Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çok çabuk karamsarlaşıp çok çabuk gaza geliyoruz. Galatasaray taraftarı bu anlamda fenomen oldu. Açıkcası şubede görev almak istemezdim. Daha ortada bir şey yok kazan kaynıyor.

FB futbolda bir oyuncu alıyor hemen başlıyoruz "yahu onlar mı endişe edecek biz mi!! Onlar transfer yapıyor biz yapmıyoruz yazıklar olsun şöyle olsun böyle olsun!" Peki şunu düşünüyormusunuz. Galatasaray Cl'de oynarsa ona göre transfer yapacak oynamazsa ona göre? Eğer CL'de oynarsak futbolda çok iyi transferler yapacağız. Oynamazsak bir tık altı veya daha altı transferlerle yamalar yapacağız. Haliyle bizim beklememiz normal. FB ne de olsa oynamayacağını biliyor. Bu yüzden gelebileceğini söyleyen oyuncuyu alıyor. Şu an alıyor çünkü cezadan sonra alamayabilir belki transfer yasağı bile gelir FB'ye.

Basketbola gelirsek. Öncelikle Basketbol sezonu haziranda bitiyor. Hala final serileri devam ediyor.Sadece Türkiye'de değil, avrupanın neredeyse her yerinde final serileri devam ediyor. Şimdi Kulüp misal Navarro ile anlaşmışsa, şu an açıklayabilir mi "Navarro GS'da!" diye? Tabii ki ligler bitecek ondan sonra bakılacak transferlere ve yönüne. Ki bizim ayrıca bir handikapımız daha var. EL'e mi katılacağız, EL elemelerine mi katılacağız, yoksa Euro Cup'a mı katılacağız? Haliyle Euro Cup'a katılacaksak, gelecek oyuncunun tercihi farklı olabilir. Misal Navarro örneğinden devam edersek. sizce Navarro'yu alacaksak ve Euro Cup'ta oynuyorsak Navarro gelir mi GS'a? Kim yapmış transfer de GS yapmadı diye eleştiriyorsunuz? Biraz oturun sakinleşin, nefes alın verin, nabzınız düzelsin. Galatasaray'ın bu sene bütçesi oldukça iyi oalcak basketbolda. Sponsor çekilse bile farkeden bir şey olmayacak. Çünkü kulüpte basketbola bütçe ayırıyor. Ki kombine satışı, bilet gelirleri, t-shirt satışı derken gerçekten şubeye iyi para geliyor. Biraz bekleyin. En azından Avrupa'da final serileri bittikten bir hafta sonraya kadar bekleyin. Bırakın şu karamsarlığı artık

Arkadaşlar yerli statüsünde alınacak oyuncuları yazmıştık daha önce bu konu tartışma gütmez. Alınabilecekler; Kenan Sipahi, Kerem Gönlüm, Barış Ermiş,Engin Atsür. Bu oyuncular bizim takımımıza + şeyler katacak oyuncular. Onun dışında yabancı kalitemizi ciddi şekilde arttırmamız lazım. Bugün Murat Kosova, Andric'in bölgesine alınacak oyuncuların az olduğunu ve de ondan kaliteli olanlarında zaten NBA'e gittiğini söyledi. Haksız mı? Son derece haklı. Ben zannetmiyorum ki Oktay hoca Andric'i gönderelim desin. Yarın hocamızın imzasından sonra çalışmalara ivedi bir şekilde başlamak lazım. Emir Alkaş'ın elinde alınabilecek kaliteli yabancıların listesi mevcuttur seri şekilde yabancı transferini bitirip EL ön eleme hakkı kovalamalıyız.

Çok çabuk karamsarlaşıp çok çabuk gaza geliyoruz. Galatasaray taraftarı bu anlamda fenomen oldu. Açıkcası şubede görev almak istemezdim. Daha ortada bir şey yok kazan kaynıyor.

