Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
750 bin değil 500 bin dolar ödedik bonservisine. Arroyo içinse 500 bin civarı bir bonservis ödeceyeceğimizi düşünüyorum. Hawkins Ersin yanına Arroyo da gelince etik olmuyormuş. Etiğine metiğine bakmam. Bu oyuncu yarar sağlıyorsa gelsin. Ben kendi takımıma bakarım. Büyük takımsa bırakmasalarmış. Seneye de Erceg'i alalım. En büyük rakibimiz Fenerbahçe etiği falan demiyor elimizden İlkanı kapıyor. Biz hala burada etik peşinde koşalım.

Bu ne demek çözemiyorum. Sence Ergin Hoca bilinçli bir şekilde mi Beşiktaş'a para kazandırıyor ? Haddini aştığını düşünüyorum. Bu takıma bir değil iki transfer lazım.

Hakkı... Öncelikle haklısın. İlk olarak 750 bin dolar üzerinden yürüyen bonservis 500 bin dolar iki eşit taksit şeklinde olarak kayıtlara geçmiş. Etik konusuna gelirsek. Bu hayatta herkesin değer yargıları vardır, doğruları ve gerçekleri vardır. Zaten yazdığım cümleyi okursan kendi fikrim olduğunun özellikle üzerini vurguladım. Dediğim gibi ne bu toplu halde yapılan transferler ne de İlkan'ın gidiş şekli benim değer yargılarımın dışındadır. Kaldı ki işin ekonomik boyutu var. Hawkins'e verilen 500 bin dolar bonservis + 1.450milyon dolar yıllık ücretle 1.95 milyon dolarlık senelik maliyet çıkarır bize. En iyi tarafından 500 bin dolar bonservis ve 1.5 milyon dolar(ki bence üzeri olur) olacak şekilde 2 milyon dolar da Arroyo'nun maliyeti olacak bize. Bu bahsettiğimiz paralar Avrupa basketbolunda çok çılgın rakamlar. Bu ücretlerin çok altında kaliteli oyuncular getirilebilirdi. Fakat nedense bizim tercihimiz Beşiktaş'a para kazandırıp maddi olarak risk almak oldu.

Alacağımız oyuncu 2-3 numara oynayabilen olmalı böyle olursa yer yer 10 dakika civarı Hawkins'te dinlenir. Eğer guard alınırsa Hawkins yine 40 dakika oynamak zorunda kalacak 2 numarada Engin-Gordon oynar genellikle. Bilmiyorum ama sorun olabilir böyle. Diğer yandan Arroyo tabi ki iyi oyuncu ancak 6 ay oynamaması soru işareti zira yaşı da 33 oldu. Ancak gelen haberlerde Arroyo'nun kişisel antrönörüyle antreman yaptığı söyleniyor bu dönem içinde. Ne kadar yeterli bilemeyiz. Buna Ergin Hocamız karar verecek. En doğru hamleyi yapması gerek. Zira Macvan-Ndong-Gordon konusunda çok doğru hamleler yaptığını söyleyemeyiz. En doğru hamlesi Domercant'tı o da sakatlandı. Şimdi bir hakkı var ve en iyisini seçmek zorunda. Aksi taktirde sezonun yine hayal kırıklığı ile geçme ihtimali çok yüksek.

