Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O kadar kötü durumda mıyız maddi olarak? Daha açık yazarsanız sevinirim.

Hakan selamlar. O kadar kötü durumda mıyız sorunun cevabını verebilecek kadar şubeye yakın biri değilim. Sadece şube içinden çok sevdiğim bir abimle ara sıra sohbet etme şansım oluyor. Dediğim gibi konuşulan bir şeyler vardı ama kendim gördüğüm, kendim bildiğim şeyler olmadığından yazmam doğru olmaz. Burada Önder abi ve şubeye yakın başka arkadaşlarda var mutlaka. Yazılması gereken bir şey oldu mu onların yazması daha doğru olur. Ama belli sıkıntılar var. Sene başında bütçe aşıldı. Hoca bazı transferlerde çok fazla diretti ve aldırdı. Bir de ödemelerin zamanında yapılmadığını eklersek ortaya bir sorun çıkıyor sanırım. (Ödeme sorununun kaynağı farklı bir konu)

Dediğim gibi bence kimse transfer diye ağlamamalı. Bu takımda Engin Atsür , Milan Mavcan, Furkan Aldemir gibi yıldızlar bu senenin bütçesi içerisindeler ve maalesef doğru düzgün süre almıyorlar. Bence çözülmesi gereken konu transfer değil, takım içi huzur ve sevgi. Şu an ne huzzur var ne de sevgi. Bu benim kişisel görüşüm kesinlikle yanlış anlaşılmasın.

Başkanımız Ünal Aysal, Mahmuti'yi kovup Ergin Hoca'yı getirirken; yeni hocamızın istediği tüm şartlar olgunlaştırılıp yerine getirilecelektir sözü vermişti. Yanlış mı hatırlıyorum ?

Bütçeyi aştığımız Ergin Hoca söylemişti. Lakovic sülük gibi yapışması da elimizi kolumuzu ekonomik olarak bağlıyor. Ergin Hocanında her röportajında yönetimden haber bekliyoruz demesi de bazı şeyleri gösteriyor.

1 hafta önce bazı iddialar vardı. Medical park ödemeleri aksatıyormuş diye. Zaten geçen seneden beri de bir memnuniyetsizlikleri vardı. Bu iddia doğru olabilir.

Başkanımız Ünal Aysal, Mahmuti'yi kovup Ergin Hoca'yı getirirken; yeni hocamızın istediği tüm şartlar olgunlaştırılıp yerine getirilecelektir sözü vermişti. Yanlış mı hatırlıyorum ?

Dediğin gibi oldu her şey. Ve başkan sözünü tuttu. Anlaştıkları bütçenin bile üzerine çıktı transferde. Yalnız herkes şunu atlıyor maalesef. Türkiye'nin bence en iyi 2 guardından biri olan Engin Atsür 12-13 dakika ortalamayla oynarken, yine hocanın transfer ettiği Milan Mavcan ve Furkan Aldemir bence küstürülüyor. Elde çok kaliteli malzeme var. Önce bu oyunculardan verim alalım transfer isteyeceğimize bence. Ama şu var başkanın hakkını vermek lazım. Başkan sene başında verdiği sözleri fazlasıyla yerine getirdi.

Dediğin gibi oldu her şey. Ve başkan sözünü tuttu. Anlaştıkları bütçenin bile üzerine çıktı transferde. Yalnız herkes şunu atlıyor maalesef. Türkiye'nin bence en iyi 2 guardından biri olan Engin Atsür 12-13 dakika ortalamayla oynarken, yine hocanın transfer ettiği Milan Mavcan ve Furkan Aldemir bence küstürülüyor. Elde çok kaliteli malzeme var. Önce bu oyunculardan verim alalım transfer isteyeceğimize bence. Ama şu var başkanın hakkını vermek lazım. Başkan sene başında verdiği sözleri fazlasıyla yerine getirdi.

Allah razı olsun o zaman ulu başkanımızdan. Rakipler 20 milyon euronun üzerine çıkarken bizi 11 milyon dolarla desteklediği için.

Başkan üstüne düşeni falan yapmıyor, kusurabakmayın.

Bende dıyordum ne zaman Fener şunları aldı Bız neden alamadık falan denecek diye;birincisi Ulker o takımın sahibi Fener değil ve bütçede ona göre yaklaşık 20-22 milyon Euro bütçeleri var ve bunun benim Ulker Ust düzey yonetici akrabalarımdan birinden öğrendiğim 10-12 si zaten Murat Ulkerden geliyor...Bizim bütçemiz ise yaklasik 10 milyon Euro ki 11 milyon Euroluk bir takım kuruldu bu sene ve yönetim ağzını açmadı,bizde bütçeye Medical Parkin katkısı senelik 3-3.5 milyon dolardır geri kalanı tamamen yönetimden gelir yani ayrılan paralar hemen hemen aynı ki
Bız Euroleaguede mücadele etmemize rağmen;ha Arti zaten transferde yapılacak bence herseyi sahada görelim önce sonra konuşalım.

