Russ Smith

Russ Smithle zaten oyunun iki yönünde de yokuz ne hücumda ne de savunmada.Arroyo evet belki yaşı ilerledi fiziksel defoları olabilir ama en azından oyunun hücum yönünü oynayabiliriz,takımı organize eder,takıma liderlik eder.

Russ Smithle 1 yıllık sözleşme yapmışsın niye sabredeyim bu adama evinde 2 maç kaybetmişsin zaten ligi önemsediğim yok benim.Ben işin Euroleague kısmındayım Russ'a sabredelim derken bu sezon cehennemi yaşamaya her maç ızdırap çekmeye niyetim yok sadece benim değil kimsenin yok!
Önümüzde zaten koskoca McCollum örneği var buraya geldiğinde savunma yönünden zayıftı kendini geliştirdi hemen Çine geri kaçtı üstünede bizi yeren twitler attı.
Galatasaray basketbolda oyuncu yetiştirme,geliştirme yeri değil 9-10m dolar bütçen varsa olmuş,pişmiş oyuncu alacaksın!

"Russ'ı gönderelim Galatasaray oyuncu yetiştirme yeri değil" diyebilmeniz için bütçenin 8-9 milyon $ değil 20 milyon $ olması lazım. Hazır oyuncu dediğiniz Datome'dir, Anderson'dur, Rice'dır, bunların aldıkları paralar ortada. 8-9 milyon $'lık bütçen varsa mecburen riskli hamleler yapmak zorundasın. Laboral, EA Milano, Brose Bamberg gibi takımlar da bizim durumumuzda ama onlar bizden daha iyiyse demek ki transferleri yapan suçlu. Russ Smith'ten önce Ergin Ataman'ın gönderilmesi lazım.

Hazır oyuncudan ne anladığımızda önemli avrupada sadece yıldız sayılabilecek oyuncular hazır oyuncular anlamına gelmez!

Sen zaten Dentmon almışsın yanına bir Zisis,Jamon Gordon ne biliyim bir Markovic eklemek için 20m dolara ihtiyacın yok.

Ya hangi hızı ve deliciliği? Hızlı da değil ki.Direk menajer kazığı maalesef

Hangi hız ve delicilik mi? Şaka mi yapıyorsunuz hocam?

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Russ Smithin menajeriyle uzaktan bir akrabalığınız var mı?

Deminden beri heyecanla tartışmayı takip edeyim diyorum ancak cimri bir şekilde tartışıyorsunuz. Niye ve neye göre hızlı ve deli, niye ve neye göre hızlı ve delici değil? Bu kadar cimri tartışmasanız biz de keyifle okusak daha güzel olmaz mı?

Arroyo en son maçını 9 temmuz da yapmış, sezon başı herhangi bir takimla kontratı olmadığı için, sezon başı kampında hazirlanamadi.. Jordan basketbola dönse oda 10-15 dk oynayabilir, hücum da da cok etkili olur, Arroyo bizden gittiğinde zaten fiziken kötü durumdaydı, Geçen sene zaten yokları oynadı barça da. Hani Russ gidecek yerine savunmacı sert bir pg gelecek olsa bende destek verirdim. Arroyo gelse zaten kanayan savunma yaramizin üzerine tuz döker.. Ki Arroyo gelse ergin hoca sürelerini 10-15 dk bandında tutmaz, 20dk uzeri civarı süre verir. Ben Russ in hızı ve deliciligi ile avrupa basketboluna uyum sağladığı an fark yaratacağını düşünüyorum.. WB da geçen sezon mac basi 19 top kullanmış, 4.5top kaybı var. Çok top kullanıp istatistik kasan her oyuncu kötü oyuncu olmak zorunda mi?

Yanlış tanımlama. Takımı oyun içine sokmadan salt istatistik kasmakla WB'nin yaptığı aynı şey değil WB fiziğine göre çok hızlı ve hızına göre ayrıca çok güçlü bir guard. Sorun şu bir insan şut deneyip sokamaz uyum sorunu dersiniz ancak topu arkasında unutan bir oyuncu için uyum sorunu tabirinin ben hafif kaldığını düşünüyorum. Galatasaray'ın 2 sorunu var birincisi organizasyon ikincisi savunma ikisini bir arada yapacak paramız yeterse Tony Douglas var. Yetmezse organizasyon bağlamını Arroyo, savunma bağlamında başka bir transfer yaparız. Ne kadar kapanırsa o kadar iyidir sanıyorum.