Hakkı... Öncelikle haklısın. İlk olarak 750 bin dolar üzerinden yürüyen bonservis 500 bin dolar iki eşit taksit şeklinde olarak kayıtlara geçmiş. Etik konusuna gelirsek. Bu hayatta herkesin değer yargıları vardır, doğruları ve gerçekleri vardır. Zaten yazdığım cümleyi okursan kendi fikrim olduğunun özellikle üzerini vurguladım. Dediğim gibi ne bu toplu halde yapılan transferler ne de İlkan'ın gidiş şekli benim değer yargılarımın dışındadır. Kaldı ki işin ekonomik boyutu var. Hawkins'e verilen 500 bin dolar bonservis + 1.450milyon dolar yıllık ücretle 1.95 milyon dolarlık senelik maliyet çıkarır bize. En iyi tarafından 500 bin dolar bonservis ve 1.5 milyon dolar(ki bence üzeri olur) olacak şekilde 2 milyon dolar da Arroyo'nun maliyeti olacak bize. Bu bahsettiğimiz paralar Avrupa basketbolunda çok çılgın rakamlar. Bu ücretlerin çok altında kaliteli oyuncular getirilebilirdi. Fakat nedense bizim tercihimiz Beşiktaş'a para kazandırıp maddi olarak risk almak oldu.

Herkesin bir ayrı fikirleri ve değerleri var. Fakat bazen bu değerler yapılabilecek olumlu hamlelerin önüne geçiyor. Örneğin sezon başı Hawkins gelmesin diyorduk şimdi herkes ondan memnun. İkincisi ise forumda bir çok kişi bu transfer için etikle ilgili birşeyler yazdı. Sadece sana değil cevabım. İlkan vakasının üstüne gidemedik ama hiç değilse bile bundan bazı dersler çıkarmak lazım.

Arroyo'ya yarım dönem için 800 ila 1.200 arası para verileceğini düşünüyorum. Bonservisle alacağımız için 2 yıllık sözleşme imzalayacağız. Gordon'un 1.400 aldığını düşünürsek Arroyo bu parayı hakediyor. Ergin Hoca beşiktaş'tan oyuncu almasına gelirsek herkes çalıştığı oyuncularla oynamak ister. Örneğin Fener koçu Pia... gibi (McCalebb, Anderson, Sato). Evet beşiktaş çok para kazandı hedefler büyük olunca aynı orantıda harcanan para da artar. O zaman Efes'e ne diyeceğiz. Harcadığı paranın haddi hesabı yok. Ama adamlar olsun yada olmasın F4 için kadro kuruyor.

Spanoulis yaz döneminde Torontoya gidecek. Türkiye'yi sececeğini zannetmiyorum. Niteki Efes geçen sene 3 milyon veriyordu kabul etmedi. Pana'dan Olimpiyakos'a geçince bazı tarafların tepkisini aldı. Şimdi ise Türkiye'ye giderse oluşacak tepkiden korkmuştu.

Bu arada;

Galatasaray Medical Park , Porto Riko'lu yıldız oyun kurucu Carlos Arroyo ile kişisel olarak anlaştı.

Galatasaray'ın bu transferdeki bitirmesindeki tek engel Beşiktaş'ın isteyeceği bonservis bedeli ve bu konuda da görüşmelere kısa süre içerisinde başlanacak.

Galatasaray MP ayrıca Jaka Lakovic ile yolları ayırırsa , bir SG/SF transferi düşünüyor.

2. bir transfer umarım olur.

Eğer Arroyo'nun yanında ıkıncı bı transfer gelecekse Arroyo gelsın ama tek transfer yapılacaksa bu kesınlıkle Arroyo olmasın dıyorum Gordon zaten sutu ıstıkrarsız bır oyuncu bence onun 1. numarada kullanmak takımı savunma anlamında yukarı cekıyor. Anlamadığım konu Lakovıc'i para vermeyıp gondermek ısteyenler Arroyo ıcın cıddı bonservıs parası nasıl verecekler.?

lakovic ayrılırsa adam almayı düşünüyorlar ama sınırı aşmış olmuyomuyuz? domercant sözleşmeli oyuncumuz ve 2 yabancı daha alırsak kadroda 7 yabancı olacak. lakovic hariç.

Arroyo transferinde bence hoca risk almak istemiyor.geçen yıl sezon ortası transferlerine 2/0 isabetimiz var ki yabancı transferi konusunda övsek bile Ergin Hoca da Morrison hamlesi yapmıştı ki tutmadı hem geçen yıl Lokavt'ı da kullandılar.Ergin Hoca bence riske girmeyip tanıdığı tecrubeli takıma gelip en garanti performansı verecek bir isim olarak Arroyo'da haklı bence.

