Sabri Sarıoğlu

Berkan sen kafana göre takılıyorsun ama sorulana yanıt vermiyorsun. Türkiye liginde oynayacak bize 2 tane sağ bek söyler misin. Sabri'den daha iyi olsun ikisi de. Malum Sabri gitsin dediğine göre yedekleri de gidecek. Eğer iki yabancı hakkını oraya kullanacaksan bana ilk 11'de oynayacak 5 ve takımı yedekleyecek +10 yerli ismi daha verirsen daha net konuşmuş oluruz. Yoksa böyle o gitsin bu gitsin taraftarcılığı oynamaya gerek yok. Hemen her başlıkta o gitsin bu gitsin diyorsun bir tanede kalsın dediğin görmedim. Yanıtını da özel mesaj ile değil buradan verirsen sevinirim...

Hemen her başlıkta o gitsin bu gitsin mi diyorum ben? Bir tane gösterin o zaman Sabri dışında. ÖM atıyorum birazdan size ilk 11 oynayacak 5 isim ve toplamda 10 yerli ismi.

Ama siz önce ilk sorumu cevaplayın

Berkan özel değil buradan yazarsan sevinirim. Arkadaşlarda paylaşsın bilgilerimizi. Toplamda 10 oyuncu istemiyorum. Toplam da 15 oyuncu istiyorum. 23 kişilik kadronun 3'ü kaleci 20'si 10-10 yedekli olacağına ve bunun 8 i yabancı olacağına göre 15 yerli oyuncuya ihtiyacımız var. Mevkisinde Sabri'den daha iyi en azından 2 oyuncu seçimini sabırsızlıkla bekliyorum. Hadi birini yabancı yaptın diyelim. Diğeri kim olacak acaba? Ve orada ilk 11'de sağ bek yabancı olacaksa ilk 11'deki 5 yerli kim olacak o da merak konusu.

Sorduğun sorunun yanıtı misal basketbol da gizli.

Yabancı (aykut)
Hamit(Serdar Kurtuluş bjkde ön liberoda da başarılıydı)-Yabancı (g. zan)-Yabancı (Ömer Toprak)-Gökhan Süzen (Hasan Ali Kaldırım-kayseri vermez-, Çağlar)
Cana (Yiğit İncedemir) Selçuk (Taner Yalçın) Yekta (ilkay gündoğan)
Kazım (Stancu) Arda (culio, Mehmet Ekici,Yiğit Gökoğlan)
Baros (Yabancı, Tunay Torun)

En önemli iki isim Selçuk ve Hamit ordaki bu ikilisi gelirse zaten Almanyadakilerin bir sorun çıkartacağını sanmıyorum ve genç oyuncular, alınırlarsa iyi olur)

Sorduğun sorunun yanıtı misal basketbol da gizli.

Ayrıca basketbolda dememişsiniz her konuda demişsiniz, bayan basketbolunda transferlerin duyulmaya başladığından orada çoğu kullanıcı kadro yapıyor kafasına göre istediğini yani, özel olarak bu gitsin dediğimi hatırlamıyorum ne erkekte ne bayanda. Salladın şimdi kaçamak cevaplarla basketbolda gizli mizli demenin anlamı yok, varsa öyle cümlelerim her konuda bul koy o zaman buraya

Yabancı (aykut)
Hamit(Serdar Kurtuluş bjkde ön liberoda da başarılıydı)-Yabancı (g. zan)-Yabancı (Ömer Toprak)-Gökhan Süzen (Hasan Ali Kaldırım-kayseri vermez-, Çağlar)
Cana (Yiğit İncedemir) Selçuk (Taner Yalçın) Yekta (ilkay gündoğan)
Kazım (Stancu) Arda (culio, Mehmet Ekici,Yiğit Gökoğlan)
Baros (Yabancı, Tunay Torun)

En önemli iki isim Selçuk ve Hamit ordaki bu ikilisi gelirse zaten Almanyadakilerin bir sorun çıkartacağını sanmıyorum ve genç oyuncular, alınırlarsa iyi olur)

Berkan ciddimisin bu dediğin kadroda? Sırf adam saymak için bula bula Serdar Kurtuluş'u mu buldun? Ondan daha yetenekli olduğu için zamanında BJK'a satmadıkları Serkan Kurtuluş bizde. Nasıl göndereceğimizi tartışıyoruz. Beşiktaş bu defans yokluğunda adamı nasıl göndereceğini bilemedi Antep'e ve sen Sabri yerine Serdar mı diyorsun? Dahasını konuşmaya gerek yok zaten. Bu arada Hamit'i sağ bekte oynattın dikkat ettin mi? Sağ Bekte Hamit'in nasıl maskara olduğunu Fatih Terim dışında tüm hocalar keşfetti. Sonunda fAtih Terim de ikna oldu sen Hamit'i sağ bekte oynatıyorsun Yekta'yı orta sağ iç de (takımda hamit varken) :)

Neyse bence mantıksız konuştuğnun farkında olduğunu düşünüyorum. Sabri bu takımın ilk 11'inde direk oynayamaz denebilir belki ama Sabri bu takımda oynamaz demek, bunun içinde Serdar Kurtuluş'a sarılmak ilginç.

