Philadelphia 76ers

Iggy'nin Ocak basindaki sakatligi ufak ufak devam ediyor, aslinda Elton Brand de dinlendirilmeyi onerilmis ama ben oynicam demis. Sanirim ayni mantalite teknik ekipte de var, 5.lik ufukta zor ve 6-8 arasi cok farketmicek. Ed Stefanski Cuma bana attigi bir mailde biraz biraz oyuncu dinlendirceklerini soylemisti. Gercekci olmak gerekirse bence dogrusu da o ozellikle Iggy'nin durumunda o asilin sertlesmemesi lazim. Nocioni de aldigi sureler de katki yapiyor en azindan.

Sirada Atlanta var ertesi gun deplasmanda Miami, Atlanta'ya full takim cikmaliyiz kesinlikle
 
Geçen akşam Sacramento deplasmanındaydık.. Philadelphia Inquirer Dalembert ile konuşmuş.. Utanmadan demiş ki; " sene sonu FA oluyorum, Sixers'a dönebilirim, köprüleri atmadık". Ya da buna benzer şeyler işte.. Elton ile hala görüşüyormuş da falan filan..Bu arada şu anda bunları düşünmüyormuş. Kalan maçlarda kazanabilecekleri kadar çok kazanacaklarmış, buna odaklanmış falan. Gören de oynadığı takımı çok umursayan, sporcu ahlakına sahip birisi sanır. Yalandan kolpadan Dalembert halleri işte..Metin bu ;

"I try not to think about it," said Dalembert of the offseason that also is up in the air with a new Collective Bargaining Agreement needing to be settled. "I'm still looking at the rest of the games we have and looking to win as many games as possible. "But overall it is a concern, not knowing where you're going to be, but I'll just leave my agent with that headache. If that happens [going back to Philadelphia], you know, there was no bridge breaking or anything like that. If it were to happen, it's not something that I would say it would be a bad decision. I talk to [Elton Brand] a lot. He will text me and I will call him and talk about the games we've played. If they lose I might call and say, 'Hey, what's the problem?' But they have a chance to call me a lot on that, too." Philadelphia Inquirer

Ben onu bunu bilmem.. Böyle bir ihtimale bile inanmıyorum ama bu ayı geri dönerse ben bir daha bu takımın yüzüne bakmam.. NBA ile alakamı bitiririm. Gönderene kadar 3 senemizi çöpe attık zaten.. Gitsin başka enayi bulsun.
 
ben Dalembert'in yerinde olsa basketbolu bırakırdım sezon sonu...
Billy King sayesinde 80 milyon dolar para kazandı basketboldan hiçbirşey yapmadan...
bazı insanlar harbiden doğuştan şerbetli oluyor işte hayatında görmemesi gerektiği kadar çok parayı cukkaladı adam...
oturda ye işte o parayı
nasılsa haram falan derdi de yok bunlarda koy faize ömrünün sonuna kadar yesen bitiremezsin...
hala ne basketbol şubu uğraşma derdindeyse...
kendine küfür ettirecek gerizekalı...
 
New York eksik maçını oynadı ve Boston'a kaybetti..
Böylece maç sayılarımız eşitlendi ve artık 1 maç öndeyiz onlardan..
Atlanta ile aramızda hala 4 maç var.. Utah'a kaybetmenin sonuçları işte..
Çarşamba Atlanta maçı 5.lik umudu için son şans..
Kaybedersek tekrar yakalama şansımız olmaz.
Atlanta bizden önce de bu gece Chicago ile oynuyor.. Umarım kaybeder..
Hem Chicagoya hem bize kaybederlerse işin şekli değişir..
Yukarıda Miami liderlik mücadelesinin biraz dışında kaldı gibi.. 3. olurlarsa tam bize denk geliyorlar..
Biz şu Atlantayı alta alıp Orlando ile eşleşmeye çalışmalıyız..
Önümüzde Miami ve Chicago deplasmanları da duruyor.
Kolay değil ama bakalım.. Bu akşam Chicago, Atlantayı yenerse bir heyecan olur.
 
Zeki Müren "beklenen şarkı" yı söylemiş ve Atlanta, Chicago'dan 30 sayı fark yemiş..
Aramızda 4 maç civarı br fark var.. Eğer Atlanta'yı geçeceksek bu gece yenmemiz şart..
Yenemezsek bundan sonrası imkansız hale gelir..
Ben yeneceğimize de % 100 inanıyorum..
Kazanırız.
 
Hawks'ı son çeyrekteki iyi oyunumuz ile 105-100 yendik. 3. çeyrekte bir ara 11 sayı geri düşmüştük ama geri dönmeyi ve galip gelmeyi bildik.
Son çeyrek skoru 31-20. Hawks 7 kişilik rotasyonla oynadı. Diğer oyuncuların bir sakatlığı görünmüyordu ama koçları tercih etmedi sanırım.

Meeks 15 sayısının tamamını 5/6 3lük isabeti ile yay gerisinden buldu. Lou ve Thadd bençten 33 sayı getirdiler; 17 Lou, 16 Thadd. 7 oyuncu çift hanelere ulaştı bizde Iggy 16, Elton 13, Hawes 10, Holiday de 13 sayı.

3lük yüzdemiz 18de 10du. Jodiee sağolsun. Kritik galibiyetti. Utah maçına hala yanıyoruz. :)
 
Atlanta;

Yaslı gittim, şen geldim..
Aç koynunu ben geldim..

