Seneye bu Kadroyu Koruyabilecekmiyiz?

beyin firtinasina devam 8)

PG: Kerem/Cücü/Murat

SG: Hite/Tufi

SF: Johnsen/Cenk

PF: Gaines/ Salyers

C: Hüseyin/Asim (yabanci)/ Fatih


PG: Kerem ve Cücü tam anlamiyla orayi dolduracaktir. hem oyun kurma anlaminda hem de sorumluluk alma konusunda icimiz rahat olacaktir. Kerem zaten ispanya liginde sampiyon olmus, tecrübesiyle müthis katki yapacaktir.

SG: Hite giderek daha iyi alisiyor avrupa basketboluna. umarim onu takimda tutariz. tutamaszak iyi bir skorer sart oraya. Tufi den zaten patlama bekliyorum gelecek sezon.

SF: Johnsen 2,08 boyunda ama müthis bir fundamentali var. basketbolu bilerek oynuyor, tempolu oynuyor ve bence 3 numarada oynamasi rakipler icin kabus olur. umarim performansini daha da arttirir. Cenk ile de oturup konusalim. seneye kalmasi yararli olabilir.

PF: Gaines tam bir istikrar abidesi. böyle pis isler yapan sert oyunculara her zaman ihtiyac vardir. o yüzden bence kesinlikle tutulmali. Salyers de yeni aklima geldi. dis sutlari etkili skorer bir PF. Müthis bir transfer olur.

C: Hüseyin umarim seneye saglikli bir sezon gecirir. ölüsü yeter onun. yedek olarak da bu sezon cok iyi bir basketbol oynayan Asim yararli olur diye düsünüyorum. buraya kaliteli bir yabanci 5 de düsünülebilir ama isim gelmiyor aklima. Fatih de takimin bir parcasi zaten. ;) blokculuguna ve savumasina her zaman ihtiyac olabilir.
 
Seneye yerli oyunculardan da iyi takviyeler yapmamız gerekecektir. Asım, Kerem Tunçeri, Kaya Peker gibi oyuncuların gelmesi takıma yarar sağlar. Yabancı olarak ise Avrupa basketbolunu bilen isimler lazım. Hite gerçekten kendini çok iyi gösterdi iki maçta da takımın en iyisiydi. Savunmacı, atlet ve şutör. Avrupa basketbolunu da kavramaya başladı. Kalması iyi olur. Gaines için ise aynı şeyi söyleyemem. Yedek olabilir fakat bence ilk 5 olmaz. Her ne kadar aslan yürek desekte oyun bilgisi fazla olmayan, yetenkleri sınırlı bir oyuncu. Her zaman mücadele ile bir yerlere gelen bir isim. Ama her takıma lazım. Asım altın sezonu yaşıyor. Asist yönünü çok geliştirdi. Çok can yakıyor. Asım- Hüseyin kombinasyonu müthiş olur...Cenk benim takımda kalmasını istediğim oyuncuların başında geliyor. Hücum defans ikisini de yapar. Ama winner oyuncu gerekli. Takımın zor anlarında ortaya çıkacak bir adam...
 
Owens bence çok iyi bir oyuncu, çok yetenekli, atlet, şutu olan ve mücadeleci biri fakat istikrarsız oluşu ve pozisyonu için fiziksel dezavantajı olması... Fakat bence Owens, Gaines'ten kat kat daha iyi bir oyuncu...
 
Fatih Hısım' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":12exb759]Neden herkes Owens'a kapıyı göstermiş anlamış değilim..


istikrarsiz, oyun bilgisi az, cok fazla zorluyor+ daha iyisini rahat rahat buluruz bence.[/quote:12exb759]

Bence oyun bilgisi az değil.Ayrıca istikrarsız yazmışsın ancak ligde takımımızın sayı kralı Chris Owens.Bir sayı kralı ne kadar istikrarsız olabilir tartışılması gereken bu aslında.
 
Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Fatih Hısım":ub2havj2][quote="Tugay Aktepe":ub2havj2]Neden herkes Owens'a kapıyı göstermiş anlamış değilim..


istikrarsiz, oyun bilgisi az, cok fazla zorluyor+ daha iyisini rahat rahat buluruz bence.[/quote:ub2havj2]

Bence oyun bilgisi az değil.Ayrıca istikrarsız yazmışsın ancak ligde takımımızın sayı kralı Chris Owens.Bir sayı kralı ne kadar istikrarsız olabilir tartışılması gereken bu aslında.[/quote:ub2havj2]

Takımımızda sayı ortalamasında en yüksek ortalamaya sahip oyuncu beğenmediğiniz Charles Gaines aynı şekilde ribaundlardada. Owensın yaptığı o enteresan savunma nedeniyle her maçta rakibin üzerinden rahat rahat üçlük atabilmesi artık sinir bozucu hale geldi
 
Owens her zaman takımı kurtarma moduna girip macı gitmesine saglayan adam +istikrarsız bana hangi maclar dicen hemen iki tane söleyim canlı izledigim efes pilsen macı + dün aksam ki mac üst üst öle iki top kaybettiki 3 kişi arasına girip ne luzum varsa.Oyun bilgisi yok oyun bilgisi olsa daha 16 sn varken hücüm bitmesine süresinin farkda 5 sayı iken 3 kişinin arasına dalmanın hangi oyun bilgisine sıgdını anlamıs degilim + owens bu takımda en cok sut kulanan oyuncu fitchle ortak noktaları ikisidecok sut kulanıyo ikiside sahada kendilerini yere atıyolar ama sorumsuzlar .Fitchın yararı neydı daha yüzdeli sutu olan vede daha istikrarlı bir oyuncu owensda öle olmayınca hedefde daha büyükse ozman owens zayıf halka demektir!!!
 
Alen ben Charles Gaines'i beğenmediğimi ifade etmedim,etmemde.Gaines bu takımın en önemli oyuncusu diyebilirim hiç tereddüte girmeden.Ayrıca yanlışlık oldu.Ben Owens'ı sayı kralımız biliyordum.Gaines önüne geçmiş az bir farkla.Ancak ligde haftalar boyunca sayı ortalaması en yüksek oyuncumuz yine Chris idi.Ben herkesin görüşüne saygı duyarım.Ancak Owens'ın hakkı yeniliyormuş gibi geldi bana.
 
Bence bu takıma yakışmayan johnsen i yönetim çok mu aramış diye düşünüyorum nerden bulmuşlar öle bir basketbolcuyu seneye kesinlikle gönderilsin ama hite ,gaines, ve dee 'nin kesin kalması lazım. . .
 
Cahit UYANIK' Alıntı:
Bence bu takıma yakışmayan johnsen i yönetim çok mu aramış diye düşünüyorum nerden bulmuşlar öle bir basketbolcuyu seneye kesinlikle gönderilsin ama hite ,gaines, ve dee 'nin kesin kalması lazım. . .
bence johnsen dee den daha özverili ve daha iyi oynuyor gidecek olan varsa dee ile owens gitmeli
 
Cahit UYANIK' Alıntı:
Bence bu takıma yakışmayan johnsen i yönetim çok mu aramış diye düşünüyorum nerden bulmuşlar öle bir basketbolcuyu seneye kesinlikle gönderilsin ama hite ,gaines, ve dee 'nin kesin kalması lazım. . .

Bende aynısını düşünüyodum bir zamanlar.Britton nerden geldi?.Bu takımda nasıl oynar böyle yeteneksiz bir oyuncu diye.
Dee içinse yerden göğe sığdıramıyordum onu.
Şuan düşüncelerim tam aksine değişti.
Eğer Uleb Cupta oynadığımız şu 3 maç bu hafta yerine sene başında oynansaydı,Dee Brownun bir anca yollanmasını düşünürdüm aynı William Avery gibi.Neyseki böyle bir şansımız yok.
 
Bu basaridan sonra Murat Ozyerinde dedigi gibi 1 gomlek ustun bir kadro kuracagiz lafina gore hareket edersek acikcasi ben soyle bir kadro seneye gormek isterim...

