Sezon Öncesi Hazırlık Dönemi (Beklentiler, Öneriler ve Yapılması Gerekenler)

Herkesin hemfikir olduğu bir nokta var : Tuğçe Canıtez... Ne yapıp edilip alınmalı ve pota altında Türk olarak 2 oyuncumuz olmalı devşirme hakkımızı kullanmadan.
Augustus ve 3 sene olayı şahane olur ama milli takımda oynayan oyuncular Türk statüsüne geçebiliyor mu ?

Beklediğim başlık açılmış, ben de düşüncelerimi yazayım o zaman.

Türk oyuncular açısından artık eskisi kadar kötü değiliz. Işıl Birsel'den daha iyi oynayabileceğini gösterdi seride zaten. Esmeral-Nevriye gitgide yaşlanıyor, bizde Bahar-Gülşah-Yasemen ise en iyi oynayacakları yaşlarına geliyorlar yavaş yavaş.

Ama bu demek değil ki yerli rotasyonuna takviye yapmayalım.

Yukarıda da adı geçmiş 3-4 mesajda, ilk önce almamız gereken oyuncu TUĞÇE CANITEZ. Bir oyuncu düşünün; hem Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük yıldız adayı olacak, hem Galatasaraylı olacak, hem Yasemen'in Bahar'ın yakın arkadaşı olacak, hem Ceyhun Hoca'yı sevecek... Koleji ne durumda, ne zaman bitiyor net bilmiyorum ama Türkiye'ye dönmeyi düşünüyorsa birileri aklını çelmeye çalışmadan, gelmek isteyeceği camiaya, kulübe kazandırmak lazım onu. Şöyle bir başlık da vardı onunla ilgili. http://gsbasket.org/forum/threads/6382-Tuğçe-Canıtez?daysprune=-1

Devşirme oyuncu konusu da çok önemli. Akla gelen ilk isim SOPHİA YOUNG şüphesiz. Ona tekrar baskı kurulmalı, ne kadar iddaalı bir takım olacağımız gösterilmeli ve Safiye Genç yapılmalı. Bu olursa sadece lig için değil, Euroleague için de inanılmaz bir avantaj sağlar bize. Aslında burada aklıma kötü kötü şeyler geliyor. SEİMONE AUGUSTUS Türkiye'de 3.senesini doldurdu, acaba Türk pasaportunu alması için ne gerekiyor? Kendisi de eğer imkanı varsa Türk olmak isteyecektir, ben Türk'üm diyen çoğu insandan daha Türk şuan Seimone. Onun dışında biriyle evlenmesi gerekiyorsa da talibi çok olur zaten :)

Türk rotasyonunu güçlendirdik yeterince sıra yabancılara geldi.

Seimone Auustus ile Sylvia Fowles'ı kafadan yazıyorum zaten.

Bu sene sorun çektiğimiz 2 bölge var. Biri uzun eksikliğimiz, biri de guard eksikliğimiz. Buradaki oyuncular kötü demiyorum, aksine iyiler bence ama az sayıda ve rotasyon yapamıyoruz.

Guard bölgesini Işıl'la birlikte götürecek birine ihtiyacımız var, büyük düşünelim Sue Bird'e atalım kancayı. Fowles ona burayı anlatır, alınacak intikamları olduğunu anlatır, o da gelmek ister maddi isteklerini karşılarsak. Sue Bird olmazsa alternatiflerimiz hazır. Alba Torrens, Becky Hammon, Elina Babkina. Alba Torrens muhtemelen fenere gidecek inanılmaz paralarla, onu almak zor gibi. Becky Hammon Işıl'la birbirini çok iyi tamamlar aslında. Elina Babkina da hem genç, hem yetenekli, bu sene yaptığı çıkışla yeni nesil guardların 1 numarası Avrupa'da. Burası da tamam.

Uzun bölgesine gelelim. Burada Sophia ve Tuğçe'yi alırsak pek sorun kalmaz gibi oluyor ama Sophia'yı 3 numaraya koyalım fazlalıktan ve Avrupalı bir uzun alalım biz. İlk akla gelen Lauren Jackson oluyor ama EU pasaportu var mı, bilgi kirliliği var internette, doğru bilgiye ulaşmak güç. Eğer varsa Sue Bird-Lauren Jackson ikilisini getirerek inanılmaz bir yabancı 4'lü kurarız gerçekten. Alternatifler kimler olabilir? Fransız Sandrine Gruda orta mesafe şutlarıyla, hücum etkinliğiyle Fowles'la iyi ikili olabilecek bir oyuncu. Yine aklıma Yelena Leuchanka geliyor, zaman zaman 5.yabancı olarak kenarda kalmayı da sorun etmeyecek bir oyuncu.

