Tabi Play-Off çok farklı bir ortam, buraları oynamak çok farklı ama ciddi anlamda ters gelen bir takım Houston. Portland'a da karşı da iki mağlubiyet aldılar. Kısacası çok iyi bir sezon geçirseler de ben finale çıkamayacaklarını düşünüyorum, çok zorlu bir yolları var.

Diğer tarafta ise Miami son maçlarda liderliği kaybetti. Yine Indiana ile final yolu gözüküyor. Indiana'da bazı huzursuzluklar var, takım içi sıkıntıların olduğu söyleniyor. Ama Miami'ye ters gelen bir rakip her zaman için. Bu sefer saha avantajı da onlarda olacak ama Play-Off döneminde artık çok tecrübeli bir takım Heat, geçen sene finalde Spurs'e karşı geri dönüşü de yaşadılar, mental olarak oldukça olgunlar. Normal sezon performansının çok daha üzerine çıkacak, vites yükselteceklerdir.

Ben Oklahoma - Miami finali bekliyorum.

Bogut'ta kaburga kırığı çıktı. Resmen kara talih. Clippers uzunlarına karşı ayakta kalacak yegane adamdı.
Gsw-Clippers eşleşmesinde çılgınlar gibi sarıları destekleyecegim.

Bu yıl güzel eşleşmeler olacak gibi süpriz yapabileceğini düşündüğüm takım Houston Rockets Portland'ı geçeceklerini düşünüyorum yarı finalde Spurs'u terletebilirler.

Desteklediğim takımda tabiki Bulls ama Brooklyn zor bir eşleşme oldu yarı finalde berbat bir Pacers beklese de geçen yıl yaptığını yapıp Nets'i elemesi çok kolay gözükmüyor en azından elimizde Nate yok ama bu yıl saha avantajı olması elini güçlendiriyor takımın.

Play offlardan bağımsız olarak Bulls için önümüzdeki yılın gelmesini bekliyorum artık özellikle Melo Thibadeau'yu Popovich'e benzetip ve sistemini övdükten sonra başka bir yere giderse şaşırırım.Noah'ın da Melo'yla konuştuğu haberleri vardı sanırım bu iş olacak.

Yılın savunmacısı: Joakim Noah
Yılın Koçu: Greegg Popovich
MIp (Yilin En Cok Gelisme Kaydeden Oyuncusu): Goran Dragic

Özellikle Dragic'e çok sevindim. Gerçekten haketmişti.

Portland Trail Blazers müthiş iş yaptı. İnanmıyordum lakin Lakers web sitesinde sorun çıktığında yazdığı gibi " sitemiz dwight howard gibi yoğun baskıyı kaldıramadığı için çökmüştür"

Bizim buralarda sahaya muz atılınca, kulüpler taraftarın mide sıkıntısı olduğuna dair bir açıklama yapmak için alay edercesine basın toplantısı düzenler, federasyon üç maymunu oynar. Herkes "Irkçılık mı, o ne, biz çok severiz zencileri.." kıvamında dolanır.

Adamlar ise çat diye bir kulüp sahibini, bakın ne başkan, ne GM, ne koç, ne oyuncu.. Koskoca kulüp sahibinin spor hayatını bitirdiler. Sahibi olduğu kulüple ilgili hiçbir aktiviteye katılamayacak şekilde, NBA'den men ettiler. Kulübü satması için baskı yapacaklarını açıkladılar. 2.5 MD para cezası verdiler. Hem Clippers taraftarı, oyuncuları, koçu ayağa kalktı; hem de diğer takımlar ve oyuncular açıklama yaptılar.

Neyse zaten bizim buralarda ırkçılık yok, biz takılmaya devam edelim.

Sporumuzun yüz akı(!) Çubuklu Tosun'a da sevgiler bu arada..

Yeri mi bilmiyorum da Carmelo serbest kalmış, Chicago ve Houston ile masaya oturcakmış sanırım. Houston Kevin Love'a da ciddi anlamda talipti. İki ismin olası transferinde:

Lin - Harden - Carmelo- Love- Howard

gibi bir görüntü oluşur. Böyle bi hayâl kurayım dedim. :)

Savunmayi da biz yapalim :)

Bu arada ben Melo'nun Chicago'ya gidecegini dusunuyorum. Dogunun kolay olmasi ve Chicago'da yasama durumundan dolayi.

Kevin Love'i vermem, o bizim :)

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Yeri mi bilmiyorum da Carmelo serbest kalmış, Chicago ve Houston ile masaya oturcakmış sanırım. Houston Kevin Love'a da ciddi anlamda talipti. İki ismin olası transferinde:

Lin - Harden - Carmelo- Love- Howard

gibi bir görüntü oluşur. Böyle bi hayâl kurayım dedim. :)

Chicago'ya gelecek Melo 1 aydır gelmesini bekliyorum son dk kazığı atmaz umarım diğerleri gibi.

Houston'ın almak için Lin ve Ömer'i yollaması gerek ama o kontratlardaki adamları kimse almaz.Daha doğrusu ikisini aynı anda gönderemezler.Yukarıdaki kadro da cap sorunları gibi nedenlerle imkansız ötesi Melo için yeterli cap'leri yokken birde Love'mu?

Kısacası Rose-Butler-Carmelo Anthony-Taj Gibson-Joakim Noah olacak ki daha ne olsun bench sokaktan toplama gibi olacak ama olsun kağıt üzerinde NBA'deki en iyi 5 desem başka birilerine haksızlık etmiş olmam heralde.

Howard nerdeyse ben o takımı tutarım. Ama Chicago'yu koşulsuz her şartta yıllardır tutuyorum. Chicago'nun almasına çok sevinirim, büyük güç katar.