Yukarıdaki tablo Euroleague'de ilk beş maç sonunda 40 dakikaya oranla en skorer oyuncular listesi.
Galatasaraylı Russ Smith, 40 dakikada 33,8 sayı üreterek dakika/skor anlamında zirvede. Gerçekten berbat oynuyormuş bizim Russ, Sayın Ataman, sizi tebrik ediyorum bu tespitinizden dolayı!
Yanlış hatırlamıyorsam
George Orwell'in bir sözü vardı: "Medya size bir katili suçsuz, bir masumu ise suçlu gösterebilir." anlamında... İşte Russ'un yaşadığı da buna benziyor. Ergin Ataman basın yoluyla öyle bir algı yaratmaya çalışıyor ki, sanki takımı baltalayan, Euroelague'de alınan 5 yenilginin de sorumlusu Russ Smith. Bir tabir vardır " günah keçisi" diye. Kendisinin yaptığı tam olarak bu. Bir günah keçisi yaratıp, kendi hatalarını örtmek istiyor.
Dün
David Pick'in Russ Smith hakkında gönderdiği bir tweet (
buradan okuyabilirsiniz) vardı. Kendisiyle benzer çizgide düşünüyorum. Galatasaray'ın en çok para kazanan, en büyük kontratlı oyuncusu kendisini transfer etmek için bir ay uğraşan antrenörü tarafından harcanıyor... Russ kendi ayrılmak istemezse, Galatasaray o kontratı ödemek zorunda. İşin bu kısmı çok önemli. Çünkü hatırlarsanız daha önce Ergin Ataman oynatamadığı oyuncuları göndermiş ve Galatasaray Fiba'dan cezalar almıştı oyuncuların parası ödenmediği için. Ergin Ataman elinde hiç de fena olmayan bir bütçeyi maalesef çarçur etti ve yaptığı hatayı kabullenmek yerine kendisine bir günah keçisi yaratarak bu durumu kotarmaya çalışıyor. Benim gördüğüm budur. Russ Smith ham bir oyuncudur ama, işlenirse gayet değerli bir parça olabilir. Tıpkı bir mağdenin işlenmezse değersiz kalacağı gibi, değersiz gösteriliyor şu an. Mesele bu...
Birkaç örnek verip, konuyu şimdilik sonlandırıyorum:
DJ Seeley'i Beşiktaş'ta iken hatırlayın, bir de
Aito Reneses Garcia'nın elindeyken Gran Canaria'da hatırlayın. ARG oyuncuya öyle bir evrim geçirtti ki, sonra Maccabi'ye transfer oldu.
Ekpe Udoh Avrupa'ya ilk geldiğinde yaptığı stepsleri, yanlış tercihleri hatırlayın,
Zelimir Obradovic ona potansiyelini kullanmayı adeta yeniden keşfettirdi.
Keza 30 yaşından sonra adeta evrim geçiren
Bobby Dixon'a bakın...
Scottie Wilbekin'in geçen seneki haliyle, bu sene
David Blatt'in elinde nasıl bir oyuncuya dönüştüğünü analiz edin...
Oyuncu harcamak kolay. Usta olan ham mağdeni işlemeyi bilir.