Russ Smith'i 27 temmuzda açıklamışız, anlaşma buradaki arkadaşlara göre 850k. Baskonia, Shane Larkin'i 10 ağustosta açıklamış, anlaşma Pick'e göre 900k net. Hem bizden sonra almışlar hem de neredeyse aynı paraya. Transfer mevsiminde bir plana göre hareket etmeyip, deli gibi guard aradığımızdan, bu iki oyuncuyu teraziye koyuyorum; iki oyuncunun arasındaki kalite farkını maçı 5 dakika izleyen Metin Şentürk dahi anlar.

J.Theodore'da bizim ligin yeni yabancılarından ama oyuncuyu gözlemlediğiimde Russ'a nazaran daha derli toplu dana ne yaptığını bilen boşta olan arkadaşını yeri geldiğinde görebilen yani sahada oyun görüşü fena olmayan bir guard izlenimi verdi,Russ ile bu adamı kıyaslamak bu oyuncuya haksızlık olur,üstelik biraz araştırdım daha önce Avrupa deneyimi yaşamış kısaca yetenekli oyuncu yalnız Ataman'ın zorlamalı sürekli yanlışlarında ve değirmeninde un ufak olabilirmi sorusu akla gelebiliyor ama her türlü oynar.

Jordan Theodore lige ilk geldiğinde kendisini baya beğenmiştim fizik dezavantajına göre güçlü ve iyi savunmacı da olması sebebiyle ama sonrası tam fiyasko olmuştu benim açımdan. Avrupa'da forma giydiği ilk 3 sezondaki takımları Mersin, Antalya ve sonra Fransa'da Bourg küme düştüler ki Türkiye kariyerinde maç sonlarında kararlarında inanılmaz hatalar yapmıştı, geçen seneyle beraber tekrar çıkışa geçti, bu seneye de zirvede başladı ama o sezonları aklıma geldikçe iddialı bir takımın karar anlarında topu vereceği isim olamaz bence. Hazırlık maçında Beşiktaş - Banvit maçını salonda izledim, orada da son 1 dakika tercihleri fiyaskoydu mesela maç 1 fark giderken, playoff için önemli bir maçta filan bu durumu tekrar yaşarız.

Russ Smith'i 27 temmuzda açıklamışız, anlaşma buradaki arkadaşlara göre 850k. Baskonia, Shane Larkin'i 10 ağustosta açıklamış, anlaşma Pick'e göre 900k net. Hem bizden sonra almışlar hem de neredeyse aynı paraya. Transfer mevsiminde bir plana göre hareket etmeyip, deli gibi guard aradığımızdan, bu iki oyuncuyu teraziye koyuyorum; iki oyuncunun arasındaki kalite farkını maçı 5 dakika izleyen Metin Şentürk dahi anlar.

Üstüne bir de Shane Larkin son 2 yıldır NBA'de önemli süreler alırken Russ Smith'in 10 günlük deneme kontratı dışında doğru düzgün maçı yok. Ki beni kıllandıran bu mevzu kim nasıl bir d-league oyuncusunu 850 bin dolara bize pazarladı?

Hangi hız ve delicilik mi? Şaka mi yapıyorsunuz hocam?

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gayet ortalama bir hızı var. Atıyorum Shane Larkin, Scottie Wilbekin gibi isimler 1.5kat falan daha hızlı, ligimizde Russ Smith'hen daha hızlı minimum 10-15 tane topçu var.Zaten draft sprint testleri de beni doğrular nitelikte.Oyuncu transfer olduğunda birileri hızlı yazdı diye hızlı ve delici olmuyor oyuncu,söyleneni sorgulayarak izlemekte fayda var.Sahada kaldıkları sürede Göksenin daha verimli penetreler yaptı ama Russ Smith delici. Nereden anladın sorması ayıptır delici olduğunu?

Gayet ortalama bir hızı var. Atıyorum Shane Larkin, Scottie Wilbekin gibi isimler 1.5kat falan daha hızlı, ligimizde Russ Smith'hen daha hızlı minimum 10-15 tane topçu var.Zaten draft sprint testleri de beni doğrular nitelikte.Oyuncu transfer olduğunda birileri hızlı yazdı diye hızlı ve delici olmuyor oyuncu,söyleneni sorgulayarak izlemekte fayda var.Sahada kaldıkları sürede Göksenin daha verimli penetreler yaptı ama Russ Smith delici. Nereden anladın sorması ayıptır delici olduğunu?
YouTube da D League 'deki sayısız maç kaydı var. Bu maçları izleyen 5 yaşındaki biri bile bu oyuncunun hızı ve deliciligini farkeder. Ben oyuncunun zaten çok iyi pasör, çok iyi savunmacı olduğunu düşünmüyorum, ama evet iyi bir savunmacı, üst düzey olmasa da iyi pasör. Zaten Draft testlerinde bu oyuncunun üst düzey savunmacı olduğunu ve hatta Ncaa 'nin en iyi kısa savunucularından biri olduğunu da yazmışlar, Avrupa da delmek için diğer oyuncuların uygun saha diziliş inde bulunmaları gerekir, delen oyuncuya set çizmek gerek, bu adama set çizdin mi? Russ yerine gelecek oyuncu Aaron Jackson, Toney Douglas tipi savunma ve organizasyon konusunda toparlayacak bir isim olsa tamam derim? Yerine gelecek oyuncu 37 yaşında ve Miami adalarından tatilini yarıda bırakıp gelecek.... Son olarak avrupaya uyum sağladığı an hızı ve deliciligi ile Russ in fark yaratacağını düşünüyorum...

YouTube da D League 'deki sayısız maç kaydı var. Bu maçları izleyen 5 yaşındaki biri bile bu oyuncunun hızı ve deliciligini farkeder. Ben oyuncunun zaten çok iyi pasör, çok iyi savunmacı olduğunu düşünmüyorum, ama evet iyi bir savunmacı, üst düzey olmasa da iyi pasör. Zaten Draft testlerinde bu oyuncunun üst düzey savunmacı olduğunu ve hatta Ncaa 'nin en iyi kısa savunucularından biri olduğunu da yazmışlar, Avrupa da delmek için diğer oyuncuların uygun saha diziliş inde bulunmaları gerekir, delen oyuncuya set çizmek gerek, bu adama set çizdin mi? Russ yerine gelecek oyuncu Aaron Jackson, Toney Douglas tipi savunma ve organizasyon konusunda toparlayacak bir isim olsa tamam derim? Yerine gelecek oyuncu 37 yaşında ve Miami adalarından tatilini yarıda bırakıp gelecek.... Son olarak avrupaya uyum sağladığı an hızı ve deliciligi ile Russ in fark yaratacağını düşünüyorum...
Görüşlerinin çoğuna katılıyorum. Adam içeri girmeye çalışırken boyalı alnda 3 tane adamla karşılaşıyor. Tamamen rasgele dalıyor içeri çünkü kimse doğru dizilmiyor. İçeri girerken hoca git bana sayı yap diyor adam da mecbur en güvendiği silah içeri dalıyor sonra "git pis sen yapamadın çık dışarı" diyor. Onu yapmasa hala bir şansı olabilirdi Russ'ın ama öyle bir özgüveni zedelendi ki, toparlar mı bilmem. Oyun vizyonu çok kötü, pasörlük konusunda izlediğimiz maçlarda en kolay pası bile zor atarak pozisyonların aksamasına neden olduğunu gördüm. Kısaca bu adamı kullanmak istiyorsak şu an en kötü Banvit maçında Theodore'a ne yapıldıysa aynısının yapılması lazım. O işi kesinlikle çok daha iyi yapar. 6. adam gibi takılması lazım sıkıştığında açın ortayı Russ dalsın. Ama nerde bir düzen var ki bunda olsun coaching 0.

Görüşlerinin çoğuna katılıyorum. Adam içeri girmeye çalışırken boyalı alnda 3 tane adamla karşılaşıyor. Tamamen rasgele dalıyor içeri çünkü kimse doğru dizilmiyor. İçeri girerken hoca git bana sayı yap diyor adam da mecbur en güvendiği silah içeri dalıyor sonra "git pis sen yapamadın çık dışarı" diyor. Onu yapmasa hala bir şansı olabilirdi Russ'ın ama öyle bir özgüveni zedelendi ki, toparlar mı bilmem. Oyun vizyonu çok kötü, pasörlük konusunda izlediğimiz maçlarda en kolay pası bile zor atarak pozisyonların aksamasına neden olduğunu gördüm. Kısaca bu adamı kullanmak istiyorsak şu an en kötü Banvit maçında Theodore'a ne yapıldıysa aynısının yapılması lazım. O işi kesinlikle çok daha iyi yapar. 6. adam gibi takılması lazım sıkıştığında açın ortayı Russ dalsın. Ama nerde bir düzen var ki bunda olsun coaching 0.
Hani tamam oyuncunun performansını begenmiyorsun diyelim, tamam. Bari Jordan Theodore u savunmada yıpratmak için kadroya alırsın, maçta 8-10 dk süre verip savunmada yipratirdin jordanı. Russ hızlı bir oyuncu 2-3 defa fast break hücum da arkasına taksaydi yine yeterdi. 37 dk oynadi ya jordan..

Bu adam zaten Avrupa basketboluna çok yabancı, bugüne kadar hep açık saha oynamış, pozisyonları zorlayarak oynamış, koşarak oynamış... Sen şimdi bu adamdan oyunu kontrol etmesini istersen, Arroyo gibi oyunu yavaşlatıp, step by step oynamasını istersen sudan çıkmış balığa dönmesi çok normal. Zira bütün ezberlerini yıkıp, yeniden basketbolu öğretmeye çalışıyorsun. Russ'u al Baskonia'ya koy bugün Larkin'in yaptığı ne varsa hemen hemen yapacaktır. Çünkü oradaki düzenler bu tip oyuncuları direkt parlatır, maksimum verimde oynatır.

Galatasaray'a baktığımız zaman, net bir şekilde yapılan transferlerin bir plan dahilinde yapılmadığını görüyoruz. Biz Russ ve Dentmon alındığında bu takım koşarak oynayacak, tempo yapacak diye düşündük ama, Ergin Ataman kafasındaki step by step basketbolu değiştirmeden, sistemine tam ters oyuncular almış. Russ kesinlikle kötü bir oyuncu değil ama, ona uygun bir basketbol felsefesi olmayınca, üsteilk bir de Avrupa basketbolu için ham olunca adam 3. lig oyuncusu muamelesi görmeye başladı.

Bir orduda askerlerin düzenini, intizamını komutanın kalitesi belirler. Askerler ne kadar kalifiye olursa olsun, komutan idare edemiyorsa, doğru eğitimi veremiyorsa o ordu kaybetmeye mahkumdur.

bana kalırsa bu adamın tutmamasının en büyük sebeplerinden biri avrupada deliciliğin çok fazla prim yapmaması. şutu iyi olan bir oyuncu dünyanın her yerinde iş yapar ama euroleague gibi pota etrafında boşluk bulmanın çok zor olduğu bir ligde hız, delicilik yetenekleri oyuncunun değerini pek artırmıyor. russ smith ise bana kalırsa avrupa'nın gördüğü en hızlı oyunculardan biri olabilirdi. hazırlık maçları ve resmi maçlarda aldığı sürelerde kendini rahat hissettiğinde savunanların başını döndürebilecek hızlara çıkabildiğini gösterdi. sezon başladıktan sonra ise ergin hoca o kadar keskin şeyler bekledi ki kendisinden, ki bunda bir hata olduğunu düşünmüyorum, birden sahada sürekli stresli ve baskı altında hissetmeye başladı. alışkanlıklarından vazgeçmesi gerektiğini bildiği için kafası sürekli başka şeylerle meşguldü ve bu da onu parkede bir guard'ın en temel görevi olan top sürme işini bile yapamayacak seviyede felç etti.

ben shane larkin varken transfer edilmesinden ziyade kendisine 850k verişimize şaşırıyorum. shane larkin avrupa için oldukça averaj bir guard. jayson granger seviyesinde bile olduğunu düşünmüyorum. 1.80 boyuyla da oldukça ufak tefek bir oyuncu zaten. geçen senenin darius adams'ı ve mike james'inden sonra baskonia'nın guard bölgesinde birkaç seviye gerilediğini düşünüyorum. russ smith avrupa'da bir-iki sene kalıp yeteneklerini damıtabilirse gerçekten özel bir oyuncuya dönüşebilir. ancak euroleague'de A lisansı olmayan ve her maçı altın değerinde olan bir kulüp için kendisiyle yolları ayırma vaktinin çoktan geldiğini düşünüyorum.

Bu adam zaten Avrupa basketboluna çok yabancı, bugüne kadar hep açık saha oynamış, pozisyonları zorlayarak oynamış, koşarak oynamış... Sen şimdi bu adamdan oyunu kontrol etmesini istersen, Arroyo gibi oyunu yavaşlatıp, step by step oynamasını istersen sudan çıkmış balığa dönmesi çok normal. Zira bütün ezberlerini yıkıp, yeniden basketbolu öğretmeye çalışıyorsun. Russ'u al Baskonia'ya koy bugün Larkin'in yaptığı ne varsa hemen hemen yapacaktır. Çünkü oradaki düzenler bu tip oyuncuları direkt parlatır, maksimum verimde oynatır.

Galatasaray'a baktığımız zaman, net bir şekilde yapılan transferlerin bir plan dahilinde yapılmadığını görüyoruz. Biz Russ ve Dentmon alındığında bu takım koşarak oynayacak, tempo yapacak diye düşündük ama, Ergin Ataman kafasındaki step by step basketbolu değiştirmeden, sistemine tam ters oyuncular almış. Russ kesinlikle kötü bir oyuncu değil ama, ona uygun bir basketbol felsefesi olmayınca, üsteilk bir de Avrupa basketbolu için ham olunca adam 3. lig oyuncusu muamelesi görmeye başladı.

Bir orduda askerlerin düzenini, intizamını komutanın kalitesi belirler. Askerler ne kadar kalifiye olursa olsun, komutan idare edemiyorsa, doğru eğitimi veremiyorsa o ordu kaybetmeye mahkumdur.

Mümkünatı yok Larkin'in yaptıklarını yapabilmesinin.Larkin daha atlet, daha hızlı, top hakimiyeti çok daha iyi, şutu çok daha istikrarlı, ikisi de ufak tefek olsa da kas kütlesi çok daha fazla, defansı daha iyi, saha görüşü daha iyi.

Bunlar çok barizken Smith Laboral'de oynasa aynı performansı verirdi demek biraz hayalperest bir tahmin olarak kalıyor Oğuz abi

Mümkünatı yok Larkin'in yaptıklarını yapabilmesinin.Larkin daha atlet, daha hızlı, top hakimiyeti çok daha iyi, şutu çok daha istikrarlı, ikisi de ufak tefek olsa da kas kütlesi çok daha fazla, defansı daha iyi, saha görüşü daha iyi.

Bunlar çok barizken Smith Laboral'de oynasa aynı performansı verirdi demek biraz hayalperest bir tahmin olarak kalıyor Oğuz abi

Tamam kardeşim, ben hayalperest olayım, o da iyi birşey :). Senin ölçütlerine göre Larkin'in yaptıklarını yapamaz bizim Russ. RS kendi özelliklerini tam olarak yansıtabileceği bir takımda oynarsa değerlendiririz o vakit bu öngörüleri...

NBDL'den geldi Euroleague arenasına,sudan çıkmış balığa döndü. Ergin Ataman euroleague in en iyi guardlarından biri olacak dedi, dümeni yine Sinan Güler'e devretti. Belki Avrupa'nın başka liglerinden birine gitse, süreler bulsa bir şeyler gösterebilir ama yeri kesinlikle şu anda Galatasaray değil. Takım onun yüzünden yoruluyor. Sinan ve Dentmon'un yanına yardımcı olabilecek kimse çıkmıyor. Bir an önce yerine başka bir guard alınmalı. Arroyo bile 5 dakika oynasın Russ'dan daha faydalı olur.