Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Neymiş taraftar Ergin hocaya küfür etmiş o yüzden gelmesinmiş.Kendini bilmez taraftar küfür etti diye Ergin hocayı mı almayacaklar.Bu taraftar seneye Eurocup kazanıldığında İmparator Ergin diye bağıracak.

kesınlıkle katılıyorum

valla ben ergın hocayı severım ne yalan soylım erman kuntermı dersınız ergin atamanmı ben ergin hocayı tek gecerım
belk bjk dan erceg ve arroyo yu getırır yanında nasıl olsa hepsının anlaşması bıtmıs

Keyif veren basketboldan kastınız ne? Ben her Abdi İpekçi'ye gidişimde kazansak da kaybetsek de oynadığımız oyundan, verdiğimiz mücadeleden keyif aldım. Sizin keyif veren takımdan kastınız sanırım her maç 100 sayı civarında atan bir takım herhalde ama Avrupa da öyle bir takım yok maalesef, D'antoni'nin Phoenix'inin falan eski maçlarını izlemek gerek...

Mesela gecen senenin Besiktas'i, Maccabi, kucuk butceli ve Avrupa'da is yapma olasiligi zayif olsa da Brose. Ya da St.Petersburg.
Bende size sunu sorayim. Mahmuti mi daha basariliydi, Ataman mi?

Ayrıca Eurocup benim gözümde bu seneki üst düzey maçlardan sonra çok büyük bir hedef değil. Euroleague'de çeyrek final oynamayı Eurocup'ta şampiyonlukla değişmem.

Ben buradaki çoğu kişinin aksine Ergin Ataman ın son saniye molalarını filan çok doğal bulan biriyim. Zaten belli bir yaşın üzerindeki herkesin bu tip şeylere takmaması gerektiğini düşünüyorum. Sorun şu ki Ergin Ataman gittiği yerlerde başarılı da olsa başarısız da olsa en fazla 2 sene filan kalan bir koç. Şu ana dek altyapı, basketbol kültürü oluşturma gibi hamleler yaptığına da şahit olmadım. Bütün bunların haricinde biraz da ilginç bir karakteri var. Elbette Galatasaraylı oluşu bir fark yaratabilir, zira Murat Özyer ile katıldıkları bir programda yine BJK yı çalıştırdığı bir dönemde açık açık söylemişti bunu.

Ben Erman Kunter i tercih ederdim açıkçası çünkü şu büyük takım çalıştırmadı laflarını çok saçma bulan biriyim. Ergin Ataman da Efes te iken çok daha büyük bütçelerle garip transferler yaparak başarısız sezonlar da geçirmişti. Ayrıca bir ekol yaratma ve oyuncu yetiştirme konularında Erman Kunter kendini kanıtladı diye düşünüyorum.

Şampiyon takımların yerli kadro farkıyla kazandığı yıllar bu sezon itibarı ile son bulmuş oldu. Biz geçen sezon bunu gerçekleştirmeye çok yaklaşmıştık ancak yabancı kadro yetersizliği sebebiyle kaçırmıştık. Bu sezon ise BJK bunu başardı ve kazandı.

öncelikle yeni hocamıza hoşgeldin diyip hayırlı olsun demek düşer bize; adamı boş yere eleştirmekten vazgecelim bi mola olayı yüzünden ki orda da haksızlık yapılıyo ,ikili averaj diye bişey var,bizde efes maçında farkı açtığımızda mola almıştık .oktay hocamıza da ülkere gitse dahi başarılar diliyorum,bu taraftarın gönlünde çok ayrı bi yeri olcaktır;burda yönetimi de eleştirmemek elde değil süreci berbat yönettiler,bi teşekkür mesajı bile verilmeyecek duruma soktular,adamı istemiyosan sölersin yüzüne iş kapanır..

Ben de Erman Hoca'yı çok istemiştim ama Ergin Hoca geldi. Umarım çok yararlı olur.
Efes'li yıllardan beri hep antipatik bulsamda kendisini, yapacacak bi şey yok.
Hoşgeldin ve sonsuz başarılar Koç.

Mesela gecen senenin Besiktas'i, Maccabi, kucuk butceli ve Avrupa'da is yapma olasiligi zayif olsa da Brose. Ya da St.Petersburg.
Bende size sunu sorayim. Mahmuti mi daha basariliydi, Ataman mi?

Maccabi her zaman Avrupa'nın hücum ekolüdür. Batista gibi hücumda kısıtlı isimlerden bile maximum katkı almıştır hücumda. İstisnadır yani Maccabi. Ayrıca hem Maccabi'yi hem geçen senenin Beşiktaş'ını aynı anda beğenmek de ilginç olmuş, her neyse.

Sorunuza cevap vereyim.

Bir şubeyi tamamen ayağa kaldıran, 3 senelik planlarının daha ilk senesinde takımı Euroleague'e taşıyan, ortaya karakterli bir takım yaratan ve bunları yaparken populizmden uzak duran, taraftara karşı dürüst, idari olarak da takımı üst seviyelere çıkarmak için yöneticilerin işlerini de yapan Mahmuti, geçen sene tamamen plansız bir yapılanmayla, populist yaklaşımlarla başarılı olan Ataman'a göre "büyük resimde" daha başarılıdır. Ha Ataman'ın daha başarılı olduğunu düşünsem dahi "hangi şampiyonluk büyük senin yüreğinden" pankartını boşuna sahiplenmedik, o çok bahsedilen Galatasaray değerleriniz nerede?

