Sezon Öncesi Hazırlık Dönemi (Beklentiler, Öneriler ve Yapılması Gerekenler)

Elimizdeki yerlilerin çoğunu korumalıyız. Sophia Young Türk yapılamıyorsa( ki şartlar zorlanmalı) Melisa Takımda kalmalı. Yerli olarak ülkede ne yazık ki iyi oyuncu yok. Olabileceklerin en iyileri bizde zaten. Bizdeki yerlilerden iyi veya başa baş diyeceğimiz 3-4 oyuncu çıkar (Ki 2 si rakibimizde). Tuğçe Canitez'i GS'a kazandırmalıyız. Hem GS'lı, hem oldukça yararlı olacak bir potansiyele sahip. O bölgede büyük açığı kapar. Nihan Tuğba gibi oyuncular ile zaten büyük ihtimalle yollar ayrılır. Tuğba konusunda bir çok kişi ile hem fikir değilim. Sakatlıktan yeni dönmüştü formunda sorunlar vardı ama taraftarda ona karşı bir antipati oluşmadan gitmesi onun için daha iyi olur. Onun gibi bir oyuncuyu seyrettiğim için ben mutluyum. Benchden verdiği enerjisi bile takımımızı farklı etkiliyordu. Tamika öncesi takımın direk lideriydi. Bu yüzden gitmesini istiyorum. Çünkü taraftar ona her an saçma kelimeler edebilir diye düşünüyorum (ki Işıl'a bile edebiliyorlar).

Buyrun burada yeni sezonu konuşacağız farklı isim olarak GS'daki oyunculardan daha iyi kimi sayabiliriz, alabileceğimiz yerli anlamında? Seneye oluşacak kadro için Ceyhun hoca kuşkusuz bizden daha fazla kafa yormuştur. Zaten ülkenin alt yapısına hakimdir kendisi. Bilir genç potansiyelleri. Bahar-Işıl-Gülşah-Seimone-Sylvia yanına transfer yönetmeliğine göre bir takım hazırlayacaktır kuşkusuz. Gönül ister ki Işıl ile oyun kuruculuğu paylaşabilecek, gerekirse yan yana oynayabilecek bir PG, Gülşah Akkaya Tuğçe Canitez Türk olacak Sophia ile sezonu rahat geçiririz diye düşünüyorum. (ki kurduğum takım 2+1) 3+1 olacaksa 2-3 pozisyonunda oynayabilen ALba iyi giderdi. Ya da WNBA draftı birincisi, Seimone'un yeni takım arkadaşı Moore :)

Türk kadrosu: Işıl Bahar Gülşah Tuğçe Canıtez Yasemin Horasan Birsel Vardarlı (alınırsa Işılla beraber ligi domine ederler her türlü. 1 numaramız harika olur)
Yabancı: Seimone Fowles Moore (3 artı 1 olursa playoflara doğru Sophia )

Bu kadro rüya ötesi olur bence :)

Birsel'in zaten sözleşmesi var alamayız.Maya Moore'da bana pek inandırıcı gelmiyor onun yolu Rusya bence.Alba Torrens Türkiye ve Rusya'dan teklif var demiş,Türkiye'den teklif yapan takım umarım bizizdir.

Ayrıca bizim altyapıda iyi durumda değil,fenerbahçe bizden daha çok yatırım yapıyor altyapıya.

Birsel i nasıl alacaksın ? Yasemin i almak doğru mu ? işte bunu diyorum ,yaptığımız hata hep aynı , biz Galatasaray ız biz farklı yız , bana deseler ki birsel nevriye penny , taurasi yi alacaksın kabul etmem , ben Seimone Fowles ile kazanmak istiyorum Işıl Alben ile kazanmak istiyorum ben Birsel i yenmek istiyorum , yok yetmiyorsa sen yetiştireceksin ,konya dan mersin den florya dan bir büyük yetenek bulacaksın sen yapacaksın yaratcaksın senin yabancın olacak senin için ağlamış olacak .

Birsel'in Galatasaraylı olduğu söyleniyor, biliniyor. Bu foruma da yıllar önce attığı bir mesajı var. Yasemin de kısa olmasına rağmen Fowles'ı dinlendirmek için düşünülebilir 5-10 dk.

