Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Furkan mi draft edilecekmis?? valla benim baktigim mock draftlarin hicbirinde adi gecmiyor. bende acikcasi onu o seviyede görmüyorum. Furkan cok calisirsa bir Kerem Gönlüm olur. fazlasi zor.

Mock draftlara 20. sıradan sonra fazla bakmamak lazım. Çok fazla değişiklik oluyor çünkü. Furkan Efes serisinin ilk maçında New Orleans scout'ları tarafından izlenmiş, o maçta iyi oynamadı Furkan ama uzun süreli bir takipte olduklarını sanıyorum, bir maçlık kötü performans etkilemeyecektir. Şimdi baktım da New Orleans'ın ikinci sıra 15. sıradan (45.sıra) seçim hakkı var, ben artık yavaş yavaş 2. turda Avrupalılara kaymaya başladıklarını düşünüyorum GM'lerin. Furkan'ın NBA'e gitmesi sürpriz olmaz. Parmak hassasiyeti ile, blok sezgisi ile, ribaund yeteneği ile NBA'de kendine yer bulabilir.

Cemal Nalga takımı ile devam etmeyecekmiş. Kadro da onun gibi sert bir uzun bulunması her zaman yararlı olur, ama bir dahaki sene İlkan'ın geleceğini de düşünürsek uzun rotasyonunda 3 isim belli oluyor.Belki Andric giderse bir ihtimal alınabilir, Oktay Hoca Andric'in bu istikrarsız, 3 dakika için de 5 faul alabilecek oyununa tahammül edemiyordur. Furkan söylentileri dolaşıyor ki öyle birşey olursa yine Cemal Nalga ile imzalanmaz. Şahsi fikrim Cemal Beşiktaş ile anlaşır.

Valla şahsen ben uzun rotasyonda

3 C (Ermal, Cemal, Luksa veya daha kaliteli bir yabancı)
2 PF (bir yerli bir yabancı)

olması gerektiğini düşünüyorum...

Shumpert'da Haluk'un yerine 3 numaraya geçerse gerekli zamanlarda onu 4 e kaydırma imkanımız olur...

Cemal falan deyip yine orta sıra takım hüviyetine bürünmeyelim.Bir kere çıtayı yükselttik.Cemal hiç bir eurolig takımının uzunu olacak kapasitede değil.Artık büyük düşünme zamanı

Cemal yedek olabilir lakin Sertaç,Ermal varken oraya ancak üst seviye biri alınabilir benim düşüncem set içinde skor yaratabilecek bir uzun alınması gerektiği yönünde.
İç piyasada Efesten oyuncu alınamadığı takdirde ilgilinebilceğimiz oyuncular sınırlı olur. Barış Ermiş ile Furkan Aldemir ilk etapta akla gelen isimler. Türkiye şartlarına alışmış Reinaldas Seibutis iç piyasadan alınabilecek yegane yabancı olarak duruyor.
Bu bağlamda kafamda oluşturduğum fantasy babındaki rotasyonum şöyle olur.
PG - Tutku Açık- Barış Ermiş-Göksenin Köksal
SG - Joshua Shıpp-Evren Büker-Melih Mahmutoğlu
SF - Ramunas Siskasukas-Reinaldas Seibutis-Haluk Yıldırım
PF - Mert Shumpert-Luksa Andriç
C - Nenad Krstiç-Ermal Kurtoğlu-Sertaç Şanlı

Cemal hareketli bir şekilde top aldığı zaman potaya çok hızlı ve verimli bir şekilde devrilebiliyor. d. howard'ın ilk yılları ve kaya pekeri örnek verebilirim. Ermal-cemal ikilisini düşünüyorum bence çok verimli olabilir.Hele ki tutku gibi bir guard varken.Bence tutku andriçe yaptığı katkıyı cemalede çok rahat bir şekilde yapabilir.Bu yüzden bence cemal seneye bu takımda olmalı.

EL de önemli bir gelişim gösteren Cemal ile rebound almaktan başka bir artısı olmayan Furkan kıyaslanmaz bile bence...
şutu zaten 0 Furkan'ın potadan da korkuyor her eline geçen topu dışarı çıkaran bir pivot için neden bu kadar arzulu olduğunuzu anlamıyorum açıkcası...
ha Zaza olur eyvallah birde arkadaşın yazdığı gibi Kristic veya o ayarda bir oyuncu alınmayacaksa Luksa'da kalmalı...

C- Ksistof Lavrinovic ----- Luksa Andric
PF- Kerem Gönlüm ----- Ermal Kurtoğlu ----- İlkan Karaman
SF- Simas Jasaitis ----- Mert Shumpert ----- Caner Topaloğlu
SG- Alan Anderson ----- Joshua Shipp
PG- Kerem Tunçeri ----- Tutku Açık

Melih,Sertaç ve Göksenin'in kiralık verilerek süre bulabilecekleri bir takımda tecrübe kazanmalarının daha doğru olacağını düşünüyorum.Haluk Yıldırım'da takımda menajer yada yardımcı koç olarak kalabilir.Bu sezon gerçekten verebileceği en iyi katkıyı verdi.Bu kadro ile Euroleague'de en az ilk 8 yaparız bence.Hatta İstanbul'da düzenlenecek olan F4 bile hayal olmaz.Oktay Mahmuti ve taraftar faktörünüde göz önüne alırsak.Tabii önce Euroleague ya da en kötü ön eleme vizesi almamız lazım. :)

Bende göksenin,sertaç ve melihin kiraya verilmesi gerektigini düsünenlerdenim hatta dogukan da cok iyi sure alabilecegi bir takıma verilmesi kendileri acısından faydalı olabilir

Beyler, İlkan Karaman'ı unutmayın. Gelecek sezon o da bizimle olacak. 4 numara için iyi bir alternatif olacaktır. Ben de 5 numaraya kalın, ortayı kapatabilecek bir isim bekliyorum. Onun dışında bir numaraya aklı başında, önceliği takımı oynatmak olan bir isim ve 2 ya da 3 numaraya sağlam bir skorer. Yeme de yanında yat.

Melih,Göksenin,Sertaç 3 tane hiç süre almayan oyuncu olacağına kadroda.

Sertaç yerine Cemal in gelmesi çok mantıklı.Zaten hiç gitmemesi gerekeiyordu ama oldu bir kere hata.

Göksenin kadroda kalabilir ama Melih seneye zor girer kadroya.

Seneye Shumpert Turk statusunde oynayacağı için 3 numaraya onu yedekleyebilecek Erdemir den Altan ı da alabiliriz.Haluk da bırakacak büyük ihtimal.

4 numara da çok eksiğiz.İlkan ile yedekleriz Rancik seni ne kadar çok sevsem de seneye büyük ihtimal sende olmayacaksın.Oraya iyi bir oyuncu gelecek.

Rytas Cemal'le devam etmeyecek demiş basketdergisi .Aşırı duygusal yapısını düşünürsek Litvanya'da öyle yada böyle bir sezon tutunabilmesi bile oldukça önemli bence

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...