Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cenk Akyol'u alıp Shumpert'ı bu sene tamamen 4 numara gibi kullanabiliriz bence.

Olan Cenk ile Ender'e oluyor zaten. Efes rakiplerini güçlendirmemek için boşuna tutyor onları.

brian Zoubek alınabilir uzun olarak. Duke çıkışlı bir pivot ve iyi kapatır fiziğiyle içeriyi. Fena da ribaundçu değil. Eskiden negatif bakardım ama şimdi sanki yararı olur gibime geliyor. En son Yunan takıları ilgileniyordu New Jersey'den ayrıldığında ama kimle anlaştı bilmiyorum.

Aldığımız oyuncuya bakınca (muhtemel maliyet açısından) .Çok uçuyormuşum ben :) .Macvan'lar Eze'ler .....

Sizce 4 numara için Barış Hersek düşünülebilir mi? Milli takıma çağrılan bir oyuncu. Antalya'dan alamazmıyız acaba onu?

Oyuncu önerileri içersinde ismi sıksık geçen Zoric'e CSKA'dan ciddi bir teklif varmış.Takımının maçı sırasında TV' aynı zamanda koç olan maç yorumcusu söylemiş.

Dragicevic'ten sonra Zoric'in de başını bağlıyoruz demek :) Hadi Macvan ve Eze bizi aşardı da Zoric ve Dragicevic sezon başı alınabilirdi, hayırlısı olsun.

Re: 2010-2011 Transfer Haberleri

Erdal Avcı' Alıntı:
[quote="Fatih Hısım":1qf7oltw]Fatih Solak gelsin dertler bitsin.
Bizim keresteden çok basketbolcuya ihtiyacımız var.[/quote:1qf7oltw]
Bence de basketbolcuya ihtiyacımız var ayrıca adam gelecek sonra kim aldı bu Fatih'i diyerek isyanlar başlayacak :)

Pek umitsiz soruyorum ama acaba basketbolcuların kontrat bilgilerini gosteren bir site var mıdır? Hangi yıl imzalamıslar, kac yillari kalmiş vs gibi bilgileri barındıran. Futboldaki tff.org ya da transfermarkt.de sitelerinin basketbol versiyonu gibi..

Federasyon sitesinde bu bilgileri bulamadım.

kaspars kambalayı alamazmıydık aliağa alana kadar bizim işimize baya bi yarardı adam direk uyum sağladı pota altında aradığımız size ve kalite de bi oyuncuydu

Orta ve uzun vadeyi düşünerek bazı adımlar atılabilir, uzun vade deyip bakışı genç oyuncular klişesine bağlamamak lazım, her zaman genç oyuncular vardı ve olacaktır ama onları dogru seçmek ve kapasitelerine göre bir planlama yapmak gerekir. Kısaca ve biraz kaba şekilde söylemek gerekirse, şöyle bir yanılgımız(miyop bakışımız olabilir) eldeki ana yerli oyuncular yaşları gereği orta-uzun vadesi olmayan oyuncular Tutku, Ermal, Shumpert(devşirme); gençlerimiz ise İlkan dışında aslında o kadar da kapasitesi olmayan ancak iyi bir çalışma ve sabır sonucu 1.lig oyuncusu olabilecek oyuncular, Melih ve Sertaç.Bunu küçümseme olarak algılamamak lazım, geçmiş Ümit Milli Takım oyuncuları şimdi nerede bakmak lazım, her iki senede bir nesil yenileniyor ve her jenerasyonun butun genç millileri 1.ligde oynuyor diye bir kural yok, geçmiş deneyimler bunu doğrulamıyor. Göksenin'i daha hazır buluyorum, en kötü ihtimal 1. lig oyuncusu olacak gibi. İlkan ise içlerinde en potansiyellisi ve hazırı, tek sorunu mental ve oyun bilgisi, görece güçlü oldugu fiziksel ozelliklerine dayanarak oynamayı seviyor. Zamanla gelişecektir. Kısacası özellikle Melih ve Sertaç'tan kısa vadede direkt katkı beklemiyorum, uzun süre sabır ve çalışma sonucu olacak oyuncular, tıpkı Cemal gibi. Bu sebepten kiralanabilirler aslında. Efes'te her sene birçok ortalama potansiyelli genç yetiştiriyor ama Efes ayarında olmadıkları için kiralanıyorlar, Bora Paçhun, Barış Hersek hatta Barış Ermiş vb.

Orta vadede en onemli kaybımız Tutku, Shumpert ve Ermal olacaktır,Haluk da yine bu sürede ayrılacaklardan. Orta ve uzun vadede yabancıları hesaba katmıyorum haliyle, yerli oyuncular ve devşirme olarak bakıyorum. Devşirmede önümüz net, Shipp bayrağı Shumpert'tan devralacak gibi gözüküyor. Bu yuzden Cenk bugun için pek ihtiyacımız olmasa da onumuzdeki yıllarda itibaren değeri artacak bir oyuncu olacaktır. 2-3 sene sonra Tutku, Ermal ve Haluk düştüğünde, yerli rotasyonumuzun kalitesi dusecektir. Beşiktaş da önümüzdeki senelerde basketbola daha fazla yatırım yapacak(Beşiktaş'ın şu anki kadrosu fena değil ama onların da geleği yok, Cuneyt, Bekir, Mustafa , Hüseyin yaşlı oyuncular; bu yuzden yazın Cenk, Cemal vb. genç isimlere saldıracaklardır ve muhtemelen bir ikisini alacaklardır, eğer bu fırsatı vermezsek, Beşiktaş'ı başlamadan bitirebiliriz. Bütçeleri ne olursa olsun, paran olmuş ama alacak oyuncu yoksa neye yarar) yani kaliteli yerli havuzu daralacak ama talep artacak. Tutku gibi guard kolay yetişmiyor, kısacası gidenlerin yerini alacak kalitede genç yetişmiyor ne yazık ki. Bu açıdan bugun begenilmyene Cenk 2-3 yıl sonra kıtlıktan degerini artıracaktır. Furkan'ı alır mıyız, Furkan'ı Efes, F.Bahçe'de isteyecektir kaldı ki Furkan'ın birkaç sene içinde NBA'e gitmesi muhtemeldir.

Bu yuzden eldeki yaşı ilerlemiş eski toprak kaliteli yerlilere güvenip, geleceği de olmayacak sınırlı kapasitedeki gençlere göre şekillendirmek riskli geliyor bana. Devşirme olayının 1-2 sene kalkmayacağının garantisi yok. (seneye C.Davids, Chatman gibi birkaç yabancının daha devşirme olması sözkonusu, koyu Fenerbahçeli federasyon bunun önünü bir şekilde tıkayacaktır diye tahmin ediyorum. Bu yaz 1-2 gün içerisinde yönetmeliği değiştirip, içi muallak hale getirmişlerdi. Hele bir de bu sene sürpriz bir şampiyon çıkarsa federasyon ve Fenerbahçe'den herşeyi beklerim.) Bu seneyi Shumpert'ta boş geçtik zaten yaşı dolayısıyla ondan faydalanma süremiz kısıtlı, umarım Shipp yönetmelikler değişmeden Shumpert'tan bayrağı devralır da bu konuda dezavantaj yaşamayız. İlkan gibi olabilecek gençleri almalıyız. Bu açıdan şu an için pek değerli sayılmayan Cenk, Cemal gibi oyuncuları gözden kaçırmamalıyız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...