Yetiştireceksin falan demişsinz hepimiz bunu böyle isteriz ama Feneri eze eze yenmek dışında Şampiyonluk şansımız yok. Eze eze yeneceğiz ki hakemlerin de yardımlaro yetmesin. O yüzden Birsel koparılabilirse ordan hem biz güçleniriz hem Fb güçsüzleşir. Hem Işıl'ı rahatlatır. Rotasyonumuz çok kuvvetli olur. Başka türlü türk kadromuz onlardan güçlü olamıyor malesef. Yabncı sınırından dolayı eninde sonunda yabancı kalitesi eşitleniyor. İş Türklere bakıyor. Yetiştirelim tabi ama şuanki ortamda pek realiteye uymuyor bu düşünceler

Fowles Taurasi Taylor Augustus Pondexter Angel Türkiyeye gelmişse Maya Moore da gelir. Augustus faktörü önemli orada bence. 89 doğumlu birine yapsın ablalık tutsun kolundan getirsin kulübe :D

Şu anda yapmamız gereken hep çok çektiğimiz Türk rotasyonunu güçlendirmek üzerine olmalı. ne kadar iyi yabancı alırsak alalım Türk oyunculardan destek gelmezse seneye yine benzer görüntülüleri görürüz. Şu anda 3 tane çok iyi Yerli oyuncusu var Fb nin hep bunun ekmeğini yediler ama bir oyuncu varki şu anda alınabilir anlaşılabilir TUĞÇE CANITEZ bu oyunuyu mutlaka kadromuza katmalıyız Türk oyuncu kadromuz güçlenecektir. Eğer Tuğçe'yi de rakibe kaptırırsak çok geri kalırız. Ne yapıp edip şu an bu kızı kadromuza kazandırmalıyız. Forum olarak Tuğçe konusunda duyarlı olmalıyız yönetimizi uyarmalıyız. Tren kaçmadan

Birsel i nasıl alacaksın ? Yasemin i almak doğru mu ? işte bunu diyorum ,yaptığımız hata hep aynı , biz Galatasaray ız biz farklı yız , bana deseler ki birsel nevriye penny , taurasi yi alacaksın kabul etmem , ben Seimone Fowles ile kazanmak istiyorum Işıl Alben ile kazanmak istiyorum ben Birsel i yenmek istiyorum , yok yetmiyorsa sen yetiştireceksin ,konya dan mersin den florya dan bir büyük yetenek bulacaksın sen yapacaksın yaratcaksın senin yabancın olacak senin için ağlamış olacak .

Tuna Bey mutlu oldum, benim kafamda biri çıktığı için. Kimseye bir şey demiyorum ama benim gözümde bir gün Birsel'in, Nevriye'nin Galatasaray forması giymesi, o formaya giyen tüm aslanlara yapılabilecek en büyük ihanettir. Galatasaray taraftarına hareket çekeceksin, o malum beste bağırıldığında parmak kaldıracaksın, Galatasaraylı olduğun halde zamanında para için vazgeçeceksin Fener'e gideceksin, sonra daha yüklü tekliflere, her türlü hakarete, küfüre rağmen Galatasaray'ın gururunu kırmamak için sabreden Işıl'ın, Bahar'ın, Gülşah'ın formasını giyeceksin. O kadar güzel bir dünyada yaşamıyoruz.

Bu arada sevenlerine kötü haber, Birsel sezon içinde 2 yıllık sözleşme yeniledi. Üzgünüm :)

Esra, Yasemin, Gülşah isimleri de 30'una gelmiş, geçmiş isimler. Daha önceki birlikteliğimizde ne kazandık ki, şimdi geri istiyoruz unuttuk mu? Esra'nın yeri ayrıdır, çok severiz. Hakeza Yasemin Kaptan da öyle benim için ama ikisi bizde, sonuncusu Beşiktaş'ta son üç sene de ne yaptılar? Gönderilmesi hataydı, geri gelsin diyenleri anlayamıyorum.

Işıl-Augustus-Fowles-Bahar-Tamika-Gülşah-Melisa ve bir tane guard ile şampiyon oluruz seneye..Yeterki bu takımı bozmayalım ve iyi bir guard alalım...Tuna ve Aras Beyin dediği gibi biz bizden olanlarla şampiyon olalım..