6 aydır oynamıyor kısmı yanlış evet takımı yok ama antremanlara çıkıyor diye biliyorum ben bir takımla(D-League takımıydı yanlış hatırlamıyorsam)
Hem Arroyo gibi fazla fiziksel güce dayalı oynamayan isimler için çok farketmeyeceğini düşünüyorum.Arroyo gelirse bence sezon sonuna kadar sözleşme yapıp+Gelecek yıl için opsiyonu mutlaka almalıyız ki bonservis ödeyip gelecek yaz yine NBA takımlarının peşinde koşup yüksek uçmasın.

Spanoulis denmiş daha önce de belirtmiştim Toronto Raptors ile çok büyük ihtimalle anlaştı ki zamanında Efes'in çok büyük kontratını reddetmişken Türkiyeye bizim için gelmez o tip yıldızlar istiyorsak elimizde A lisansı olmadan çok zor.

2-3 numaraya transfer olur mu bilemiyorum Arroyo gelirse 7 yabancı kullanmış olacağız sınır değilmi bilgisi olan varmı bu konuda?

geçen seneki beşiktaştan alınmasını istedigim tek adam erceg cska'ya gitti iyi halt etti sanki çok süre alabilecekmiş gibi..gelmesini istemedigim adamlar da birer birer geldi (buna koç da dahil) ki üstüne arroyo da gelsin kadayıfın üstüne kaymak olsun!!

aynen devam basketbol şube aynen...

Murat Hoca'nın bahsettiği daha önce Türkiye'de oynamış dediği Garu Neal olamaz mı ? Hem 1-2 oynayabilen hem de müthiş bir skorer oyuncu. Belki zor ama keşke olsa yahu.

Murat Hoca'nın bahsettiği daha önce Türkiye'de oynamış dediği Garu Neal olamaz mı ? Hem 1-2 oynayabilen hem de müthiş bir skorer oyuncu. Belki zor ama keşke olsa yahu.

Gary Neal mi?

İmkansız adam Spurs'te ort.25dk süre buluyor.3 yıllık garanti kontrat yaptı.Türkiyeden sonra çıtayı çok yükseltti Gary Neal Tekrar Avrupayı hiç düşünmez

Trend Basket'e göre Arroyo tamam, Beşiktaş'la görüşmeler resmen başladı.

Zaman çok önemli. Umarım yılbaşına kadar da bir şutör takviyesi gelir.

Şu Beşiktaş'a bonservis ödeme konusu pek hoşuma gitmiyor,adamları ihya ediyoruz maalesef bir de Arroyo ilk tercihimiz olmalı mı emin değilim.Çünkü hem uzun süredir oynamadı hem de asıl sıkıntımız 2-3 numara pozisyonunda gibi gözüküyor.Şu anda Ergin Hoca'ya güvenmekten başka yapacak bir şey yok umarım en doğru kararı verir.

geçen seneki beşiktaştan alınmasını istedigim tek adam erceg cska'ya gitti iyi halt etti sanki çok süre alabilecekmiş gibi..gelmesini istemedigim adamlar da birer birer geldi (buna koç da dahil) ki üstüne arroyo da gelsin kadayıfın üstüne kaymak olsun!!

aynen devam basketbol şube aynen...

Erceg CSKA'da sakatlanmadan önce gayet süre bulan bir oyuncuydu (ort.20 dk) ama sezon henüz yeni başlamışken sakatlanınca uzun süre sahalardan uzak kalmak zorunda kaldı ve en az 2.5 ay daha olmayacak.

-Erceg kendini çok geliştirdi. EL'de 10 sayı ortalama %54'le üçlük atıyor. Son 2 sezonda üçlük yüzdesi baya bir gelişti. El üstündende atabiliyor. CSKA'nın bırakacağını düşünmüyorum.

