Sezon Öncesi Hazırlık Dönemi (Beklentiler, Öneriler ve Yapılması Gerekenler)

Bence Sophia Türk olmicaksa gerek yok, ozaman pota altina yelena leucenka veya guruda alinmali, benim bildigim baharinda sözlesmesi bitti, onu mutlak uzatmali ve melisayi elinde tutmali. avrupali olarak ligimizi taniyan katie douglas veya gecen sene botasdan spartak moskovaya giden prints almak olmali.
Bu arada fbde ebonny homanny türk yapmaya clisiyomus.

Louren JAckson'ı Sylvia'nın yanına getirebiliyorsak bence gerek yok Guard'a falan. Takım ne de olsa havadan oynayacak. At havadan LJ yakalasın, atamazsa atsın Sylvia'ya alley opp yapsın. :)) Ki Louren dışarıdan da iyi çalışan bir oyuncu. Yiğit'te öper barışırlar gül gibi geçiniriz:)

Louren JAckson'ı Sylvia'nın yanına getirebiliyorsak bence gerek yok Guard'a falan. Takım ne de olsa havadan oynayacak. At havadan LJ yakalasın, atamazsa atsın Sylvia'ya alley opp yapsın. :)) Ki Louren dışarıdan da iyi çalışan bir oyuncu. Yiğit'te öper barışırlar gül gibi geçiniriz:)

LJ kim istemez de o gelirse Augustus kenarda kalacak ya da gelmeyecek. Eğer Avrupa hedefi konacaksa tabi. Bu istemeyeceğimiz bişey olur.

Şunu merak ediyorum Medical Park ile yapılan anlaşmada gelecek sene için bir artış bulunuyor mu?Sponsorumuz gayet güçlü bir kurum,Avrupa'da gelecek başarıda yapacakları reklamı düşünürsek bütçeyi artırmaları lazım bence.Yeni sezon ki kadroyu kesinlikle EL için kurmalıyız.Hodges,Gintare,Curry gibi hamlelerle anca yine yerimizde sayarız.

Seimone ve Fowles ikilisi zaten vazgeçilmezimz.1 tane PG ve uzun takviyesi zorunlu.Alıcağımız oyuncular kesinlikle sıradan olmamalı.Uzun olarak geçen sene İspanyol olan Sancho Lyttle önerim,İspanyollar bırakırmı biz alabilirmiyiz ama EU pasaportlu olarak benim tercihim.Guard transferi zor olan kısım Sue Brid de pasaport sorunu var,Becky Avrupa'da tamamen zorla oynuyor gibi performans veriyor ayrıca bol bol gidip gelme sorunu yaratıyor.Avrupa'da bu oyuncularla aynı kalitede oyun kurucu yok ödüllü Harokava'yı gördük sezonun genelini hiç iyi geçirmedi,bir Torrens gerçeği var ama bize bırakmaları çok güç.Önerim geleceğinden dolayı Lotos'lu Babkina,tecrübeli olarakta eski Bjk'li Liron Cohen ve Celin Dumerc benim aklıma gelenler.El için ekstradan bir Avrupalı da düşünülübelir hem iyi şutör hem tecrübeli Valdemore güzel olur sanki.

Yerli olarak klasik 3'lünün bize gelmesi imkansız olduğundan,bize gelip direk katkı vericek bir tane bile yerli oyuncu olmamasından dolayı kadroyu korumak en mantıklısı.Devşirme olarak herkesin gönlünde Sophia yatıyor ama onun gönlündede Amerika var.Vazgeçiceğini zannetmiyorum Melisa ile devam edilicektir büyük ihtimal.

Sonuca gelirsek:

Işıl-Babkina(Cohen)-Yasemen
Seimone,Tuğba-Nihan
Valdomore-Gülşah
Melisa-Bahar
Fowles-Lyttle

bence kurulabilir bir kadro ama Lj-Fowles-Seimone-Sue Bird'ü alırız yanına da 2 Eu koyarız derse yönetim bu sefer gerçekten Dream Team oluruz.Taurasi,Penny olsa da rakipte ezer geçeriz.Yazdığım kadro ise bizi El de minimum çeyrek final yapıcak yeterliliğe sahip bence.