Sophia ikna edilirse fenerden kimseyi almamıza gerek yok. Her yıl formunu yükselten bir Bahar var. Sakatlığın etkisini iyice atmış bir Işıl olacak. Gülşah ve Sophia. Bu yerliler kaliteli bence. Ancak Sophia gelmezse Birsel veya Esmeral'den biri alınmalı. Şimdi Nevriye'ye kızanları anlarım. Ancak Esmeral v Birsel'e neden bu forma yakışmazmış onu anlamıyorum. Sporcu psikolojisi oynadığı takım yenince sevinmeyi ve ait olmayı getiren bir psikolojidir. Bugün takımımızın içinde fenerbahçeli oyuncular varsa dün yapılanlardan sonra bize daha da ait hissetmiştir kendini. Fenerdeki Galata Saray'lı oyuncular da fenerde oynadıkça, maç kazandıkça takımlarına aidiyet gelişirebilirler. Bu normal bir durum. Normal olmayan rakibe saygsızlık etmek. Ki ben bu oyuncuların bize yaptığı herhangi bir hareket hatırlamıyorum. Bu kadar inatçı olmamak lazım. Sonuçta kazanan Galatasaray olacak.

Ayrıca Esra ve Yasemin artık sadece İstanbul'da kalmak için 3 büyükleri dolaşıyorlar. Bir motivasyonları falan kalmamış bence. Önce hırs gerek. Bu oyuncularla hiçbir yere varılmaz.

Işıl,Bahar,Augustus,Tamika,Sophia(türk yapılmalı)Fowles,Tuğçe Canıtez,Tuğba,Gruda ve Becky Hammon(avrupalı oyuncu kontenjanı)Gülşah,Ceyda Kozluca.Artık bu kadroyu oluşturmak için ne gerekiyorsa yapılmalı.fenerden hiç kimseyi bu forma altında görmek istemiyorum son GALATASARAY'LI KALMAYANA DEK....!

http://gsbasket.org/forum/threads/1...KİMSENİN-HAKKI-YOK?p=2583&viewfull=1#post2583 Arkadaşlar rica etsem, şu yazıyı bir okur musunuz? Yıllar geçmiş, yollar ayrılmış ama gözlerim doldu oyuncumuzun bu yazısını okurken.

Şartlar iyileşmiş, isimler değişmiş olabilir ama ruh aynı ruh, temel sorunlar yine aynı. Küme de düşüceksek, Euroleague'yi de kazanacaksak bu ruha sahip oyuncularla olsun. 50 sene de beklenir onlar için, onları kırmamak için.

O konuyu daha öncede okumuştum Aras.Diyeceğim şu ki, Özhan Canaydın'ın bize yaşattırdıklarını asla unutmayalım.Ne bayan basketbol takımının genç erkek basketbol takımının formasıyla maça çıkmasını ne bayan basketbol takımının küme düşmesini ne de erkek basketbol takımının küme düşmesini hiç bir zaman unutmayalım.Şimdi o günleri gazete başlıklarını hatırladıkça bile tüylerim diken diken oluyor.

Beklediğim başlık açılmış, ben de düşüncelerimi yazayım o zaman.

Türk oyuncular açısından artık eskisi kadar kötü değiliz. Işıl Birsel'den daha iyi oynayabileceğini gösterdi seride zaten. Esmeral-Nevriye gitgide yaşlanıyor, bizde Bahar-Gülşah-Yasemen ise en iyi oynayacakları yaşlarına geliyorlar yavaş yavaş.

Ama bu demek değil ki yerli rotasyonuna takviye yapmayalım.

Yukarıda da adı geçmiş 3-4 mesajda, ilk önce almamız gereken oyuncu TUĞÇE CANITEZ. Bir oyuncu düşünün; hem Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük yıldız adayı olacak, hem Galatasaraylı olacak, hem Yasemen'in Bahar'ın yakın arkadaşı olacak, hem Ceyhun Hoca'yı sevecek... Koleji ne durumda, ne zaman bitiyor net bilmiyorum ama Türkiye'ye dönmeyi düşünüyorsa birileri aklını çelmeye çalışmadan, gelmek isteyeceği camiaya, kulübe kazandırmak lazım onu. Şöyle bir başlık da vardı onunla ilgili. http://gsbasket.org/forum/threads/6382-Tuğçe-Canıtez?daysprune=-1

Devşirme oyuncu konusu da çok önemli. Akla gelen ilk isim SOPHİA YOUNG şüphesiz. Ona tekrar baskı kurulmalı, ne kadar iddaalı bir takım olacağımız gösterilmeli ve Safiye Genç yapılmalı. Bu olursa sadece lig için değil, Euroleague için de inanılmaz bir avantaj sağlar bize. Aslında burada aklıma kötü kötü şeyler geliyor. SEİMONE AUGUSTUS Türkiye'de 3.senesini doldurdu, acaba Türk pasaportunu alması için ne gerekiyor? Kendisi de eğer imkanı varsa Türk olmak isteyecektir, ben Türk'üm diyen çoğu insandan daha Türk şuan Seimone. Onun dışında biriyle evlenmesi gerekiyorsa da talibi çok olur zaten :)

Türk rotasyonunu güçlendirdik yeterince sıra yabancılara geldi.

