Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tamam alalım mehmet yağmuru bracy wright kimmiş.

ha bu arada bizim eksiğimiz şut değil takımı oynatan oyun kurucu. gordonda bu 2si de olmadığı için sgye kaydırılmak istendi. arroyo da şutundan çok 2li oyunları ve asist yeteneğinden dolayı isteniyordu.

bracy wrightta ise bunların hepsi var neredeyse, aynı hawkinste olduğu gibi. hawkinste leblebi gibi 3lük atan biri değil ama oyun karakterini biliyoruz. neyse siz daha izlemediğiniz adamlar hakkında yorum yapıp büyük yıldız mehmet yağmura bel bağlamaya devam edin.

tamam alalım mehmet yağmuru bracy wright kimmiş.

ha bu arada bizim eksiğimiz şut değil takımı oynatan oyun kurucu. gordonda bu 2si de olmadığı için sgye kaydırılmak istendi. arroyo da şutundan çok 2li oyunları ve asist yeteneğinden dolayı isteniyordu.

bracy wrightta ise bunların hepsi var neredeyse, aynı hawkinste olduğu gibi. hawkinste leblebi gibi 3lük atan biri değil ama oyun karakterini biliyoruz. neyse siz daha izlemediğiniz adamlar hakkında yorum yapıp büyük yıldız mehmet yağmura bel bağlamaya devam edin.
Beyefendi izlemediğimi nereden biliyorsunuz da ahkam kesiyorsunuz. Bir kere şunu unutmayın şutu olmayan guard oyuncusundan bir cacık olmaz.
Mehmet Yağmur'a gelince neden bu kadar tepki anlayamadım. Galatasarayımızın işine yarayacaksa 10-15 dakika girip iş yapacaksa neden mantıksız olsun. Ayrıca ben yabancı yerine Mehmet Yağmur mu alınsın dedim de alalım "M. Yağmur'u Bracey Wright kimmiş" diyorsunuz!
Benim söylemek istediğim gayet açık yabancı alınacaksa Bracey Wright yerine daha üst düzey bir oyuncu alınmalı demek istedim. Tabi hedef 3 kupaysa!
Engin Atsür konusuna gelince kendisi çıkıp şahane oynadı da Ergin Hoca mı oynatmadı şu ana kadar performansı çok kötü ne yazıkki. İnşallah düzelir ve forma girer.

Bracey Wright ismi dolaşıyor aman diyorum. Euroligde üçlük ortalaması % 32.6 olan bir oyuncu nasıl aradığımız bir oyuncu olur olacak iş değil bize şutu iyi bir oyuncu lazım. Bu oyuncunun şutu Jamont'dan daha da kötü. Bize daha iyi bir oyuncu lazım başa baş giderken sorumluluk alabilecek şutu kuvvetli winner bir isim lazım. Bracey Wright aradığımız isim asla olamaz. Eğer bütçe nedeyile üst düzey winner bir isim alınamayacaksa guard yerine 3 numara shipp tarzı bir oyuncu alınmalı. O zaman guard bölgesine de Mehmet Yağmur alınır.

Elif hanım öncelikle görüşünüze saygı duyuyorum.Bence Bracey Wright kesinlikle kötü bir şutör değil.Gerçi siz de kötü dememişsiniz sadece Jamont'tan daha kötü demişsiniz(jamont'un saf şutör sınıfına da girdiğini düşünmüyorum) ve ben de euroleague maçlarının çoğunu izlemiş biri olarak Bracey Wright Jamont'tan daha iyi bir şutör olduğunu düşünüyorum.3'lük yüzdesine gelince de bunların ne kadarının boş, ne kadarının el üstü olduğu,takımın kapasitesi gibi etkenlerin de etkilediğini düşünüyorum.Hayalimdeki oyuncu diyemem ancak ihtimaller çerçevesinde kötü diyemeyeceğim bir oyuncu.

Elif hanım öncelikle görüşünüze saygı duyuyorum.Bence Bracey Wright kesinlikle kötü bir şutör değil.Gerçi siz de kötü dememişsiniz sadece Jamont'tan daha kötü demişsiniz(jamont'un saf şutör sınıfına da girdiğini düşünmüyorum) ve ben de euroleague maçlarının çoğunu izlemiş biri olarak Bracey Wright Jamont'tan daha iyi bir şutör olduğunu düşünüyorum.3'lük yüzdesine gelince de bunların ne kadarının boş, ne kadarının el üstü olduğu,takımın kapasitesi gibi etkenlerin de etkilediğini düşünüyorum.Hayalimdeki oyuncu diyemem ancak ihtimaller çerçevesinde kötü diyemeyeceğim bir oyuncu.

