Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Joson Kapono'nun diğer özelliklerini bilmem ama müthiş bir şutördür herkesin mâlumu. Gelirse fayda sağlar mı bilmem ama bu riske girerdim ben. Semih Abi.. İlievski uzak dursun bizden yahu. Başka adam mı yok ? Ona vereceğim süreyi Engin'e veririm. O gelirse cidden hayal kırıkliğına uğrarım.. Evet. Arroyo defteri de kapandı. Bu iş çok sıktı artık. Ya transferi yapalım. Ya da şu transfer defterini kapatalım artik...

Kapono malesef Panathinaikos ile anlaşmış bende yazdıktan sonra farkettim.

Metehan, öyle bi aklıma geldi işte. Efes'te hayal kırıklığıydı maalesef.

Bana kalırsa teknik ekibimizin de net bir transfer stratejisi yok bütçe sıkıntısından dolayı. Arroyo'yla görüştüğümüz yazılıyor, o olmayınca şutör transferine dönüyoruz falan. Bir ara Alan Anderson dedikodusu çıkmıştı vs vs.

Caroll'u koparmak imkansız sanırım ama Pocius fena olmazdı. Çok süre alamıyor Madrid'de.

edit: Yemin ediyorum içime dert oldu şu transfer bilmecesi. Kadro iyi ama temiz bi şutör ya da en azından nitelikli bi oyun kurucu gelmezse yazık olacak. Gerilim had safhada :)

Yiğit Mustafa Çelebi 'dan Alıntı
Domercant'in sözleşme durumunu bilmemekle beraber,halen fesih olmadıysa 7. yabancı sözleşmesini yapamayacağımızdan(TBF kuralı) transfer yapamadığımızı düşünüyorum.

Efes'in 7. F.Ülker'in 8. yabancısı olmadı mı ? Bu kuralları gerçekten bilen biri son noktayı koysa herkes ne güzel olur...

murat özyer hem savunmacı hem iyi bir şutör arıyoruz demiş twitter da.henry bizde olmasa direk aklıma henry domercant gelirdi.transfer lazım mı evet bencede lazım aranan oyuncu profili kesinlikle doğru fakat yapacağımız yanlış bir hamle bütün dengeleri bozabilir.arroyo gerçekten çok kaliteli bir oyuncu fakat aradığımız oyuncu olduğunu sanmıyorum hatta şuan transfer yapmamak daha yararlı olabilir.transferin ne zaman biteceğini bilmiyorum fakat yabancı transferi playofflar başlayana kadar devam ediyor diye biliyorum.

1 numarada engin ve ender ile 30 -32dk civarı 8-10 dk da jamot gordon ile geçebiliriz.
2 numarada jamont 10-15 dk hawkins 25 dk oynayabilir.
3 numarada cenk 30 dk 10 dk da hawkins oynayabilir.zaten hawkins 30 dk civarı oynuyor ve bu süreleri aldıkça verimli oluyor.bu senenin şu zamana kadar ki en fazla katkı veren oyuncusu cenk akyol böyle bir performans beklemiyordum açıkçası.gerçek bir 3 numara bu kadar yüzdeli atıyorken 3 numarada 30 dk oynamayı hakediyor ayrıca ergin hocanın büyük maçları dar rotasyon ile geçtiği herkesin malumu.bu kadar formda olan bir cenk ve takımın olmazsa olmazı hawkins ikilisi ile minimum 30 dk 2 ve 3 numaralarda oynayacağımızı düşünürsek hawkins'i jamont ile dinlendirip cenk'i de hawkins ile dinlendirebiliriz.

bence kısa rotasyonumuz yetersiz değil herkes fb ülker deplasmanına göre değerlendiriyor ipekçi'de oynasaydık ve maçı kazansaydık bu kadar transfer beklentisi olan günler geçirmezdik.şuan efes, fb ülker,bjk ve banvit ile içeride dışarıda bütün maçları kafa kafaya oynayabiliriz.alınacak oyuncu dengeleri bizim lehimize çevirecek bir oyuncu olmalı.bu transfer bütün sezonun kaderini belli edecek oldu bittiye gelmez umarım.ayrıca bizim şuanki sıkıntımız milan macvan dan istediğimiz katkıyı alamıyor oluşumuz diye düşünüyorum.fb ülker maçında devreye sokabilseydik maçı kazanma ihtimalimiz yükselecekti.

Volkan abi Eurocup'ta şampiyonluk istiyorsak transfer şart. Ve Eurocup'a transferleri bildirmek için 7 Ocak'a kadar süremiz var bu yüzden acele etmeliyiz. Valencia, Kazan gibi takımlar son takviyelerden sonra çok güçlendiler özellikle Valencia. Transfer şart bana göre.

İlievski'yi geçin. M. Redd'i getirelim. Madrid'e süre bulamayan Pocius'ta iyi bileği vardır. Bunların yanına birde Göksenin gibi savunmacı bir Türk aldık mı tamam olur.

Lakovic'in gönderildiğini sayarsak, Domercant'in BBL lisansını iptal edip, yeniden kontenjan açmak mümkün. BJK'de Dasic'in BBL lisansı iptal. benzer bir durum. Yani transferin yapılmamasının sebebi yabancı sınırı değil, cepten 3 kurus fazla cıkmaması.

