Russ Smith

Al biletini git Çin'e kral ol orda .Yeteneklisin falan da bu fizikle iyi şutu olmayan adamı yaşatmazlar EL'de ne sen yorul ne de biz .

Demekki neymiş. NBDL'de, Filipinlerde cevherler yokmuş.
Orda oynayan en iyi adamı aldık sözde. Attığı sayılarda bile daha kolay sayı opsiyonları görmüyor...
Kendini hiç geliştirmiyor. Oysa yeteneğinden kimsenin şüphesi yok. Fiziği de çok önemli değil bence, Dixon'da da fizik yok, ama euroleague'de belli bir çizgisi var...
İlk izlediğim hazırlık maçında beğenmiştim oysa. Ama o kadar bencilki, takımda olması fayda değil zarar veriyor...
Bir oyun kurucu asla ilk 10 topun 6'sını kendisi kullanamaz. girsede kullanamaz...
Bir an önce gönderilmeli. Takıma zarar veriyor. Yerine 100.000 USD'lik bir oyuncu kurucu dahi daha çok fayda sağlar...

Orda oynayan en iyi adamı aldık sözde. Attığı sayılarda bile daha kolay sayı opsiyonları görmüyor...
Kendini hiç geliştirmiyor. Oysa yeteneğinden kimsenin şüphesi yok. Fiziği de çok önemli değil bence, Dixon'da da fizik yok, ama euroleague'de belli bir çizgisi var...
İlk izlediğim hazırlık maçında beğenmiştim oysa. Ama o kadar bencilki, takımda olması fayda değil zarar veriyor...
Bir oyun kurucu asla ilk 10 topun 6'sını kendisi kullanamaz. girsede kullanamaz...
Bir an önce gönderilmeli. Takıma zarar veriyor. Yerine 100.000 USD'lik bir oyuncu kurucu dahi daha çok fayda sağlar...

Gayet NBDL'de iyi oyuncular var. sadece box score'ye bakarak transfer yapilmaz. Mesele bu.

Ben de performansından memnun değilim ama şu airball olayını eleştirmeniz çok saçma bence. Lebron da her sezon bir tane airball serbest atış atıyor. O zaman Lebron da bıraksın basketbolu.

Güzel kardeşim Bırakalım Nba i. Burası eurolegue. El de kaç tane oyun kurucunun bir değil iki değil airball attığını gördün sen. Daha geçen hafta bu adam yine airball attı. Oyun kurucu dediğin adam topla ilk buluşan adam en çok faul yapılması muhtemel ve serbet atışının bir takım da en güvenilir ve isabetli olması gereken adam.Blok yapamıyor diye eleştirmiyoruz serbest atışı bile Atamıyorsa Tabiki eleştirilecek. Ribaund almayan Pivotu da eleştirmeyelim eleştirilmesi çok saçma mı diyelim ?

Ben nba çok takip etmem. Açıkçası James ın de hiç airball attığını ne duydum ne gördüm velev ki atsın , Lebron la russ smith i aynı cümle için de karşılaştırma yapmak tan hicab duyarım şahsen.Ayriyetten james ne alaka ? bahsettiğin isim oyun kurucu olur anlarım da şimdi bu örnek ne anlamadım ki.

Güzel kardeşim Bırakalım Nba i. Burası eurolegue. El de kaç tane oyun kurucunun bir değil iki değil airball attığını gördün sen. Oyun kurucu dediğin adam topla ilk buluşan adam en çok faul yapılması muhtemel ve serbet atışının bir takım da en güvenilir ve isabetli olması gerek adam. Tabiki eleştirilecek. Ribaund almayan Pivotu da eleştirmeyelim eleştirilmesi çok saçma mı diyelim ?

Ben nba çok takip etmem. Açıkçası James ın de hiç airball attığını ne duydum ne gördüm velev ki atsın bak Lebron la russ smith i aynı cümle için de karşılaştırma yapmak tan hicab duyarım şahsen.Ayriyetten james ne alaka ? bahsettiğin isim oyun kurucu olur anlarım da şimdi bu örnek ne anlamadım ki.

Yalnız siz faul atamamasını(yüzdesini) eleştirmiyorsunuz. Siz airball atmasına takılmışsınız. Faul yüzdesi bu kadar düşük bir oyun kurucu olmamalı derseniz kısmen katılabilirim ama bir oyuncu bir kez serbest atıştan airball attı diye bu kadar eleştirileniz.

https://youtu.be/fR0VUJN0O4A

Yalnız siz faul atamamasını(yüzdesini) eleştirmiyorsunuz. Siz airball atmasına takılmışsınız. Faul yüzdesi bu kadar düşük bir oyun kurucu olmamalı derseniz kısmen katılabilirim ama bir oyuncu bir kez serbest atıştan airball attı diye bu kadar eleştirileniz.

https://youtu.be/fR0VUJN0O4A

Dikkat et bir defa dememişim. Benim tanık olduğum ikinci airball. Maçı hatırlamıyorum öyle zannediyorum Kızılyıldız maçıydı. Bir oyun kurucu bir kaç gün ara ile farklı maçlarda airball atıyorsa ben buna tesadüf şansızlık demem

Beyfendi oyuncu kötü oynuyor olabilir, yetenekleri kısıtlı olabilir veya başka oyunsal sıkıntılar olabilir. Ama Ergin hoca koçu olarak adamına yani oyuncusuna bu şekilde, çok büyük bir disiplinsizlik yapmamış ise, rezil kelimesini kullanamaz. Memnun degilim der gecer gidersin.