Yapma kardeşim bu adamın şut ortalaması ne zaman % 40 ların üzerine çıkmış. Ortalaması belli olan bir oyuncu. Başka özellikleri iyi olabilir ama bize şut atıp iyi oyun kuracak bir guard lazım aksi taktirde bizim yerlilerden bir farkı olmaz. Bize seviye atlatacak oyuncu lazım benim üzerinde durmamın nedeni de bu.
Şimdi bu oyuncuya takıldık ama benim anlatmak istediğim şey farklı istediğimiz meziyetlerde oyuncu bulmamız lazım.
Bu konu hakkında daha fazla yorum yapmayacağım.

bracy wrighti izlemediğimi nerden biliyorsun diyorsun da izlesen böyle şeyler yazmazdın. adamın oyun tarzını filan beğenmeyebilirsin fakat %32 3lük atan adam alınırmı dersen onu ne kadar bilip bilmediğin ortaya çıkar. bracey hawkins kadar karakterli bi adamdır. topun el yaktığı anlarda asla çekinmez, böyle anları çok sever 3lük atmadan 25 sayı attığı maçlar bile çıkarır. evet safkan şutör değildir ama hawkins gibi oyuna ağırlığını koyar, her alanda katkı verir ve ocak ayına girdiğimiz şu zamanda ondan iyi 2 numara bulmamız çok zor.

3 kupa diyorsun bracye burun kıvırıp mehmet yağmura bel bağlıyorsun. daha engin gibi bi yetenek süre bulamıyor, mehmetin yedeğimi olacak bir de? bracy gelse gordonla birlikte fıstık gibi rotasyon oluşturur 2 numaraya.

görürüz mehmeti playofflarda nasıl mantara bağlıyo. tabi playoff oynayabilirse.

Bence bu yapılacak transfer veya transferler yonetımın vızyon'unu belırleyecek. Eğer amac sampıyonluksa para'yı vercekler en ıyı olanı getırecekler tamam belkı Domercant+Lakovıc dolayı malı acıdan zorlanacaklar ama hedef sampıyonluksa mutlaka transfere para bulmalılar kımsede butceyı astık falan demeye hakkı yok. Yoksa sırf almış olmak ıcın oyuncu getırmesınler eldekı mevcut kadroy'la Lakovıc'ı oynatarak devam etsınler.

Yapma kardeşim bu adamın şut ortalaması ne zaman % 40 ların üzerine çıkmış. Ortalaması belli olan bir oyuncu. Başka özellikleri iyi olabilir ama bize şut atıp iyi oyun kuracak bir guard lazım aksi taktirde bizim yerlilerden bir farkı olmaz. Bize seviye atlatacak oyuncu lazım benim üzerinde durmamın nedeni de bu.
Şimdi bu oyuncuya takıldık ama benim anlatmak istediğim şey farklı istediğimiz meziyetlerde oyuncu bulmamız lazım.
Bu konu hakkında daha fazla yorum yapmayacağım.

Yazdığım yazıyı bir daha okumanı tavsiye ediyorum ve ondan sonra tekrar yapma kardeşim ile söze başlamayı doğru buluyorsan farklı bakış açısına sahip olmamızın da bir önemi olduğunu sanmıyorum.

Şimdi bu kadar laftan sonra Arroyo zaten alınmaz,ben inat için alırdım ama alınmaz;B.Wright deniyor ve burada istenmiyor ben şaşırıyorum gerçekten,3 numara değil benim anladığım comboguard alınacak ki Jaka Reis gidemediği için süreç uzuyor ve Tripkoviçten iyisi gelecek ben buna inanıyorum.

Bracey Wright'ı hiç uygun bulmuyorum. Efes maçlarında izleme fırsatı buldum boş kaldığı zamanlarda da sokamadığı üçlüğü. Araştırdım iki maçta toplam 10'da üç üçlük atmış. Zaten hayatı boyunca da üçlük oranı çokta iyi olmamış. İki sayı yüzdesi %54'müş. Bir maç 10'da 4, 9'da 3, 7'de 1, 9'da 4 ile oynarken diğer maç 6'da 6, 5'da 4 gibi isabet oranı ile oynayabiliyor. Dengesiz buldum. Zaten Cedevita gibi averaj takımında 13 sayı ortalama ile oynaması mı bu oyuncuyu değerli kılıyor ?

Hawkins'in yüzdelerine de bakmanızı öneririm.İstatistiklere bakıp oyuncular hakkında yorum yapılmasını doğru bulmuyorum.

Bakıyorum 13.5 sayı %41 üçlük %55 iki sayılık 3.3 asist. Şuanki istatistiği düşmüş formu olmasına rağmen yukarı da adı geçen şahsiyetten iyi. İstatistiklerin önemli bir olgu olduğunu düşünüyorum. Empati yapayım Bracey Wright yerine Cedevita'da Hawkins olsa ne olurdu acaba ?

Düzgün bir oyuncu alalım çakma winnerlarla uğraşmayalım. Unutmayalım oynadığı takım EL'nin averaj takımlarından birisiydi.

