Spor Toto Basketbol Ligi 2015-2016

Bilmiyorum, anadolu yakasından gelen biri için hala cazip görünmüyor, en 2 saat sürer bostancı taraflarına ulaşmak, belki biraz daha kısa ama metrobüs, marmaray, metro, 3 vasıta değiştirme, birinden diğerine koştura koştura yürümek... Metrobüsün zincirlikuyu aktarması zaten ayrı bir konu, gerçi hala öylemi onu da tam bilmiyorum. Bu yaştan sonra cumartesi pazar günü için çekilir iş değil gibi görünüyor bana. Arabayla gitmek zaten akıllı adam işi hiç değil. Evden seyretmek daha cazip geliyor malesef.
Ben küçükyalıdan ataşehire bile gitmiyordum. Birçok kişininde bu şekilde düşündüğünü bildiğim için söyledim bunları. Ertesi günü iş varken herkes daha dinlendirici yada daha az yorucu şeyleri tercih ediyor.

Marmaraydan sonra kadıköy,üsküdar merkez ile baglarbası,altunizade,koşuyolu gibi bu merkezler arasındaki semtler için oldukca kolay oldu ayrıca kartal metrosunu kullanabilecel semtler içinde marmaray aktarması kolay ulaşımın halen zor olduğu semtler vardır hatta muhtemelen daha fazlDır belki ama 15 milyonluksehırde en az birkaç milyon galatasaraylı varken bu kritik dönemde hiç değilse 5000-6000 taraftar olmalı bence .

Konuya dönersek inşallah her iki kulvarda da devam edersek TBL de bundan sonra kolay maçımız olmayacak (TT ve İBB o zaman kadar düşmüş olursa belki son ikş maç istisna) zaten her deplasman zor üzerine iç saha maçlarımız da dişli takımlarla tam konsantrasyona ve sakatlıksız bir döneme ihtiyacımız var

FB maçı bıttiğinde basketfaul maçın analizini girdi son pozisyonu anlatıyordu faulden falan bahsetmiyordu.Kısa süre sonra analiz de düzenleme yapıp faulu sokusturmuslar.Sonra da lig tvnin yayınladıgı foto diyerek bir foto koymuşlar bilege yapılan teması ortaya koyuyor demişler (ben fotodan temas secemedım ama ben tarafım belki objektıf bakamadım).

Mesele şu ki FBnin haklı olduğu,haklı olma olasılığının olduğu ya da haksız olduğunun kesin olmadığı durumlarda mevzı ne ise medya bunu gündem yapmak için çırpınıyor hatta birbiri ile yarısıyor.Fenerbahce ile ters düştü diye Ömer Faruk isimli çocuğu (18 yasını bitirmemiş olup yasal olarak çocuktur) günlerce haber yapıp yerden yere vurdu necip basınımız.Obra Ömerle ilgili konusuca bir anda altyapımızın acı durumu akıllarına düştü.

İşin en acı tarafı şu X yazar şunu yazdı deyince kötü düşünmeyelım X , Y sporu tutar hatta X Galatasaraylıdır falan diyoruz ya medyanın mevcut pozisyonunun motivasyonu takım tutmak gibi görece masum bir olgu değil ya tosba sevgisi ya da ağustos böceği olma korkusu.X ye takımlı peki patronu hangi takımlı mesela.

Ekleme: Pozisyonu izledim zaten top Datomeye gelmeden hücüm süresinin dolması gerekirmiş top bir ara Banvitli oyuncu ile Dixon arasında kalmıs ama Banvitin kontrolüne tam olarak geçmemişki

FB maçı bıttiğinde basketfaul maçın analizini girdi son pozisyonu anlatıyordu faulden falan bahsetmiyordu.Kısa süre sonra analiz de düzenleme yapıp faulu sokusturmuslar.Sonra da lig tvnin yayınladıgı foto diyerek bir foto koymuşlar bilege yapılan teması ortaya koyuyor demişler (ben fotodan temas secemedım ama ben tarafım belki objektıf bakamadım).

