Russ Smith

1'e 5 hücum etmesi alışkanlıklarıyla ve henüz adapte olamamasıyla ilgili bişey,Errick de adaptasyon sürecinde çok kez yapıyordu bu hataları.
bugün hem daha özveriliydi savunmada ve genel oyunda hem de ilk aldığı topta direkt içeri dalmaya çalışmadı çok fazla,yani durum adaptasyon sorunuyla ilgili.Hep söylediğimiz gibi bu adam yeteneksiz bir adam değil, ya da biçok arkadaşın söylediği gibi ne hızı yaa, çok kötü bir oyuncu yaa denilecek bir oyuncu değil.

Bu takımın birinci sorunu da Russ Smith değil, savunma ve maalesef coaching
O yüzden de hep söylediğim gibi maalesef ki bir koç değişikliği elzem, koç değişikliği bile bişeyleri tam olarak çözmeyebilir, çünkü takım kimyası da hiç iyi değil.
Bu takımı kuran Ergin Ataman olduğuna göre bu konuda hesap vermesi, devam edecekse bişeyleri düzeltmesi gereken de kendisi ama ben mümkünse yeni bir sayfa açılması taraftarıyım.
tabi ki toparlanmak adına oyuncu takviyeleri de gerekecektir ama bence bu takviyelerin bir koç değişikliğinden sonra yapılması daha mantıklı olur.Gerçi ben koçun istifa edeceğini filan da sanmıyorum ama bence etmeli.

Ben zaten Russ'a yeteneksiz bir oyuncu demedim. Yeteneksiz olsaydı Dleague'de bir maçta 65 sayı atmazdı. Ama yapısı şu anda Avrupa basketboluna müsait değil. Sahaya girdiğinde ne yapmak istediğini bilmezmiş gibi oynuyor. Sonunda en iyi yaptığı şeyi potaya gitmeyi deniyor. O da size lı uzunlar arasından atabilirse. Bizim bu takım kimyasıyla Russ'a sabredecek zamanımız yok. Belki başka iddaasız bir takımda oynasa bizim ligde daha da başarılı olabilir. Ama bizi şu an bir yaratıcı guard rotasyonundan ( ne bileyim Zisis, Westermann, Markovic gibi) yiyor. Aldığı para da az sayılmaz. 900k filan alıyor. Takımın Dentmon'dan sonra en çok kazanan oyuncusu diye biliyorum .

Onun yerine bir guard alsak kesinlikle sorunlarımızı çözmezdi ama setler daha akışkan olabilirdi diye düşünüyorum. Yoksa takımın durumu çok vahim. Bu takımı kuran Ergin hocanın kadro mühendisliğini çok daha iyi şekilde ayarlaması gerekiyordu. Bize gelen oyuncuların çoğu ayrı ayrı başka takımlarda pozitif katkı verebilecekken bizde bu yönde bir ışık göremiyoruz. Takım hiç olumlu sinyaller vermiyor. Bizi üzen bu.

Büyük yetenek bitmiş maçta 2-3 tane hareket yaptı .Bir halt olmaz bu adamdan özellikle de Avrupada ,ama Çin veya Filipinler'de kral olur .

defansı sıfır, aşırı fevri kabul ama savunmacısını bu kadar net geçebilen pek oyuncu yoktur. hele avrupa'da bu konuda en iyisi olduğunu kanıtlaması için sadece bir miktar daha zamana ihtiyacı var. birebirleri doğru yerlerde oynadığında savunmayı resmen çıtır çıtır yiyor. o kadar net geçiyor ki kendine bir anda pota yolunda bomboş bir alan açılıyor. bu adamı doğru kullanabilmek için kendisine birebir oynaması için alan açmamız ve arkadan gelecek yardım savunmasına karşı boşta kalan oyuncunun yardıma gelmesi lazım. normal bir pick & roll oyununda olduğu gibi pivotla beraber devrilirse hızından faydalanamayacağımızı düşünüyorum. bununla beraber maalesef savunma defosu o kadar büyük ki, bu yeteneklerini gösterebileceği süreleri almasının yarardan çok zararı olma ihtimali de var. yine de micov ve dentmon'dan sonra bugün çizdiği takıma kazandırılmış tablo paramızın hepten çöpe gitmeyeceği konusunda bir umut ışığı oldu.

