Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
efes,barcelona(2),unics(2),siena(2),fenerbahçe,beşiktaş...toplam 9 ciddi maç oynadık ve hepsini kaybettik.umarım oktay hoca bu inanılmaz kötü performansı gözden geçirir ve takıma 0 katkısı olan oyuncuları arkalamaktan vazgeçer.ben şahsen bu yenilgi furyasına bir son verilmesini istiyorum.

Fener'i Cumhurbaşkanlığı kupasında yendik o maçı atlamışssınız.

Ayrıca Beşiktaş ta bizi, Efes'i, Fener'i yendi ama gitti Erdemir'e, Hacettepe'ye yenildi. Efes Tofas'a maglup oldu. Fener de Telekom'a yenildi.

Yani olaya iyi tarafından bakarsak basketbol gibi bir sporda kendinden daha kötü takımların hepsini yenebilmek te, özellikle rakiplerinin bazılarına yenilmesine rağmen gözden kaçmaması gereken artı bir puandır.

Fener'i Cumhurbaşkanlığı kupasında yendik o maçı atlamışssınız.

Ayrıca Beşiktaş ta bizi, Efes'i, Fener'i yendi ama gitti Erdemir'e, Hacettepe'ye yenildi. Efes Tofas'a maglup oldu. Fener de Telekom'a yenildi.

Yani olaya iyi tarafından bakarsak basketbol gibi bir sporda kendinden daha kötü takımların hepsini yenebilmek te, özellikle rakiplerinin bazılarına yenilmesine rağmen gözden kaçmaması gereken artı bir puandır.

Sahsi fikrim kendimizden zayıf takımları yenmemizin cokta onemli olmadıgı yonunde.Bazı maclar vardır hedef maclardır rakibe rakiplerinize mesaj verirsiniz.Biz hicbir rakibimize mesaj verecek bir mac kazanmadık.Kaldıki play off sisteminin oldugu dusunulurse basarı icin kendimiz denginde takımları yenmeliyiz.

Furkanın bonservisi karşılığı bir yıllık kiraladık yani protokole bağlanmıştır hadi bakalım verin bizim oyuncumuz diyemeyiz malesef

Tabi iila ki protokole bağlanmıştır ama sonuçta bu protokol de Allah'ın emri değil,oturursun adamlarla anlaşırsın.Mesela bu sene hiç süre almamış Evren Büker'i artı belki Göksenin ya da Setaç'ı telkif edersin. Sertaç Tofas'ta da oynadı gerçi,aynı sezonda bir üçüncü takımda oynayabilir mi bilmiyorum?

Eğer İlkan gelir ve Songalia giderse altıncı yabancıyı da kullanacağımızı düşünürsek hem 3 numaraya hem de 5 numaraya yabancı transferi yapabiliriz.Kulağa hoş geliyor tabi ama mali imkanları gözardı ederek konuşuyorum şu anda. Bi de sezon içi böyle bir değişiklik 3 yeni oyuncu gelmesi takımı nasıl etkiler onu da iyi düşünmek gerekir. Takıma manevi yönden güç mü katar yoksa, dengeleri mi bozar? Böyle bir risk almaya değer mi ya da?

Sonuçta benim düşündüğüm biraz gerçekleşmesi zor bir fantaziden öte değil herhalde.

Sahsi fikrim kendimizden zayıf takımları yenmemizin cokta onemli olmadıgı yonunde.Bazı maclar vardır hedef maclardır rakibe rakiplerinize mesaj verirsiniz.Biz hicbir rakibimize mesaj verecek bir mac kazanmadık.Kaldıki play off sisteminin oldugu dusunulurse basarı icin kendimiz denginde takımları yenmeliyiz.

Haklısınız tabi kesinlikle kendimize denk ya da bizden iyi takımları da yenebilmemiz şart özellikle play off ta. ben sadece zayıf takımlara yenilmemenin de lig sıralamasını etkileyebileceğini öngördüğümden dolayı arkadaşın dediğine artı bir yorum yaptım

bence de hedef olan ve kazanmamız gereken maçları kaybettik.
en önemli sebebi kırılma anlarını hep kötü oynadık
ya şutumuz girmedi
ya da basit top kayıpları yaptık
topun el yaktığı anlarda sahne alacak
sorumluluk alacak iyi bir oyuncu eksikliği
lakovic bunu yapacak kapasitede bir oyuncu
şimdiye kadar büyük hayal kırıklığı oldu
umarım bundan sonra ki süreçte sahne alır
ama önümüzde ki dönemde
Henry Domercant tarzı bir oyuncuyu mutlaka kadromuz katmamız şart bence...