Arkadaşlar burada yorum yapıyoruz ama Ceyhun hoca sezon başı röportajında şöyle demişti : En iyisini neden biz almayalım! Bu düşüncesinin devam ettiğini düşünüyorum acaba kendisi Maya Moore´u getirebilir mi bence muhteşem bir hamle olur.

Ispanyol basininda ciddi ciddi Albanin sikecilere gidecegi yonunde haberler dolasiyor..

Bu kizi bizim almamiz lazim parasi neyse verelim

kesinlikle alba torrens ve maya moore bu ikisi gelsin uçuşa geçeriz, bu ikisi feneri ezmeye yeterde artar bile, ha yönetim derse bide üstüne sopia türk olacak havalara zıplarım valla

Hem Avrupa'da hem Türkiye'de tramvalar yaşamayacağım bir sezon temenni ediyorum.
Kupamızın küçük dev kaptanımızın ellerinde Işıl Işıl yükselişini izlemek istiyorum.

Seneye hedef şampiyonlukla beraber mutlaka Avrupada olmalı ve ona göre kadro kurulmalı. 2+1 kuralına çok sıcak bakmamaktayım bu yüzden.

Öncelikle Işıl-Bahar-Gülşah üçlüsünün sözleşmeleri ne kadar bilmiyorum ama mutlaka uzun senelik anlaşmaları hemen yapılmalı. Her ne kadar bu isimlerin takımı bırakacaklarına inanmasamda en ufak soru işareti kalmaması lazım. Yerli oyuncu sıkıntısı yaşarken birde elimizdekilerden olmayalım. Tuğce Canıtez'in Türkiye' ye şu aşamada geleceğini sanmıyorum eğitimini tamamlamadan.

Alba Torrens hem hırsı hemde basketboluyla kuşkusuz bu takıma çok şey katabilir. Almak kolay olmayacaktır ama mutlaka çabalamak lazım ki bunu teknik ekibimiz düşünüyordur.

Sylvia ile zaten anlaşılmış, onun yanına mutlaka avrupalı bir uzun şart.

Aynı şekilde Işılın sırtından yükü alacak, hatta gerektiği zaman ikisinin beraber oynayabileceği skoru iyi bir oyuncu kurucu.

Yine Maya Moore konusunda da sonuna kadar takipçi ve ısrarcı olunmalı.

Sophia konusunda hemfikiriz. Mutlaka ama mutlaka Türk yapılıp takıma kazandırılmalı.

Saygılar.

Fenerbahçe Alba Torrens'i alabiliyorsa biz de alabiliriz. Ne gerekiyorsa yapılsın, büyük fark yaratır.

fb nin taurasi penny ikilisi dönmezse alba yı alacağını düşünüyorum , bu konuyla ilgili haber daha öncede çokca çıktı , alba yı almış bile olabilirler , biz alsak müthiş olur tabi ama bizimle adı hiç geçmedi , ben ilk kez burada duydum keşke olsa , müthiş bir yetenek gerçekten .

Ucunu Alirlar. Alba torrens, Penny ve Dopinciden farkli tür bir oyuncu. Matovicinde kalacagini dusunursek bir avrupali uzun alip yabanci transferi kapatilar diye tahmin ediyorum

Takımda Işıl-Bahar-Gülşah-Yasemen-Melek Bilge kalmalı. Sophia keşke Türk olsa nasıl sevinirim. Yaancı olarak euroligde Seimone-Sylvia kıta dışı oyuncular. Alba Torrens alınabilirse ne kadar para istiyorsa verilip alınmalı kesinlikle. 2 yıl önce de demiştim. Onu 2009 Avrupa şampiyonsında izledikten sonra kesinlikle en geç 2 yıl içinde yıldız olacağını söylemiştim ve alınması gerektiğini de belirtmiştim. Bu fikrim 2 yıl sonra yine aynı ama bu defa yıldız bir oyuncu oldu bile. Diğer yabancı da bir Avrupalı uzun olmalı bence. Ann Wauters-Sancho Lyttle-Sandrine Gruda-Maria Stephanova gibi isimler olsun. Türk olarak herkesin dediği gibi ilk başta alınacak oyuncu kesinlikle Tuğçe Canıtez'dir. Diğer isim Panküp'te oynayan Gizem Yavuz'dur. Guard olarak takıma fayda sağlar. En çok sevdiğim yönü korkusuz olmasıdır. Diğer isim İstanbul Üniversite'sinden Bahar Yapar. Ben onu Gülşah'a benzetiyorum. Şutu iyi bir oyuncu. Bir diğer isim ise Mehtap Gezer'dir.
1)Işıl Alben-Yasemen Saylar-Gizem Yavuz(Yada bir Avrupalı oyun kurucu)
2-3)Seimone Augustus-Alba Torrens-Agnieszka Bibrzycka-Gülşah Gümüşay-Bahar Yapar
4-5)Sylvia Fowles-Tuğçe Canıtez-Bahar Çağlar-Safiye Genç:)-Sancho Lyttle(Ann Wauters-Sandrine Gruda-Maria Stephanova)
Biraz hayal gibi bir kadro oldu ama olsun :)

