NBA Geyiği

  • Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
Pau Gasol iyi oyuncu ama NBA standartlarında yıldız, takımı şampiyonluğa taşıyan oyuncu falan değil. Yani Lebron'un yanında Wade ya da Irving'in olmasıyla şampiyon olmaktan çok daha değerli Kobe'nin yaşadığı şampiyonluklar.

Nba standartlarında net bir yıldızdı Pau Gasol. Hatta Nba şampiyonluğuna takımı taşıyacak kadar değerli bir parçaydı. Bkz; Gasol öncesi Laker ve Gasol sonrası Lakers.
 
Evet Shaq'ın himayesinde kazandı. ;)
Ben süper star yapmadım. Şampiyonluk kazandıracak kadar değerli bir parça dedim. Ki haklılığım ortada. Gelmesiyle hem Lakers hem Kobe başka bir seviyeye çıktı. ;)

Gasol sadece tamamlayıcı parçaydı ötesi yok, o takımın taşıyanda şampiyon yapanda Kobe Bryant. Yanında Wade, İrving ya da şimdiki GSW gibi kadrolarla şampiyon olmadı.
 
NBA bu gece başlıyor hayırlı olsun. Yine şampiyonluk adayım GSW. DeMarcus Cousins transferiyle iyice güçlendiler. Boston Celtics'in Doğuda Lebronun gidişiyle rakibi kalmadı bence. Batı baya güçlü yine.
 
Ilk maclar geride kaldi. Hepsini izleyebilmek mumkun degil pek tabi. Lige baktigimizda Borrego, Nurse, Kokoskov gibi çaylak koçlar var. Herkes için hareketli bir yaz oldu.

En ilgi çekici birliktelik kesinlikle Bucks-Budenholzer gibi. Bence olduğundan daha fazla potansiyeli olan bir kadro Bucks. Bunu da Kidd'le ortaya cikaramamislardi ama Budenholzer ligin en undderrated koçlarından.

Piyasanın en hareketli takımı tartışmasız Lakers oldu ama anlamsız hamle sayısı da bir hayli fazla. Geçiş yılı olacağı belli lebron'un sürelerinin 32 civarına inmesini bekliyorum. Maalesef Ball bu sezona kötü başladı. Sonu ne olacak merak ediyorum.
Ikinci besin pivotu olarak Beasley/ķuzma görünüyor. Portland maçını kısıtlı izledim maalesef savunma epey alarm verdi.

Bu sezon merakla beklediğim takımlardan biri Phoenix Suns. Net bir oyun kurucuları yok ancak kadro gelecek vaadediyor. Gelecek yıl Ariza ve Chandler'in kontratı bitiyor ama Ryan Anderson'un 1yil daha kontratinin olması kötü şans.

Pelicans'a da bir parantez açmak gerekiyor. Uzunlar inanilmaz basladi sezona ozellikle Randme cok piyango oldu kendilerine. Mirotix de sallantili senenin ardindan oldukca formda gorunuyor.

Beni uzen nokta ise Houston'un Ariza'yı birakıp Carmelo ile imzalaması. Carmelo'nun hiçbir takıma faydalı olacak mental seviyede olduğunu sanmıyorum ve savunma açısından çok kötü bir tercih oldu

Sezona dair heyecan duyacak çok şey var aslında sezon ilerledikçe devam ederiz. MVP Giannis ROY'u da Ayton olarak tahmin ediyorum.
 
Son düzenleme:
Doğu'dan başlayacak olursak koç değişimi ve Leonard hamlesiyle ne yapacağı merak edilen Toronto sezona 6-0 ile başladı. Benchi daha iyi kullanıyorlar. Budenholzer'la beraber çıkışa geçen Bucks'da sezona 5-0 başladı. Yay gerisini daha fazla kullanan bir görüntüler onlar da. Mağlubiyetsiz bir takım da Pistons. 4-0 girdiler sezona. Raptors ile epeydir normal sezonu iyi geçen Dwane Casey ile başladılar sezona. Griffin'in sezona hazır başladığını gördüm. O kontratıyla mental bir düşüş yaşadı ama bu yıl toparlayacak gibi duruyor. Her ne kadar iyi savunma yapsa da çok düşük yüzdelerle hücum eden Boston 3-2 durumda. İç sahada Orlando'ya yenilmek büyük hayal kırıklığı. Son maçlarında OKC'ye karşı 20 sayı geriye düşüp kazandılar ama performans endişe verici. Sixers da şuan 2-3 ile play off potasının dışında görünüyor. Cleveland'ın henüz galibiyeti yok. Yakında bir koç değişimi olabilir gibi görünüyor.

