Vay be bitmiş maçmış.. tabi onlar da postu serdiğii için 3 Fenerli bloğa koştu Smith'e..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Russ Smith'in o kütük gibi attıgı pasların sebebi rakibin değişmeli adam savunması.. her perdeden sonra adam değişiyorlar, karşısında dixon varken nunnaly geliyor en son vesely geliyor.. Buna alışkın olmadıgı için sacma sapan ve gereksiz drive edip kötü pas tercihleri yapıyor.. Takımda pas trafigini sinan dısında ayarlayan yok.. Emir var o da oynamadı.. Sonuc olarak russ smith avrupa basketbolunda alısması ciddi zaman istiyor ve olan bize oldu.. Az önce yazdıgım gibi organizator guard yanına russ smith bekli olurdu ama dentmon ve russ olmuyor.. Russ'ın yetenekleri var ama oyun zekası düşük..
Sadece fener maçını baz alıp konuşmadım hocam, lig maçlarında da benzerlerini yapıyor.
Birçoğumuz oyuncuyu önceden tanımıyordu, Ergin hoca seçip getirdi diye savunduk/savunmaya çalışıyoruz. Artık hoca bile çizdi oyuncuyu, muhakkak savunma psikolojisine sahip olmamıza gerek yok bence
Amacım savunmaya calısmak değil, sadece görükleirmi söylüyorum.. Yetenegi var gercekten ama ortaya koyabilcegi bir takımda değil ya da takımı toparlayacak biri değil.. Başka bir oyuncu tercihi olmasını bende isterdim.. Mesela banvitteki oyun kurucu çok iyi adapte olmus avrupa basketboluna.. Biz ilk defa Amerika dısına cıkıcak adamı getirdik, riskliydi haliyle..
Yanlış anlamayın hocam, savunma psikolojisi derken genel bir havayı kastettim. fikir olarak orjinaldi, d-league den standartın dışına çıkarak oyuncu getirmek. ama yeterince incelenmemiş ve pahalı olmuş. risk tutmadı demek lazım
Ercan seninle bu konuda tartışabilririm
Seni anlıyorum sende herkes gibi ( bende dahil) çok büyük beklenti içerisindesin,evet bu beklentin altından kalkamamış gözüküyor, ama dünkü maç için bunu söyleyemeyiz...
3 saat önce başka bir başlıkta söyle bir yorum yazmıştım:
"Az evvel maçın tekrarını izledim. Sloukas Dentmon' denize dökmüş her defasında geçmiş her de-fa-sın-daa. Staff bu maçın tekrarını izlettirsin yemin ederim takım dışlar Dentmon'u bu kadar pasif kalınmazki yahu bir kere karşısında duramamış 1 kereee ....
Öndeki adamlar bu kadar yetersiz kalırsa arkadakiler o kadar kötü gözükür. Sonra bende Daye'yi kafama takıyorum.Yok adamların arkasında duramıyor,sertlikten uzak,hücum ribaunt'u alamıyor. Daye'yi dünkü maçta beğendim, savunma yapmaya çabalamış, nispetende yapmış.
Smith bile dün savunmada geçilmemiş sadece iki tane gereksiz faul yaparak rakibe serbest çizgisinden 4 sayı imkanı vermiş, ama ge-çil-me-miş !!! İnanmayan tekrarı izlesin bir pozisyonda dahil geçilmemiş! Hucümda da sadece bir tane 1/5 yaparak kaybettiği top var ki orada farkı 4 e indirebilirdik !
Smith için maç bittikten sonra boşlukta kendini gösterdi demeyin ? Forumda öyle bir hava varki sanki Smith 20 sayı fark varken adamların saldığuı dakikalardaa bunu yapmış !!! İzleyin göreceksiniz o devreye girdiğinde fark hep 4 ila 8 arasına gidip gelmiş zaten maçtaki fark son 4 dk ya kadar hep oralarda, ne olduysa bundan sonra olmus. Hücumda gene top kayıpları yapmışız akabininde adamlar kaçan sutlarını 'hücum ribauntu' sonrası basketleri ve son 1 dk içinde attıkları üç tane 3 lük ile maçın sonucunu belli etmişler....