FB futbolda bir oyuncu alıyor hemen başlıyoruz "yahu onlar mı endişe edecek biz mi!! Onlar transfer yapıyor biz yapmıyoruz yazıklar olsun şöyle olsun böyle olsun!" Peki şunu düşünüyormusunuz. Galatasaray Cl'de oynarsa ona göre transfer yapacak oynamazsa ona göre? Eğer CL'de oynarsak futbolda çok iyi transferler yapacağız. Oynamazsak bir tık altı veya daha altı transferlerle yamalar yapacağız. Haliyle bizim beklememiz normal. FB ne de olsa oynamayacağını biliyor. Bu yüzden gelebileceğini söyleyen oyuncuyu alıyor. Şu an alıyor çünkü cezadan sonra alamayabilir belki transfer yasağı bile gelir FB'ye.

Basketbola gelirsek. Öncelikle Basketbol sezonu haziranda bitiyor. Hala final serileri devam ediyor.Sadece Türkiye'de değil, avrupanın neredeyse her yerinde final serileri devam ediyor. Şimdi Kulüp misal Navarro ile anlaşmışsa, şu an açıklayabilir mi "Navarro GS'da!" diye? Tabii ki ligler bitecek ondan sonra bakılacak transferlere ve yönüne. Ki bizim ayrıca bir handikapımız daha var. EL'e mi katılacağız, EL elemelerine mi katılacağız, yoksa Euro Cup'a mı katılacağız? Haliyle Euro Cup'a katılacaksak, gelecek oyuncunun tercihi farklı olabilir. Misal Navarro örneğinden devam edersek. sizce Navarro'yu alacaksak ve Euro Cup'ta oynuyorsak Navarro gelir mi GS'a? Kim yapmış transfer de GS yapmadı diye eleştiriyorsunuz? Biraz oturun sakinleşin, nefes alın verin, nabzınız düzelsin. Galatasaray'ın bu sene bütçesi oldukça iyi oalcak basketbolda. Sponsor çekilse bile farkeden bir şey olmayacak. Çünkü kulüpte basketbola bütçe ayırıyor. Ki kombine satışı, bilet gelirleri, t-shirt satışı derken gerçekten şubeye iyi para geliyor. Biraz bekleyin. En azından Avrupa'da final serileri bittikten bir hafta sonraya kadar bekleyin. Bırakın şu karamsarlığı artık

Sühan Bey'in dediklerine bende katılıyorum.Her nekadar sezonun sonunu iyi bitiremezsekte bukadar asmak kesmek bize bir fayda sağlamaz.Bende çok iyi transferler olacağına inanıyorum hem futbolda hem de basketbolda.Ama öncelikli olarak belirsizliklerin ortadan kalkması.Bizde yönetici olsak aynı şekilde yaş tahtaya basmadan hareket ederiz.Çünkü geçmiş dönemdeki hataları tekrarlamamak için.
Eleştimekten çok çözüm fikirlerimizi paylaşmamız kulubümüze daha faydalı olacaktır.Hissediyorum eğer eurolige gidersek Andric'in yerine Avrupa'nın enyi 5 numarasından birisi gelecek.Çok daha iyi bir kadromuz olacak...

Alınabilirse K.Gönlüm ve Engin Atsür bence de süper olur.

Orta ve uzun vade gelecek planlarımız için; şu an elimizde Göksenin, Furkan, Sertaç, İlkan, Melih, Can Korkmaz, Doğukan Sönmez, M.Mustafa Baygül var. Takviye edebileceğimiz yıldız adaylarından ; Kenan Sipahi, Birkan Batuk, Can Uğur Öğüt, Samet Geyik, Ramazan Tekin, Burak Can Yıldızlı, Talat Altunbey, Tayfun Erülkü, Yiğit Emre Mirza, İzzet Türkyılmaz öncelikle takip edilmesi gereken isimler diye düşünüyorum.

Yabancı olarak D’or Fischer ile Teletovic fark yaratır. Bence hayal değildir, istenirse alınabilir. NBA’ya gitmiyorsa Motiejünas da olur.

L.Gordon’un kalmasını isterdim, inşallah kalır. Lakovic gitmeli, Ender’den beklentilerim benim de çok düşük düzeyde. Furkan, Gordon, Shipp, Göksenin, belki Cevher ve Caner bunların dışındakiler vazgeçilmez değil.