Dediğim gibi bence kimse transfer diye ağlamamalı. Bu takımda Engin Atsür , Milan Mavcan, Furkan Aldemir gibi yıldızlar bu senenin bütçesi içerisindeler ve maalesef doğru düzgün süre almıyorlar. Bence çözülmesi gereken konu transfer değil, takım içi huzur ve sevgi. Şu an ne huzzur var ne de sevgi. Bu benim kişisel görüşüm kesinlikle yanlış anlaşılmasın.
Yahu yazmayayım, ciddiye almayayım diyorum da görünce yine dayanamıyorum, senin takımının sezon başında en çok güvenilen adamı sakatlanmışsa sen transfer yapmak zorundasın Domercant'in yerini Furkan ile mi dolduracaksın, Macvan ile mi yoksa Engin ile mi? Kaldı ki rakiplerin geçen sene ki gibi değiller son derece yüksek bütçelerle yıldızlarla dolu takım kurdular, bugün olduğu gibi hala da takviye yapıyorlar, hatta Beşiktaş bile düşük bütçesine rağmen takviye yapıyor. Sende bu takımlarla yarışmak için gereken neyse yapacaksın ha sakatlıklar olmasa da Hoca transfer istese bir nebze anlarım ama sonuçta sakatlıklardan dolayı istiyor. Ayrıca takım için de huzur, sevgi falan yokmuş bunları geçeceksin faraziyelerle mi yorum yapacağız burada sırf Ergin Ataman'a laf sokacağım diye yorum yapıyorsun ama sıktı artık.

Allah razı olsun o zaman ulu başkanımızdan. Rakipler 20 milyon euronun üzerine çıkarken bizi 11 milyon dolarla desteklediği için.

Başkan üstüne düşeni falan yapmıyor, kusurabakmayın.

Bizde Eurolegue'de oynasak bizimde bütçemiz o kadar olur. O kadar olmasa bile şuankinden 5-6 milyon fazla olurdu. Fener gibi bu sezon 20-25 milyon arası harcamak hele ki EL'de olmadığımızı düşününce çok saçma olurdu. Benim tek sıkıntım 2 transfer yapacak kadar bütçemiz yok mu ? Hani 1 tanesi üst düzey olacak ama diğeri normal bir oyuncu da olabilir. Lakovic'in de indirimlerle birlikte 650 bin civarı aldığını düşünürsek Lakovic'te ciddi bir engel.

Şu durumda Ergin Hocanın eleştirilmesini doğru bulmuyorum. Domercant ve Göksenin sakatlanmasa şunları konuşmayacaktık. Sadece Lakovic- Arroyo değişikliğini bekliyor olacaktık.

Ne olursa olsun Arroyo transferini yapmalıyız. Böylece Hawkinse gelen ikili sıkıştırmalar mecbur kalakacak. Hem eski Hawkins performansına dönmüş olacak hem de biraz daha akıcı olacağız Hawkins-Arroyo ikilisinin geçen seneden iyi analaştığını düşünürsek.

EdiT: Arroyo ile Beşiktaş yönetimi anlaşmış ama Erman hoca redetmiş. Kartalbaskette böyle bir haber var. Bir kısmını alıntıladım;

Carlos Arroyo ile ligimizde ilgilenen diğer takımlardan Galatasaray’ın 150 bin dolar + kadın takımlarından Gülşah Gümüşay’ı 1 yıllığını bize kiralama talebi, yönetimimiz tarafından ret edilmiş durumda. Fenerbahçe’nin para + Vidmar’ın bonservisi karşılığındaki teklifi bizim tarafımızdan kabul görse de, Carlos Arroyo’nun orada birinci adam olamayacağını söylemesi üzerine, bu transferde gerçekleşemedi.

