Okan Buruk

Okan Buruk: "İyi bir kadromuz var ama eksiklerimiz de var. Çok formda olan Osimhen yoktu bugün. O olsa bu tip maçlarda çözüm üretebiliyorsunuz."

Sen ne anlatıyorsun hoca? Dalga mı geçiyorsun? Aklımızla alay mı ediyorsun? Toplam bütçesi tek oyuncumuzun maaşından daha az olan halı saha takımına 2-0’dan maç verip Osimhen’in yokluğunu mu bahane ediyorsun gerçekten?

Benim nazarımda kendisinin Galatasaray teknik direktörlüğü bu akşam itibariyle sona ermiştir.

Hoca maalesef sezona hiç iyi giremedi. Çok dağınık ve toparlayamıyor. Kulübe den de beklenilen destek gelmiyor. En kötüsü özellikle maç sonu saçma sapan açıklamalar yapıyor. İşi ve işimiz zor.

Okan Buruk: "En önemli şey tuttuğumuz takıma destek olmak. Taraftarlık bunu gerektiriyor. Bazen kızılacak işler yapıyoruz,oyuncularım ve ben. Sevindirecek çok daha şey yaptık. Sevindirmeye de daha çok alıştırdık. Ben gelmeden önce küme düşme hattına yakın dönemler oldu."

- Forma adaletsizliği
- Hatalarında ısrar etme
- Sürekli geçmişten bahsetme
- Kibirli açıklamalar
- Yanlış yapan yönetimi savunma
- Kaybettiğinde sürekli bahaneler bulma

Bunları yapan hocanın Galatasaray’da uzun kalma şansı yoktur. Müridleri de kurtaramaz.

Muhteşem işlere imza atmaya devam ediyor. Derbilerde de rakiplerini ezerek kazanmaya devam ediyor. Umutla bekleyenlere de tokat çarpıp akşamlarını zehir ediyor. Okan Buruk'un geldiğinden beri en güçlü özelliği ''kazanma alışkanlığı'' yaratmak. Ne olursa olsun 3 puanı cetvele ekletiyor. Şimdiden rakiplerine 8 puan fark taktı. Büyük teşekkür !
Düzeltmesi gereken birkaç ufak ama önemli kısımlar var:

1- Oyuncu değişiklikleri... Ezerek başlayıp top göstermediğimiz maçta ikinci yarı rakip orta sahayı ele geçirip üzerimize gelirken neden ısrarla verimsiz çift forvetten çıkmayıp 75-80'e kadar bekledik değişiklikler için ? Neden seyrettik rakibi uzun süre ? Hadi oyundan forvet çıkacak, neden Osimhen gibi bir güç alınıyor kenara ? BJK savunmasının Osimhen'i tutabilme şansı var mı ?

2- Birinci bölgede ciddi bir savunma zaafı var... Tamam rakip her zaman gelemiyor ama geldiği zaman boş geçmiyorlar. Çünkü koşup yakalayacak adam yok Sanchez dışında. O da her zaman yetişemiyor. Başının daha da ağrımaması için acil bir çözüm bulmalı, gerekirse stoperlere ekstra hız çalışmaları yaptırmalı. Bu takım asla cleansheet yapamayacak. Mahalle takımıyla da oynasa, ilk yarıyı 10-0 da kapatsa, dikine atılan paslar direkt kaleciyle karşı karşıya kalıyor. Kağnı gibi kalıyoruz.

Bu iki durumu da çözerse değil lig, Avrupa'da bile çok farklı şeyler izleyebiliriz.

Evet bu kadroyla ligde bu kadar başarılı olması normal ama belki bu kadroyu isim sahibi yabancı bir teknik adama teslim etsek başarılı olamayacaktık,Okan Buruk gerçekten bizim için çok büyük şans.

Terim sonrası kendi içimizden yine efsane olabilecek bir teknik adam çıkardık,kıymetini bilelim.

Tek eksiği Avrupa başarısı ama o kolay bir olay değil,gerekirse 4 gerekirse 6 yıl sabredeceksin.Bu sezon benim için Avrupa liginde çeyrek final bile başarıdır.