Ligte şampiyon olan el ye gidemeyecek mi?
Feneri 2 aydır yazıyorum, çok fena sallanıyorlar. Tahminlerime göre geç bile kaldılar yenilmek için. Bizim için de o maçların olduğu dönem bi geçiş dönemiydi o zaman da yazmıştım. Olabilir , mühim olan atlatmaktı, atlattık da, geriye bakıp içerlemek boşuna. Bundan sonra ben de fenerin 1 2 kayıp daha yaşayacağını düşünüyorum ama taraftarlığım bir kenara bizim takımın pek kayıp yaşayacağını sanmıyorum. Çünkü şu an aile gibi bir takım olduk ve çok formdayız koçla beraber, herkes taşın altına elini koyuyor.
Fenere yenilmek gayet doğal, Karşıyaka maçında kazanma ihtiyacımız olsa kazanma ihtimalimiz vardı son topta faul yapardık gerekirse. Banvit maçına eyvallah ama bence şu an takım yenilse dahi kötü değil. Gördük işte Banvite çok övdüğümüz Fener de yeniliyor. Şu an pek eleştiremiyorum ben keşke Jerrels hamlesi yerine başkası gelseydi tek diyeceğim bu, koç da takım da iyi durumda. Sinan yalpalıyor biraz, Micov da 3e geçince topladı
SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şu önümüzdeki 2 dep maçını alabilirsek Fenerin önüne geçebiliriz, o yüzden Fenerle yarışıyorsak onları geçmek için herşeyi yapmalıyız. Eurocup buna engel değil bence. İki kulvar da gidebilir. Bir uzun alıp Lasmeyi Eurocup ağırlıklı kullanırsak fiziksel yorgunluk telafi edilir. İnşallah iki kupa da bizim olurZaten takıma kötü demedim ama formda da sayilmayiz dedim.Eskiden formsuzduk , şimdi formsuz değiliz ama pek formda da sayılmayız. Banvite yenilen fenere sallanıyor diyip kendimize formdayiz dersek kendimizi abartmis oluruz. Zaten lig maçlarına gore form kıyası yapmak yanlış. Ne Efes ne fener ne de bizim için ligin pek de bir onemi yok.Basketbol futbol gibi değil esas olan avrupa.Eurolig için 10 sene bile lig feda edilebilir.Eurolig seneye bambaşka bisey olacak 30 maç garanti içeride 15 maç garanti bir hafta realle oynayıp cska deplasmanina gididez sonra olyi içerde agirlayip oakada oynuycaz .Böyle bir ihtimal varken benim gözüm ligi pek görmüyor.
Fortson beni bile çıldırtıyordu bazen. Bu adama takım emanet etmek akıl karı değildi zaten. Efes de Heurteli yollarsa Tucker Fortson Heuertel üçlüsü tamamlanır. Heuertel de sezon sonu artıkBanvit,Fortson'ı göndermiş.
Ligi Fenerbahçe'nin üstünde tamamladığımız takdirde şampiyonluk ihtimalimiz elbet yüksek ama Eurocup'ı almak çok değerli, bu fırsat da kolay kolay gelmez Valencia ve Kazan gibi takımlar elenmişken. Şöyle örnek veriyim: Euroleague grubunda Bayern ya da Canaria gelse bu takımların kesin üstünde bitiririz, iç sahada rahat yeneriz diyebilirdik ve o takımlar şu an şampiyonluktaki en büyük rakiplerimiz olarak gözüküyorlar, bu fırsatı tepmemek lazım, tribünün de zaten dolduracağına eminim Abdi İpekçi'yi. Eurocup ülkeye gelirse de Türkiye'ye gelen en büyük kupayı almış olacağız bunu unutmamak lazım, değerli bir kupa ne olursa olsun.
Görüşlerinize katılmakla birlikte yeni EL formatının basketbol adına büyük bir darbe olacağını düşünüyorum. Çünkü A lisansınız yoksa EL'e katılabilmenin bir yolu EC kazanmak gibi anlaşılıyor ki bu durumda 2 sene üstüste EL'e katılma ihtimaliniz olmuyor. Bir sene EL oynayacaksınız ertesi sene EL'i kazanamazsanız (kaldı ki kazansanız bile EL'de oynama hakkı olmayabilir, bilmiyorum) EC oynayıp kazanıp EL'e dönmeniz gerekecek. 3 yerel lig şampiyonu diyorlar ama hangi ligler olduğu belli değil. Bir de elemeden gelecek takım. Bu durumda sürekli bir yatırım nasıl beklenir kulüplerden soru işareti.
Söylediğiniz gibi A lisansımız yoksa hiç bir şekilde 2 sene üst üste katılamayacağız ne yazık ki. Format hakkında daha önce tartışılmıştı.
Bu seneki en kolay, en garanti ve en prestijli yol EC şampiyonluğu (diğer olası seçenek olan lig şampiyonluğuna göre). Seneye bir şekilde EL'ye gitmemiz gerek.