Yani diyeceksinizki bu başlık altında bunu niye yazıyorsun...Şunu demek isterim; artık coach un karar vermesi lazım, geçen her saniye zarar ! Ya Dentmon yada Smith i göndermek lazım. Dünden önce hatta maçın tekrarını izlemeden önce Smith'in gitmesini isterdim, ama maçtın tekrarını izleyince tek maçtanda olsa kararım kesinlikle Dentmon'nun gönderilmesi, hala sinirliyim abartmıyorum bir kere dahi karşısında duramamış şaka gibi adam kariyer maçını oynar tabi, bunun arşısında haftaya Lull'u düşünemiyorum "
Schilb ve Emir in oyun aklı var, Diebler in da şutu var da ne olmuş? Değişik hareketler falan da yapıyormuş güya? Daha mantıklı eleştiri lerde bulunmanızı rica ediyorum..
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok top kullanıp istatistik kasan her oyuncu kötü oyuncu mu? Westbrook geçen sene maç başı 19 top kullanmış,4.5 da TK var. Zira WB 'nin 51 sayı attığı phoenix maçında 50 top kullanmış, Kobe toronto ya 81 sayı atarken o kadar top kullanmış. Eee ne yani WB kötü oyuncu mu şimdi? Savunmasının iyi kötü olduğunu farkedecek kadar süre almadı, fakat iyi savunma yapabilmek için yeterli donanıma sahip, ayakları hızlı, elleri çabuk ve güçlü, bundan sonrası koç ta. Koç un oyuncuyu mental olarak oyuna hazırlaması gerek, fakat sen oyuncuyu göndereceğini basın'a duyuruyorsun... İyi yönleri avrupa da onu farklı kılacak düzeyde öyleyse onun iyi yönlerini kullanacaksin...Ben mantıklı eleştiriler yapamıyorum sizin gibi ya estağfurullah...
Bu adam hızlı ve karşısında birebir alınca geçiyor, eyvallah da D-League gibi herkesin kendisini göstermeyi çalıştığı bir yerde Euroleague gibi sert ve akılcı basketbol oynanan bir mecraya koyarsanız böyle patlarsınız işte. D-League zaten fiyasko bir yer, geldiği takım da o ligin en kötü takımlarından biri. Kaç top kullandığı, yüzdesi falan her şeyi ortada. Savunma diye bir olayı da yok zaten kimse bana fener maçı falan demesin. Dentmon'dan iyi savunması olması, iyi savunmacı olduğu anlamına gelmiyor. Mccollum sonradan öğrendi diyeceksiniz de Mccollum sorumluluk alan, mücadele eden, karakter koyan bir adamdı ki Russ kadar bilinmeyen bir oyuncu da değildi. Takıma da adapte olmasını öğrenmişti.
Hani demişsin ya Diebler falan felan. O zaman gel sana tek tek sayayım neleri yapamadığını. Pick'n roll oyunu var mı? Uzunlara top indirebiliyor mu? Takımın hücuma yerleşmesinde ki problemlerin başlangıcı sadece koçtan mı yoksa bu adamın mantalitesinden de kaynaklanıyor olabilir mi? Hadi dersin bunları yapamıyor şutu keskin, o da yok? Hız ve birebirden başka bir özelliği yok işte. Bu özelliklere sahip bir oyuncuyu kolejden de bulur getirirsin, sokaktan da bulur getirirsin. Bu adama 900k para verdik bir zahmet beklentim de yüksek olsun. Gerçi o kadar para verilmesine rağmen yavaş yavaş vazgeçiliyor kendisinden. İsteyeni de çıkarsa büyük ihtimal gidecek. Schilbmiş, Dieblermış...
Soyle bir roportaji var Bobby Dixon ile. Acikcasi bence neyin ne oldugunun farkinda ve kafa yapisi olarak da dogru bir noktada gibi. Cunku insanin kendisi hakkindaki sorunu dogru teshis etmesi disaridan bakan bir goze gore daha zordur. Bence en onemli sikinti, takimin sanki daha 2 gun once ilk defa bir araya getirilmis, neyin nasil oynanacagi konusunda herhangi bir karara varilmamis ve birlikte tek bir antreman bile yapilmamis gibi olmasi. Yani coaching. Yoksa bu arkadas hakikaten onun oynamasini kolaylastiran bir kac ince ayar yapilmis baska takimda ciddi isler yapabilir.
[video=youtube_share;BtExj__unoM]https://youtu.be/BtExj__unoM[/video]
Abi maçın kopmamış olması ve Russ'un savunmada çabalaması konusunda haklısın diyelim, illa ki haklısındır da zaten tekrardan daha net görmüşsündür. Ancak bir de diğer yazdığım konu var 13 dakikada 10 şut denemesi faulleri de işin içine katarsak. Yani aslında diğer maçlarla arasındaki fark 2-3 topun girip girmemesi. Benim için temel mesele o şutların atılması, girip girmemesi değil ki. İstekliymiş eyvallah ama oyun zekası yok işte bu adamda.