-Dün Madrid karşısında Valenciayı izledik. Taş gibi bir takım olmuş. Birden fazla iyi şutörü var. Dünde hakemlerin sayesinde Madrid'e yenildiler. Eurocup'ın favorisi bu takım. EC'de başarılı olmak istiyorsak Arroyo dışında 2-3 transferi de yapmalıyız.

-Fanatikweb Tv'de Yalçın Dümerin programını izledim. Kerem Tunçerinin röportajından bahsetti. Kerem Tunçerinin Galatasaray'a gelmek istediğini ama geçen seneki yönetimin yaşından dolayı kabul etmediğini söyledi. Bildiğim kadarıyla Yalçın Dümer kulübe yakın birisi geçen haftalarda da Ergin Hocayla bir röportaj yapmıştı.

Son olarak Keşke Kerem Tunçeriyi alsaydık Enderi Engini görünce 10-15 dakika olsa bile iş yapardı. İyi bir Galatasaraylı Fenerin yapdığı teklifleri red etmesinde bu da önemli bir faktör olmuştur. Keremi bu forma latında izlesek iyi olurdu.

Tartışma yaratacak ileti ve verilen yanıtlar silinmiştir.

Elbette Ergin Hoca´nın tercihlerine ve kararlarına saygı duyuyoruz ve duyacağız ama bu kendi fikirlerimizi söylememize engel değil. Yeter ki düşünceler karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesinde dile getirilsin.

Şu gönderilmeli, bu takasta verilmeli gibi fikirler yanlış çünkü öyle bir düşünce yok ama transferin konuşulduğu şu günlerde elbette isimler gündeme getirilecek, öneriler yazılacak...

Estudiantes'te oynayan Carl Englısh tam bizim aradığımız oyuncu.1.96 boyunda 31 yaşındaki kanadalı oyuncu şu anda İspanya liginde 13 hafta sonunda 20 sayı ortalaması ile sayı krallığında ilk sırada bulunuyor.

Arroyo Domercantin yerini doldurabilir, gordon da 2 numaraya kayarak gökseninin yerini doldurur. buraya kadar sorun yok fakat 2 numaraya şutör bir isim şart ancak hem bütçe hem de yabancı sınırından dolayı arroyodan başka yabancı alacağımızı sanmıyorum. acaba kulüp yerli genç oyunculara yönelir mi? kimlerden fiyat-performans doğrultusunda en iyi verimi alabiliriz?

Şu anda gördüğüm bir görüntüden dolayı çok üzgünüm. Yeri burası değil ama en fazla okunan yer burası olduğu için buraya yazmak istedim. Bu hafta Olin Edirne 'nin iç saha maçı sırasında tribünde sara krizi / astım krizi geçiren bir arkadaşımıza polis inanılmaz bir orantısız güç kullanmıştır. Görüntüleri linkten izleyebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?&v=q9Yfclo-j-k Belki çoğumuz Olin taraftarını sevmeyiz, haz etmeyiz fakat gün itibariyle Türk basketboluna leke sürülmüştür. Ve bu basketbol hepimizindir. En önemlisi orada inanılmaz darbelere maruz kalan kişi bir insan ve şunu da unutmayalım ki bu yapılan bugün Olin tribününe yarın bizim tribünümüzedir. Bu yüzden benim yönetici arkadaşlardan uygun görülürse bir ricam var. Eğer sakıncası yoksa site girişinden yapacağımız bir kınama ve Olin tribününe / Türk basketboluna vereceğimiz bir destek hem gsbasket ailesi olarak bizim duruşumuzu gösterir, hem de o şiddete maruz kalan arkadaşlara destek olarak bir dost eli uzatmış oluruz. Eğer bu konuda bir adım atarsak, emeği geçen tüm arkadaşlara şükran duyarım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...