NBA Geyiği

  • Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
Westbrook'un müthiş oyunuyla Lakersı yendik. Covington'ın Rockets için ne kadar gerekli olduğunuda gördük ama bu oyuncuların playoff ta canı çıkacak oyun sertleştikçe ne olacak büyük soru işareti. Clippers ile eşlesebilse de Lakers playoffta ezer geçer. Rocketsın bana göre şampiyonluk için tek şansı çok zor bir ihtimal olsada Clippers - Lakers yarı final eşlemesi ve yine Doğudan Celtics'in gelmesi. En azından sözleşmesi bitecek olan Baynes alınsaydı ya.
 
Birde Scott Fosterın olabildiğince az maçını yönetmesi lazım bu adamın bizle ne derdi var anlamış değilim yine saçma sapan Rockets aleyhine üç tane düdüğü var ki sövmemek için zor duruyorum.
 
Houston resmen deney takımı gibi bişey oldu. Capela hamlesiyle de pokerde bütün parasını ortaya koyarak rest çekenlere benzediler. Adamlar iki metrenin altında oyuncularla şampiyonluğa oynuyorlar. Görülmüş iş değil. Sadece kendileri açısından değil bütün Nba'e rest çektiler aslında, basketbolun doğasına aykırı çünkü yaptıkları. Hele finale kalıp da doğudan Philadelphia gelirse o zaman tam cümbüş olur. Tamamen iki zıt takım. Harden'ın veya Tucker'ın Embiid'ı savunduğunu veya tam tersini düşünsenize. Lakers'ın Houston'u geçebileceğini düşünmüyorum zaten Lakers ilk başta sekizinci sıradan gelen takımı geçsin bakalım. Görünen o ki Portland gelecek sekizden. Lakers'ın Portland karşısında işi çok zor. Portland elerse Lakers'ı hiç şaşırmam. Ariza da geldi oraya, Nurkic'in durumunu bilmiyorum yetişecek mi ama yetişmese bile çok iyi kadroları var. Vites artırabilirler play-off'da. Lillard zaten çıldırmış durumda. Batıda çok sürpriz olabilir. Dallas da Denver ile eşlesirse eleyebilir onları. Clippers'a toslamayan herkesin batıda final şansı var, en çok da Houston'un. En baştan beri Clippers - Houston finali bekliyorum. Harden'ın artık bir şampiyonluk hakkı, yüzüksüz kariyeri biterse yazık olur.
 
Portland Lakerstan en fazla bir maç alabilir oda lillard 40 falan atarsa.Ariza dışında savunma yapmayı bilen birisi yok takımda.Lakersın Clippers harici takılacağını sanmıyorum. LeBronu ligde en iyi savunabilen üç oyuncu da artık kadrolarında. LeBron eğer bu clippers kadrosunu bir şekilde elerse söylenecek söz kalmaz.
 
İzlediğim en iyi smaç yarışmalarından biriydi. Gordona gerçekten çok üzüldüm Tackonun üstünden vurunca Derrick Jones bile kabul etti ama Wade ve lobisi izin vermedi. Ortak bir ödül verilmeliydi birşey ayarlamalardı hangisi kaybetse haksızlık olacaktı müthişti.
 
Common: “Aramızda anlaşmıştık Aaron Gordon’ın da 48 alması gerekiyordu. Ancak aramızda biri bunu bozdu.” Kesin Wade bu ya acayip sinir bozdu...
 
Aaron Gordon'ın Zach Lavine ile kapıştığı seneki kadar güzeldi. DJJ'de çok iyi smaçlar vurdu ama Aaron Gordon bence de kazanmalıydı. Tacko'nun üstünden vurduklarına falan verilen puanlar skandal.
 
Bu sabaha karşı oynanan All-Star maçı rüya takımlarla oynanan bir NBA final serisi 7.maçı tadı verdi. Sadece hücumda ve savunmada yüksek yoğunluklu zihinsel oyun ile fiziksel agresiflikliğin sahaya yansımasının verdiği zevk değil; hakemlere "Tüm sezonumuzu çalıyorsun!" minvalinde yapılan itirazlar, mimikler, kazanılan bir hücum faule bile yüksek dozajda play-off maçı kazandıran basket muamelesi yapılması gibi durumlar haz patlamasına yol açtı bende.

Maçın son periyodu acaba çok kısa mı sürecek derken takımlar neredeyse içeriden dışarıdan sayı ürettirmeyip serbest atışlar dışında sayıyı zor attırınca oldukça uzun bir son çeyrek izledik. Hücum süreleri tutulduğu için bu maçın son çeyreğinin toplam süresinin hesaplanmış olduğunu tahmin ediyor ve sonucunu merak ediyorum doğrusu.

Gelecekte eğer basketbola ilgi azalırsa muhtemelen bu tip köklü kural değişikliklerine gidilebilir diye de düşünmedim değil. Tabi bu durum taktik faul olgusunu Hack a Shaq'tan ve maç skoruna 3 sayı varken girilmek istenmeyen risklerden öteye pek geçirmez ama her topun özgün ağırlığına eklenecek büyük bir dokunuş olurdu. Ancak all-star maçının genelini konuşursak ilk 2 çeyrekte fark açılınca oyunun keyifsiz bir hal alması buna da bir çözüm gerektiği düşüncesini oluşturdu. Belki her periyodu bir set gibi düşünüp o şekilde bir kazanan belirlenebilir ama bu durumda da erken kopmalar yaşanabilir. O nedenle bu geceki sistemin karışımı bir sistemle her periyot 8 veya 10 dakika oynatılıp skor belirlendikten sonra üstüne 11 sayı daha devam edilecek bir sistemle oynanabilir.