Mesele şu ki FBnin haklı olduğu,haklı olma olasılığının olduğu ya da haksız olduğunun kesin olmadığı durumlarda mevzı ne ise medya bunu gündem yapmak için çırpınıyor hatta birbiri ile yarısıyor.Fenerbahce ile ters düştü diye Ömer Faruk isimli çocuğu (18 yasını bitirmemiş olup yasal olarak çocuktur) günlerce haber yapıp yerden yere vurdu necip basınımız.Obra Ömerle ilgili konusuca bir anda altyapımızın acı durumu akıllarına düştü.

İşin en acı tarafı şu X yazar şunu yazdı deyince kötü düşünmeyelım X , Y sporu tutar hatta X Galatasaraylıdır falan diyoruz ya medyanın mevcut pozisyonunun motivasyonu takım tutmak gibi görece masum bir olgu değil ya tosba sevgisi ya da ağustos böceği olma korkusu.X ye takımlı peki patronu hangi takımlı mesela.

Ekleme: Pozisyonu izledim zaten top Datomeye gelmeden hücüm süresinin dolması gerekirmiş top bir ara Banvitli oyuncu ile Dixon arasında kalmıs ama Banvitin kontrolüne tam olarak geçmemişki

Tam da bunu belirtecektim. Orada pozisyonun FB'ye geçmesi başlıca hata. 24 sn süreleri doldu, Banvit top kontrolünü ele geçiremedi. Faulden önce odaklanılması gereken nokta o.

Daha yeni Daçka'yı hakem sayesinde yenip kupa kazanan şikesporun ağlamaya hakkı yok, lan bu hakemler olmasa basketbolda kupa kazanamazdınız kuş beyinli şikespor medyası...

Basketbolla ilgili değil ama Gamze Bulut madalya alınca tüm siteler ve haber kurumları, başarıyı Gamze'nin Fenerbahçe formalı fotoğrafı ile veriyordu. Hemen hemen hepsi Aziz Yıldırım'ın Gamze üzerindeki emeğinden bahsedip, Fenerbahçe'nin gerçek! bir spor kulübü olduğunu söylüyordu. Fenerbahçe'nin gururu, Aziz Yıldırım'ın biricik kızı Gamze Bulut'un doping yaptığı ortaya çıktı. Bu sefer tüm siteler, doping haberini Gamze'nin Türkiye formalı fotoğrafıyla veriyor. Ortada çok büyük bir yönlendirme mevcut hem yazılı hem görsel medyada.

Rıdvan Dilmen'den, Mehmet Demirkol'a, Murat Murathanoğlu'ndan İsmail Şenol'a, izlenen spor programları, yorumcuları ve kanalları hepsi Fener yanlısı. Hepsi de bu işi tarafsızlık ilkesi altında sinsice yapıyor. Marko'nun elinden faulle alınan topu 15 saniye sus pus izleyen Murat Murathanoğlu her hafta Euroleague maçlarında "faul" diye ağlıyor. Bu duruma faul diyen hatta son maçın seyircisiz olması gerektiğini söyleyen Kaan Kural 1.5-2 sene televizyona çıkamıyor. İsmail Şenol'un ve çalıştığı kurumun tarafı belli. Ben o tarafta değilim. Objektifi oynamayı bırakalım.

Konya Tuckerı yollamış bu arada, acaba kim alacak? Son maçlarda da takımı ciddi manada kötü etkiliyordu.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kimin ne yazdığını boşverin arkadaşlar, biz konuşup tartıştıkça bu adamlar prim yapıyor, daha da çok yazıyorlar. Onların amaçları bu zaten. O pozisyonun faul olup olmaması, sürenin dolmuş olup olmaması önemsiz detaylar. Tek çeyrekte 10 sayı atabiliyorsan o maç için fazla konuşmaya, bahaneler mazeretler üretmeye gerek yok. Obradovic in maç sonu değerlendirmesini okudum, eğer kesmedilerse o da hakemden bahsetmemiş.
Fenerbahçe 3. çeyrekteki Banvit savunmasına çözüm bulamadı ve orada maçı kaybetti. Türkiye kupasından beri Vesely ve Dixon düşüşte. Obradavic için getirdiği sistem ve Udoh, Datome ve Bogdan takımı sürüklüyordu, dün Udoh da olmayınca bu kadar oldu. Antic in alacağı 15-20 dakikanın Vesely-Udoh a yıkılması, Sloukas ın vereceği katkı olmayınca 1-2 ay önceki takım yavaş yavaş kayboldu işte.