Abi bana NBDL'den direk Avrupa'ya 900K bedelle gelen 2. bir oyuncu göstersin biri tamam diyeyim ya bu sadece bir oyuncu tercihi hatası ama bu onun çok daha ötesinde bir saçmalık. Allah aşkına abi Fenerbahçe'nin Sloukas'ı oynattığı paraya biz Russ Smith oynatıyoruz sonra böyle küçük şeylerden mutlu olmaya çalıyoruz, buna kızıyorum en çok.
Kızmakta haklısın Ercan, yorumuna katılıyorum...
Sadece bir noktada itirazım var Vallaha kim ne kadar alıyor kısmında işin içinde Fener varsa söylenen rakamlar bana hiç inandırıcı gelmiyor. Simith ve Sloukas arasında en az 2 kat maaş farkı vardır. ( Tanju bey Smith in maaşı 700bin dolar dedi, güvenilir biri. Sloukas 1 den aşağı almıyordur ) Sloukas'ı gerçek fiyatının 700 olduğunu sanmıyorum. Mesala Vesely, Udoh, Bogdan'ı takımda tutmak büyük başarı heleki Bogdan Nba 1 sene daha erteledi. Bunların karşısında 1 yazıyorsa sen x2 yap onu Bu yöndeki en güçlü dayanağım önceki senelerdeki havlu sallamak için 20/25 dk süre alacağı takımları pas geçen yerli oyuncuların burayı seçmesi ve Emir Preldzic'in kontratı ( Emiri onu veren yazdığım bu sene tuttukları adamlara neler vermez ) Hatta şöyle bir şey var Spa, De Colo, Teo vs en yüksek maaş kimdeyse artık yüzde yüz eminki Obradoviç'ten düşük alıyordur !!! Konuyu nereye bağladım adamlarda para var huzur !?
Neyse Ercan bu forumdaki herkes gibi bizimde sevgimiz armaya ve renklere.Bundan sonrası için hamle yapılmasını çok isterdim, ama görünen o ki koç transfer yapmayacak, en azından kısa vadede öyle gözüktü. Zor olan yolu seçti. Bundan sonrası için gene armayı ve renkleri sevmek, takımı desteklemek gerekiyor.
Kendi adıma oyuncu bazında artık eleştiri yapmayacağım. Dentmon'a bile.... Schilb'mi ? Hala gönderilmedimi bu adam Cim bom bom.
Bunu zamaninda Dentmon icin yazdim ama hocaninda fikri deyisti zamanla. Hazirlik maclarindan beri yeni oyunkurucu bakiyoruz ve yeni oyunkurucu gelirgelmez Smith kesinkez kadroda yeralmiycak. Aldigi parada 700k 850-900k degil az daha fazla.Gidici. Yenisini bulduğumuz an yolcu.
Bunu zamaninda Dentmon icin yazdim ama hocaninda fikri deyisti zamanla. Hazirlik maclarindan beri yeni oyunkurucu bakiyoruz ve yeni oyunkurucu gelirgelmez Smith kesinkez kadroda yeralmiycak. Aldigi parada 700k 850-900k degil az daha fazla.
Ben sezon öncesi hazırlık döneminde izleyebildiğimiz maçlarda, fotolarda, videolarda, çekimlerden falan Dentmon'ı hep mutsuz görmüştüm. Sanki burada olmaktan memnun değil gibiydi. Hatta sanki değil gerçekten öyleydi. Bunun nedeni de muhtemelen koçun Russ Smith ile ilgili söyledikleri ve ona karşı olan ilgisi olsa gerek. Hatta olsa gerek değil gerçekten öyle. Dentmon'ın da buraya gelirken kafasında oluşturduğu ortam takımın liderliğinin kendisine verildiği bir ortamdı. Bunu göremeyince Dentmon ile koç arasında soğuk rüzgarlar esti. Russ Smith'in gereksiz zorlamaları ve amatörce oyunu ile birlikte koç Russ'dan umudunu kesmeye başladı ve Dentmon'a sorumluluk vermeye karar verdi. Böylece roller değişti. Russ gözden düştü. Dentmon da buraya gelme nedenine kavuşmuş oldu.