Bu sozlu yaptigi ayip, daha once gene kontrolü kaybettiği zaman yaşanan Göktürk hadisesi gibi. Orda da çocuğa tokat atmıştı yok yere.

Russ Smith tam bir ay önce euroleague'in en iyi guardı olacakken şu anda neden rezil deniyor hoca bir zahmet bunu açıklasın.

Dün gece ki güzel oyun planı ve doğru müdahaleleri yanında gene çok çiğ ve ayıp açıklama ile ne hedefliyor anlamak güç. Oynatmasın adamı kardeşim kötüyse, ama rezil falan sen kimsin kendi oyuncuna bu şekilde hitap ediyosun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Beyfendi oyuncu kötü oynuyor olabilir, yetenekleri kısıtlı olabilir veya başka oyunsal sıkıntılar olabilir. Ama Ergin hoca koçu olarak adamına yani oyuncusuna bu şekilde, çok büyük bir disiplinsizlik yapmamış ise, rezil kelimesini kullanamaz. Memnun degilim der gecer gidersin.

Bu sozlu yaptigi ayip, daha once gene kontrolü kaybettiği zaman yaşanan Göktürk hadisesi gibi. Orda da çocuğa tokat atmıştı yok yere.

Russ Smith tam bir ay önce euroleague'in en iyi guardı olacakken şu anda neden rezil deniyor hoca bir zahmet bunu açıklasın.

Dün gece ki güzel oyun planı ve doğru müdahaleleri yanında gene çok çiğ ve ayıp açıklama ile ne hedefliyor anlamak güç. Oynatmasın adamı kardeşim kötüyse, ama rezil falan sen kimsin kendi oyuncuna bu şekilde hitap ediyosun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi de bunları bana neden yazıyorsun anlamadım ? Ergin Ataman'ın istifasına karşıyım, hocayı savunuyorum diye, her yaptığını doğru bulacak, yanlışına da doğru diyecek değilim...
Ben Russ Smith hakkında kendi düşüncelerimi yazdım.
Herşey siyah ve beyaz değildir. Griler de vardır.
Perde arkasında neler yaşanmıştır bilemeyiz, ama söylediklerine bende katılıyorum. Bence de bu konuda açıklama yapmalı, hocanın Russ Smith hakkındaki söylemleri bencede çok yanlış.

9 dakika, 8 şut denemesi. Fenerbahçe maçında da yazdım bunu, o gün 3 tane soktu diye umutlanan arkadaşlar vardı ama tek fark o 2-3 topun girip girmemesi olmamalı. Russ Smith'in oyun aklı çok çok çok düşük. Tek yaptığı topu alıp potaya gitmek ve bu EL gibi bir organizasyon için çok yetersiz. Russ kadar onu getirenlerin suçu var geldiğimiz şu noktada.

Ben Russ Smithin yanlış takım ve başantrenörle avrupa macerasına başladığını düşünüyorum. Bizim kadro zaten çok defolu bu kadar ? olan pozisyonun varken oyuncunun ilk avrupa sezonunda hariklar yaratmasını beklemedk doğru değil bence. Muhakkak geliştirmesi gereken yönler var bunu kabul ediyorum. Geçen sezon mccollum mu düşünün ilk maçlarında ki performansı da soru işaretiydi. ki mccollum bizden öncede avrupa deneyimi vardı.. Takımın bu kadar organizasyondan uzak olması koçla ilgili. Eminim toney dogulasta gelse bu takımda sorun yaşayacaktı. Ben koçun bu kadar kırılgan takım kurup sonra her mağlubileti bir kaç oyuncuya bağlamasını doğru bulmuyorum. Takımın 4 kısa forveti micov schilb diebler prelzdic hangisi ortalama savunmacı. daha ilk adımda geçilen oyuncular. Kadro bu kadar defo varken ihalenin russ smithe kalması ?

Real Madrid maçında beğendim açıkçası. Geldiğinden beri en ne yapöası gerektiyse onu yaptığı maç oldu. İçeriyi zorladı, asist yaptı. Ama her zamanki gibi ilk hatasında Ergin Ataman'ın kancasını ve üzerine de bür güzel fırçasını yedi.