PG:Kerem Tunceri-Tutku Acik-Cuneyt
SG:Robert Hite(Tutamassak sayet Drew Nicholas)-Tufan Ersoz
SF:Delonte Holland-Quinton Hosley-Erdem Turetken
PF:Charles Gaines-Kaya Peker(Aslen GS'lidir ve GS'ye karsi oynadigi maclarda cok kotu,bjk'ta mutsuz..)
C:Huseyin Besok-Darijus Lavrinovic-Fatih Solak

Turkiye Liginde ilk 5'imiz...

Kerem-Hite(Nicholas)-Holland-Kaya-Lavrinovic
 
Gerçekten Britton da yükseliş var savunmada çok gayretli ve hücumda da iyi işler yapmaya başladı,artık takıma iyice alışmış,gözüken o.....

Önümüzdeki yıl Avrupa tozu yutmuş,tecrübeli ve takım kimyasına uyan 1 numaramız olması şart,bu tür maçlarda ah vah içinde kalmamak için.Winner bir eleman olmalı.Bu sezon buralara gelebileceğimiz önceden öngörülmediği için takım daha farklı yapılandırıldı,sezona çok geç girdik en büyük gösterge bu uzun vadeli bir plan yoktu maç maç düşünüldü ve buralara gelindi.

Ama artık önümüzdeki yıl hedef tam belirleneceği için kadro daha sağlam olacaktır.

1-Winner,2-Center(Pivot),3-3-4 oynayabilen bir eleman düşünülebilir.

Tabii türk oyuncu takviyeside çok önemli,bakalım bu yıl piyasa da sömürülmeden ilk hedeflerimizi alabilecek miyiz?
 
Darius Lavrinovic-Kerem Tunceri-Delonte Holland ve Kaya Pekeri alirsa her yerde sampiyon olur final oynariz.

Bu 4'unun maaliyeti 3,5 milyon euroyu gecmez.
 
Lavrinovic Türkiye'ye gelir mi?? hic sanmiyorum. kaldi ki ruslar cok iyi para veriyordur ona. bana sanki oraya Asim'i veya Ermali alsak daha iyi olur gibi geliyor. cünkü TBL de bu 3+2 olayi rotasyonu bozuyor. PG ve C türklerden olusursa 2-4 arasi pozisyonlarda bulunacak olan skorer yabancilari cok rahat kullaniriz. Hite cok önemli oyuncu, müthis bir potansiyel ama tikandigimiz anlarda o da tikanabiliyor topu yere iyi vuramadigindan. yani sözün özü 3 veya 4 numaraya gercek bir skorer lazim. tikandigimiz anda tak diye sokacak sutu. bir sokamadi 2. sini sokacak.
 
Seneye guard olarak her ne kadar Beşiktaş serisinde çok kötü oynasada müthiş bir sezon geçiren
Omar Cook da alınabilir müthiş bir saha görüşü var bizimde takımda önemli şutörler var onlara bol bol boş posizyon imkanı yaratır .
3 numara içinse Avrupada ilk yılı olmasına ragmen Hemofarmda çok iyi sezon geçiren Rawle Marshall da alınabilir çok iyi penetreci , atletik şutunu çok iyi olmadıgını düşnüyodum ama bu sene iyi 3 lük atıyor teklif yaparsak alabilcegimiz bir oyuncu bence .
Hite dışında diger yabancılarımızı bence yollamlaıyız ,4 ve 5 numaralarada birer tane iyi yabancıl alıp yerli olarakda Kerem Gönlüm ve Asım Pars alınıp bu senekinden çok daha iyi bir kadro oluşturulabilir .
 
Kenan bey tamda düşündüğüm isimleri önermissiniz ama Omar Cook'un pskolojik olarak bu kadar çabuk yıkılan biri olması bir handikap olmaz mı özellikle derbilerde?

Bir de sizin gibi önemli bir scouta şunu sormak isterim.Bu sezon Tbl de oynayan yabancılardan hangisi gelecek sezon Galatasaray'a transfer edilebilir ve bu doğrulta da bize sınıf atlattırır?

Cevaplarınızı merakla bekliyorum.
 

Üst