İlk defa haberi yapıldı olayın. Daha önceden alttan alttan konuşuluyordu sadece. Yanlış anlamayın ben demiştim demek için kopyalamıyorum bu haberi buraya, amacım burada ben takım içinde huzursuzluk var, yabancıların yüzlerinin asık olma sebepleri var derken bana sallıyorsun , öyle atmakla olmaz , Ergin Ataman düşmanı olduğun için bunu yazıyorsun diyen arkadaşların bir damla da olsa yüzü kızarır sanırım...

Uğur Türker - Özel Haber (İddaalihaber.com)

Galatasaray Medical Park’ta son iki aydır yaşanan ekonomik krizi Türkiye ve Galatasaray taraftarları ilk kez İDDAALIHABER farkıyla öğrenecek.

Henry Domercant’in ardından Göksenin Köksal'ın sakatlığı sonrası kadrosu ciddi anlamda daralan Galatasaray Medical Park'ta taraftarlar transfer beklentisi içerisinde.

Medyada çıkan onca isme ve söylentiye rağmen gerçekler biraz farklı. Sezonu kapatan Domercant ve Göksenin’in garanti kontratlarını ödemek zorunda olan Galatasaray yönetimi, takımın 6.yabancısı olmasına rağmen en çok kazanan oyuncuların başında olan Lakovic’in maaşı da düşünülünce köşeye sıkışmış durumda. Taraftarlar ezeli rakipleri Fenerbahçe Ülker' in 2 önemli transfer yaptığı şu günlerde takımlarından benzer bir çaba içerisine girmesini beklerken Galatasaray yönetimi kadrodaki oyuncuların maaşlarını bile düzenli olarak ödemekte zorluk çekiyor.

KASIM ve ARALIK MAAŞLARI ÖDENMEDİ

Oyunculara Kasım ve Aralık ayı alacaklarının sadece 3'te 1'i ödenebilirken, Ocak ayı alacakları için ise ayın 20'sinden sonra ödeme yapılacağı söylendi. Hatta bazı Türk oyuncuların Ekim ayından bu yana bir tek kuruş almadıkları ve takımda yaşanan düşüşünde bundan kaynaklandığı gelen bilgiler arasında.

SPONSPOR PARA ÖDEMİYOR

Ödemelerde yaşanan sıkıntının birincil nedeni, Galatasaray Basketbol takımının sponsoru olan Medical Park hastaneler grubunun kulübe aktaracağı sponsorluk bedelini tam olarak ödememesi. Medical Park Ekim ayı içerisinde ödemesi gereken taksiti hala ödemedi ve kulüpten Şubat ayı başına kadar süre istedi.

BÜTÇE FUTBOLA

Diğer neden ise yönetimin, kulüp bütçesinin futbol takımı için Ocak ayı transferine ayrılmış olması sebebiyle, basketbol takımına harcama yapmak istememesi. Galatasaray Yönetimi futbol takımının on yıl sonra Şampiyonlar Ligi’nde ikinci tura yükselmesi ve kurada da görece kolay bir rakip olan Schalke 04’ün çıkması sonrası tüm dikkatini yeni transferlere çevirmiş durumda. Ocak ayı transfer dönemi kapandıktan sonra kulübün ekonomik haritası net olarak çizilecek ve ödemeler yapılabilecek.

ÖZYER : ÖDEMELERDE GERİDEN GELDİĞİMİZ DOĞRU

Konuyla ilgili olarak ulaştığımız Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer takımdaki ödemelerle ilgili problemleri doğrulayarak “Geçmişten kalan ödemelerimiz var ve Ocak ayının son haftasına kadar da böyle devam edecek. Bunu hem Kadın hem de Erkek takım kaptanları ve oyuncularıyla paylaştık ve onlar da bunu büyük bir olgunlukla karşıladılar“ dedi.

ÖZYER : TRANSFER 7 OCAK’A KADAR OLACAK

Öte yandan transfer ile ilgili de konuşan Özyer taraftarların rahat olmasını isteyerek;
“Transfer konusu ise öncelikle bütçemiz ile ilgili bir konu. Teknik ekibimiz adaylar üzerinde çalışıyor. 7 Ocak tarihine kadar kadromuza takviye yapacağız. Ödemelerdeki gecikmelerin sebebinin ise sponsorumuz ile ilgili olmadığını söylemek yeterli olacaktır“ ifadelerini kullandı.

BİR GÖRÜŞ

Türkiye'de her zaman bu gibi ekonomik problemler yaşanır. Ülkemizde 3-4 takım dışında tüm kulüplerin ödeme takvimleri sarkar ama Galatasaray gibi sezona Avrupa’da ve TBL’de şampiyonluk parolasıyla girmiş bir takımın oyuncuları moral motivasyonlarını bu konularla bozmamalı. Diğer noktadan bakınca durum Ergin Ataman’ın geçen yıl yaşadığı duruma benziyor. Beşiktaş’ta oyuncular serbest kalacakken son anda çözüm bulunmuş ve Ergin Hoca bu konuyu büyük bir motivasyon aracı olarak kullanmıştı. Galatasaray’daki durum daha hafif ama yine de yaşanmaması gerekiyordu.

Medical Park bence bizim hedeflerimiz için yeterli bir sponsor değil.

Madem şubeye istediğimiz para girişini sağlayamayacak , ne amaçla sponsorumuz yapılır Medical Park. Birileri aydınlatsın beni lütfen. Ortada bi anlaşma varsa zamanında ödeyecek parayı. Boşunamı taşıyoruz Medical Parkı. ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...