Berkan ciddimisin bu dediğin kadroda? Sırf adam saymak için bula bula Serdar Kurtuluş'u mu buldun? Ondan daha yetenekli olduğu için zamanında BJK'a satmadıkları Serkan Kurtuluş bizde. Nasıl göndereceğimizi tartışıyoruz. Beşiktaş bu defans yokluğunda adamı nasıl göndereceğini bilemedi Antep'e ve sen Sabri yerine Serdar mı diyorsun? Dahasını konuşmaya gerek yok zaten. Bu arada Hamit'i sağ bekte oynattın dikkat ettin mi? Sağ Bekte Hamit'in nasıl maskara olduğunu Fatih Terim dışında tüm hocalar keşfetti. Sonunda fAtih Terim de ikna oldu sen Hamit'i sağ bekte oynatıyorsun Yekta'yı orta sağ iç de (takımda hamit varken) :)

Neyse bence mantıksız konuştuğnun farkında olduğunu düşünüyorum. Sabri bu takımın ilk 11'inde direk oynayamaz denebilir belki ama Sabri bu takımda oynamaz demek, bunun içinde Serdar Kurtuluş'a sarılmak ilginç.

Fatih Terim dışında demişsiniz demekki senin düşünemediğin birşeyi Fatih Terim düşünmüş, şuan Gökhan Gönül olmasa yine Hamitti sağ bekimiz. Serkan Kurtuluş hiç bir zaman daha yetenekli olmadı Serdardan daha potansiyelli oldu ama kullanamadı söndü gitti. Ayrıca Yiğit Gökoğlan ve Mehmet Ekici de mutlaka almamız gereken iki isim bence.

Seneye bu zamanlarda siz de anlayacaksınız Sabrinin mücadele etmeyen kaçak oynayan bir futbolcu olduğunu. Çıktığı zamanlarda oyndı 1-2 sene ama ben son iki senedir Sabrinin üstün mücadele gösterdiğini görmedim.

Diğer soruma da cevap verirseniz sevinirim, aynı düşüncede olmasanız da sizin sorunuza cevap verdim.

Ayrıca Hamit sağ beke koyan hoca futbol katilidir demek de saçma bir yaklaşım olmuş. Sabrinin oynadığı bir mevkiden bahsediyoruz ve orta sahada Yekta ve Selçuk olursa bu ikili olur orta ikilide.

He Berkan he Sabri mucadele etmeyen kacak guresen bir oyuncu mutlu oldun mu?
Merak ediyorum goren bir çift göz nasıl bu sekilde bir algiya imkan verebilir. Neyse yahu ben diyecegimi dedim bu takima 15 tane yerli iki sahane beg aldiracak parayi 320 milyon dolar borcun yaninda nasil bulunacak onuda yazarsin bundan sonra Berkan. He beni tinlamaz alsinlar kardesim diyorsan soyle ona gore konusalim.

He Berkan he Sabri mucadele etmeyen kacak guresen bir oyuncu mutlu oldun mu?
Merak ediyorum goren bir çift göz nasıl bu sekilde bir algiya imkan verebilir. Neyse yahu ben diyecegimi dedim bu takima 15 tane yerli iki sahane beg aldiracak parayi 320 milyon dolar borcun yaninda nasil bulunacak onuda yazarsin bundan sonra Berkan. He beni tinlamaz alsinlar kardesim diyorsan soyle ona gore konusalim.

Sabri gidince 15 oyuncu alınacak, gitmeyince 2-3 tane mi alınacak sizin mantığınıza göre. Sabri gitse de gitmese de bu takıma 10un üzerinde transfer her türlü şart.