Eğer gercekten paramız yoksa hıc transferı dusunmeyelım bıle Lakovıc zaten burda kazandığı parayı verecek kulup yok gıbı en mantıklısı Lakovıc'i değerlendırıp sezonu bıtırmek (Paramız yoksa tabı)

Bizde Eurolegue'de oynasak bizimde bütçemiz o kadar olur. O kadar olmasa bile şuankinden 5-6 milyon fazla olurdu. Fener gibi bu sezon 20-25 milyon arası harcamak hele ki EL'de olmadığımızı düşününce çok saçma olurdu. Benim tek sıkıntım 2 transfer yapacak kadar bütçemiz yok mu ? Hani 1 tanesi üst düzey olacak ama diğeri normal bir oyuncu da olabilir. Lakovic'in de indirimlerle birlikte 650 bin civarı aldığını düşünürsek Lakovic'te ciddi bir engel.

Farklı düşünmüyorum ben de. Ama 11 milyon doları sağlayıp kenara çekilmek de nedir? Aynı başkan sezon sonunda başarı gelmeyince kelle alıyorsa, bu şubeye ve rakiplerine göre kısıtlı bütçelerle savaşan koçuna her türlü desteği vermek zorunda.

Yahu yazmayayım, ciddiye almayayım diyorum da görünce yine dayanamıyorum, senin takımının sezon başında en çok güvenilen adamı sakatlanmışsa sen transfer yapmak zorundasın Domercant'in yerini Furkan ile mi dolduracaksın, Macvan ile mi yoksa Engin ile mi? Kaldı ki rakiplerin geçen sene ki gibi değiller son derece yüksek bütçelerle yıldızlarla dolu takım kurdular, bugün olduğu gibi hala da takviye yapıyorlar, hatta Beşiktaş bile düşük bütçesine rağmen takviye yapıyor. Sende bu takımlarla yarışmak için gereken neyse yapacaksın ha sakatlıklar olmasa da Hoca transfer istese bir nebze anlarım ama sonuçta sakatlıklardan dolayı istiyor. Ayrıca takım için de huzur, sevgi falan yokmuş bunları geçeceksin faraziyelerle mi yorum yapacağız burada sırf Ergin Ataman'a laf sokacağım diye yorum yapıyorsun ama sıktı artık.

Öncelikle Ergin Ataman'a laf sokacam diye yorum yapmıyorum. Beşiktaş konusuna gelince Beşiktaş zaten sezon başında belirlediği bütçesinin altında harcama yaptı ve şu an da transfer yapması gayet doğal. Galatasaray kimsenin babasının çiftliği değil arkadaş. Sezon başı bütçe belirlenir ve bütçe kapsamında "ALTERNATİFLİ" bir kadro kurulur. Her türlü sakatlığa, olumsuzluğa karşı. Ve yönetimimiz sezon başı konuşulan bütçenin 1 milyon euro üzerine çıkmıştır iyi niyetli bir şekilde. Ama şimdi birileri gelip Domercant sakatlanmasına rağmen 1 numaraya Arroyo'yu hem Beşiktaş'a 500 bin bonservis kazandırarak ve çok fazla bir yıllık ücret ödeyerek ısrarla bu oyuncu isteniyorsa koskoca havuzdan bu bütçelerde o zaman orada duracaksınız. Burası Galatasaray! Sene başında bu kadro zaten alternatifli kurulmak zorunda ya bu sakatlık transfer dönemi sonunda olsaydı kim ne diyecekti ne diye ağlayacaktı merak ediyorum. Huzursuzluk konusuna gelince. Maddiyatın sıkıntı olarak girdiği her ortamda huzursuzluk olur. Az oynayan oyuncularda da aynı şekilde sıkıntı yaşanır. Özellikle Hawkins olmak üzere yabancıların yüzlerini iyi analiz etmek gerekiyor. Neyse siz şu anda benim söylediklerimi anlayamazsınız. Yakında kokusu çıkar. Son olarak "Sıktı artık." kısmını ise görmemiş olayım, kimse sana zorla okutmuyor, zorla yoruma cevap yazdırmıyor.

Eğer gercekten paramız yoksa hıc transferı dusunmeyelım bıle Lakovıc zaten burda kazandığı parayı verecek kulup yok gıbı en mantıklısı Lakovıc'i değerlendırıp sezonu bıtırmek (Paramız yoksa tabı)
Lakovic'in değerlendirelecek bir tarafı yok, olmayacak duaya amin denmez.

Farklı düşünmüyorum ben de. Ama 11 milyon doları sağlayıp kenara çekilmek de nedir? Aynı başkan sezon sonunda başarı gelmeyince kelle alıyorsa, bu şubeye ve rakiplerine göre kısıtlı bütçelerle savaşan koçuna her türlü desteği vermek zorunda.

