Beklediğim başlık açılmış, ben de düşüncelerimi yazayım o zaman.
Türk oyuncular açısından artık eskisi kadar kötü değiliz. Işıl Birsel'den daha iyi oynayabileceğini gösterdi seride zaten. Esmeral-Nevriye gitgide yaşlanıyor, bizde Bahar-Gülşah-Yasemen ise en iyi oynayacakları yaşlarına geliyorlar yavaş yavaş.
Ama bu demek değil ki yerli rotasyonuna takviye yapmayalım.
Yukarıda da adı geçmiş 3-4 mesajda, ilk önce almamız gereken oyuncu
TUĞÇE CANITEZ. Bir oyuncu düşünün; hem Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük yıldız adayı olacak, hem Galatasaraylı olacak, hem Yasemen'in Bahar'ın yakın arkadaşı olacak, hem Ceyhun Hoca'yı sevecek... Koleji ne durumda, ne zaman bitiyor net bilmiyorum ama Türkiye'ye dönmeyi düşünüyorsa birileri aklını çelmeye çalışmadan, gelmek isteyeceği camiaya, kulübe kazandırmak lazım onu. Şöyle bir başlık da vardı onunla ilgili.
http://gsbasket.org/forum/threads/6382-Tuğçe-Canıtez?daysprune=-1
Devşirme oyuncu konusu da çok önemli. Akla gelen ilk isim
SOPHİA YOUNG şüphesiz. Ona tekrar baskı kurulmalı, ne kadar iddaalı bir takım olacağımız gösterilmeli ve
Safiye Genç yapılmalı. Bu olursa sadece lig için değil, Euroleague için de inanılmaz bir avantaj sağlar bize. Aslında burada aklıma kötü kötü şeyler geliyor.
SEİMONE AUGUSTUS Türkiye'de 3.senesini doldurdu, acaba Türk pasaportunu alması için ne gerekiyor? Kendisi de eğer imkanı varsa Türk olmak isteyecektir, ben Türk'üm diyen çoğu insandan daha Türk şuan Seimone. Onun dışında biriyle evlenmesi gerekiyorsa da talibi çok olur zaten
Türk rotasyonunu güçlendirdik yeterince sıra yabancılara geldi.
Seimone Auustus ile Sylvia Fowles'ı kafadan yazıyorum zaten.
Bu sene sorun çektiğimiz 2 bölge var. Biri
uzun eksikliğimiz, biri de
guard eksikliğimiz. Buradaki oyuncular kötü demiyorum, aksine iyiler bence ama az sayıda ve rotasyon yapamıyoruz.
Guard bölgesini Işıl'la birlikte götürecek birine ihtiyacımız var, büyük düşünelim
Sue Bird'e atalım kancayı. Fowles ona burayı anlatır, alınacak intikamları olduğunu anlatır, o da gelmek ister maddi isteklerini karşılarsak. Sue Bird olmazsa alternatiflerimiz hazır.
Alba Torrens, Becky Hammon, Elina Babkina. Alba Torrens muhtemelen fenere gidecek inanılmaz paralarla, onu almak zor gibi. Becky Hammon Işıl'la birbirini çok iyi tamamlar aslında. Elina Babkina da hem genç, hem yetenekli, bu sene yaptığı çıkışla yeni nesil guardların 1 numarası Avrupa'da. Burası da tamam.
Uzun bölgesine gelelim. Burada Sophia ve Tuğçe'yi alırsak pek sorun kalmaz gibi oluyor ama Sophia'yı 3 numaraya koyalım fazlalıktan ve Avrupalı bir uzun alalım biz. İlk akla gelen
Lauren Jackson oluyor ama
EU pasaportu var mı, bilgi kirliliği var internette, doğru bilgiye ulaşmak güç. Eğer varsa Sue Bird-Lauren Jackson ikilisini getirerek inanılmaz bir yabancı 4'lü kurarız gerçekten. Alternatifler kimler olabilir? Fransız
Sandrine Gruda orta mesafe şutlarıyla, hücum etkinliğiyle Fowles'la iyi ikili olabilecek bir oyuncu. Yine aklıma
Yelena Leuchanka geliyor, zaman zaman 5.yabancı olarak kenarda kalmayı da sorun etmeyecek bir oyuncu.
4 yabancımız oldu ama sakatlık bizim başımıza dert açar, sağlam kadromuz olsun, oyuncularımızı dinlendire dinlendire kullanalım diyorsak da, 3 numaraya Seimone'un bu sene takım arkadaşı olacak olan, çok kısa sürede "Bayan Basketbolunun 1 numarası" olacağı iddaa edilen
MAYA MOORE'u almalıyız. Seimone'a bir telefon çeksek yeter, Maya Moore'u buraya getirir o
Alternatifi yine üstte belirtilmiş, Sue-LJ'nin Seattle'dan takım arkadaşı
Swin Cash yada daha reelistik bakarsak Avrupalı olması açısından Abrosimova, Bibrzycka, Evina Maltsi...
Kadromuzu kurduk, bütününü görmek istersek de;
Sue Bird (B.Hammon) - Işıl - Yasemen
Seimone- Gülşah
M.Moore (Bibrzycka) - Safiye
LJ (Gruda) - Bahar
Fowles - Tuğçe
İmkanları zorlayarak yapılacak olan 5 nokta transfer, önümüzdeki sene 3 kupayı da almak hayal değil.
Fena olmadı sanki