20.Hafta Puan Durumu

z55lRg.png

İlk 2'ye girmek çok önemli.

Playofflarda önce kolay bir rakip ile karşılaşıp sonra çetin takibe denk gelmek bizi yıpratama açısından önemli.
Ev sahibi avantajı açısından önemli.
Prestij açısından önemli.
Bir şekilde Efes yada Ülker'i geçmeliyiz.
Puan kaybına tahammülümüz olmamalı.

TED KOLEJLİLER ile maçımız ctesi günü saat 18,30 da. neden federasyon bu maçı bu saatte ve bu günde oynatıyor ? Cuma günü oynasak dinlenmemiz açısından daha iyi olmazmıy dı ? salı günü ülkemiz içinde çok önemli bir maça çıkacakken ve rakibimiz TED in hafta içi maçı yokken neden bu maç cuma günü oynanmaz ?

Bunu Federasyon açıklayabilir mi ?

Fenerbahçe 1 mağlubiyet daha alırsa şampiyon olma ihtimalimiz % 70.
Olabilir mi aceba onlardan yukarida bitirebilir miyiz?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Fenerbahçe 1 mağlubiyet daha alırsa şampiyon olma ihtimalimiz % 70.
Olabilir mi aceba onlardan yukarida bitirebilir miyiz?

Bence şu önümüzdeki 2 deplasmanı galip bitirirsek çok iyi ivme yakalarız. Bir de Eurocup maçımız sıkıntılı olacak ordan moral olarak olumlu veya olumsuz geri dönüşleri ligde yaşama ihtimalimiz çok yüksek. Fener 1 maç kesin kaybeder diye düşünüyorum. Bunun artması muhtemeldir de ama bizim takımın deplasman performansı moralimi bozuyor.

Bense nedense inanılmaz umutluyum. Neden derseniz artik tüm maçalarımızın bir kahramanı var bir mac lasme bir mac shilb bir mac McCollum bir diger mac micov veya sinan macin adami olabiliyor. Hem artık rotasyon genişliği ile bu oyunculara bu imkanı daha dazla sağladığımızı düşünüyorum. Bu acidan ne olacağını kestirmek çok güç olsa da ben fenerbahcenin hatta efesin dahi onunde ligi bitirme imkanımızın olduğunu düşünüyorum umarim yanilmayiz. Saygılar

EL kapali lige donunce yerel ligin pek bir onemi kalmadı. EL´e gitmek icin Eurocup´a odaklanmaliyiz. Gerekirse ligde Lasme´yi az oynatmaliyiz. Sakatlanacak bir gun kalacagiz öyle.

Kalan maçların hepsi kağıt üzerinde kazanmamız gereken maçlar.Ancak biz şampiyon olsak bile eurocup'ı kazanamadığımız takdirde EL'e gidemiyor muyuz?

Umarım kaybettiğimiz abuk subuk maçlara ah vah etmeyiz malum takımı altımıza alırsak şampiyonluk yolunda çok ciddi bir adım atmış oluruz.

Uşak maçıyla Telekoma gel de yanma .... Telekoma bizden başka yenilen takım yok nerdeyse

Uşak maçıyla Telekoma gel de yanma .... Telekoma bizden başka yenilen takım yok nerdeyse

Resmen evlat acısı idi o maçlar. Tekrarı yaşanmaz umarım ama lig çok kaliteli her an her şey olabilir.
Ben iki takımın (GS-FB) da bundan sonra mağlubiyet yaşayacağını düşünüyorum. Az yaşayan kazanır.

Feneri 2 aydır yazıyorum, çok fena sallanıyorlar. Tahminlerime göre geç bile kaldılar yenilmek için. Bizim için de o maçların olduğu dönem bi geçiş dönemiydi o zaman da yazmıştım. Olabilir , mühim olan atlatmaktı, atlattık da, geriye bakıp içerlemek boşuna. Bundan sonra ben de fenerin 1 2 kayıp daha yaşayacağını düşünüyorum ama taraftarlığım bir kenara bizim takımın pek kayıp yaşayacağını sanmıyorum. Çünkü şu an aile gibi bir takım olduk ve çok formdayız koçla beraber, herkes taşın altına elini koyuyor.