Preston Shumpert

Paok ve Asvel maçında rolünü bi türlü bulamamıştı takımda. Bu maçta ise net rolünü anlamış bu çok belli. Shumpert 3 oynarken olabildiği kadar çift guard oynadık ve ona sadece boşken şut atması için top verdik. Tam bir eurolegue yedeği bu adam. Yedek dediğime bakmayın. 6. adam gibi bir şeyden bahsediyorum. Girer ve seyri değiştirir. Atarına kurban Şampi !

Bu konular çok tartışıldı ama son kez ben de düşüncemi söyleyeyim.Shumpert 4 numara değildir..Bir oyuncunun kendi pozisyonu dışındaki bir pozisyonda iyi oynaması onun ekstra yeteneğini ve oyun zekasını gösterir..

Shumpert 3 numaradır ancak zaten çok seri bir oyuncu değildi,yıllar geçtikçe de 3 numara için ayakları oldukça yavaşladı..4 kısalı oynadığımız 5 de çok iyi 4 numara oynayabiliyor..Eşleşme sorununu çok iyi değerlendiriyor..Fenerbahçe maçında zangoç Gist'e bile üstünlük kurdu..Tabi daha önce de söylemiştim,Shumpert'ı bu şekilde ancak maç içinde değerlendirebiliriz diye..Yani devamlı 4 numara kullanılamaz..Oktay hoca bu işi çok iyi ayarladığı için tam vaktinde Shumpert'dan en yüksek verimle yararlanıyoruz.

Fenerbahçe maçı ile ilgili söylenecek bir şey yok..Son dönemdeki resmi maçlara bakarsak düşük bir performansla başlayıp gittikçe o performansı yukarı çeken bir Shumpert izliyoruz..Fenerbahçe maçında da yine çok iyiydi,bizim izlerken ölüp ölüp dirildiğimiz anlarda çıktı sanki antrenmandaymış gibi sakin sakin attı :) Adamda seri katil soğukkanlılığı var,tipi de benziyor zaten :)

Maç kazandırsın kazandırmasın,iyi oynasın oynamasın Shumpert'ın çok başka yeri var bende,çok başka seviyorum adamı..Ellerine sağlık Shumpert Reyiz :)

5 dk.mı oynar,10 dk.mı oynar,3 numarada mı 4 numarada mı oynar bilemem...maç maç değişir o..fakat bir gerçek var ki,bu takımın en iyi,en kilit,en olmazsa olmaz oyuncusu Shumpert'tır. bana göre tabi.

Kesinlikle kendisi bir 3numara zaten hoca onu orda kullanıyordu ama bogdanovic karşısında faul alınca 4e geçti . ayrıca keşke başlığı değiştirsek Preston değil Mert :)

Kesinlikle örnek alınacak bir basketbolcu. Bu sene başında 'artık Shumpert'ın da popülaritesi düşer, çok iyi kadro var' diyordum, ama harika işler çıkarmaya devam ediyor. Harika basketbolcu, kişiliği de harika gibi dışardan gözüktüğü kadarıyla.. Bu takıma -tıpkı Oktay Hocamız gibi- çok yakıştığını düşündüğüm isimlerden biri.

Shumpert'ın performansını gerçekten çok beğeniyorum. Ama onun başarısının öne çıkmasında, takım arkadaşlarının da form seviyesinin etkisi göz ardı edilemez. Kadro genişledi ama Shumpert'ın önemi takım için değişmedi ve bu gidişle de kolay kolay değişmeyecek. Helal olsun Shumpert!

Hiç düşmeden oynamaya devam ediyor. Büyük maçlarda ön plana çıkmasının nedeni de bu. Takımda ki diğer isimler düşerken o aynı seviyede kalıyor.
Gerçekten örnek alınması gerekiyor.

son 3 EL maçındaki istatistikleri 3/15 2 lik ,4/14 3 lük .top 16 da bu şut performansını düzeltmez ise
zaten songailanın hayalet gibi olduğu pozisyonda iyice dağılırız.

Herkese Merhaba.
Uzun süredir takip ediyorum ama üye olmamıştım. Ben de birşeyler karalayım dedim. İlk yazımda da eleştiri yapmak istemiyorum aslına bakarsanız. Fakat Shumpert son iki EL maçında eski günleri arattı resmen. Hele ki Siena maçında eli ayağına dolaştı desem yeridir. Sen bu değilsin Shumpert serzenişlerimize en yakın zamanda son ver lütfen :)

Hadi be Shumpert, hadi koçum. Vallahi özlettin kendini... Uzun zamandır çok iyi bir performansını görmedim. Sana inancım sonsuz. Fenerin ilacı sensin...

Son iki maçtır maçtır muhteşem yüzdeyle oynuyor Shumpert. Eurolig maçları öncesi çok sevindirici bir durum. Hep böyle devam edersin umarım