Sistem ve Kadro Yapısı

ben Lakovic'in okadar süre alacagini düsünmüyorum. büyük ihtimal Gordon ile süreleri kardes kardes paylasirlar. 1 numarayi Ender ve Tutku götürür.

C-Furkan Aldemir - Luksa Andric
PF-Darius Songaila - Cevher Özer
SF-Joshua Shipp - Mert Shumpert
SG-Jaka Lakovic - Jamon Lucas Gordon
PG-Ender Arslan - Tutku Açık

Rotasyon bu şekilde olur genellikle.Caner,Evren ve Haluk'ta zaman zaman süre alacaktır.

Ulas Anil
Senin yabancilar 90 dakika oynuyor.13 oyuncu oynatmissin ayrica.
Ben soyle dusundum.
5 yabanci rotasyonu 120 dakikalik
Lakovic 25,Songaila 25,Gordon 25,Andric20,Shipp 25 olur.Benim tercihim 3 numaraya Shipp yerine baska bir oyuncu alinmasi ve onun 25 dakika oynamasidir.Shipp 6 ci yabanci olmalidir.
80 dakikalik Turk Rotasyonu
Tutku 10,Ender 10,Caner 10,Evren 10,Furkan15,Cevher 15,Shumpert 10
Genel manada boyle olur.Form durumlarina gore farkliliklar olur.Haluk,Goksenin ve Sertacinda kadoda tutulacagina inaniyorum sakatlik ihtimaline karsi.

Üst üste mesaj yazmamaya özen gösterelim lütfen. Mesaja eklemek istediğiniz varsa "Düzenle" butonunu kullanabilirsiniz.

Bence İlk beşimiz

Jaka - Lucas - Shumpert - Songaila - Furkan

ikinci beşimizde

Tutku (Ender) - Evren(Göksenin) - Shipp(Caner) - Cevher(Haluk) - Luksa(Sertaç) olur büyük ihtimalle...

İlk beşimiz bence çok iyi, avrupa standartında... Ama ikici beşimizde 3 ve 5 numarada şutör ve pivot eksimiğimiz var.
Shipp in yerine iyi bir skorer 3 numara, Sertaç ın yerine en kötü Cemal olmalı...

Bence İlk beşimiz

Jaka - Lucas - Shumpert - Songaila - Furkan

ikinci beşimizde

Tutku (Ender) - Evren(Göksenin) - Shipp(Caner) - Cevher(Haluk) - Luksa(Sertaç) olur büyük ihtimalle...

İlk beşimiz bence çok iyi, avrupa standartında... Ama ikici beşimizde 3 ve 5 numarada şutör ve pivot eksimiğimiz var.
Shipp in yerine iyi bir skorer 3 numara, Sertaç ın yerine en kötü Cemal olmalı...

İlk beş Tutku-Jaka-Shumpert-Songaila-Furkan olur..

Jaka ya da Lucas'a top getirteceğini sanmıyorum Oktay hocanın ve oluşan zaafa rağmen Tutku-Jaka ikilisi ile başlar..Çok büyük zaaf oluşan maçlarda Jaka yerine Lucas daha çok süre alır ve Jaka sadece hücum anlamında kritik şutlar atmak ve ikili oyunlar oynamak için girer oyuna..

İkinci beş;

Ender-Lucas(Göksenin ya da Evren)-Shipp(Caner)-Cevher(Haluk)-Luksa(Sertaç) olur..

Her ne kadar birbirlerini tamamlamak adına Furkan ile Songaila oynayacak gibi olsa da,Luksa ve Songaila'da ilk beş başlayabilir..

Bu arada oluşan kadroya göre çok tartışılan Shumpert 3 numara oynamak zorunda kalacak gibi..Bence güzel olur..