Evet hayati maçımızı da kazandık.. Atlanta'dan bir maç eksiğimiz var.. Eksik maçımızı kazanırsak, aramızdaki fark sadece 2 maç.. Bundan sonra kamçı-sopa, Allah ne verdiyse devam 5. olmak için.. Cuma akşam Miami ile oynuyoruz deplasmanda.. Zor ama imkansız değil.. Pazar günü de Sacramento'yu konuk edip ter atacağız, kalori yakacağız..

Bu Miami ve Chicago deplasmanlarını geçtikten sonra yolumuz açılıyor.. İkisinden birini kazanalım yeter..

New York yine mağlup.. 2 maç gerimizde kaldılar.. Boston eşleşmesi için çalışmalara başlasınlar yavaştan.

Ah Utah ah. 5. liği yakalayamazsak, hep o maç yüzünden.
 
son 4 maçınız olmak üzere 11 maçın 7 si evinizde fikstürünüz uzun vadede güzel gözüksede mart sonuna kadar chicago ve miami deplasmanınız var atlanta ise jersey ve cleveland ile oynuyor martta kısacası önüzmüzdeki 3 maçta herşey belli olur eğer bu dönemi aradaki farkı kapaıp veya en fazla 2 maçta tutarsanız şansınız çok fazla ama 4 e falan çıkarsa son 7-8 maçta havlular atılır
 
Hawks'ı geçebiliriz umarım zira 6. lık bence 7. likten daha kötü. 6 olursak şuanki durumda Miami, 7 olursak Boston. Boston takaslar sonrası hem güç, hem takım ruhunu kaybetti düşüşe geçtiler. Playoffların motivasyonu daha farklı olacak ama Big Three'nin motivasyonunu karşıma almaktansa ben Boston'u almayı tercih ederim. Tabi Miami ile Boston arası 2 maç sanırım Boston böyle devam ederse Miami'ye geçilir o da var.
 
Hawks'ı geçebiliriz umarım zira 6. lık bence 7. likten daha kötü. 6 olursak şuanki durumda Miami, 7 olursak Boston. Boston takaslar sonrası hem güç, hem takım ruhunu kaybetti düşüşe geçtiler. Playoffların motivasyonu daha farklı olacak ama Big Three'nin motivasyonunu karşıma almaktansa ben Boston'u almayı tercih ederim. Tabi Miami ile Boston arası 2 maç sanırım Boston böyle devam ederse Miami'ye geçilir o da var.


Boston için play-offlarda 10 kaplan gücünde derler dikkat!
 
Ben Boston ve Miami istemiyorum abi kendi adıma.. Chicago doğuyu 1. bitirse bile bence Miami ve Boston kadar zor olmaz.. Indıana, Chicago ile eşleşir maç alır, biz Miami ile eşleşiriz maç alamayız. Artık anlaşıldı ki Chicago en kötü 2. olacak.. Biz de Miami ile kucaklaşacağız.. Bu nedenle Atlanta'yı yakalayıp Orlando ile eşleşmemiz lazım.. Orlando ile buluşursak çok sert rakip olacağımızı ve dişe dişe, kana kan savaşacağımızı düşünüyorum.
 
Miami'ye gücümüz yetmedi anlaşılan.. Anormal değil..
Yarın akşam Sacramento'yu yenip telafi edeceğiz..
New York'da kendi sahasında Bucks'a kaybetmiş..
Bence onlar 7. olmaktan memnunlar..
Boston 1. ve Chicago 2. olursa bayram ederler ama zor..
Boston da gidip mal gibi sahasında Charlotte'a yenildi.. Onların da doğuda 1 olma şansları azalıyor.. Sixers olarak yeni umudumuz Miami'nin de Boston'u geçmesi..
Bizim tüm hesaplarımızı bozan Chicago'nun Miami'nin üzerinde ligi bitiriyor olması oldu.
Aşağısı yukarıya göre pozisyonunu aldı ama yukarıda sıralama bozuldu. İşler çok karıştı.. Aslında en temizi bizim 5. olup Orlando'ya düşmemiz ama yetişemiyoruz Atlanta'ya..
6. olup Miami'nin değil Boston'un 3. olması için dua edeceğiz artık..
İkisi birbirinden zor bizim için ama iyinin kötüsü işte..
 
Bende yukarıda yazdığım gibi Boston'un gelmesini istiyorum ve görünüşe göre Miami geçecek onları.
Dünkü maçın son çeyreğine 5 sayı önde girmişiz ama bu sefer son çeyrekte fişi çekilen biz olmuşuz. Big Three 91 sayı atmış.
 
Icerde 7de 7 yaparsak, 3 deplasmandan da 2 galibiyet cikarirsak, Atlanta 4 mac kaybedecektir kesinlikle. Yanliz normal sezonda 2-2yiz onlarla, tie-breaker nasil olacak emin degilim. Ondan Atlanta 5 mac kaybeder biz 5 oluruz.

Soyle de bir durum var, bir taraftan da 5.ligi zorlarken takim yorulacak, olur da 5.likten erken koparsak biraz dinlendirilebilir takim playoff oncesi.
 
Zaten son anda uzatmıştı Sixers. Evinde son saniyede uzattığın maçı veriyorsan ve bu takım da Kings ise Emre abi feci sinirlenmiştir. :)
 

Üst