Arkadaşlar 150'li sayfalarda guard transferi demişler Jerry Johnson demişler.Ben Jerry'i çok severdim geçen sene, büyük sempati duyardım kendisine.Messi'ye benzetirdim onun gibi çalımlar atardı rakiplere.Ama şu an ondan 2 gömlek üstün bir oyuncu olan ve takıma daha fazla katkı veren bir Jamon Lucas'ımız var.Onun kadar hızlı,atletik ve ondan daha kaliteli bence.Jerry Johnson skor olarak başarılıydı ama takıma bazı maçlarda yarardan çok zarar da verirdi.Ki guard rotasyonumuz bayağı iyi.Ender-Lucas-Jaka-Tutku.Beşinciye hiç gerek yok.

Hilton Armstrong gibi sırf uzun adam almak için transfer yapılacaksa - ki bu Mahmuti'nin transfer politikasına uygun değil - hiç yapılmasın.Genç Sertaç oynasın.

Uzun transfer şart ama bence ne N'Dong ne de Fisher gelir Galatasaray'a.Bu adamlar daha üst seviye takımların oyuncuları.En doğrusu ve en mantıklısı hala Akingbala.İkili oyun oynar, kalıbını kullanır, kendine pozisyon yaratır, blok basar tam bizim aradığımız pivot.Rakibimizin kalıplı bir 4 numara ile oynaması halinde Akingbala'yı 5, Luksa veya Furkan'ı 4 numara da oynatabiliriz.

Birkaç gündür yapacağımız uzun transferi hakkında yapılan yorumlar belirsizlik ifade etse de bugün yapılan yorumlar tek ve mükemmel bir ihtimali büyük bir oranda doğruluyor. O da D'or Fischer. Yorumlar hep ona çıksada ismi duyuncada insan inanamıyor açıkçası ama böyle bir transferi gerçekleştirirsek bu çok büyük bir başarı olur ve birçok derdimize derman olur.

Tabi iila ki protokole bağlanmıştır ama sonuçta bu protokol de Allah'ın emri değil,oturursun adamlarla anlaşırsın.Mesela bu sene hiç süre almamış Evren Büker'i artı belki Göksenin ya da Setaç'ı telkif edersin. Sertaç Tofas'ta da oynadı gerçi,aynı sezonda bir üçüncü takımda oynayabilir mi bilmiyorum?

Eğer İlkan gelir ve Songalia giderse altıncı yabancıyı da kullanacağımızı düşünürsek hem 3 numaraya hem de 5 numaraya yabancı transferi yapabiliriz.Kulağa hoş geliyor tabi ama mali imkanları gözardı ederek konuşuyorum şu anda. Bi de sezon içi böyle bir değişiklik 3 yeni oyuncu gelmesi takımı nasıl etkiler onu da iyi düşünmek gerekir. Takıma manevi yönden güç mü katar yoksa, dengeleri mi bozar? Böyle bir risk almaya değer mi ya da?

Sonuçta benim düşündüğüm biraz gerçekleşmesi zor bir fantaziden öte değil herhalde.

KSK'nin zaten dar bir uzun rotasyonu var anlaşmak pek kolay olmasa gerek astarı yüzünden pahalıya gelir yani olsa fena olmaz tabia ama...

Fischer'in boyu posu vs tutuyorda Bilbao'da Top-16 yaptı maddi krize falan girmediler ise 1. Pivotlarını neden bıraksınlar

fisher'ın gelmesi imkan dahilinde değil ama donatas motiejunas ı kadroya katabiliriz. bu çok zor olmamalı. tam anlamıyla oktay hocanın aradığı tarzda bir oyuncu. l

Bize rakibe şu hucüm ribauntlarını vermeyecek birisi lazım.Bu kişi kim ve kaç numara posizyonunda oynar,neyin nesidir kimin kimisidir bunları geçtim ben artık.Sahada sadece rakibe hucüm ribaunt imkanı vermesin başkada hiçbirşey yapmasın,sayıda atmasın, asiste yapmasın,sadece rakibe hucüm ribaunt imkanı vermesin.Artık boğuluyorum hucüm ribauntu vermekten yaa.Yine dünya kadar hucüm rabaunt verdik Fb'lilere herseferinde girmeyen atışlardan sonra 3 kez hucüm tekrarlanırmı?Hatta bazen sayı girene kadar rakibe hucüm ribaunt veriyoruz.Yeter artık Amerikalımı,Rus mu, Afrikalı mı, Güney amerikalı mı, Çinli mi ne olursa olsun sadece hucüm ribaunt vermeyecek birisi olsun.
Ayrıca bu sene Eurolig de top16'dan öteye, ligede final oynayabileceğimizi pek sanmıyorum.Yöneticilerimiz şimdiden gelecek seneyi özellikle bütçe olarak güçlendirip, Teodosic,Spanulis'den biri getirmeye çalışsın, pota altınada N'dog,Krstic veya bu seviyede 4-5 numaraları getirsin,seneye Türkiye'deki en güçlü kadroyu kursunlar lütfen.Taraftar olarak elimizden gelen herşeyi yapmaya çalışıyoruz. (kombineyse kombine, formaysa forma, Gs store'un aboneleriyiz).Seneyede taraftarını üzmeyecek ve rakiplerini eze eze yenecek bir takım bekliyoruz.