LeBron demek artık Lakers demek olduğu için artık kendisinden hiç hazzetmediğimden, Kawhi MVP de olsa bu galibiyetleri beni hiç memnun etmedi doğrusu. Ama Giannis'in takımının beklenenden büyük bir performansı ortaya koymasıyla ortaya çıkan rekabetçi ürün nedeniyle bunu göz ardı etmeye çalışacağım:D
 
All-star arasından sonra maçlar yeniden başladı. Artık sona yaklaşılıyor sıralamalar belli olacak. Sabah Gsw - Houston maçına biraz bakabildim. Her ne kadar Capela'nın gönderilmesini akıl mantık dışı bulduysam da beş kısa oynamaları hem çok hoşuma gittiği için hem de böyle birşeye cesaret edebildikleri için bütün Houston maçlarını elimden geldiğince izlemek istiyorum. Gsw'yi dağıttılar tabi adamların hiç hali yok zaten. Ama esas Lakers, Clippers, Bucks karşısında ne yapacaklar çok merak ediyorum. Clippers'ın Morris hamlesi aslında olası Houston eşleşmesinde onlara büyük avantaj sağlar. Koy beş numaraya aynı Houston gibi olursun. Clippers zaten güçlüydü bu Morris hamlesi bir tık daha yükseltti onları. Lakers hamle yapamadı çok oldu onlar için. Bakalım hala Clippers - Houston finali bekliyorum.
 
Birazdan Lakers - Boston maçı başlayacak ama S sport vermiyormuş maçı. Şu fetocuyla ilgili net bir tavır alamadılar. Spikersiz yayınladılar bir iki maç ama erken saat olunca heralde yayınlamıyorlar.
Bizim için gayet keyifli bir geceyi böyle bir maçla kapatmak çok iyi olurdu. Boston formda alır diye düşünüyorum artık internetten izleriz.
 
Sene başından beri çok beğendiğim Ja Morant hem oyunuyla hem de karakter olarak sorunlar yaşamaya başladı. O sene başındaki hali be formu yok. Daha çaylak normaldir ama şu yediği blok gerçekten rencide edici. Yılın çaylağı seçilecek o kesin ama düzgün bir rakibi olsa belki bu kadar salmazdı kendini.


Hakan bey son maçlarda Zion Williamson da bomba gibi geliyor. Çok da ilgi topladı. Sizce yılın çaylağı ödülü alma şansı yok mu? Bence eğer Morant böyle devam ederse ve MEmphis playoff yapamayıp Pelicans yaparsa, Williamson yılın çaylağı seçilebilir.
 
Hakan bey son maçlarda Zion Williamson da bomba gibi geliyor. Çok da ilgi topladı. Sizce yılın çaylağı ödülü alma şansı yok mu? Bence eğer Morant böyle devam ederse ve MEmphis playoff yapamayıp Pelicans yaparsa, Williamson yılın çaylağı seçilebilir.
Çok maç kaçırdığı için Zion seçilmez dedim ama çok iyi oynuyor bilmiyorum belli olmaz belki de seçerler. Şu ana kadar Morant 50, Zion sadece 12 maç yapmış. Oynanacak da 25 maç var. Yani aradaki fark çok ve mesafe de kısa. Eğer biraz yakın olsa kesin Zion derdim. Zion esas yılın çaylağı seçilemese bile play-off'a kalırsa orada sürpriz yapabilir. Ben Portland sekizde Lakers'a sürpriz yapabilir diyordum ama Lillard'ın sakatlanmasıyla o ihtimal bitti gibi ama New Orleans gümbür gümbür geliyor. Lebron-Zion kapışması çok iyi olur.
 
Son düzenleme:
Çok maç kaçırdığı için Zion seçilmez dedim ama çok iyi oynuyor bilmiyorum belli olmaz belki de seçerler. Şu ana kadar Morant 50, Zion sadece 12 maç yapmış. Oynanacak da 25 maç var. Yani aradaki fark çok ve mesafe de kısa. Eğer biraz yakın olsa kesin Zion derdim. Zion esas yılın çaylağı seçilemese bile play-off'a kalırsa orada sürpriz yapabilir. Ben Portland sekizde Lakers'a sürpriz yapabilir diyordum ama Lillard'ın sakatlanmasıyla o ihtimal bitti gibi ama New Orleans gümbür gümbür geliyor. Lebron-Zion kapışması çok iyi olur.

Zion'un takıma dönmesi Brandon İngram için kötü oldu. Sayı ortalamaları düştü. Ama Pelicans adına müthiş bir durum. Pelicansın fikstürü de rakiplerine göre daha kolay. O yüzden 8. olabilirler. Memphisle yanılmıyorsam 3 maç fark var. Pelicans eğer bu nüveyi korursa ilerleyen yıllarda süper bir takıma dönüşme şansları mevcut.
 
Ne zamandır yazmak istiyordum bir türlü yazamamıştım. Toroto'nun ve Nick Nurse'un hakkını mutlaka vermemiz lazım. Adamlar son 19 maçta 17 galibiyet almış. Sene başında Kawhi gibi bir superstar ve Green gibi ilk beşinin önemli bir adamını kaybettiler. Sene içinde de sürekli sakatlıklar geldi ama buna rağmen doğuda ikinciler. Nick Nurse zaten kesinlikle yılın koçu olmalı adam sanat icra ediyor resmen. Play-off larda Bucks'ı geçebileceklerini sanmıyorum ama Bucks hariç her takımı eleyebilirler. Yine doğu finali yaparlarsa hiç şaşırmam.
 

Üst