Tutku-Ender-Lakovic
J.Gordon-Evren-(Göksenin)
Shipp-Caner-(Haluk)
Cevher-Songaila-Shumpert
Andric-Furkan-(Sertaç)

Parantez dışındakiler 12 kişilik kadroyu oluşturuyor. Oktay hocanın dediği gibi transferi bitirdik böyle bakınca. Göksenin, Sertaç belki çift lisansla oynarlar. Haluk kaptan ise profesyonel olarak kendini hazır tutar, sakatlık durumunda joker olarak kadroya girer.

Ender-Gordon-Shipp-Songaila-Furkan ilk 5imiz olur diye düşünüyorum.

Ulaş Beyin takımını ben 200 dk hesapladım ama toplam 15-16 oyuncu ile bu rakamı oluşturuyor. Sahada kaç oyuncu olabiliyor? 12 değil mi? Yoksa bu sayı serbest mi bırakıldı.

Bana da öyle geliyor walla Kamil Abi..Oktay Hoca ne zaman transferle ilgili bir açıklama yapsa ters yönde bir gelişme oldu..Songaila transfer olmadan önce uzun için 1.5-2 milyon dolarlık bir bütçe var ve ayrıca 3 numara da alınabilir deniyordu.Bu da 2 milyon dolarlık en az bir bütçemiz olduğunu gösterir.Songaila'yı 500 bin euro karşılığında getirdiğimiz düşünülecek olursa;yaklaşık 1 milyon-1.25 milyon dolarlık bir bütçemiz en az daha var..Bence şu an piyasa iyice canlandığı için biraz tilki gibi fırsat kollama işi yapılıyor,her an bir bomba daha patlayabilir gibi hissediyorum ama bu benim kişisel fikrim tabiiki.

Tutku Açık (20 Dk) / Ender Arslan (15 Dk) / Jaka Lakovic (5 Dk)
Jaka Lakovic (17 Dk) / Jamon Lucas Gordon (20 Dk) / Evren Büker - Göksenin Köksal (3 Dk)
Preston Shumpert (18 Dk) / Joshua Shipp (17 Dk) / Caner Topaloğlu (5 Dk)
Darius Songaila (22 Dk) / Cevher Özer (15 Dk) / Preston Shumpert (3 Dk)
Furkan Aldemir (20 Dk) / Luksa Andric (17 Dk) / Darius Songaila (3 Dk)

Ben genel itibari ile 25 dakikaları geçen bir oyuncunun olacağını düşünmüyorum. Tabi özel durumlar ve maçlar hariç. Geçen sene Shipp'in süreleri oldukça fazlaydı, bu sene o tarz bir durum olacağını sanmıyorum. Hücumda pek sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Belki sırtı dönük oyun eksikliği çekebiliriz. Ama o da sıkıntı olmaz gibi geliyor. Lakovic ve Songaila gibi iki silahımız var. Bunun dışında Shumpert, Gordon, Ender, Cevher gibi opsiyonlar ve Tutku&Andric ikilisi var. Hücum anlamında geçen seneden çok daha opsiyonu fazla bir takım olduk, silahlar fazla olduğundan akıcılık da fazla olacaktır, hareket de fazla olacaktır.

Savunma kısmında fizikli 5 numaralar sıkıntı yaratabilir. Lakovic'in savunması kötü ama sonuçta savunma takım işidir, istek işidir. Bunu baştan beri söyledik. Ben bu yüzden çok sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Yine iyi savunma yapan ama hücumda daha opsiyonu fazla, akıcı bir takım olacağımızı düşünüyorum.

arkadaşlar herkese merhaba, foruma ilk mesajım, 2 yıldır takip ediyorum ve bu kadar kaliteli bi platform türkiyede çok azdır heralde. işim gereği pek yazamayacak olsam da yine de üye oldum.
takımımız çok hızlı bir dönüşüm yaşıyor, bu istikrar devam ederse 5 sene sonra Avrupada ilk 10a gireriz. değişim gerçekten çok hızlı oldu. geçenlerde desean hadley aklıma geldi ve öylesine googledan bakınırken foruma yazılmış bir yorumu gördüm: dixon takımın hücumunu üstlenir, hadley de savunmada bizi sırtlar. buna benzer bişeydi. şimdi hepimize komik gelen bu mesaj o zamanlar çok normal karşılanıyordu. 6 senede nereden nereye...
bazı yerlerde bu sene forma sponsorunun errea olacagı konuşuluyor, cevherin imza töreninde de arkada errea reklamı vardı. bence adidas çok daha iyiydi. özellikle parçalıyı çok sevmişti herkes. ya da futbol takımı gibi nike olabilirdi. erreayı biraz araştırdım, zaten telekomun sponsoruymuş, açıkçası pek hoşuma gitmedi.
bilip bilmeden, forma konusunda yeni başlık açmak istemedim. sizin bilgi, duyum ve yorumlarınızı çok merak ediyorum.