4 yabancımız oldu ama sakatlık bizim başımıza dert açar, sağlam kadromuz olsun, oyuncularımızı dinlendire dinlendire kullanalım diyorsak da, 3 numaraya Seimone'un bu sene takım arkadaşı olacak olan, çok kısa sürede "Bayan Basketbolunun 1 numarası" olacağı iddaa edilen MAYA MOORE'u almalıyız. Seimone'a bir telefon çeksek yeter, Maya Moore'u buraya getirir o :) Alternatifi yine üstte belirtilmiş, Sue-LJ'nin Seattle'dan takım arkadaşı Swin Cash yada daha reelistik bakarsak Avrupalı olması açısından Abrosimova, Bibrzycka, Evina Maltsi...

Kadromuzu kurduk, bütününü görmek istersek de;

Sue Bird (B.Hammon) - Işıl - Yasemen
Seimone- Gülşah
M.Moore (Bibrzycka) - Safiye
LJ (Gruda) - Bahar
Fowles - Tuğçe

İmkanları zorlayarak yapılacak olan 5 nokta transfer, önümüzdeki sene 3 kupayı da almak hayal değil.

Fena olmadı sanki :)

Çok iyi bir kadro ancak Avrupa dışında 2 oyuncu oynatabiliyoruz.Fiba'nın kuralı böyle değilmi ?

guard bölgesine kesinlikle Alba Torrens alınmalı ve birde maya moore olmalı, bu kız tam bir winner ve üçlük makinası. düşünsenize caferağada tam fener havaya girmişken iki üçlükleri yüzlerini morartır bu kız.. son maçta koca 40 dakika boyunca iki üçlük attık nefesleri kesildi (hemde hiç üçlük beklemedikleri simone dan) şimdi orda maya moore olsa sizce fowlesa hayatları boyunca ikili sıkıştırma yapabilirlermi? hem bu alba toorensi fener almadan biz almalıyız şampiyon olmak istiyorsak onlardan daha iyi kadro kurmalıyız, hep bir adım geriden gelerek olmaz bu iş.

Gazanfer kurduğun kadro süperde Sue Bird ve LJ olmaz :) Hem Spartak bırakmaz bunları,bırakırlarsa şubeye kilit vurmaları gerekir.Hem de kıta dışı oyuncu statüsündeler o yüzden olmaz.

Fiba'nın kıta dışı kuralını ve TBF'nin 3+1+1 kuralını göz önünde bulundurarak bende bir kadro kurdum kendimce.

C-Sylvia Fowles ----- Yelena Leuchanka

PF-Sophia Young ----- Bahar Çağlar
(Türk)
SF-Seimone Augustus ----- Kübra Siyahdemir

SG-Esmeral Tunçluer ----- Gülşah Gümüşay

PG-Epiphanny Prince ----- Işıl Alben
(Rus vatandaşı
olarak biliyorum.)

KOÇ = POKEY CHATMAN :)

Bu kadro ve bu antrenör ile Euroleague'de final four oynamamıza kesin gözüyle bakabilirim ama yeni gelecek yönetim bu kalitede bir takım ortaya çıkarabilirmi,basketbol şubelerine bakış açıları nasıl olacak hep birlikte göreceğiz ...

3+1 olarak kalırsa yabancı sınırı bizim için iyi olur
o zaman benim arzum
PG: 1 Avrupalı çok üst düzey guard + Işıl
SG: 1 tane yerli tek yapmaları gereken %50'ye yakın dış atış kullanabilmek olsun yeterli
SF: 1 tane çok üst düzey Amerikalı winner, dış atış yapacak, penetre yapacak, pas dağıtabilecek, sırtı dönük oynayabilecek benim adayım Tamika ve bir tanede vasat üstü yerli
PF: artık Young'ı Türk yapabilmeliyiz bize çok büyük avantaj sağlar + Bahar
C: tartışmasız Fowles + 1 Avrupalı Fowles'ı dinlendirebilecek uzun

bu kadronun üzerine
Türkiye için Amerikalı bir guard
EL için Avrupalı bir guard

daha eklenirse SG için bence başarılı olur...