Çok özür dileyerek araya gireceğim ama yanlışım yoksa bütçemiz 11 milyon dolar değil 11.2 milyon euro. Ve yukarıda Berk arkadaşımızın söylediği gibi bu bütçenin çok büyük kısmını yönetim karşıladı. Söylemek istemiyorum ama bu sponsorluk anlaşmasını imzalamak ihanettir. O parayı keşke almasaydık, değişen birşey olmazdı, Galatasaray diye anılırdık bu adamlara prim vermezdik.

Öncelikle Ergin Ataman'a laf sokacam diye yorum yapmıyorum. Beşiktaş konusuna gelince Beşiktaş zaten sezon başında belirlediği bütçesinin altında harcama yaptı ve şu an da transfer yapması gayet doğal. Galatasaray kimsenin babasının çiftliği değil arkadaş. Sezon başı bütçe belirlenir ve bütçe kapsamında "ALTERNATİFLİ" bir kadro kurulur. Her türlü sakatlığa, olumsuzluğa karşı. Ve yönetimimiz sezon başı konuşulan bütçenin 1 milyon euro üzerine çıkmıştır iyi niyetli bir şekilde. Ama şimdi birileri gelip Domercant sakatlanmasına rağmen 1 numaraya Arroyo'yu hem Beşiktaş'a 500 bin bonservis kazandırarak ve çok fazla bir yıllık ücret ödeyerek ısrarla bu oyuncu isteniyorsa koskoca havuzdan bu bütçelerde o zaman orada duracaksınız. Burası Galatasaray! Sene başında bu kadro zaten alternatifli kurulmak zorunda ya bu sakatlık transfer dönemi sonunda olsaydı kim ne diyecekti ne diye ağlayacaktı merak ediyorum. Huzursuzluk konusuna gelince. Maddiyatın sıkıntı olarak girdiği her ortamda huzursuzluk olur. Az oynayan oyuncularda da aynı şekilde sıkıntı yaşanır. Özellikle Hawkins olmak üzere yabancıların yüzlerini iyi analiz etmek gerekiyor. Neyse siz şu anda benim söylediklerimi anlayamazsınız. Yakında kokusu çıkar. Son olarak "Sıktı artık." kısmını ise görmemiş olayım, kimse sana zorla okutmuyor, zorla yoruma cevap yazdırmıyor.
Arroyo olmaz başka birisi olur, sen diyorsun ki transfer diye ağlamayacaksın kimse ağlamıyor gereken neyse onu söylüyor, ayrıca futbol takımı değil bu alternatifli kadro kuramazsın 5 yabancın varsa ve de en önemlisi sakatlanırsa yerine transfer yaparsın. Huzursuz olacak oyuncular ise bir zahmet alıp başlarını gitsinler dediğin gibi Galatasaray kimsenin babasının çiftliği değil.
Son olarak senin yorumlarını okumaya çokta meraklı değilim, hatta foruma üyelik sildirme talebinde de bulundum 2 3 gün önce sırf bu tür ikili tartışmalar girmememek için ama diğer arkadaşların yorumlarını okurken senin yorumlarını görüyoruz ister istemez keşke yoksay butonu olsa da bizde kurtulsak.

Çok özür dileyerek araya gireceğim ama yanlışım yoksa bütçemiz 11 milyon dolar değil 11.2 milyon euro. Ve yukarıda Berk arkadaşımızın söylediği gibi bu bütçenin çok büyük kısmını yönetim karşıladı. Söylemek istemiyorum ama bu sponsorluk anlaşmasını imzalamak ihanettir. O parayı keşke almasaydık, değişen birşey olmazdı, Galatasaray diye anılırdık bu adamlara prim vermezdik.

Ergin hocanın dediğine göre bütçe 10 milyon dolardı. Bir milyon dolar daha esnetip 11 milyon dolar yaptılar.

Katılıyorum. Seneye ihşallah değiştiririz sponsoru. Adnan Öztürk bu anlaşmadan çok büyük bir şey olarak bahsediyordu. Geçen sezon için iyi bir anlaşma olabilir ( verdikleri parayı az bulanlarda fazlaydı ) ama kimse ilerisini düşünmüyor. İhşallah ücretleri aksatma işi doğru değildir verdikleri zaten 2 kuruş para.

Lakovic'in değerlendirelecek bir tarafı yok, olmayacak duaya amin denmez.

Ergin Ataman sezon başında antrenmanlara dahi almadı. Sebep yüksek ücret alması. Aldığı ücreti kimse vermeyince elde kaldı mecburen kadroya aldı ve Maçlarda 3-5 dakika süre verdi, soğukken yaptığı ilk hatada dışarı aldı. Bahsettiğimiz adam Lakoviç. Adam kendine olan güvenini kaybetmiş, kolay değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...