Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Karamsar olmayalım çok iyi transferler yapılacak bence.Ama ilk önce Hakan Üstünberk'in tekrar şubenin başına geçmesi lazım.Ondan sonra Avrupa'nın özellikle en iyi pivotlarından birtanesinin geleceğini düşünüyorum...

Arkadaşlar, Ben Andric'in gönderilmesinden dolayı sistem değişikliği olacağını pek sanmıyorum. Mahmuti hızlı ve ikili oyunları iyi oynayan bir 5 numara, orta mesafe ve 3lükleri güçlü bir 4 numara ile oynamayı seviyor.bu sene kadromuzda olan 4 numaralardan Shumpert ilerleyen yaşı ve düşük formu , Songaila savunma(ma)sı , Savovic dış şut tehditinin yetersiz olması ve Cevher ise istikrar sağlayamaması nedeni ile verimli olamadılar. Kritik maçların tümü ve özellikle playoffta 4 numaradan çok az katkı alabildik. Seneye 4 numarada elimizde İlkan ve Cevher olacak.
Andric 2.10 m boyunda ayakları hızlı, 4,5 numara olarak tabir edilen pivot-Power forvet arası bir oyuncu. Biz oyun stilimiz dolayısıyla bu sene Furkan ve Sertaç (sezon başı Zaza) ile beraber 5 numarada kullandık. İkili Oyunlarda çok üst düzey bir hücum silahı iken orta mesafe şutlarda ve arkası dönük oyunda vasat bir uzun. Savunması ise EL seviyesinde çok etkin olmasa da zaaf olarak da görünmedi. Yaz başından beri Kerem Gönlüm ismi sürekli bizimle geçiyor biliyorsunuz. Bence Oktay hoca Andric yerine Kerem Gönlüm'ü düşünüyor. Kerem ormalde bir 4 numara ancak 2,08 boyu, Hızlı ayakları ve fundamentali ile Andric'in bu seneki rolünü oynayabileceğini düşünüyorum. Üstelik Savunmada da Andric'ten daha iyi olacaktır. Zouros'ta bu sezon zaman zaman Kerem'i 5 numarada denedi. Handikapı ilerleyen yaşı ve ağır bir sakatlık geçirmiş olması ama ben sakatlık sonrası oyununu oldukça beğeniyorum.
Geriye şutu güçlü dominant bir 4 numara bulmak kalıyor ki orada paraya kıymak gerekecek. Nebilim Smodis'in genç versiyonu gibi birini bulabilirlerse (Belki amerikalı)şukela olur. Mevcut şartlarda şartlara uyabilecek önerdiğim 3 isim var:
David Andersen
Andrey Vorontsevitch
Antonis Fotsis

Arkadaşlar, Ben Andric'in gönderilmesinden dolayı sistem değişikliği olacağını pek sanmıyorum. Mahmuti hızlı ve ikili oyunları iyi oynayan bir 5 numara, orta mesafe ve 3lükleri güçlü bir 4 numara ile oynamayı seviyor.bu sene kadromuzda olan 4 numaralardan Shumpert ilerleyen yaşı ve düşük formu , Songaila savunma(ma)sı , Savovic dış şut tehditinin yetersiz olması ve Cevher ise istikrar sağlayamaması nedeni ile verimli olamadılar. Kritik maçların tümü ve özellikle playoffta 4 numaradan çok az katkı alabildik. Seneye 4 numarada elimizde İlkan ve Cevher olacak.
Andric 2.10 m boyunda ayakları hızlı, 4,5 numara olarak tabir edilen pivot-Power forvet arası bir oyuncu. Biz oyun stilimiz dolayısıyla bu sene Furkan ve Sertaç (sezon başı Zaza) ile beraber 5 numarada kullandık. İkili Oyunlarda çok üst düzey bir hücum silahı iken orta mesafe şutlarda ve arkası dönük oyunda vasat bir uzun. Savunması ise EL seviyesinde çok etkin olmasa da zaaf olarak da görünmedi. Yaz başından beri Kerem Gönlüm ismi sürekli bizimle geçiyor biliyorsunuz. Bence Oktay hoca Andric yerine Kerem Gönlüm'ü düşünüyor. Kerem ormalde bir 4 numara ancak 2,08 boyu, Hızlı ayakları ve fundamentali ile Andric'in bu seneki rolünü oynayabileceğini düşünüyorum. Üstelik Savunmada da Andric'ten daha iyi olacaktır. Zouros'ta bu sezon zaman zaman Kerem'i 5 numarada denedi. Handikapı ilerleyen yaşı ve ağır bir sakatlık geçirmiş olması ama ben sakatlık sonrası oyununu oldukça beğeniyorum.
Geriye şutu güçlü dominant bir 4 numara bulmak kalıyor ki orada paraya kıymak gerekecek. Nebilim Smodis'in genç versiyonu gibi birini bulabilirlerse (Belki amerikalı)şukela olur. Mevcut şartlarda şartlara uyabilecek önerdiğim 3 isim var:
David Andersen
Andrey Vorontsevitch
Antonis Fotsis

Bence bu isimlerden çok daha iyisi Teletoviç. Ahh bir getirebilsek onu Oktay Hocanın takımında bile sezonu 20 sayı ortalamayla tamamlar...