Bu arada insanın aklına şeytani senaryolar da gelmiyor değil! Kesinlikle herhangi bir duyuma ya da bilgiye dayanmadan söylüyorum. BJK’taki maddi kriz, kadın branşının kapatılacağı söylentileri, milangaz’ın devam etmeme ihtimali, böyle bir durumda E.Ataman’ın geleceği, final serisinde E.Ataman’ın değişmeli switch-man to man savunmasına yaratıcı çözüm üretemeyip çaresiz kalışımız, Mahmuti ile imzaların atılmaması vs. vs. bunlar birbirine bağlanabilir mi?! final serisinin bitmesi mi bekleniyor acaba gibi…

"A.Mariç Panathinaikos'tan, K.Langford ve R.Hendrix Maccabi'den, A.Jackson Bilbao'dan ayrılıyor. AJ CSKA'ya, Mariç Maccabi'ye deniyor." @ismailsenol

Şubede artık somut adımlar atılmaya başlanır umarım.

Langford' Galatasaray taraftarı seni Galatasaray forması ile görmek isterim demiş Langford zaten sizde Jamon Lucas gibi çok iyi bir solak var diye cevap vermiş :)

Hendrix nasıl olur acaba bizim sistemimizde

Aaron Jackson'un ismi Cska ile geciyor. Richard Hendrix kesin olarak ayrilmis " basketnews'in haberine gore " Maccabi'den. 4-5 oynabiliyor, Kerem Gonlum ile alalim, iki tane 4-5 oynayan agresif oyuncumuz olsa enfes otesi olur. Hendrix'i Ispanya'ya gitmeden once sormustum foruma, " pek begeneni yoktu " tanimiyordum ama basketbol bilgisine inandigim kisiler " Wizards forumu " cok olumlu referanslar veriyordu. Wizards icin istenen bir isim idi. Euroleague tecrubesi de edindi ve bizim sisteme uyacak bir isim. Pick & roll oynyabilen, bitirici bir oyuncu. Sirti donuk oyunu var. Karakteri olumlu gibi gozukuyor. Burada Pops'u gecen sene ki takim icin onerirken, " karakteri ve coach ile sorunlari " olan bir oyuncu denmis idi. Besiktas'da, Ataman ile ne olup ne bittigini bilmiyorum ama uzaktan iyi gibi gozukuyor.

Edit: Keith Langford: Maccabi ile kontrat uzatmamis, Langford-Hendrix ikilisini keske getirebilsek, wildcard icin buyuk oynamis oluruz.

Twitter da Fenerbahceliler ve Galatasaraylilar Keith Langford'u isteme yarisinda :D.

Keith Langford Galatasaray'li birine cevap yazmis, sizin Gordon gibi cok iyi oyuncunuz var diye.
Gelebilirsin yahu Gordon 1, sen 2 olursun. Yonetim derhal goreve.

Langford tikandigimiz anlar, skor uretebilecek bir oyuncu. Deliciligi olsun, 1-1 olsun, el ustunden olsun, donanimli bir oyuncu. Gordon'a onlem alindigi vakit, Langford ile devreye girebiliriz. Harika ikili olurlar. Bu sezon en fazla aradigimiz ozellikte olan oyuncu. Jaka'dan beklenilen ozellikler Langford'a mevcut. Harika bir transfer olur. Maccabi'den once devreye girip isi bitirmek gerekiyor. Langford-Hendrix-Kerem. Onceligimiz olmali bana gore.

Pao da Diamantidis dışında bütün oyuncuların sözleşmesi sona ermiş.Batiste sözleşme yenilemeyecekse kadroya katmak için girişimlerde bulunmamız lazım.

Langford-Batiste-Hendrix-Kerem. Bu 4 ismi alirsak, wild card vermek zorunda kalir Euroleague.
Bakin verebilirler demiyorum, zorunda kalirlar. Gordon ve Shipp'i tutup,
Langford-Batiste-Hendrix hamlesi ve Kerem ile Ilkan'in gelisi ile cok guclu bir takim oluruz. Baska transfere gerek yok. Elimizde ki yerliler ile bu hamleler ile enfes bir takim oluruz. Batiste olmadi, D'or fisher, Haislip gibi isimler olabilir. Andric'in gidisini ancak bu tur isimler ile kapatabiliriz. Fenerbahce'liler bu yazdigim butun isimleri istiyorlar, Besiktas'lilar bile istiyor ise, bizim de isteme hakkimiz var. Panathinaikos kuculmeye gidiyormus. Elimizde cok buyuk bir firsat var. Umarim yonetim tepmez bu firsatlari, Euroleague'e katilmak kendi elimizde yukarida ki yazdigim senaryo ile.