Modern futbol sisteminde bek oyuncularından beklenen şeyler konusunda ülke futbolu ile dünya futbolu arasında belirgin farklar var. Misal Dani ALvez'in Barcelona savunmasında yaptıkalrını Türk futbolu açısından değerlendirsek Dani ALvez bu ülkede 3 ay top oynar ancak. Ama önündeki sağ açığı yedekleyip sık sık bindirme yaptığı zaman ve önündeki sağ açık, sağ bek ileri çıktığında pas hatası yapmazsa (ki Keita geçen sene bu anlamda Sabri ileir çıktığında çok defa pas hatası yaptı) Sabri ileir çıktığında geride kalan defans üçlüsü sağa doğru kayarsa (misal Neil sağ bek Servet sağ stoper Hakan balta sol stoper gibi olacak) o zaman farkettirir kendini Sağ bek oyuncusu. Fenerbahçenin en iyi oyuncusu Gökhan Gönül denir mesela. Bakın bakalım FB gollerinin çoğunu hangi kanattan verdiği ataklardan yemiş? Sabri bu anlamda bizim arayıp da bulamayacağımız bir oyuncu konumunda. Süper demiyorum ama gönderilecek oyuncu listesine yazılması imkansız konumda.

Fatih Terim Hamit'i sağ bek oynattı da ne oldu? Hatasından döndü takım ivme kazandı. Bakın bakalım TÜrk Milli takımının hamitli kadrolarda başarılı olduğu hangi maçta Hamit Sağ bek oynamış? Fatih Terim bir şey düşünmüş yanlış düşünmüş ve vazgeçmiş. Ama sağlam olduğu sürece Sabri'yi her zaman sağ bekte oynatmamış mı Fatih Terim. Hatta yeri geldi Sol Bekte bile oynattı Sabri'yi. Dediğim gibi Sabri'nin önüne yabancı bir sağ bek bulabiliriz onu ilk 11 de oynatırız ama o zaman bile Sabri en azından yedek olarak bu takımda durur.

Gitsin konusuna gelirsek Futbolda zaten sık sık kullanıyorsun. Ki bu sene moda oldu bu hemen herkes bunu yaptığı için bu sana has bişi değil. İnsanların dediğine bakarsak bu seneki kadrodan hiç bir yerli oyuncunun takımda kalması imkansız. Oysa yeni takım kuracaksan bile tamamını yenileyemezsin. Bu yüzden futboldaki gitsin dediklerine takılmıyorum ama bir tane de kalsın diyeceğin adam olsun. Basketbol konusunda ise bir çok defa takımd ayeri yok diyip bazen bir diğer mesajında farklı konuştuğun şeylerde oldu. ( Bu konuda tam emin değilim belki özel mesajda da demiş oalbilrisin. Genelde özel mesajla konuşmayı devam ettirdiğin için hangisi forumda hangisi mesajda tam hatırlamıyorum)

Dediğim gibi ki gitsin kim kalsın herkesin kendi tercihi bu seninde kendi tercihindir. Buna karıştığım yok. Takıldığım iki nokta biri için gitsin deniyorsa, bunun altının doldurulması gerektiği ve o alt ,serdar kurtuluşla dolmaz. İkincisi ise birilerinin de kalmasının istenebileceği. Bu konuşma senin öznelinde gözüküyor ama ben doğal ruh halinden bahsediyorum. Hemen her başlık da birileri bir sporcumuza gitsin ve/veya daha farklı kelimeler kullanıyor. Gayet sıradan bir olay haline geldi. Misal burada çok kişi tarafından sevilmeyen (benim de pek sevdiğim söylenemez gerçi) Servte veya Hakan Balta gitsin diyen arkadaşlarda yerine kimin geleceği konusunda net konuşmuyor. Yeterki gitsin. E tamam gitsin kim gelecek yerine? Elimizde ülke futbolunun kalbur üstü olan daha iyisi olarak 2 tanesini bulamayacağımız oyuncu varsa gitsin tabi ama Çağlar'la Ali Turan'la olmaz bu iş. Sezon bittiğinde bunu uzun uzun irdeleyecek zamanımız olacak. O zaman belki daha fazla done koyar insanlar bunun için. Ama şu bildiğim türk futbolunda Sabri, her an için bu takımın kadrosunda olmak zorunda. Sabri'yi satın diyecek bir tane Teknik direktör olacağını düşünmüyorum. Mehmet Ekici İlkay bunlar güzel istekler bende istiyorum. Hatta ben Nuri'y de istiyorum yerli diye Leon Osman'ı Mesut'u da istiyorum. Gökhan İnler Serdar Taşçı da süper olur ama bunlar istek. Avrupa da oynamayacak takıma Türk bile olsa getiremezsin kolay kolay.

Sühan abi ciddiyim başkasıyla karıştırıyorsun Sabri dışında Servete demişimdir gitsin diye o da Rijkaard olayından dolayıydı. Başka da hatırlamıyorum. Çoğu zaman kullandığın demişsin ama Servet 1 Sabri 2. Geçen haftalarda Ardanın gitmesi kendisi için iyi olur demiştim. O da gitsin gönderilsin takımın performansnı düşürüyo anlamında değil. Forumda başka Berkan var onunla mı karıştırıyorsun acaba diye düşünüyorum.