Bu oyuncudan olur/olmaz onun derdinde değilim. Ama hiç bir oyuncu böyle kazanılmaz. Tam tersi oyuncu nasıl kaybedilirin kitabını yazıyor hoca.

DLeague'den oyuncu getirirken, aldığımız bölgede bir tane ne vereceği belli oyuncu olmalı ya da Avrupa'da hiç alternatif kalmamalı ya da oyuncu ucuz olmalı. Micov'un arkasına DLeague'den oyuncu alınabilir, adam katkı vermese bile Micov ile bir şekilde orayı götürürler. Patric Young'da olduğu gbi gerekli oyuncu tipini Avrupa'da bulamayız, o zaman o pazara yönelebiliriz. Ya da oyuncu hazır alternatiflerinden katbekat ucuz olur, o zaman getirebiliriz. Benim için yazdığım önemli 3 hususu, Russ Smith transferi karşılamıyor. Nba'den dahi oyuncu getirecek kadar bütçemiz varken, 10 günlük kontratlar dışında DLeague dışına çıkmamış bir oyuncuyu en önemli bölgeye almak, yıllık 700k gibi hatrı sayılır bir miktar vermek çok mantıklı değildi zaten. Diebler ve Schilb'i de başarısız buluyorum fakat bu transfer içlerinde en başarısızı.

Oyuncunun yetenekli olduğu ortada, Fener maçında attığı 2 basket bile bunu gösteriyor. Fener ve Real maçlarında iyiydi. Bu adamı kazanmalıyız. Maç sonunda oyuncusu için rezalet diyen bir koçtan da Russ Smith'i kazanmasını beklemiyorum. Eğer Russ gönderilecekse bile transfer yapmadan eldekilerle devam edilmeli. Öyle kolaya kaçmak olmamalı.

Kadro dışı bırakmak ne demek? Oyuncu bir disiplinsizlik mi yaptı? Bir kabahat mi işledi? Memnun değilsen oturup konuşur, kontratından çıkarsın. Zaten lig lisansını iptal etmişsin. Oyuncuyu sürekli medya önünde eleştiriyorsun. Adam gıkını çıkarmıyor. Üstüne verdiği demeçlerde iyi niyetli konuşuyor, avrupa basketboluna adetpe olmaya gayret ettiğini, öğrenmeye çalıştığını söylüyor. Elinden gelmiyorsa ne yapsın bu adam? Gelinen noktada bir kabahat varsa Smith'in değil, onu transfer edenin kabahatidir. Hani bu adam EL'nin en iyi guardı olacaktı? Ne çabuk sildik? Kazanmak için ne kadar çabaladık?

Artık Russ'a kızmıyorum. Başında oyuncu psikolojisinden zerre anlamayan bir koç varken oyuncudan iyi performans beklemek haksızlık olur. 1 ay önce "Avrupanın en iyi guardı olacak" dediğin adama şimdi "berbat oynuyor" demek ne derece mantıklı acaba?

Şunu bilir şunu söylerim ki bu seneyi çöpe atmak istemiyorsak bu oyuncuyu kazanmamız gerekiyor.
En başından beri kazanılması gerektiğini söylüyorum ama Ataman'ın da kazanabileceğine karşı zerre kadar inancım yok.Defalarca söyledik bir adamı 3 dakika 5 dakika oynatarak kazanamazsın ve daha da önemlisi ilk hatasında sürekli çıkararak da kazanamazsın ve Koç ısrarla ikisini de yapıyor ve açıkçası kazanmak istediğini de düşünmüyorum.fener ve Real maçlarında adapte olmaya başladığını bence gösterdi ama bir oyuncuyu ilk 5 başladığı ve 4 sayı 2 ribauntla iyi giriş yaptığı bir maçta 3.dakika 21.saniyede ilk hatasında kenara alıyorsan ya bunda bir art niyet vardır ya da Koç psikolojiyi ve kontrolü tamamen kaybetmiş demektir.

Eğer kadro dışı bırakıldıysa,Ergin Ataman kendi başarısızlığını örtmek için oyuncuyu harcıyor demektir benim gözümde.Zira sene başından beri ısrarla oyuncuları günah keçisi ilan eden tavır ve tutumlarını da hiç doğru bulmuyorum.bence birçok oyuncusuyla da bağı kopmuştur diye düşünüyorum,o yüzden de daha fazla zarar vermeden kulübün önünü açması adına hep söylediğim gibi istifa etmesi gerektiğini söylüyorum.

Bir oyuncu için fb maçından sonra ışık verdi bugün iyiydi diyip, ertesi maçta lig lisansını iptal ediyorsan,ardından kendi söylemini inkar edecek şekilde son 5 maçtır berbat oynuyor gibi bir açıklama yapıyorsan bence bu iyi niyetle açıklanamaz.Dahası insanların zekasıyla dalga geçmek demektir benim gözümde.