Sezon Öncesi Hazırlık Dönemi (Beklentiler, Öneriler ve Yapılması Gerekenler)

T.B.F.'nin Fenerbahçe'ye hediye ettiği şampiyonluk kupası ile bir sezon daha bitti...
önümüzdeki sezon neler yapılmalı, yönetimsel ve teknik olarak hangi adımlar atılmalı ve kadro nasıl şekillenmeli gibi önemli konuların tartışılacağı bir konu açmak istedim...

önümüzdeki yıl yabancı sayısının 2+1 olacağı dedikoduları var mesela...
 
Fowles ve Augustus kesinlikle takımda tutulmalı.Yerli olarakta Bahar,Işıl ve Gülşah kalabilir.Bu iskeletin üstüne derinliği olan sağlam bir kadro kurulmalı.Sene ortası yada sonunda oyuncular gidip gelmemeli.Bence koçta yetersiz olduğunu sene başında yaptığı bazı yanlış oyuncu tercihleri ve maçların kritik anlarında takımı yönetememesi ile gösterdi.
 
1- Takımı coach kurmalı
2- Salonda az ama öz bir taraftar kitlesi olmalı (basketbolu bilenleri kastediyorum bayanların bacaklarını izlemeye gelenleri değil )
3- Yeni yönetim bu takıma şartlar ne olursa olsun sahip çıkmalı , EZDİRMEMELİ !
 
Hem Euroleague, hem de ligde başarı için ilk yapılması gereken Sophia'nın Türk yapılması. Ne gerekiyorsa yapılsın 5 yıllık sözleşme, para falan.
 
Seimone ve Tamika Turkiye' den ayrildi. Sylvia bu gece veda edecek ama seneye yine bizimle beraber.

Böyle denilmiş, acaba Seimone seneye bizimle olmayacak mı?
 
2+1 kuralı gelirse özellikle bizim için çok kötü olur.Hep yerli oyuncu eksikliğimizden şikayet ediyorken bu kural bu sıkıntıyı çok daha fazla ortaya çıkarır.Bu kural gelmezse özellikle avrupalı oyuncularımızı çok iyi seçmeliyiz.Alba Torrens,Becky Hammon,Sancho Lyttle,Jelena Milovanovic,Bibrzycka gibi avrupalı oyuncularla ilgilenip bunlardan 1-2 tanesini mutlaka almalıyız.Sophia'nın da artık geleceğini düşünmüyorum ben.

Agustus+Fowles takımda kalacaktır yanına 2 avrupalı oyuncu almak gerek,Tamika avrupaya bu sene bile gelmeyecekti zor ikna edilip getirildi seneye gelir mi bilmiyorum,onun yerine de Maya Moore,Swin Cash gibi oyuncular düşünülebilir.

Tabi bu dediklerim için daha yüksek bir bütçe gerekiyor,yeni yönetim basketbola değer verir ve bu sene yaşananlardan sonra şampiyonluğu mutlaka almak gibi bir hedef koyarsa çok da zor değil bu tarz bir kadro kurmak.
 
Yabancılardan yana bi sıkıntı yok..Önemli olan yerli kadro..Şapkadan tavşan çıkarılmayacağına göre ülkedeki mevkilerinin en iyi yerlileri takıma kazandırılmalı..Bir Gülşah akkaya, istemeye istemeyede olsa denize düşen yılana sarılır misali Yasemin Horasan..Yada hala neden gönderildiğini anlamadığım esra şencebe hamleleri olabilir..Hatta Birselin fenerbahçeyle göbek bağı olduğunu düşünmüyorum esmeral birsel ikilisinden en az biri neden olmasın.? ve yeterli tecrübeyi kazandımı bilmiyorum ama geri dönecek bir ceyda kozluca var..
 
Esra,Bjk' de iyi bir sezon geçirmedi.Zaten bizde de son sezonunda iyiydi diyemem.Geçmiş yıllardaki performansını mumla aratıyor.Esmeral'i koparabilsek fenerden çok iyi olur bence.
 
Birsel,Esmeral,Nevriye üçlüsü ayrılmaz birbirinden Fenerbahçe'de bırakmaz zaten.Esmeral ve ya Birsel'i Fenerbahçe almadan alacaktık o tren kaçalı uzun zaman oldu.
 
Bu konu için öncelikle Yeni yönetimin basketbola olan vereceği bütçe ve değer önemli.

Sophia biliyorum Türk olabilirmi ama bunu yaparsak Fowles,Augustus,Safiye:) üç skorerimiz olur.yanınada 2 tane ust duzey avrupalı koyarsak bence olayı koparırız. ama işte hayal...FB nın de atılımları olacak onlarıda görmek lazım + hakem atılımımızı ypmamaız lazım...
 
Bütcemizin cok da artacagını sanmıyorum.suan ki bütceyi düsünürsek Fowles,Augustus ile anlasılmalı.bu ikilini yanına alba torrens gibi bir ücüncü ancak avrupalı bir yıldız alınmalı.Zaten böyle bir üclü olursa bütcemizden dolayı 4. yabancı bunlar kadar üst düzey olmaz tahminen.onun için bildigimiz ve oyuna girdiginde 8-9 sayılık katkı verebilecek oyuncumuz olan hodges ile devam edilmeli.Son olarak da kaliteli bir yerli alınmalı.buradaki kilit nokta 1.alba torrens kalitesinde ücüncü bir yıldız 2.Işıl,gülsah,bahar ve melisaya destek olucak bir yerli daha.kadro söylemem gerekirse: Augustus,Fowles,Alba torrens(?),hodges(bütce yeterse sue bird de olabilir :)),Işıl,Gülşah,Bahar,Melisa can,Nihan,Kaliteli yerli(?) benim beşli:ışıl-alba torrens-augustus-bahar-fowles(rotasyon:hodges(bütce yeterse sue bird)-gülşah-melisa can-kaliteli yerli)
 
Sophia konusu ne olur bilmiyorum ama olursa müthiş olur...Benim favori kadrom(Bütçe hesabını saymıyorum):

Türkler:Işıl,Bahar,Yasemin Horasan(Yetersiz olsada Fowlesı 2 dk dinlendirir),Esra,Gülşah,Nihan,Tuğçe Canitez
Yabancı:Sue Bird,Becky Hammon oyun kuruculardan bir olmalı.Yine Augustus ve Fowles le devam edilmeli.ve Tamika:)
 
Tamikaya hayır diyen yok zaten :) ama maalesef sezon içinde gelmedigini düsünürsek ancak onu 4 yabancının yanında sezon sonu için düsünebiliriz.
 
Altyapılarla ilgili bilgim pek yok,bilgili arkadaşlar varsa hiç mi oyuncu yetişmiyor altyapılarda?
Sadece bizim takım içinde değil,bütün takımlarda hiç mi yetenekli oyuncular gelmiyor altyapıdan?
Çok dar bir Türk oyuncu havuzu var.Dönüp dolaşıp aynı isimlere geliyoruz.Fenerbahçe'den oyuncu koparmakta çok zor zaten şu aşamada.
 

Üst