Russ Smith

Russ'dan genel olarak umudum yok ama Ergin hocanın oyuncu kazanma ve sabretme gibi şeylerle ilgisinin olmadığını da biliyorum. Geçen yıl Dorsey gibi tecrübeli bir oyuncuya basın yoluyla verdiği ayarlardan bir sonuç alamadıysa Smith'den de bu yöntemle asla alınamayacağını tahmin etmek de hiç zor değil.

Ergin hocanın en baştan hatası Russ Smith'in DLiginde yaptıklarının Eurolig gibi bir lig de yapacağına inanması. Sonuç beklediğimiz gibi ortada zaten...

Bu adama yapılan muamele benim zoruma gitmeye başladı. Başlığında daha önce bir mesajım var, oyun stilini kesinlikle beğenmiyorum ve bu seviye için çok yetersiz olduğunu düşünüyorum. Fakat bir oyuncunun yetersiz/verimsiz olması adamı hor görüp her mikrofon uzatıldığında medyanın önünde adamı gömmeyi meşrulaştırmıyor. Bu adamı alıp 700-800k neyse kontratı bağlayan kişi belli, eğer beğenmiyorsa oynatmasın ya da çıkabiliyorsa kontratından çıkıp transfer yapsın yerine. Ancak oyuncunun lig lisansını iptal edip, Antep deplasmanında sahaya sürmeyen Ataman, Madrid deplasmanına Russ Smith'le başlayarak tam olarak ne düşündü ben anlayamıyorum. Maç sonu röportajında maçın son dakikası ''birşeyler vermesi için'' oyuna aldığını ancak oyuncunun veremediği için maçı kazanma şansı elde edemediğimizi söylüyor, el insaf. Aynı zamanda ''oyun kurucusuz oynuyoruz çünkü ana oyun kurucumuz berbat oynuyor'' diye de ekliyor. Bu adamın ana 'oyun kurucu' olamayacağı 2 maçta belli oluyor ancak Ataman burada da sorumluluğu oyuncuya yüklüyor.

Bence Koç Russ Smith'e alenen mobbing uygulamaya başlamış. Adama burayı zindan edip alacaklarından feragat edip gitmesini amaçlamıyorsa şu yaptıklarının hiçbir izahı yok.

Açıklamalarla ilgili kaynak : https://twitter.com/IAmDPick/status/794323990114422793

Russ giderse komisyoncu arkadaş aldığı parayi iade edecek mi acaba? Ben de onu merak ediyorum.

“Maalesef oyun kurucusuz oynuyoruz çünkü ana oyun kurucumuz beş haftanın ardından berbat oynuyor. Bize bu beş haftada hiçbir şey katmadı. Onu oyuna maçın sonunda yine aldım, belki bir şeyler yapar diye ama olmadı. Tabii ki Russ Smith hakkında konuşuyorum.”

Bakın Russ Smith bence bize poh pohlandığı kadar iyi oyuncu değil. Oyun zekası çok düşük bunu da defalarca kez yazdım ama şu yukarıdaki açıklamayı Russ Smith'i buraya getiren, "Avrupa'nın en iyi guardı" olacak diyen, henüz hedef maç oynamadık bir şey kaybetmedik diyen bir adam yapamaz, yapmamalı.

1) 9 Milyon Dolar'lık takımımızın ana oyun kurucusu henüz ilk Avrupa deneyimini geçirecek Russ Smith'se suçu en başta kendinde arasın Ergin hoca.
2) Ana oyun kurucumuz dediğin adamı her maç yarım yamalak oynattın, en sonunda da bu hafta başı lig lisansını iptal ettin hoca. Bakın ana oyun kurucumuz!
3) Kendi seviyemizde takımlarla oynamadık, bir şey kaybetmedik diyordun ama artık ana oyun kurucumuzu(!) kaybettin hoca.
4) Gelelim en felaket kısma "
Bize bu beş haftada hiçbir şey katmadı. Onu oyuna maçın sonunda yine aldım, belki bir şeyler yapar diye ama olmadı. " Birisi bana bunun nasıl bir koçluk felsefesi olduğunu anlatsın lütfen. Bir oyuncu var, 5 haftadır felaket oynuyor ve sen Real Madrid deplasmanında maç sonuna kafa kafaya girmişken "belki bir şeyler yapar" diye bu oyuncuyu sahaya atıyorsun. Bu mu yani bizim sene başından beri geldiğimiz nokta, geldiğimiz sistem? Hoca cidden dalga geçiyor insanların zekasıyla filan diye düşünmeye başladım artık.