Seimone Auustus ile Sylvia Fowles'ı kafadan yazıyorum zaten.

Bu sene sorun çektiğimiz 2 bölge var. Biri uzun eksikliğimiz, biri de guard eksikliğimiz. Buradaki oyuncular kötü demiyorum, aksine iyiler bence ama az sayıda ve rotasyon yapamıyoruz.

Guard bölgesini Işıl'la birlikte götürecek birine ihtiyacımız var, büyük düşünelim Sue Bird'e atalım kancayı. Fowles ona burayı anlatır, alınacak intikamları olduğunu anlatır, o da gelmek ister maddi isteklerini karşılarsak. Sue Bird olmazsa alternatiflerimiz hazır. Alba Torrens, Becky Hammon, Elina Babkina. Alba Torrens muhtemelen fenere gidecek inanılmaz paralarla, onu almak zor gibi. Becky Hammon Işıl'la birbirini çok iyi tamamlar aslında. Elina Babkina da hem genç, hem yetenekli, bu sene yaptığı çıkışla yeni nesil guardların 1 numarası Avrupa'da. Burası da tamam.

Uzun bölgesine gelelim. Burada Sophia ve Tuğçe'yi alırsak pek sorun kalmaz gibi oluyor ama Sophia'yı 3 numaraya koyalım fazlalıktan ve Avrupalı bir uzun alalım biz. İlk akla gelen Lauren Jackson oluyor ama EU pasaportu var mı, bilgi kirliliği var internette, doğru bilgiye ulaşmak güç. Eğer varsa Sue Bird-Lauren Jackson ikilisini getirerek inanılmaz bir yabancı 4'lü kurarız gerçekten. Alternatifler kimler olabilir? Fransız Sandrine Gruda orta mesafe şutlarıyla, hücum etkinliğiyle Fowles'la iyi ikili olabilecek bir oyuncu. Yine aklıma Yelena Leuchanka geliyor, zaman zaman 5.yabancı olarak kenarda kalmayı da sorun etmeyecek bir oyuncu.

4 yabancımız oldu ama sakatlık bizim başımıza dert açar, sağlam kadromuz olsun, oyuncularımızı dinlendire dinlendire kullanalım diyorsak da, 3 numaraya Seimone'un bu sene takım arkadaşı olacak olan, çok kısa sürede "Bayan Basketbolunun 1 numarası" olacağı iddaa edilen MAYA MOORE'u almalıyız. Seimone'a bir telefon çeksek yeter, Maya Moore'u buraya getirir o :) Alternatifi yine üstte belirtilmiş, Sue-LJ'nin Seattle'dan takım arkadaşı Swin Cash yada daha reelistik bakarsak Avrupalı olması açısından Abrosimova, Bibrzycka, Evina Maltsi...

Kadromuzu kurduk, bütününü görmek istersek de;

Sue Bird (B.Hammon) - Işıl - Yasemen
Seimone- Gülşah
M.Moore (Bibrzycka) - Safiye
LJ (Gruda) - Bahar
Fowles - Tuğçe

İmkanları zorlayarak yapılacak olan 5 nokta transfer, önümüzdeki sene 3 kupayı da almak hayal değil.

Fena olmadı sanki :)

Yasemin Horasan:Asla gelmemeli.Fowles'i 5 dakika dinlendirsin diye alınsın diyorsunuz ama Yasemin felaket üstü bir oyuncu.Siz diyorsunuz ki ferrariden inelim,yerine kısa zamanlıda olsa çalışmayan bir arabaya binelim.
Esra Şencebe:Biz onu bu saatten sonra ancak severiz.Yok tekrar gelirse o sevgiyide bitirebilir.Gelmemeli.
Tamam yerli oyuncu kadromuz kötü ama kim olursa gelsin mantığıylada daha iyi olmayız.Bu iki oyuncu yerine gençlere yönelsek,en azından gelecek için(hatta şimdiki zaman için bile bunlardan iyi olmaları daha muhtemel)yatırım olur.Yasemin ve Esra ile ne şimdiki zamanı kurtarabiliriz,ne de geleceği.

Tuğba ve Nihandansa Esrayı tercih ederim. Yasemin de abartıldığı kadar kötü değil. Gelmeli mi gelmemeli mi bilemem tartışılır ama abartmayalım