Hakan abi o dediğin oyuncular için 25-30 milyonluk bütçemiz olması lazım. O tarz oyuncuları değil biz Fenerbahçe ve Efes bile alamaz. Sene bası har vurup harman savuran Efes bile alamadı Spanoulis'i. Bizim Krstiç,Spanoulis,Teodosiç seviyesinde oyuncular değilde Macvan, Sony Weems seviyesinde oyuncularla ilgilenmemiz lazım. Bu arada eze eze yenecek takım dedinde aklıma Benjamin Eze geldi, cuk oturur valla şuan, boşta hemde.

Serkancım başkanımız dediki "Her dalda Başarı,Başarı,Başarı " bu sözlerin gerçekleşmesi için Başkanın şu bütçe olayını çözmesi lazım (ben çözeceğine inanıyorum).Özellikle baskette yıllardır şampiyonluk özlemi var.Geçen sene playoff larda şampiyonluk verdik, bu kadroyla busene de vereceğiz gibi, seneyede yine playofflarda verelim, eeee nereye kadar bu böyle devam edecek.Artık buna birilerinin dur demesi lazım bunun için çok kaliteli oyunculara ihtiyacımız var.Özelliklede rakiplerimizdeki kadrolardan daha kaliteli kadro şart. Galatasaray ikinciliklerle yetinecek takım değildir, ben hucüm ribaunt sorununu görüyorsam Hakan Üstünberk'de görüyordur, başka bir takımın taraftarıda görüyordur.Çözüm üretecek takım yöneticileridir, bu sorunu çözmeleri görevleridir.Ezeli rakiplerimiz eksik oldukları pozisyonlara ne yapıp edip takviye buluyorlar,yöneticileri zor durumlarda dahi çözüm üretiyorlarsa bizim sorunlarımızı daha ciddi yaklaşıp enkısa sürede çözümlememiz lazım.Adamlar kaç senedir şampiyonlar, yinede hersene şampiyon olmak için ne gerekiyorsa yapıyorlar.Bizim neyimiz eksik, biz dahamı fakir kulübüz,son senelerde bizim seyircilerimiz çok fedakar davranıyor.Şundan kesin eminim Ünal başkan bu işi değiştirsin 1 fedarkarlık etsin, seyircimiz 5 fedakarlık edecektir...

Galatasaray'ımızda branşlar arası mukayese yapmak istemiyorum ama futbola yapılan yatırımın çok çok çok az bir kısmı Basketbola yapılıyor. Galatasaray bütün bıranşlarda en iyisini hakediyor. Basketbolda teknik heyetinden, oyuncusuna, taraftarına daha iyisini hakediyoruz. Başarı garantisi %100 olmasa bile %90 desem abartmış olmam heralde.

Sezon başından beri çoğumuz ihtiyacımız olan oyuncunun özelliklerini yazdık,son dönemlerde acilen transfer yapılması gerektiğini ve bu oyunculardan bizim için uygun olanları yazdık,şimdi bundan sonra şahsım adına benim yazacak birşeyim yok,biz yönetime veya teknik heyete tavsiyede bulunmuyoruz sadece gördüklerimize göre bir değerlendirme yapıp,fikirlerimizi yazıyoruz,burada yazılanların çoğunun doğru olduğunu düşünüyorum,bundan sonrası yönetime ve teknik heyete kalmış,bana kalırsa acilen yapılmalı transfer,kaybedecek zamanımız yok ama şubeyle alakalı yetkili bildiğimiz kişilerin tercihleri,doğruları,hataları bu takımın kaderini belirleyecek,başarısızlık durumunda sorumlu olacak kişiler bizler değiliz,biz başarı bekliyoruz ve gördüğüm kadarıyla Galatasaray taraftarı takıma destek olmak adına elinden gelenin fazlasını yapıyor,bu taraftarı mutlu etmek zorunda bazı kişiler.

Transfer yapmak muhakkak kolay bir iş değildir tabi ama işi bu kadar ağırdan almak zararımıza olabilir. Gelen oyuncunun sistemimizi öğrenmesi ve uyum süreci yaşayacağını göze almamız gerek. Artık acele etmek gerekiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...