İyi de bunları bana neden yazıyorsun anlamadım ? Ergin Ataman'ın istifasına karşıyım, hocayı savunuyorum diye, her yaptığını doğru bulacak, yanlışına da doğru diyecek değilim...
Ben Russ Smith hakkında kendi düşüncelerimi yazdım.
Herşey siyah ve beyaz değildir. Griler de vardır.
Perde arkasında neler yaşanmıştır bilemeyiz, ama söylediklerine bende katılıyorum. Bence de bu konuda açıklama yapmalı, hocanın Russ Smith hakkındaki söylemleri bencede çok yanlış.

Russ Smith ile alakalı eleştiri yazınızı bir şekilde kafamda hocanın açıklaması ile yapıştırdım. Dediğiniz gibi haklısınız konuyu size cevap olarak yazmam abes kaçmış, şimdi tekrar okuyunca fark ettim kusura bakmayın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ergin Ataman'a hiç tanımadığı bir oyuncuya bir dünya para verdirten kimse o. Doğruyu söylemek gerekirse bir ara ben de gaza geldim ama hep söylüyorum. Ben taraftarım. Ben profesyonel değilim. Benim birkaç video ve istatistikten başka referansım yok. Yalnız koça bu oyuncuyu aldırtan kimse hesabını o vermeli asıl. Ergin Ataman'ı sevmem ama resmen birileri tarafından kandırıldı koç. Birilerine fazla güvendi.

Ergin Ataman'a hiç tanımadığı bir oyuncuya bir dünya para verdirten kimse o. Doğruyu söylemek gerekirse bir ara ben de gaza geldim ama hep söylüyorum. Ben taraftarım. Ben profesyonel değilim. Benim birkaç video ve istatistikten başka referansım yok. Yalnız koça bu oyuncuyu aldırtan kimse hesabını o vermeli asıl. Ergin Ataman'ı sevmem ama resmen birileri tarafından kandırıldı koç. Birilerine fazla güvendi.
Abi o dediğin kişi hocanın en yakını olan spiker mi?

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şu adamla dentmon hiç yanyana süre almadi.. denenmesi lazim ergin hocada sabir olsa obranin dixonu kazandığı gibi kazanır bu adamı.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Abi bildiğin bir isim var mı bilmiyorum ama tamamen kulaktan duyma bilgiyle söylüyorum İsmail Şenol referans olmuş diye bir şey dolaşıyordu ortalıkta. Ancak tabi ben hiç komisyon falan filan aldığını duymadım.

Valla Madrid maçında girdiği gibi Madrid momentum kazandı.Sonrasında da toparlayamadık daha doğrusu bir şeyler yapamadık.

Bence Smith sadece lig maçlarında oynamalıydı. Bir de en büyük sıkıntı Smith, Fener gibi Cska gibi geçen seneki kadrosunu ve düzeni koruyan bir takıma gitseydi oraya adapte olması kolay olabilirdi. Ancak bizim takımın birbirine alışması zaten zor iken bir de olmayan düzene Smith' i adapte etmeye çalışıyoruz.

Pick'ten sonra Langford da destek için twit atmış. Russ da lobi yapıyor anlaşılan. Bir an önce bir çözüm bulunmalı yoksa ödeme sorunu dışında bir de mobbing ile çizileceğiz piyasada.

Daha önce de söyledim. Futbol ülkeyse, basketbol mahalledir. Burda yaşanılan herhangi bir olayın diğer menajerler ve oyuncular tarafından duyulması çok kısa sürer. Keith Langford bile Russ Smith için tweet atmış. Hocanın yaptığı düpedüz mobbing.

Bu adamı en iyi olacak diye sen getirdin. Tamam olmadı diyelim tutmadı. Bu muamele niye? Maaş ödeme olayları yüzünden oyuncu transferinde yaşadığımız sıkıntılar ortadayken. Patric,Nolan ve Russ Smith'ten sonra bir daha hangi oyuncu güvenecek?