Ah Hakan Üstünberk reyis nerelerdesin ? Gelse şimdi birden canlansa şube. Anlayışlı olmak lazım kendisi için de ama şubedeki şu belirsizliği görünce hep aklıma o geliyor. Bizi buralara kadar getirdikten sonra bırakmak zorunda kalmasaydı keşke. Yine de önümüze bakmalıyız artık. Gelecek sene kadro yapısı için Türk olarak Engin'le Kerem Gönlüm'ü mutlaka düşünmeliyiz bence. Özellikle Kerem Andric'e benzer işler yapabilir 5 numarada her ne kadar 4 olsa da asıl pozisyonu. Shumpert,Ender,Evren,Savovic,Dedovic yolcu olmalı. Lakovic de olsa olsa 6.yabancı olur bu saatten sonra ama onun için de bütçemiz el vermeyebilir. Şöyle bir kadro isterdim ben,

Gordon Tutku Engin
Langford ( Domercant ) Göksenin
Shipp Caner
İlkan Cevher Velickovic
Furkan Kerem D'or Fischer ( Batiste )

Artık 2-4-5 numaralara üst düzey isimler düşünmemiz lazım. Özellikle 2 numaramızın mutlaka çok skorer bir oyuncu olması şart. Tabi bu isimleri getirebilmek için Euroleague durumumuz çok önemli. Euroleague'e gidemeyeceksek daha çok gelecek vaadeden isimlere yönelebiliriz.

Yönetimden bir Garbojosa hamlesi bekliyorum hazır basketbolu bırakmış bonservisi elinde yaş kriteri de uyuyor 30-36 arası alırız bence düşünüyordur bizimkiler!

Şurada düştüğümüz durum, yönetimimizin taraftarını hiç düşünmemesinden taraftarına değer vermemesinden kaynaklanıyor kesinlikle. İşte bu yüzden biz bir türlü kenetlenemiyoruz Türkiye'nin en büyük ama en kopuk taraftarıyız. Çünkü her gelen yönetim taraftarı göz ardı ediyor. Türkiye'de değil dünyanın hiçbir yerinde bu denli takımını destekleyen anbean peşinden giden "Basketbol" taraftarı yoktur ki futbol takımı da bu kadar öncemli ve gündemdeyken. Ve hala şubede ne olduğunu çıkıp söyleyen biri yok bütçe artacak mı azalacak mı koç kalacak mı gidecek mi euroleague ne aşamada, gordon gidecek mi sponsorluk anlaşmaları olacak mı yeni salon yapılacak mı hiçbir şey yok bakalım liseli zenginlerimizin ne zaman keyfi gelecek de basketbol şubesine bakacaklar merak ediyorum. Bir şey çok fena atlanıyor. Fenerbahçe basketbolda atılım yapmadan önce Ülker ile birleşmeden önce taraftarı ne kadar dağınıktı voleybol diğer şubelerden başarılar geldikçe bugünkü durumlarına geldiler bugün taraftarları ne kadar sevimsiz olsalarda her yerde takımlarının arkasındalar çünkü yönetimleri değerli olduklarını onlar için çabaladıklarını gösteriyor. Maalesef bizim yönetimimiz her zaman taraftarımızı göz ardı ediyor. O kadar insan Drogba diye bağırdı geçen sene tamam dedin al be adam hani söz veriyorsun almıyorsun shaqiri diyorsun almıyorsun. Basketbolda Euroleague rayına girmiş takım şu an ne olacak belli değil. Bu mudur kurumsallaşma? Dalga mı geçiyorsunuz Futbolda şampiyon olduk herşeyin üstü kapandı di mi seneye bu kafayla gidilirse veteranlar toplanırsa bonservisi elinde futbolcu veya gelecek vaadeden!! basketbolcular alınıp taraftar kandırılırsa hüsran yaşayacağımız çok açık. Bir anda toz pembe görüntü dağılabilir söyleyeyim. Bir an önce basketbol takımının bütçesi kalacak gidecek oyuncular açıklanıp transfer başlamalı oyuncu kalmadı piyasada... 3. sınıf Amerikalılar alınırsa bu kadar emeğe yazık olacak... Buna üzülüyorum. Hem de çok üzülüyorum. Umarım yanılıyorumdur. :(