Ben bu sene Avrupa değil Türkiye için kadro kurulmasından yanayım ve ona göre kadro kuralım bu sene. Yani 3 kıtadışı 2 avrupalı olarak kuralım kadroyu.
Fowles - LJ
Safiye -Bahar - Tuğçe
Douglas - Gülşah
Augustus - Tuğba - Ceyda
Becky Hammon - Işıl
Zaten 7 oyuncu şu an bizde. Sophia - Melisa bu kadroda farketmeyeceği için 8 diyelim biz ona. Becky ve Katie öyle almakta çok zorlanacağımız oyuncular değil. En zorlanacağımız oyuncular Tuğçe ve LJ gibi duruyor. Ama imkansız değiller ve ücrette sorun yaratmassak alınamayacak oyuncu değiller. Avrupa'da ise LJ , Türkiye'de Katie gelir maçı bizle izler ve çok büyük sorun olmaz. hatta Seimone'u tribüne gönderip LJ- Fowles ile olayı voleybola da çevirebiliriz rahat rahat. En kötü çeyrek oynarız Avrupa'da bu kadroyla.Türkiye ise zaten bitmiş olur :)Melisa yerine Safiye olması çok önemli değil bence şu tarz bi kadroda çünkü skor en son sıkıntı gibi gözüküyor. LJ - Fowles potaaltıyla ligde başlayacağımız ilk maçı düşünemiyorum

Ucunu Alirlar. Alba torrens, Penny ve Dopinciden farkli tür bir oyuncu. Matovicinde kalacagini dusunursek bir avrupali uzun alip yabanci transferi kapatilar diye tahmin ediyorum

bilmiyorum bu haber ne kadar doğru ama olursa çok güzel olur.
Alba Torrens bombası -Sabah

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptıran Galatasaray Medical Park, gelecek sezon için işi sıkı tutuyor. Galatasaray Avrupa'nın en iyi basketbolcusu olarak kabul edilen Alba Torrens'in transferini bitirdi. Takımı Halcon Avenida'yı Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa taşıyan ve finalin MVP'si seçilen Torrens, sarı-kırmızılılarla 2+1 yıllık anlaşmaya imza attı. 22 yaşında, 1.92 boyunda olan İspanyol yıldızın adı bir süre önce Fenerbahçe ile anılmıştı. Torrens İspanyol basınına "Türkiye ve Rusya'dan cazip teklifler var" demişti.

GUARD SORUNUNU ÇÖZDÜ
Türkiye'de uygulanacak 2+2 (2 Amerikalı, 2 Avrupalı) kuralını dikkate alan Galatasaray, Torrens hamlesiyle guard sorununu çözdü, 1.96'lık pivotu ABD'li Fowles'ın sözleşmesini 2013'e kadar uzatarak da pota altını garantiye aldı.

MEVKİ TANIMIYOR
Halcon Avenida'yı Euroleague şampiyonu yapan Alba Torrens, Avrupa'da Galatasaray'a karşı mücadele etmiş ve iki maçta attığı 42 sayı ile takımının galibiyetlerinde başrolü oynamıştı. Catchings'in boşluğunu dolduracak Torrens, mevki tanımıyor ve 5 numara hariç her pozisyonda oynayabiliyor.