Russ Smith hakkında ne düşündüğüm önceki postlarda mevcut. Yeterli bulmadığım ve bahsedildiği yeteneklere sahip olmadığını düşündüğüm bir oyuncu idi, hala da öyle.
Ama gelinen noktada mazlum durumuna düşmeye başladı. Eğer dışarıya sızmayan, bizim bilmediğimiz bir şey yoksa Ergin Hoca'nın yaptığı düpedüz zulüm ve Türk tipi küçük şirket patronluğu.
Bütçeyi çarçur edip tüketti, Arroyo'ya bütçe yaratmak için bu taktik üretmeye çalışıyor. En nazik ifadesiyle ayıp, hem de çok.

Her fikre saygı duyarım. Benim şahsi fikrim takımda kalması yönünde. Tahminim de başka takıma giderse Ribery gibi bir vaka olur. Belli ki Ataman'la uyuşmadılar ama başka bir koçla başka bir takımda Avrupa'da iyi yer edinir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

LsiupQl.jpg

Yukarıdaki tablo Euroleague'de ilk beş maç sonunda 40 dakikaya oranla en skorer oyuncular listesi. Galatasaraylı Russ Smith, 40 dakikada 33,8 sayı üreterek dakika/skor anlamında zirvede. Gerçekten berbat oynuyormuş bizim Russ, Sayın Ataman, sizi tebrik ediyorum bu tespitinizden dolayı!

Yanlış hatırlamıyorsam George Orwell'in bir sözü vardı: "Medya size bir katili suçsuz, bir masumu ise suçlu gösterebilir." anlamında... İşte Russ'un yaşadığı da buna benziyor. Ergin Ataman basın yoluyla öyle bir algı yaratmaya çalışıyor ki, sanki takımı baltalayan, Euroelague'de alınan 5 yenilginin de sorumlusu Russ Smith. Bir tabir vardır " günah keçisi" diye. Kendisinin yaptığı tam olarak bu. Bir günah keçisi yaratıp, kendi hatalarını örtmek istiyor.

Dün David Pick'in Russ Smith hakkında gönderdiği bir tweet (buradan okuyabilirsiniz) vardı. Kendisiyle benzer çizgide düşünüyorum. Galatasaray'ın en çok para kazanan, en büyük kontratlı oyuncusu kendisini transfer etmek için bir ay uğraşan antrenörü tarafından harcanıyor... Russ kendi ayrılmak istemezse, Galatasaray o kontratı ödemek zorunda. İşin bu kısmı çok önemli. Çünkü hatırlarsanız daha önce Ergin Ataman oynatamadığı oyuncuları göndermiş ve Galatasaray Fiba'dan cezalar almıştı oyuncuların parası ödenmediği için. Ergin Ataman elinde hiç de fena olmayan bir bütçeyi maalesef çarçur etti ve yaptığı hatayı kabullenmek yerine kendisine bir günah keçisi yaratarak bu durumu kotarmaya çalışıyor. Benim gördüğüm budur. Russ Smith ham bir oyuncudur ama, işlenirse gayet değerli bir parça olabilir. Tıpkı bir mağdenin işlenmezse değersiz kalacağı gibi, değersiz gösteriliyor şu an. Mesele bu...

Birkaç örnek verip, konuyu şimdilik sonlandırıyorum:

DJ Seeley'i Beşiktaş'ta iken hatırlayın, bir de Aito Reneses Garcia'nın elindeyken Gran Canaria'da hatırlayın. ARG oyuncuya öyle bir evrim geçirtti ki, sonra Maccabi'ye transfer oldu.
Ekpe Udoh Avrupa'ya ilk geldiğinde yaptığı stepsleri, yanlış tercihleri hatırlayın, Zelimir Obradovic ona potansiyelini kullanmayı adeta yeniden keşfettirdi.
Keza 30 yaşından sonra adeta evrim geçiren Bobby Dixon'a bakın...
Scottie Wilbekin'in geçen seneki haliyle, bu sene David Blatt'in elinde nasıl bir oyuncuya dönüştüğünü analiz edin...

Oyuncu harcamak kolay. Usta olan ham mağdeni işlemeyi bilir.

Dün Trabzonspor maçını izlemeye gelmedi. Instagram profilinde Galatasaray formali fotoğraflari silmiş artık gitti Ergin Hoca sağolsun bakalım yerine kimse gelecek mi yoksa böyle devam mi

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi