Sabri Sarıoğlu

Taraftarlar tarafından çok ağır eleştirilere maruz kalmasına rağmen hep sakinliğini korudu , arkasını dönüp kimseyi eleştirmedi.

Mutlu Yıllar Sabri Reyiz...
 
Sonunda Sabrisiz bir derbi izleyebilecegim. Ne bir pas, ne bir sut, ne bir orta ne bir dusunce maalesef bu oyuncumuzda ben bunlarin hic birini goremiyorum ve gorecegimide zannetmiyorum. Sadece yaptigi Usain Bolt gibi kosmak, kotu de oynasa, 3-5 hareket yapip iyi oynadiginida zannetse taraftara 3'lu cektirip yaranmak,goz boyamak.. Yerlerine genc alt yapi oyuncularimizin oynamasi daha dogrusu Eboue'nin sag beke artik bi zahmet gecmesi dilegiyle.. Eboue bek te onunde Kazim.
 
Hep demişimdir SAKAT SAKAT gitmeyin şu milli takıma.Gökhan Gönül fenerbahçe'de sakat sakat oynuyor milli takımda oynamıyor.Yaaa Sabri gitme be sakatsın sakat bak şimdi bjk maçında yoksun!
 
Bu maçta Eboue begde süperken, Kazım ve Engin iyileşmişken zaten %70 yedek başlayacaktı zaten o yüzden sakatlığının çok büyük bir kayıp olduğunu düşünmüyorum. Fazla gazla oynayan ve duygusal tepkiler veren bir oyuncu olarak milli takımın aldığı ağır yenilgi ve kendisinin aldığı eleştirilerden sonra kafayı biraz toparlamadan sahaya çıkmaması daha yararlı olacaktır Sabri'nin.
 
Sabri'nin normal şartlar altında ilk 11de forma bulma şansı yok bana göre şu anki tabloda. Orta sahada dökülüyor, alışkın değil çünkü. Asıl oynadığı sağ bekte de Eboue iki maçtır çok iyi, kolay kolay orayı bırakmaz gibi.. Bir tek sağ açıkta oynama ihtimali kalıyor, onu da dener mi Fatih hoca ilerleyen zamanlarda göreceğiz...
 
Sabri'nin ben Galatasaray formasi icin yetersiz oldugunu dusunuyorum..Umarim yerine oynayacak genc arkadasimiz Sabri'nin izlerini siler ve Sabri de Gokhan Zan,Servet vb. gibi oyuncularla gonderilecekler listesinde ilk siralari paylasir.
 
sabri hata yapmis olabilir tamam eyvallah ama mac eksigi olan sabri'yi orda oynatmak hic mi suc degil?

13 yasinda mac izledigim cocuk bile sabri'yle şakşak geciyorsa bunun suclusu biziz. diger takimlarin yerli oyuncusu, simgesi yokken biz buldugumuzu hic etmeye cok merakliyiz..

sabri galatasaray'in cocugudur..

o'nu oraya buraya malzeme eden ''bizlerde'' suclu..
 
Diğer takım taraftarlarının bu adamla alay etmesini, hakkında iğrenç espriler yapmasını anlıyorum da bazı Galatasaraylıların bu insanlara ayak uydurmalarına anlam veremiyorum.

Ayrıca Sabri ile alay edenler, onun oturduğu evde oturmak ve sürdüğü aracı kullanmak için kaç sene çalışması gerekiyor ya da ömrü hayatı buna yeter mi bir düşünsün bakalım.. ;)
 
Fenerbahçede Namı diğer Kova Yaşar dönemleri anlatılır bizde dinler öğreniriz..Fenerbahçe takımı maçları herzaman kaleci yaşarı hesap ederek oynarmış..1-0 önde dahi olsa yaşarın heran hata yapacağını göz önüne alıp ikiyi atmanın peşinde koşarmış..Bir diğer deyişle Kova Yaşar ile yaşamayı biliyordu..

Sabride Galatasarayda bu..Sabri yi Gs takımı hesap ederek oynadıktan sonra sıkıntı yok..Galatasaray taraftarının öyle aman aman asla bi beklentisi yok..

Takılma olayına gelirsek ; Bütün ülke zamanında üstte adı geçen kaleci yaşara beşiktaşlısı fenerlisi galatasaraylısı Kova lakabını takıp dalga geçiyorsa bunu günümüz içinde fazla abartmamak lazım..Sabri topa vurur top dağlara taşlara gider tribünü geçtim tv de bile skeçlere konu oluyor..Yüzlerde tebessüm yaratıyor..Olayı şövenizme döküp abartmanın bir lüzumu yok..Fenerliler dalga geçiyormuş geçsin yahu Guıza ile ilgili kendi oyuncularıyla kendileri bile dalga geçtiler..Keyif almak lazım bazen:)
 
Diğer takım taraftarlarının bu adamla alay etmesini, hakkında iğrenç espriler yapmasını anlıyorum da bazı Galatasaraylıların bu insanlara ayak uydurmalarına anlam veremiyorum.

Ayrıca Sabri ile alay edenler, onun oturduğu evde oturmak ve sürdüğü aracı kullanmak için kaç sene çalışması gerekiyor ya da ömrü hayatı buna yeter mi bir düşünsün bakalım.. ;)

Yani???
 
Sabrinin bazen komik halleri vardır maç eksiği varken önemli hatalarda yapabilir ama Galatasaray ilk 18 inde yeralabilecek kapasitededir
 
Fatih Terim: " sakatlandığında futbolu mu unuttun ? " bugün bi gazete de okudum dışarda oyuncusunu savunan ama içerde de en çok eleştiren Fatih Terim olmuştur büyük olasılıkla. Ha Sabri'ye laf atmayın ama Sabri'ye dokunmayıncılar da var elbette ama eminim ki onlar Ayhan'a Mustafa Sarp'a Barış'a Servet'e dokunmuşlardır lütfen ikiyüzlüce davranmayalım.
 
Sabri'yi çok severdim bugüne kadar. Ama kimse kusura bakmasın. Bir sağ bek oyuncusuna sağ bekin neresi olduğunu öğretilmeye çalışılmış ve hala sonuç alınamamışsa o oyuncu Galatasaray'da oynamamalı. Kazım geçen maç sağ bek oynadı diye kıyamet koptu. Peki bu maç 2. yarı sağ bekte birini gören oldu mu ?
20 yaşındaki Semih ile ortasahadaki Melo ve Selçuk işi gücü bıraktı sağ bekte adam karşıladı. Peki Sabri nerde ? Kamerada yok. (kamera sağ kanadı alıyor komple) Sonra gerizekalı Lig tv spikeri de çıkıp ''melo ve selçuk dönen topları alamıyor diyor.'' Ulan zaten adamlar sağ bek oynadı vardiyalı olarak. Sabri yerine 10 kişi oynasaydık melo geçerdi sağbeke. En azından Selçuk tek de kalsa yerinde oynardı. Ve en azından defansın en sağında bir oyuncumuz olurdu.
Bu günkü mağlubiyetin tek sorumlusu Sabri'dir. İyi oynarsın kötü oynarsın olabilir. Buna lafım olmadı hiç. Hatta ortalarını istiyorsan stadyumun dışına at hiç farketmez. Ama yerini bil be adam yerini. Bütün takım sağ bek oynadı senin yüzünden. Selçuk ve Semih biraz yırtık olsalar soyunma odasında tepene binerlerdi.
Ve son olarak Fatih Terim ; kusura bakma ama oyuncuna aşkla bağlanma. Sabri çıkmasın diye takımın canını okudun. Melo'yu ''Sabrinin açıklarını kapatmaktan ileri çıkamadığı için'' çıkardın. Halbuki keyfinden çıkmıyordu dimi Fatih Terim ??? ben artık bu Sabri inadından bıktım. Takımın canını okuyor çünkü Sabri. Arkadaş kimse masal anlatmasın Sabri'nin son 3 haftada gördüğü desteği kimse görmedi. 2 gol yiyen kaleciler ıslıklanırken , takıma ana bacı küfredilirken Sabri geçen sene el üstündeydi. Lütfen artık bişeyler yapılsın ve Sabri lütfen daha fazla bu takımı yakmasın.
Ve Fatih Terim ; sen benim çocukluk kahramanım olan adam değilsin. Sen bugün maçtan sonra çıkıp pozisyonları değerlendiremedik diyorsan sana yazıklar olsun. Deplasmansa deplasman. Son 3 yıla kadar deplasman diye kim derdi Galatasaray'da. Sanırsın deplasmanda ibb gibiyiz seyirci olarak. Eskişehir'de stadı yakıyordu taraftar. Bursa desen zaten altın günü gibiydi seyircisi. Bursa takımı desen bi boka benzemiyor. Sen bu takıma karşı korkup 3-5-2ye bile dönemiyorsan yazık sana hocam. Hani başka adam olsa anlarım ama sen Fatih Terim'sin. Kendine yakışanı yapmalısın.
Bir de Sercan ve Yiğit transferinde bi tarafımıza haşırt diye girmiş eurolar. Bu gayet ortada. Bu oyuncular Galatasaray'ın futbolcusu olmayı bırakın , Florya'nın çaycısı olamaz. Bakın bu takım ne adamlarla şampiyon oldu. Sağda Cihan solda Orhan. Defansın önünde Saidou :) Kocaeli'yi düşürentakımın 2 oyuncusu ve Anadoludan gelme standart bir zenci önlibero. Fransa'da bi sokakta 25 tane vardır. Ama bu 3 adam formasına o kadar saygılıydı ki yeteneksiz oldukları gerçeği hariç hiç bir kötü laf söylenmez haklarında. Çünkü varlarını yoklarını ortaya koydular. Hata yapınca tribe girmediler. Cihan bi ara milli oldu. Saidou tek başına orta sahayı toparladı koca sene. Bi kere dalağını tutmadı , Hagi tarafından beğenilmediği için gönderildiği takımda oynarken. Tepki alanlar oldu Orhan gibi. Ama küsmedi. Taraftar gördükçe arkalarında durdu bu çocukların. Fakat Sercan ve Yiğit , artık üzerlerinde paçavra değil Galatasaray forması olduğunu anlamalılar. Öyle laylaylom kontratı tamamlayıp yatıyım diyorlarsa daha önceki emsallerine baksınlar. '0 yıl önceki versiyonlarınız İstanbul'un ücra semtlerinde kahvelerde okey oynuyor.
 
Çok koşuyo,enerjisi var diye iyi kötü bir bekimiz var derdik ama herkes şutları ve ortaları yüzünden eleştirirdi Sabri'yi ta ki Eboue gelene kadar.O gelince gördük ki Sabri ne rakip karşılayabiliyo,ne yer tutabiliyo, ne de atak olgunlaştırabiliyo.Kısacası yıllarca sağ bek diye yutturmuşlar acı ama gerçek.
 
Gerçekten yeter artık ya.Forma yakışmıyor bu adama heleki kaptanlık pazubandı hiç hiç.Altyapıdan yetişmiştir doğrudur Galatasaray'ın çocuğudur ama herşeyin bir sınırı var ayağına gelen her topu Muslera'ya atmaksa sağ bekin görevi 10 kişi çıkalım ya maçlara pek eksiklik olacağını düşünmüyorum ben açıkçası.
 
Açık ve net, karşısında Aydın Yılmaz oynasa, o bile bir Messi, Cristiano Ronaldo etkisi yaratır..

Muslera'nın kurtardığı seken topta Cenk'in ofsaytta olduğu bir pozisyon vardı. Orda Cenk'e doğru gitmek yerine kaleye doğru gidiyor, Muslera'nın uyarısıyla jeton düştü, Cenk'e doğru gitti. Ofsayt olmasa muhtemel gol pozisyonuydu, ve Sabri bunun net suçlusu olurdu. Yetenek falan yok onu anlıyorum ama bunca lig maçına çıkmışsın, kaptan olmuşsun, bu meslekten para kazanıyorsun, en azından bir pozisyon bilgisi gelişir, ne yapacağına dair bir bilinç oluşur. Ama yok Sabri hala aynı Sabri..
 

Üst