Ugur Yilmaz
Caner 5 dakikami oynayacak bu takimda.Bence daha fazla oynayacak.Benim favori besim
Lakovic,Gordon,Caner,Songaila ve Furkandir.

Bende her hangi bir takviye olmazsa Ender-Lakovic-Shumpert-Songalia-Furkan 5'i ile başlayacağımızı düşünüyorum.Belki ribaund problemine karşı Shumper yarine Shipp ve ya Ender yerine Gordon ilk 5 başlayabilir..

Ugur Yilmaz
Caner 5 dakikami oynayacak bu takimda.Bence daha fazla oynayacak.Benim favori besim
Lakovic,Gordon,Caner,Songaila ve Furkandir.

Bu maça göre değişebilir. Ben genel olarak bu tarz bir dağılım bekliyorum. Ama Oktay Hoca buna az süre verdim, buna çok süre verdim diye bir şey yapmaz. Oktay Hoca o maçın şartlarına göre davranır, bu sürelerde maça özel değişir. Yeri gelir Shipp'ten süre çalar, yeri gelir Shumpert'tan süre çalar. Ben genel itibari ile bu tarz bir dağılım yaptım. Aslında kurulan kadronun kalitesi şurdan belli, geçen sene Caner, Evren bu takımın önemli rotasyon oyuncularıydılar. Bu sene ise 11-12'inci oyuncular gibi duruyorlar. Oktay Hoca'nın takımında bu tarz bir şey olmasa da, baktığında öyle duruyor. Bu bence gelişimin önemli bir kanıtıdır.

Ben Ender - Lakovic - Shipp - Songaila - Furkan gibi bir ilk 5 bekliyorum. Benchten de Tutku - Gordon - Shumpert - Cevher - Andric geldiğinde çok değişik, yönlü bir takım oluruz. Caner, Evren, Göksenin, Haluk, Sertaç gibi oyuncularımız da var. Onlar da bu işin içine gireceklerdir.

“Bizim için esas olan; oyuncunun özelliğini ön plana çıkarıp eksikliğini giderebilmek. Bunu da takım olarak yapmak önemli. Hep beraber savunma yapılır, takım içerisinde bu oluşum sağlanır” - Oktay Mahmuti

Dönem başından beri sık sık söylediğimiz durumu, Oktay Hoca da belirtmiş.

Bu saatten sonra bi uzun daha almak mantıklı değil bence..Tamam gerçekten pota altını karartan dominant bi oyuncu görmeyi hepimiz istiyoduk ama öyle ya da böyle fazlasıyla uzunlarımız var,artık onlara güvenmek ve bazılarının (Furkan,Sertaç) sezon içindegelişim göstermesini beklemek zorundayız..

Geçen sene o kısır kadroyla neler yaptık,yine takım halinde iyi mücadele ile o zaafımızı kapatabiliriz..

İlla ki bi oyuncu alınacaksa bence bu tamamen Shipp'in 3 numaradaki performansına göre belirlenecek..

yapılan transferler bu kadro beni çok heyecanlandırıyo bian önce lig ve euroleague elemeleri başlasınn..
Ender-lakovic-shipp-songaila-furkan
Tutku(göksenin)-gordon-caner-cevher(shumpert)-Andric(Sertaç)

Bence oktay hoca göksenin i 3. guard olarak düşünüyo