Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ergin Ataman'ı değil desteklemek, twitter'dan bile takip etmem. Şu an henüz resmi olarak koçumuz olmadan sözlerimi söylemek istedim. Resmi açıklama umarım hiç gelmez.

Ataman eldeki kadrodan kimleri tutmak kimleri göndermek ister sizce arkadaşlar ?

Yerliler kalacaktır. Kerem Gönlüm alınır muhtemelen. Ayrıca Arroyo Hawkins Erceg ve bonsu da gelecektir. Çünkü çok iyi bir ortam kurdular ve uyumlular. Ergin Hoca isterse hepsi gelir zaten kontratları yok. Avrupa'dan şans transferi yapmaktansa bu oyuncular alınır bence. Ayrıca Shumpert giderse devşirme olarak bence Dudley'i ister. Yani Bjk'taki kadroyu bozmaz hoca.

ben Ergin hoca eğer geldiyse,adam yönettiği her takımda hedefi şampiyonluk olarak koyuyor,ben Oktay hocanın şampiyon olmayı konuşmuyoruz,yada maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız,açıklamaları yerine Ergin hocanın iddaalı açıklamalarını tercih ederim,bana göre zaten Obradoviç yada o ayarda biri gelmeyecekse,yani yerli hoca gelecekse ilk adayım kesinlikle Ergin hoca olur…

Ataman eldeki kadrodan kimleri tutmak kimleri göndermek ister sizce arkadaşlar ?

Ender, Lakovic ve Furkan'ın sözleşmesi devam ediyor. Bence Cevher ve Tutku'yu da tutmak isteyebilir. Caner'in yerine Serhat Çetin'i düşünebilir. Göksenin kalır. Savovic ve Dedovic gider. Yabancılarda büyük değişim olacağını düşünüyorum. David Hawkins'i getirmek isteyecektir. Bence bu senenin en iyi oyuncusuydu...

Herkes Kerem Gönlüm'ü transferi bitmiş gibi yazıyor ama ben bu transferin olma olasılığının oldukça düştüğünü tahmin ediyorum. Efes'in Obradovic görüşmelerinde, Obradovic'in kadro yapılanmasından memnun olmadığı ve Efes'in bir çok oyuncuyla yollarını ayırmayı göze alması durumunda Obradovic'in teklifi kabul edeceği konuşuluyor. Efes'in bunu göze alması durumunda ise Kerem'in takımda kalacağını düşünüyorum zira yaşına rağmen kadronun bir kaç kaliteli isminden biri, yani Obradovic'in kadroda kalmasını isteyeceği birkaç isimden biri. Galatasaraylı olduğunu bilmemize rağmen kariyerinin sonlarında Obradovic'le çalışmak isteyebilir Kerem, maddi açıdan da Efes'te bizden daha iyi kazanacağı kesin...

Yönetimin bu süreçte tek hatası (Oktay hocanın gitmesi,Eurolig lisansı dahil) Oktay hoca için bir veda yemeği ne bileyim bir plaket falan vermemek oldu ha bu demek değil ki verilmeyecek.Bekleyip görelim

Valla kusura bakmayın ama bu saatten sonra yemeği burada Oktay Hocaya sallayanlara versinler, plaketi de müsait... Neyse...

Ergin Hoca hayırlı olsun, umarım başarılı olur ama be onun yerinde olsam Eurocup'ı hiç sallamam. Ne de olsa ligde şampiyonluğu son maçın son saniyesinde bile kaçırsa Şampiyonsporun vizyon sahibi yöneticileri kendisi kapının önüne koyar.

Yerliler kalacaktır. Kerem Gönlüm alınır muhtemelen. Ayrıca Arroyo Hawkins Erceg ve bonsu da gelecektir. Çünkü çok iyi bir ortam kurdular ve uyumlular. Ergin Hoca isterse hepsi gelir zaten kontratları yok. Avrupa'dan şans transferi yapmaktansa bu oyuncular alınır bence. Ayrıca Shumpert giderse devşirme olarak bence Dudley'i ister. Yani Bjk'taki kadroyu bozmaz hoca.

Hocam Erceg, Bonsu ve Kerem Gönlüm'ü almışsın. Furkan, İlkan, Cevher de var. Ataman'a bunların ikisi fazla.

Ayrıca sözleşmeleri bitmiş olsa dahi yabancılar yurtiçi transfer olurken buy-out ödenmek zorunda.

Kerem Gönlüm çok büyük olasılıkla bizde devam edecek. Hawkins ve Erceg'te birlikte gelecektir koç Ergin Ataman ile.
Lakoviç ise bir şekilde anlaşılıp gönderilecektir.
Gordon-Shipp-Hawkins-Erceg bunlara ilaveten bir pivot alınacaktır.
Yalnız Oktay Mahmuti kalsa çok daha iyi olacaktı. İçimize çok sinmedi bunlar be

Arkadaşlar Türkiye liginden transfer yaparken oyuncunun aldığı ücret kadar takımına para ödenmesi gerekiyor diye biliyorum. Onun için BJK'den oyuncu alınması bana mantıklı gelmiyor zira maliyetleri çok yükselecek. Onun yerine o ücretlere daha da kaliteli yabancılar getirilebilir.