Kalinic e yaptığı haraket 'ten sonra sevinçten ne yaoacagimi bilemedim. Böyle devam et evlat

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kesinlikle doğru kullanıldığı zaman Avrupa'da bu kadar rahat adam geçen birini şu an hatırlamıyorum. "Hücumu" için konuşursam izlemek zevkli oluyor crossları Irving kokuyor ucundan.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Takım olarak savunma zafiyetimiz olduğu için savunma özelinde değerlendirme yapmayacağım. Bir pozisyonda zorlayıp blok yemesi hariç dünkü maçta kötü değildi. Hatta 3 kişiyi geçip Udoh'a omuz koyarak (ki vitaminsiz derken gayet güçlü omuz koydu) attığı basket de yetenekleri noktasında fikir vericiydi.

Maçın olumsuzlugunu bir kenara bırakırsak, dün bikaç crossoveri çok iyiydi... KAlinic ve dixon' a yaptıgı baya etkileyiciydi.. En büyük sorunu rakip savunmaları okuyamıyor olması.. Takıma liderlik etmesini zor görüyorum.. Takımda olacaksa kısa sürelerde patlama yapması beklenebilir ancak önünde arroyo gibi biri olmalıydı.. DEntmon ve russ aynı modelin farklı tipleri.. Takım savunmamız kötü oldugu sürece sadece russ değil cogu oyuncuya sallarız..

Ben bu arkadaş kadar şişirilmiş bir oyuncu daha görmedim. Birebirde hızlı, değişik hareketler falan yapıyor ama onun dışında hiçbir özelliği yok ya. Ne şutu var ne oyun aklı var ne oyun kuruculuk var. Topu bile iyi süremiyor. Şu adama 800 900 para verdik birde. Kaçırdığımız guardların listesini yapsak kafamızı dağa taşa sürteriz herhalde. Ama yok ya biz keşfedeceğiz ya hani. Seneye Euroleague'in ondan sonra ki sene Nba'in en iyi kısası olacak potansiyeli var...

Özgüvenini kazandığı zaman, savunma olarak da takıma fayda verecektir. Hele Dentmon ile savunma kısmında kıyas bile yapılamaz.. Dentmon savunma ne, nasıl yapılır bunu bilmeyen bir oyuncu.. Russ Smith in draft scouting inde "NCAA 'nin en iyi kısa savunucularından, topa muazzam baskı yapıyor" denilmekte.. Umarım Antep maçında koç kendisine enaz 20dk süre verir. Aksi durumda eğer transfer de yapilmayacaksa benim için sezon burda biter..

Ben bu arkadaş kadar şişirilmiş bir oyuncu daha görmedim. Birebirde hızlı, değişik hareketler falan yapıyor ama onun dışında hiçbir özelliği yok ya. Ne şutu var ne oyun aklı var ne oyun kuruculuk var. Topu bile iyi süremiyor. Şu adama 800 900 para verdik birde. Kaçırdığımız guardların listesini yapsak kafamızı dağa taşa sürteriz herhalde. Ama yok ya biz keşfedeceğiz ya hani. Seneye Euroleague'in ondan sonra ki sene Nba'in en iyi kısası olacak potansiyeli var...
Schilb ve Emir in oyun aklı var, Diebler in da şutu var da ne olmuş? Değişik hareketler falan da yapıyormuş güya? Daha mantıklı eleştiri lerde bulunmanızı rica ediyorum..

1 dk süre alırsa bile yazıklar olsun , sahada gördükçe sinirleniyorum basketbol katili .850 veriyoruz şu adama bu kadar rezil bir transfer hatırlamıyorum .

Bitmiş Fenerbahçe maçında bir kaç hareket yaptı diye yine herkes tav olmuş. Açıp bakalım isterseniz dün kaç kere 1'e 5 hücum etmiş. Ya her şeyi geçtim dün 13 dakika oynamış 7 şut denemesi, 6'da faul atışı var. Bu faul atışlarını da 3 şut denemesi olarak hesaba katarsak 13 dakikada 10 şut denemiş oluyor yani. Bu performans mı yani umutlandığımız şey?

Kusura bakmayın ama bu tarz oyuncuların kralı Bo McCalebb'dir ve Russ Smith'den 2-3 gömlek daha iyi oyuncu kesinlikle. İşin kötü tarafı muhtemelen o Gran Canaria'da 500K'ya filan oynarken biz Russ'a 900K veriyoruz.

Ercan seninle bu konuda tartışabilririm :)

Seni anlıyorum sende herkes gibi ( bende dahil) çok büyük beklenti içerisindesin,evet bu beklentin altından kalkamamış gözüküyor, ama dünkü maç için bunu söyleyemeyiz...

3 saat önce başka bir başlıkta söyle bir yorum yazmıştım:

"Az evvel maçın tekrarını izledim. Sloukas Dentmon' denize dökmüş her defasında geçmiş her de-fa-sın-daa. Staff bu maçın tekrarını izlettirsin yemin ederim takım dışlar Dentmon'u bu kadar pasif kalınmazki yahu bir kere karşısında duramamış 1 kereee ....