Maccabi her zaman Avrupa'nın hücum ekolüdür. Batista gibi hücumda kısıtlı isimlerden bile maximum katkı almıştır hücumda. İstisnadır yani Maccabi. Ayrıca hem Maccabi'yi hem geçen senenin Beşiktaş'ını aynı anda beğenmek de ilginç olmuş, her neyse.

Sorunuza cevap vereyim.

Bir şubeyi tamamen ayağa kaldıran, 3 senelik planlarının daha ilk senesinde takımı Euroleague'e taşıyan, ortaya karakterli bir takım yaratan ve bunları yaparken populizmden uzak duran, taraftara karşı dürüst, idari olarak da takımı üst seviyelere çıkarmak için yöneticilerin işlerini de yapan Mahmuti, geçen sene tamamen plansız bir yapılanmayla, populist yaklaşımlarla başarılı olan Ataman'a göre "büyük resimde" daha başarılıdır. Ha Ataman'ın daha başarılı olduğunu düşünsem dahi "hangi şampiyonluk büyük senin yüreğinden" pankartını boşuna sahiplenmedik, o çok bahsedilen Galatasaray değerleriniz nerede?

Bir de bence olayın şu yönüne bakmak lazım; an itibariyle eşit kalitede iki koçtan biri bizim başımıza, biri Beşiktaş'ın başına geçse, hangisi daha başarılı olur? Bu iki koçun bıraktıkları miras, temel nedir, ne kadar sağlamdır? Bu da bence ciddi anlamda bir başarı kriteridir.

Bir de bence olayın şu yönüne bakmak lazım; an itibariyle eşit kalitede iki koçtan biri bizim başımıza, biri Beşiktaş'ın başına geçse, hangisi daha başarılı olur? Bu iki koçun bıraktıkları miras, temel nedir, ne kadar sağlamdır? Bu da bence ciddi anlamda bir başarı kriteridir.

Güzel soru Ataman yine arkasında enkaz bırakacak muhtemelen yapabilirse birkaç oyuncuyu zaten beraberinde getirir bize,kalan yabancılarda dağılır.Kala kala Mehmet yağmur falan kalır işte bu arada şimdiki durumu bilmiyorum ama birinci BJK döneminde Ataman bütçeyi aştığı için mali açıdan da enkaz bırakmıştı arkasında

bence galatasarayda enkaz bulmaz yatırım yine olacağından bugün emin oldum...yatırım yapmayacak bir kulüp 700bin euro yıllıkla 3 yıllık anlaşma yapmaz koçla...ataman disiplinli ve antremanda oyuncuları terleten bir koç olduğunu biliyoruz ve bu iyi yönü kötü yön galatasaray kadrosunda şu an kerem gönlüm-engin atsür-tutku açıkla anllaşıldıysa-ender aslan-göksenin-caner topaloğlu-cevher özer-ilkan karaman-furkan aldemir 9 tane yerli oluyor tabiki gönderilecekler var 4 ve 1 numaradan birileri ayrılır ama en kötü 5 yabancı alsak 12-13 kişilik rotasyonumuz olur ergin ataman daha önce çalıştığım kulüplerde 9 kişilik rotasyon isterim fazla oyuncuya ihtiyaç yok demişti orada ayrılabiliriz...

Elbette ki E.Ataman O.Mahmuti'den çok farklı bir kişilik, farklı bir tarzı var, basketbol mantalitesi de farklı. Elbette ki Mahmuti'de bulduklarımızı Ataman'da sanırım bulamayacağız, ancak E.Ataman'ın da bizi heyecanlandıracak, salonlara çekecek, coşturacak, mutlu edecek bir potansiyeli olduğunu biliyoruz. İnşallah başarılı olur da bunları bize yaşatır.

Diğer taraftan, elbette ki Cem Akdağ’a yapılanları, O.Mahmuti’nin gönderiliş biçimini unutmayacağız ve yeri geldikçe yönetimi bu konularda eleştirmeye devam edeceğiz.

Ancak O. Mahmuti’nin ardından eğer E.Kunter getirilseydi iyice kırılmış olacaktık ve belki erkek basketbolunda umudumuz da kalmayacaktı. En azından kendini ispatlamış, kariyerli ve G.S.’lı bir koçun getirilmesiyle muhtemel bir çöküş önlenmiş oldu.

E.Ataman genç ve başarılı bir koç. Zamanla kendini daha da geliştirdiği gibi geçmişteki tartışılabilir hatalarını tekrarlamayacak ve kendisini bize sevdirebilecek kadar da zeki olduğunu düşünüyorum.

E.Ataman G.Saray’ımıza hayırlı olsun.

Hoş geldin Ergin Ataman…

Galatasarayimiz icin insallah hayirli olur bundan 2 sene once de ergin ataman ismi gundemde idi oktay mahmudi tercih edildi. Yonetime cok laf attik ben de dahil ama erman kunter yerine ergin atamanin gelmesi iyi yatirim olacagini gosteriyor hedef sampiyonluk cok net ama erman hoca gelse idi kuculecegimiz anlamina gelirdi. ergin hocanin isi com zor oktay hoca gibi muthis bir karakterden sonra taraftara kabullendirmesi zor olacak .bu sene avrupadaki en iyi 2.kocu getirdiler tsk yonetim ama oktay mahmudiyi gonderme seklinizi kimse unutmayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...