Yabancı olarak Seimone - Fowles - Alba Torrens - Maria Stepanova + Avrupalı guard iyi olur. Bunların yanına tabi ki Safiye.

XXX-Işıl Alben
Seimone Augustus-Tuğba Palazoğlu
Alba Torrens-Gülşah Gümüşay
Sophia Young (TR)-Bahar Çağlar
Sylvia Fowles-Maria Stepanova

Oyuncular hangi ülkenin milli takımında oynuyorsa, o ülkenin vatandaşı sayılıyor. İkinci pasaportlar geçerli değil. LJ, Sue Bird, Taurasi vb. hepsi kıta dışı oyuncu sayılıyor. Bunu unutmayalım kadro yazarken.

Işıl Alben -Gizem yavuz-Becky

seimone-sophia(Türk) Gülsah- kubra siyahdemir-Alba torrens

Bahar-Sancho lyttel- Fowles

Bird kıta dışı oyuncu sayılıyorsa Becky üzerinde yoğunlaşmalıyız kesinlikle.

Işıl'ın yanına bi' guard kesinlikle alınmalı ve bence Becky olmalı. Hem Işıl da çok rahat etmiş olur.

Hammon konusunda hep yazıyorum, kendisi bu sezon hem maç kaçırdı hem de bugüne kadar WNBA performansını yakalamış değil.

Avrupalı guard oyunu iyi okusun, asist özelliği olsun, skor az atsa da olur. Supermanlik Fowles ve Augustus tarafından yapılsa yeter bana göre. Elbette, kalırsa Ceyhun Yıldızoğlu'nun (bir fikrim yok, birşey mi duydun falan diye sormanıza gerek yok, genel olarak yazıyorum) çok daha iyi kullanması lazım bu iki oyuncuyu da. Ne yazık ki, son final maçında bile Fowles'a üçüncü çeyreğin 5 dakikası hariç top indiremedik, yeterli verimi alamadık.

Elbette, alınacak diğer Avrupalı oyuncu da oldukça kaliteli olmalı. 5 yabancı olmazsa işimiz zor görünüyor. Ya 5 no ya da 2-3'te açık kalır. Dolayısıyla 5 yabancıyı almak lazım Euroleague için.

Öte yandan, kazanılan paralarla bazı oyuncuların genç yaştan doyuma ulaştığı bu sporda yabancı sayısını arttırıp, yerlilerin artan fiyatlarına rağmen oyuncu yetiştirme açısından daha iyi bir ortam sağlayacağına inanan federasyona ne demek lazım, bilmiyorum.

Yabancılar Sylvia Fowles ve Seimone Augustus takımda kalmalı Sophia Young (nasıl getirillerse getirsinler ama yeterki getrisinler :) ) gelmeli. Yerlilerden ise öok fazla bi seçeneğimiz yok maalesef (Şebnem Kimyacıoğlu'nu arıyor gözlerim ama basketbolu bıraktı) Altyapımızdaki oyuncuları da dikkate almalıyız.

Herşeyden önce Tuğçe Canıtez mutlaka kadroya katılmalı. nitelikli Türk rotasyonu için olmazsa olmaz isimdir. Diğer yandan S. Young eğer Türk pasaportu ile gelebilecekse muhteşem olur çok büyük bir hamle olur. Son olarak Avrupa pasaportu olan B.Hammon hiç düşünülmeden alınmalı derim.
S. Bird felan iyi oyuncuda bunları saymaya gerek yok kıta dışı olduğu için. 2 hakkımızı zaten Fowles ve Augustus ile kullanacağımız için başka bir oyuncu alamıyoruz. Ancak avrupa şampiyonluğu düşünülüyorsa ki artık düşünülmeli Eurolegue şampiyonluğunu alıp gövde gösterisi yapmak isteniyorsa Katie Douglas gibi avrupa pasaportu olan oyuncu da Mutlaka düşünülmelidir.

B.Hammon-Işıl Alben
Seimone Augustus-Katie Douglas-Tuğba Palazoğlu
Sophia Young (TR) -Gülşah Gümüşay- Kübra Siyahdemir
(TR)-Bahar Çağlar-Tuğçe Canıtez
Sylvia Fowles-İyi bir Avrupalı uzun