Öndeki adamlar bu kadar yetersiz kalırsa arkadakiler o kadar kötü gözükür. Sonra bende Daye'yi kafama takıyorum.Yok adamların arkasında duramıyor,sertlikten uzak,hücum ribaunt'u alamıyor. Daye'yi dünkü maçta beğendim, savunma yapmaya çabalamış, nispetende yapmış.

Smith bile dün savunmada geçilmemiş sadece iki tane gereksiz faul yaparak rakibe serbest çizgisinden 4 sayı imkanı vermiş, ama ge-çil-me-miş !!! İnanmayan tekrarı izlesin bir pozisyonda dahil geçilmemiş! Hucümda da sadece bir tane 1/5 yaparak kaybettiği top var ki orada farkı 4 e indirebilirdik !

Smith için maç bittikten sonra boşlukta kendini gösterdi demeyin ? Forumda öyle bir hava varki sanki Smith 20 sayı fark varken adamların saldığuı dakikalardaa bunu yapmış !!! İzleyin göreceksiniz o devreye girdiğinde fark hep 4 ila 8 arasına gidip gelmiş zaten maçtaki fark son 4 dk ya kadar hep oralarda, ne olduysa bundan sonra olmus. Hücumda gene top kayıpları yapmışız akabininde adamlar kaçan sutlarını 'hücum ribauntu' sonrası basketleri ve son 1 dk içinde attıkları üç tane 3 lük ile maçın sonucunu belli etmişler....

Yani diyeceksinizki bu başlık altında bunu niye yazıyorsun...Şunu demek isterim; artık coach un karar vermesi lazım, geçen her saniye zarar ! Ya Dentmon yada Smith i göndermek lazım. Dünden önce hatta maçın tekrarını izlemeden önce Smith'in gitmesini isterdim, ama maçtın tekrarını izleyince tek maçtanda olsa kararım kesinlikle Dentmon'nun gönderilmesi, hala sinirliyim abartmıyorum bir kere dahi karşısında duramamış şaka gibi adam kariyer maçını oynar tabi, bunun arşısında haftaya Lull'u düşünemiyorum "

Bitmiş Fenerbahçe maçında bir kaç hareket yaptı diye yine herkes tav olmuş. Açıp bakalım isterseniz dün kaç kere 1'e 5 hücum etmiş. Ya her şeyi geçtim dün 13 dakika oynamış 7 şut denemesi, 6'da faul atışı var. Bu faul atışlarını da 3 şut denemesi olarak hesaba katarsak 13 dakikada 10 şut denemiş oluyor yani. Bu performans mı yani umutlandığımız şey?

Kusura bakmayın ama bu tarz oyuncuların kralı Bo McCalebb'dir ve Russ Smith'den 2-3 gömlek daha iyi oyuncu kesinlikle. İşin kötü tarafı muhtemelen o Gran Canaria'da 500K'ya filan oynarken biz Russ'a 900K veriyoruz.

Takım kimyasını güzel oturtamassan aldıgın adamın da eksik yanları göze batar.. Russ smith kötü oyuncu demek bikenara iyi özelliklerinden faydalanıp onu farklı göstermek birkenara.. Russ smith takımın lideri olsun, bu takımı yönetsin dersen aynen katılırım sana ama arroyunun veya zisis'in veya Spa'nın arkasına koyarsan kısa sürelerde belli katkı alabilirsin.. Benim ifade etmek istedigim buydu, yani kendi adaıma cevapladım.. Yoksa Russ Smith bireysel anlamda tartısırsan cok eksikleri var.. Şutu yok bikere ki ciddi eksiklik.. Benim gözlemledigim artı yönleri var, euroleage seviyesinde bu özellikler parlatılabilir.. Topa baskı ve delicilik konularında..

Avrupa kıtasında (bazıları Turkiye liginde olmak üzere)
Russ Smith'den daha hızlı bir çok oyuncu,
Russ Smith'den daha iyi crossover/dribling yapan bir çok oyuncu,
Russ Smith'den daha iyi skor üreten bir çok oyuncu,
Russ Smith'den daha iyi oyunu okuyan ve pas veren tonlarca oyuncu,
Russ Smith'den daha iyi savunma yapan tonlarca oyuncu var

ve bu oyuncuların büyük kısmı Russ Smith'den çok daha az paraya oynuyor

Herşeyi bırakın, Russ Smith'in içeriye drive esnasında pas vermek zorunda kaldığında verdiği paslara bakın. 20cm dibindeki adama kurşun gibi pas mı dersin, içeri devrilen adamın suratına pas atmak mı dersin, repertuarında bol çeşit var