Görünen o ki yolumuza Ergin Ataman ile devam edeceğiz ve her hoca egolarını da beraberinde getirir. Dolayısıyla Ergin Ataman yabancı oyuncu tercihlerini gözden geçirecektir. Yabancı oyuncular da bu noktada Galatasaray´da devam edip etmeme konusunda bir karar verecektir. Neticede yabancı piyasası geniş, birbirinin ikamesi olan oyuncuları bulmak çok güç değil ama...

Benim en büyük endişem Ataman´ın yerli tercihleri.. Hepimizin bildiği gibi Mahmuti ile bir yapılanmaya gitmiştik ve bu bağlamda Ümit Milli Takım düzeyinde bir çok oyuncuyu kadromuza katmıştık. Benim tanıdığım Ataman günlük başarıyı hedef alır, dolayısıyla Ümit Milli Takım düzeyindeki oyunculara emek harcamaya pek yönelmez. Göksenin, Furkan, İlkan gibi isimler unutulmaya yüz tutarsa...

Neyse, şimdiden enseyi karartmayalım...

Görünen o ki yolumuza Ergin Ataman ile devam edeceğiz ve her hoca egolarını da beraberinde getirir. Dolayısıyla Ergin Ataman yabancı oyuncu tercihlerini gözden geçirecektir. Yabancı oyuncular da bu noktada Galatasaray´da devam edip etmeme konusunda bir karar verecektir. Neticede yabancı piyasası geniş, birbirinin ikamesi olan oyuncuları bulmak çok güç değil ama...

Benim en büyük endişem Ataman´ın yerli tercihleri.. Hepimizin bildiği gibi Mahmuti ile bir yapılanmaya gitmiştik ve bu bağlamda Ümit Milli Takım düzeyinde bir çok oyuncuyu kadromuza katmıştık. Benim tanıdığım Ataman günlük başarıyı hedef alır, dolayısıyla Ümit Milli Takım düzeyindeki oyunculara emek harcamaya pek yönelmez. Göksenin, Furkan, İlkan gibi isimler unutulmaya yüz tutarsa...

Neyse, şimdiden enseyi karartmayalım...

bence göksenin furkan ılkani kaybetmeyiz artık.2 sene önce olsa tamamda bu 3 isim kadroda yazılacak isimler. Gelişimleri de kendilerine kalmış artık. Çalışırlarsa yaparlar

Ergin Ataman, Oktay hoca'nın geçen sezon yaptığı gibi 1-2 numaraların tamamını guardlardan mı oluşturacak yoksa ayrı ayrı mı dizecek bu önemli bence.

1-2 numaralar guard oyunculardan oluşacaksa Arroyo - Göksenin - Jaka - Tutku gayet iyi olur bence. Tutku veya Jaka'nın yerine (ki bence Jaka ile yollar ayrılmalı ama şutör olduğu için Ergin Ataman bir şans daha verecektir ona) Engin Atsür de gelebilir.

3 numaraya Hawkins gelirse Hawkins - Shipp - X rotasyonu gayet iyi olur. X dediğim, orada Caner de olabilir, Beşiktaş'tan da oyuncu gelebilir, transfer de yapılabilir yurt içinden. Yine şutör kimliği ön planda olduğu için Birkan düşünülebilir mesela.

4 numarada İlkan - Cevher ikilisinin varlığı kesinlikle elini güçlendirecektir hocanın. Buraya ribaund ortalaması yüksek bir yabancı gelebilir belki.

5 numarada Furkan var sadece. Bonsu'ya ben sıcak bakmıyorum şahsen, getirilebilirse Avrupa'dan biri getirilebilir.

Daha önce de dediğim gibi 1-5 numaralar için Washington ve Ali Karadeniz düşünülür mü bilmiyorum. Fakat düşünülürlerse işimizi görürler bence.

Bütün Beşiktaş takımı gelmiş bize. Açıkçası içime sinmiyor, çok net söyleyeyim. Kendimi Beşiktaşlı birinin yerine koyuyorum, çok sinir bozucu bir şey.

Hawkins ve Erceg gelsin en fazla. Serhat'mış, Mehmet Yağmur'muş falan kalsın. Ne gereği var?

Gordon - Hawkins - Shipp - Kerem - Furkan 5 'ini düşünmesi bile güzel aslında :) Hoca Erceg , Hawkins'i alsın gelsin. Kerem Gönlüm + Engin + Yabancı pivot ile kapatalım bence inşallah böyle olur yani :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...