Wild card icin oynamak gerekirken tik yok. Taraftar olarak Galatasaray.org'a giriyorsunuz, bize yazin bolumu var, uyeseniz girin, eger uye degilseniz, uyelik alin. Bize yazin bolumune girdikten sonra, basketbol bolumunu secin. Baslik istiyorlar, istediginiz oyuncunun ismini yazin, ve altina bir yazi karalayin. Mike Batiste, Richard Hendrix, Keith Langford isimlerini yazdim ve neden alinmasi gerektigini siraladim. Bu uc isim icin taraftar olarak birlessek, ve yonetime sesimizi duyursak guzel olur.

Jamon Gordon'u da ne yapip edip, elde tutulmasi gerektigini yazdim. Futbol icin orgutleniliyor, basketbol icin orgutlenilse cok guzel olacak. Hani okumazlar diyeceksiniz, dogrudur ama neden o zaman bize yazin bolumu var. En son Keita icin taraftar isteklerini belirtmis idi ve ardindan Keita ile gorusmelere baslamis idi yonetim. Biz isteklerimizi belirtelim, ozel baslik dahi acilabilir bir oyuncu uzerine. Bakin benim onerilerin ne 2.5 mil alacak Spanoulis, ne transferi imkansiz olan Freeland, Teletovic vs. Benim onerilerim kontratlari biten, yahut takimdan ayrilan isimler ve takima seviye atlatacak isimler.

Ustelik takima uygun ve sistem icin bicilmis kaftan olan isimler, Galatasaray'i hedeflerine goturecek isimler. Eger seneye iddiali isek bu transferler yapilmali. Biraz gecikirsek, alt seviye oyunculara kalacagiz ve bu bizi geriye goturebilir. Yonetim en hizli sekilde ataga gecmelidir ve bu sezonu unuturmalidir. Oktay Mahmuti'nin istekleri yerine getirilmelidir. Unal Aysal sozunu tutmalidir, yatirim artmalidir. Umarim en yakin zamanda uzerimde olan karabulutlar dagilir ve 2 senelik yatirima yazik edilmez. Mike Batiste-Keith Langford-Richard Hendrix. Batiste olmadi Haislip, Hendrix'in olabilitesi yuksek, Langford'a elimizi cabuk tutmamiz lazim. Maccabi kontrat onerir ise uzatacak gibi. Maccabi'nin de baska isimler ile gorustugunu dusunursek, Langford'a biz teklif goturursek kabul eder gibi.

Nba'den bir kaç oyuncu bulunabilinir. Shipp ve Gordon dışındaki yabancı oyuncular gönderilmeli. Özellikle iyi bir skorer 2 numara. Efektif bir 4 numara, eger velickovicle ön sözleşme imzalandıysa tam aradığımız 4 numara olur. Ayrıca Türkiye içinden Kerem Gönlüm düşünülebilinir. Ki fanatik Galatasaraylı olduğunu söylüyor. Bi zahmet gelsin artık bu kulübe yardımı dokunsun öyle gitsin. Kerem çok iyi bir savumacı 4 numaranın yanında 5 numarada oynuyor. Post up'ıda etkili. 5 numarayı Kerem ve Furkandan oluştururuz.

4 numara için Cevherin yanı sıra İlkanda dönüyor. Shumpertın yerine iyi bir devşirme bulmak lazım. Yerli oyuncular içinde Barış Ermiş düşünülmesi gereken isim.

3-4-5 numara olmak üzere bunların hepsine de ayrı ayrı 3 yabancı almak gerekir. Gordon ve Shipp ile 5 yabancı oluruz. Guard mevkisine Engün Atsür alınırsa sorun kalmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...