Ben Engin'i tercih ederim de, umarım Tutku yerine değil de Ender yerine olur bu transfer.
Gordon-Tutku-Engin önümüzdeki sene tüm hedefler için yeterli olur.
Tutku ve Shipp ile yeni sözleşme haberini bir an önce duysak güzel olacak.

Barış Ermiş ya da Engin Atsür gelecek gibi gözüküyor sizce hangisini almalıyız??

engin atsür bizim takıma süper olur ama bence engin koça göre performansı farklılık gösterir spahija onu kullanmayı bilemedi oktay hocada farklı olabilir...aynı engin gibi kadın takımımızdan epiphany prince yi de örnek verebilirim ceyhun hoca hiç kullanamadı bu seneki prince benim daha önce izlediğim prince le arasında dağlar kadar fark vardı

Bence bu takımın öncelikli ihtiyacı point guard değil. İlla bir point guard alınacaksa da eldeki mevcut oyuncularla benzer özellikler taşıyan Engin Atsür gibi bir guard almak yerine, süratli ve delici bir pg almak daha doğru. Geçen sezon takımda yer alan üst düzey bir oyuncu olmasada, bu sezon play-off'ta eksikliği hissedilen Jerry Johnson gibi bir örnek var.

Euroleague'e gidemezsek Eurocup'a göre mi takım kuracağız soruları kafaları kurcalıyor belli ki. Böyle bir hataya düşersek bir sonraki sezon da Euroleague'e gidemeyiz. Ne A.Efes ne F.Ülker bu kadar para harcayıp bu kadar kötü takım kuramazlar bir daha. Beşiktaş da Euroleague hatrına taraftarının tüm ilgisinin basketbol takımı üzerinde olacağı bir yılda en kötü bu takımın büyük bölümünü korur. İşler gelecek sezon çok daha zor olacak bizim için. İstenilen seviyede bir takım kurmak için belki sınırları aşmak zorunda kalabiliriz.EL dışında kalırsak oyuncuların ilk tercihi olmayacağımızdan ikna amaçlı fazladan para harcamak zorunda kalabiliriz. Küçük hesapların bedeli büyük oluyor çoğu zaman. Sezon içerisinde transferde bu kadar muhafazakar davranmasaydık bugün bunları konuşmak zorunda kalmayabilirdik. Şampiyon Olympiakos'un sezona başladığı kadroyla şampiyonluğa ulaştığı kadronun arasındaki farkları görünce boşta oyuncu yok bahanesi gerçekçiliğini yitiriyor maalesef.

eurocup takımı kuracaksak chris lofton düşünülemezmi çok iyi bir skorer şu an rusyada sanırım fenere 47 sayı atmıştı mersindeyken ligi tanıyor faydalı olabilir....

eurocup takımı kuracaksak chris lofton düşünülemezmi çok iyi bir skorer şu an rusyada sanırım fenere 47 sayı atmıştı mersindeyken ligi tanıyor faydalı olabilir....

ispanyada oynamış geçen yıl küme düşen estudianteste maç başına 13.1 sayıyla takımının en iyisi chris lofton...2009da fenere 47 sayı casa ted kolejlilere 61 Sayı 3 Ribaund, 4 Asist ve 6 Top çalma ile oynamış....bence ligi tanıyan ve iyi bir skorer olası bir eurocupta düşünülmesi gereken ilk adam bence...

Euroleague e gidemezsek eurocup da şampiyonluğa oynamamız lazım ki diğer senenin sonunda A lisansı için yeteri kadar puanımız olsun. Bu nedenle euroleague'e gidecekmiş gibi geçen seneden biraz daha güçlü bir takım kurmamız lazım. Tabii çok uçmamak da lazım. Bu iş adım adım. Ancak Euroleague'e gidemez isek bu bizi mali olarak oldukça olumsuz etkiler. Bu sene Final'e kalamamanın faturası çok ağır olacak gibi. :(

şubedeki belirsizlik bütün taraftarın canını sıkıyor eyüp abinin de dediği gibi ciddi bir bosluk var yönetim bazında bugun oktay mahmudi nin ntvsporda verdigi demecte yonetimdeki belirsizlik benim en cok canımı sıkan nokta. Her tafata futbol takımının şampiyonlugu kutlanmalı ama bizler gibi basketbola gonul verenlerin de içinde bulundugu bu kasvetli hava dagıtılmalı

En kötü Eurocup şampiyonluğunu hedefleyecek kadar Oktay Mahmuti ve ekibinin süresi oldu. Seneye hedef en kötü Eurocup şampiyonluğu olmalı şahsi görüşüm. Bu önde oyuncu kalitesini düşürmek yerine yükseltmeliyiz özellikle yabancı oyuncu konusunda.

Finansal durumumuz iyi olduğu halde Beşiktaş'tan, Fener'den aşağı kadro kuracaksak, yönetim kendinini gözden geçirsin. Biz Galatasaray Spor Kulübü taraftarıyız. Futbol kulübünün değil!

Bence boşuna gerginlik yaratılıyor
kadromuz bu seneden aşağı olmayacaktır
ne kadınlarda ne erkeklerde
daha lig bile bitmemişken bu kadar olumsuz olmamak gerek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...