O Berkan benim beyler :) Üslubum değildir ancak şu gitsin bu gitsin yazmak ki yazdığım da yoktur hiç kanımca.

Sabri konusuna gelirsek; eskiden eleştirirdim ama şu anda ne kadar değerli olduğunu anlıyorum. Seviyorum ben Sabri' yi arkadaş. Seneye de kalacaklar listesine adını ilk sıralarda yazarım bana kalsa. Daha iyi bir yerli alternatifi yok zaten.

Konu uzamasın o zaman :) Benim de pek tarzım değildir aslında. Sabri ile düşüncelerimi söledim. Aykırı ya da saçma geleceğini biliyordum aslında karşıt düşünenler için. Sonuçta şuan 10 Galatasaraylıya sorsak 9'u Sabri der takımın mücadele gücü olarak. İnşallah siz haklı çıkarsınız.

Konya faciasindan sonraki Uğur'u genel olarak Serkan Kurtulus'u bu aralar patlama yasiyor olsada formunun yillik dusus zamani geldigindeki Gokhan Gonul'u izledikten heleki bu oyuncularin gerek bize gerek milli takima nasil zarar verdiklerini dusununce Sabri benim icin Dqni Alves'ten farksiz bir adamdir.

Bu birazda Suhan Abi'nin dedigi gibi ulke insaninin beklentisi ile alakali bir durum. Sabri takimin en cok asist yapan oyuncularindan biriyken, yedigimiz gollerin cogunda hic bir hatasi yokken gitsin deniyorsa bir yanlis var bu iste. Bunu Berkan seni yermek icinde spylemiyorum neticede bu sene cogumuzun dengesini bozdu yargilarimizdada gecici kaymalar olabilir ama biraz daha hakkaniyetli olmak gerek diye dusunuyorum.

Sabri nin yerinde olsam kaçarım bu ülkeden.Bu kadar üstüne gidilen,dalga geçilen,beğenilmeyen başka bir oyuncu yoktur bu ülkede.Adam belkide şuanki takımda en iyi GS li dir.Bu kadar mücadale eden,GS için savaşan bir oyuncunun bu kadar eleştirilmesi çok saçmadır.

GS taraftarı gitsin Harry Harry Kewell desin.Sabriyi de adam yerine koymasın,onun emeğini gözardı etsin.Nede olsa onca maçta oynayamayan Kewell Gs için daha çok mücadele ediyor ve daha iyi GS li.Kewellı bende seviyorum tabiki tezahurat yapılsın ama Kewell dan önce Sabri yi alkışlamak gerekir.Hiç olmasza onun sırılsıklam formasına saygı duyulsun.

Birde Sabri yi Uğur ve Serkan ile karşılaştırmak Sabri ye hakarettir bence.Uğur sakatlıktan sonra kendini bir türlü toparlayamadı.Serkan da GS nin oyuncusu olacak gibi durmuyor.G.Gönül ile birlikte Sabri ligin en iyi sağbekidir bunun aksini söyleyenle fazla bir tartışma yapmakta manasızdır.

Tüm Kanlarını kesseniz sarı kırmızı akacak adamlar Galatasaraydayken ve tüm hırslı, forma için canını verecek adamlar yerlisi yabancısıyla Galatasaraydayken bizim ligde 14.sırada olmamız her hafta ruhsuzluklarından bahsetmemiz tesadüfmü?

Tüm Kanlarını kesseniz sarı kırmızı akacak adamlar Galatasaraydayken ve tüm hırslı, forma için canını verecek adamlar yerlisi yabancısıyla Galatasaraydayken bizim ligde 14.sırada olmamız her hafta ruhsuzluklarından bahsetmemiz tesadüfmü?

Tesadüf mü? Bence değil.Ancak bu takımda gerçekten o dediğiniz tanımda tek oyuncu Sabri'dir Arda belki onun ardından girer o listeye.
2 oyuncu ile bu değirmeni döndüremeyiz,dolayısı ile tesadüften uzak beklenen ama düşünülmek istenmyen bu durum ortaya çıktı.
Zamanında yine yok performansı düştü,eskisi gibi değil dedik yolladık bütün ağır toplarımızı ne Hakan kaldı ne Hasan ne Emre şimdide Arda'dan kaptan olmaz,takımda ruh yok diyoruz,olmaz tabi.Ancak bu yanlıştan ders almamış olacağızki şimdide aynı şey genç yaşında Sabri için söyleniyor.Hatalardan yanlışlardan ders almak vakti geldi bence.