Kimin adı geçse forumda kimse beğenmiyor.Bracey Wright iyi bir skorerdir.Bende istatistikler o kadar önemli olmadığını düşünüyorum çünkü Wright çok fazla dış atış denemiş.Wright yerine Gelabale gelse kimse itiraz etmez hatta bende dahil çoğu kişi üzülmüştür Valencia'ya gitmesine.Gelabale %42 ile atıyor ama 10 maçta 19/8 ile atmış bu mudur şutör olarak istediğimiz adam bu kadar az şut deneyen birisi.

Buradaki hiç kimsenin basketbol bilgisi Ergin Ataman'dan iyi değildir.Hoca bu isimleri istiyorsa saygı duyulmalı.Her adı geçen oyuncuya bir kusur bulunuyor ve uçuk isimler öneriliyor.Yakında Lebron James önerilecek ve ona da çok iyi şutör değil falan denilecek böyle devam ederse.

Bakın arkadaşlar. Olayları değerlendirirken bazı şeyleri atlıyorsunuz bence. Şurası gerçek bu kulübün adı Galatasaray ve Galatasaray istediği oyuncuyu en iyi şartlarda alacak güce sahiptir. Ancak kulüp ciddi bir kurumsallaşma aşamasında. Ve bu sene için sponsor desteğinin yanına ciddi bir para koyulup bir bütçe eklendi ve bu bütçenin üzerine çıkıldı. Fakat yine de yönetim transfere hayır demedi ve bir yada iki oyuncu gelecek.

Bracey Wright... Bence Ergin Ataman'ın oynattığı basketbol için piyasada şu aşamadan sonra bulunacak en doğru isim. Kendi takımında ki yüzdelerine bakmayın. Bakın oyuncuyu çok izledim gerçekten ve takımında sürekli disiplin dışında el üstü atışlar kullanmak durumunda kalıyordu. Gerçekten kaliteli oyuncu. Oktay Hocanın yada Erman hocanın sistemlerinde iş yapmayabilir ama Ergin Ataman'ın oynattığı basketbolda çok iş yapar. Gelirse göreceksiniz bunu.

Dediğim gibi şu anda bütçe iyice açılıp çok büyük bir yıldız da getirme gücümüz var ama elinizi vicdanınıza koyun ve lütfen bana şunu söyleyin. Milyon dolarlar verip çok büyük bir oyuncu getirirsen aylardır para alamayan ve huzursuz olan takımda misal Furkan'ı, Macvan'ı, Cenk'i, Gordon'u nasıl oynatacaksınız?

Aslında sorun tam olarak şutör de değil. Yukarda bi arkadaşın yazdıgı gibi bize takımı oynatabilen, zeki bir guard lazım. Şut sorunu pek alâ Hawkins, Cenk ve Ender ile de idare edilebilir. Takımın beyni yok gibi. Bize bir beyin lazım, oynatabilen bir guard.

Daha önce de yazmıştım, biri sözleşmesi biten yabancı oyuncuyu alan takımdan eski takımına ücret almanın mantıklı bir açıklamasını yapsın lütfen. Dünyanın hangi liginde böyle bir uygulama var, rica ediyorum bilen varsa söylesin!

Bracey Wright, kötü oyuncu değil ama, Ergin Ataman'ın bahsettiği winner adam da değil. Bu dönemde winner oyuncu bulunur mu, o da zor... Wright skora mutlaka katkı yapar, takımı rahatlatacağı yerler de olacaktır ama, sanki Gelabale'yi alıp, Hawkins'i 2'ye çekmek daha mantıklı olabilirdi. B. Wright gelirse 2 oynar, Hawkins 3'e kayar ve takım biraz kısa kalır diyebiliriz... Şartları nedir bilmiyorum ama, hem şut mekaniği olsun, hem de oyun kalitesi olsun Drew Nicholas daha yerinde olur gibi...

Aslında sorun tam olarak şutör de değil. Yukarda bi arkadaşın yazdıgı gibi bize takımı oynatabilen, zeki bir guard lazım. Şut sorunu pek alâ Hawkins, Cenk ve Ender ile de idare edilebilir. Takımın beyni yok gibi. Bize bir beyin lazım, oynatabilen bir guard.

Bundan bir iki ay önce Ergin hoca bilinçli olarak "oynatan guard" seçmediğini söylemişti.

Mahir Bey dediğiniz güzel ama bjk oyuncu kendilerinmiş gibi davranıp saçmalıyorlar. Varsın aç kalsınlar.
Ergin hoca sağlam bir hamle yapacaktır diye düşünüyorum. Zaman da az kaldı zira!

Bundan bir iki ay önce Ergin hoca bilinçli olarak "oynatan guard" seçmediğini söylemişti.

Tutku yerine Ender tercihinden de belli oluyor zaten. Bu seçim nedeniyle de daha çok bire bir hücumlar gerçekleşiyor, son Ülker maçında Cenk bile bir sürü pozisyonda zorlama şutlar attı. Açıkçası bana zevk vermiyor böyle bir oyun. Oysa bir Jasikevicius olsaydı şu takımda, benim için daha zevkli bir takım olurdu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...