Batı'ya geçtiğimizde Anthony Davis önderliğinde 4-0 durumda olan Pelicans lider durumda. Randle ve Mirotic'in yüksek performansının yanında Payton da önemli işler yapıyor. Lakers'da bir toparlanma emaresi var ama savunma olarak istenilen seviyede değiller.
Batı'nın son iki sırasında Houston ve OKC var. Houston 1 galibiyette, OKC'nin henüz galibiyeti yok. Hafta içi çıkan bir habere göre Houston ve Timberwolves bir takas görüşmesi gerçekleştiriyor. Gelecek yılları kapsayan 4 draft hakkı karşılığında, Jimmy Butler Houston yolunu tutacak.
 
Doğu'da şu anda en büyük değişimin görüldüğü takım Bucks. Geçen yıl alanın gittiği takımdan bu yıl topun çok iyi paylaşıldığı ve çoğu boş olmak üzere her maç 40'a yakın üçlük deneyen bir takım çıkarmış Budenholzer. Zaten Popovich tedrisatından geçmiş bir adamdan bu kadar modern bir sistemi, bu kadar primitif yapıya entegre etmesini beklemek hayalcilik değildi. Maçın tekrarını da izledim, 30 sayı fark varken John Henson'ın kafa yetmezliği nedeniyle oyunu rezil etmesinden sonra daha da hücumun bitmesine 15-16 saniye varken molayı alıp Henson'ı haşlaması çok hoşuma gitti. Bucks geçen sene NBA'in en iyi 5 oyuncusundan birine sahip olmasına rağmen çok çıkmaza girmiş görünüyordu, bu yılsa bu oyundaki düzelme ve Giannis'in olduğu yerde Jabari'den vazgeçmeleri çok radikal ve doğru hamleler oldu. Uzun vadede bunun meyvelerini toplayacaklardır ki esasında şimdiden başladılar verim almaya.

Batı'da Warriors yine tulum çıkaracak gibi görünüyor. Hakikaten bambaşka bir takımlar ve her şeyden önce Looney, Jones, Bell gibi 2. sınıf oyuncuları kendi sistemlerine hiç sıkıntı çekmeden adapte etmelerine hayranım. En yakından takip ettiğim takımlar Lebron'dan dolayı Lakers, Doncic'ten dolayı ise Mavericks. Doncic bu yıl büyük ihtimal yılın çaylağı olur. Biraz daha atlet olabilse Tatum'ın NBA'e getirdiği gibi bir soluk getirebilir Dallas'a. Tabii bu iki oyuncu arasında Doncic'te de büyük fundemental avantajı var. Savunmasını biraz daha güçlendirip en azından karşısındaki rakipte kalmayı istikrarlı hale getirirse Dallas'ın yeni franchise oyuncusu olabilir. Hakikaten o kadar saçma bir özgüveni var ki televizyondan izlerken tırnağınızı yiyeceğiniz anlarda 19 yaşında bir oyuncu olarak umarsızca topunu oynuyor adam. Lakers daha da iyi olur ama Lebron-Ingram 5'lerinde Giannis-Jabari sıkılmışlığı görüyorum ben. Sırf Ingram'ı 5'e almak için Kuzma'yı kenardan getiriyorlardı sene başında. Halbuki Ingram dışardayken göründü ki Lebron-Kuzma ikilisi çok daha uyumlu genel toplamda. Belki ileri dönemde pota savunmasından biraz feragat edip Kuzma'yı 5 de başlatabilir. O şekilde çok daha mobil bir takım olurlar hakikaten. Lonzo'nun başlangıcından dolayı da çok mutlu oldum. Geçen sene aptal babasının saçmalıkları yüzünden gereğinden fazla dalga malzemesi olmuştu eleman. Halbuki geçen yıl da bu yılki gibi o karmaşık yapıda her maç %100'ünü vermeye çalışıyordu sahaya. Sonunda ona nefes aldıracak bir süperyıldızın takıma katılması onu çok olumlu etkilemiş. Yine de her türlü Lakers'ta Javale'in arkasına ikinci bir pota savucusu şart. Mcgee'nin daha karanlık yüzünü pek görmediler ama hedef maçlarında tek Mcgee'nin insafına kalmak fazla deli cesareti olur.
 
NBA'de dün Dallas, Utah Jazz'ı 118-68 yenmiş. Tam 50 sayı farkla. Hani GSW olsa anlarım 50 sayı fark belki olur ama Dallas'ın 50 sayı fark atması hem de Utah'a karşı biraz abes olmuş. Ama Doncic adına sevindim.
 
Valla gerçekten çok ilginç. Tamam Dallas da iyi takım oldu fena gitmiyorlar ama Utah gibi bir takımı böyle skorla yenmek.. Kolsuz mu çıktınız diyesi geliyor insanın. En son Euroligde Olympiakos-Siena serisi böyle tuhaf skorla başlamıştı hatırladığım sansasyonel skor olarak.
 
Şaka gibi Lakers 4.Sırada geldi😄
Phoenix ve Cleveland'dan önce gelmeleri çok enteresan.
Bakalım neler olacak 😊
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20190515_075432.jpg
    IMG_20190515_075432.jpg
    633.2 KB · Görüntüleme: 5

Üst