Transfer yapılacaksa ihtiyaç belirlenmeli. Slaughter alınacaksa neden alınacak mesela? İçeriyi karartır ama kısalara karşı. Mesela Zaza vardı, o da uzunlara karşı etkiliyken kısalar girip gayet rahat turnike bırakıyordu(Unics maçı gibi). Euroleague de 5 oynamak için fazla undersize kalır. Zamanında Gaines vardı mesela, kısalara karşı etkiliydi ama kendinden uzun oyunculara karşı savunmada o kadar etkisizdi ki Hüseyin Beşok u geçtim Fatih Solak a kalıyorduk özellikle üst düzey maçlarda.
Akingbala yı almak bana göre günü kurtarmaya yönelik olur olsa olsa. Çok iyi atlet ama başka bir özelliğini görebilmiş değilim. Andre Riddick harika bir profesyonel. Dwight Howard ın vücuduna sahip olsaydı Olajuwon gibi bir oyuncu olurdu ama o da günü kurtarmaya yönelik olur olsa olsa. Zaten Spirou nun çekirdek kadrosunda olan bir isim, ne onlar bırakır ne kendi ayrılır bence.
Bu sezon bana göre tek hatamız Lakovic i almak oldu. İsterse her maç 30 sayı atsın Lakovic bizim takım için yanlış bir transferdir. Hem ihtiyaçlarımıza uygun değil, hem de düzeni bozan bir oyuncu. Zaten Caner in şutu istikrarsız, Shipp in şut mekaniği iyi değil bir de oyun kurucu pozisyonu için bile fiziken yetersiz olan Lakovic şutör guard oynayınca böyle oluyor işte. Bazı arkadaşların Lakovic e pozisyon yaratmıyoruz dediğine bile şahit oldum burada. Sorun şu ki asıl onun pozisyon yaratması, takım geri düştüğünde sazı eline alması lazım ama o kadar undersize kalıyor ki eski sürati de olmayınca sanki ona özel önlem alınmış gibi oluyor. Aslında ona hiçte özel önlem filan alındığı yok, kendi savunmacısını alt edememesi gibi bir durum var. Böyle olunca da Jerry Johnson bile daha iyiydi demek zorunda kalıyorsunuz, çünkü zaman zaman saçmalasa da en azından deliciliğiyle skorda tıkandığımızda oyunu açıyordu.
Lakovic yerine Kirk Penney i filan alabilseydik şu anki durumumuzdan çok daha farklı olurdu. Keşke imkan olsa Penney&Abercrombie yi paket olarak alma şansımız olsa.
Daha önce 3 defa Slovenya ya gitmiş ve pek çok Sloven arkadaşı olan biriyim ve Lakovic i oyuncu olarak çok severim, ama Sloven milli takımının Udrih yerine Lakovic tercihini olduğu gibi bizim Lakovic tercihimizi de malesef beğenmemiştim. Bizim Lakovic transferimiz Beşiktaş ın geçtiğimiz yılki Iverson transferi gibi, Lakovic onun gibi bitik bir oyuncu değil ama takımın ihtiyaçlarını karşılayacak bir oyuncu değil malesef.
Patrick Patterson iyi olurdu evet; o kalite ve özelliklere sahip bir oyuncu düşse NBA den alınabilir belki; ama dediğim gibi önce ne aradığını bilmek lazım.