Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kerem Tunçeri ve Kerem Gönlüm'ün sözleşmeleri sene sonu bitiyor diye biliyorum.EL vizesi alırsak hele kesin kaçırmamak gerek.Umarım sponsorluk durumu da kısa zamanda netleşir.

Kerem Tunceri,Kerem Gonlum,Tutku,Shumpert,Ermal,Caner,Ilkan olmali kadromuz.Evren ve Halukta kalabilir.6 yabanciyla 15 kisilik bir kadro oluyor.Gokseninde tutulabilir ama 10 kisinin uzeri rotasyon zor oldugu icin fazla genis bir kadroyada gerek yok.Ben ligimizde oynamis oyunculardan tercih edilmesi gerektigini dusunuyorum ilk planda yabancilarin.

Yabancı önerisi olarak Jeremy Pargo, D'or Fischer filan gelmiş ama biraz daha sakin kalmakta fayda var.

Bu saydığımız oyuncular zaten Euroleague Final Four'unun müdavimi kulüplerde oynuyor ve almak için çok ciddi bütçeler lazım.

Bir de Oktay Mahmuti'nin asıl hüneri en büyük yıldızları oynatmak değil, belli bir seviyenin üstündeki oyunculardan maksimum verimi almak, kendi yıldızlarını yaratmak. O yüzden bayan takımımızın koçunun istediği gibi en iyileri değil de, sistemine en çok uyacak, fazla da maliyeti olmayan oyuncuları seçecektir.

Önümüzdeki sene için nerelere transfer gerekiyor?

Tutku'nun yanına 1 guard alınması şart. Bu yerli de olabilir, Kerem Tunçeri en mantıklı tercih ve olabilitesi de fazla bu transferin. O olmazsa da Jerry Johnson tarzında ama daha kontrollü bir guard tercihi yapılabilir.

Kısa rotasyonunda 2-3 numara oynayabilecek ve 1'e 1 oyunu iyi olan bir skorer gerekiyor. Türkiye'de bu kimlikte maalesef pek oyuncu yok, burada yabancıya yöneleceğiz gibi, Jaycee Carroll ve türevi oyuncular en ideali.

4 numaraya İlkan ve Shumpert'ın yanına fiziği iyi olan, atletik, ribaundları forse edebilecek bir oyuncu lazım gibi. James Gist de yine bu tanıma inanılmaz uyuyor. Kerem Gönlüm keşke alınabilse ama zor.

Bu 3 mevkiye olacak transferlerden biri Türk olursa, kalan yabancı hakkımızı da keyfimize göre kullanabiliriz.

yerli olarak keremler, sinan güler cemal nalga yabancı olarak alınabilirse pargo :) zaza olursa süper sponsorla olacak şeyler ama oktay hoca en iyisini yapar bencede :)

diğer yıl alınabilecek yerli oyuncular kesinlikle Barış Ermiş , Sinan Güler , Kerem Gönlüm ve eğer cezası bittiyse Cemal nalga yabancı olarak tam bilmiyorum ama kesinlikle Prestonunda Türk olacağını düşünürsek kadroda kalacak yabancılar kesinlikle Andric ve Shipp olmalıdır . Jerryi saymıyorum bile bu ikisinin yanında 3 tane yabancı oyuncu olmalıdır . Yerli olarak Tutku , Caner , Göksenin , Melih , Evren , Ermal , Sertaç (kiraya verilmeli bence ) ve İlkanında geleceğini düşünürsek bunların yanına Barış Ermiş ya da Ender Arslan , Sinan ve Kerem alınırsa çok güzel şeyler olur .

Alacağımız oyuncular iyi olmamalı en iyilerden olmalı,artık büyük düşünmek zorundayız.Yani önümüzdeki sezon rakiplerimiz ne hamle yapıyorsa bizde onlara karşılık verebilecek hamleler yapmalıyız yada daha iyisini yapmalıyız.Yerli oyuncu transferi bir şekilde çözülür o konuda sıkıntı olmaz ama yabancılar mutlaka birinci sınıf oyuncular olmak zorunda,görünen fb ülker çok önemli transferler yapacak,efes'te mutlaka iddalı transferler yapacaktır biz bu konuda altta kalmamalıyız,yeni gelecek yönetim'den çok büyük destek bekliyorum erkek basketbol şubesine,yıldız oyuncular bekliyorum.

ömer aşık chicago bıraktığı takdirde çok rahat alınabilir ama zaza imkansız tabi.Ayrıca zazaya gerekte yok..

Bayan basketbolunda bütçeler ve piyasa daha düşüktür ama diana taurasi transferi ve ona verilen para erkek basketbolu için de beklentileri yükseltmiştir tabi ki bu normal

Zaza ismi nereden çıktı?Lokavt düşünülerek mi söyleniyor?
Hepimizin teker teker istediği pek çok oyuncu vardır ama her şeyden önemlisi Oktay hocanın istemesi.Onun sistemine uymayacak yıldız isimlerdense, onun sisteminde yükselecek "yıldız olmayan" isimleri tercih ederim açıkçası. Ve gerekli bütçe sağlandığı takdirde Oktay hocanın gerekli takviyeleri yapacağına eminim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...