Spor Toto Basketbol Ligi 2015-2016

Dacka nın Efes i yenmesi süpriz olmaz. Heurtel varsa Efes var. Ona bakarsanız Efes de iki maçta da ilk 3 periyot antep e ecel terleri döktü.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beşiktaş,Ufuk Sarıca ile anlaşmak üzereymiş.Gerçekleşirse iyi bir hamle yaparlar.İyi bir kadro kurarlarsa Sarıca ile birlikte ligte iddialı olacaklardır.

Baya komikmiş yalnız Daçkayı favori göstermek için ciddi basketbol bilgisinden yoksun olmak gerekiyor.
Bahsi geçen kişilerin de basketbol bilgisinden yoksun olma ihtimalleri pek akla yatkın ihtimaller değil,o yüzden de bir bildikleri vardır,özellikle Kaan Kural'ın basketbol bilgisine güvenirim.
Şahsi fikrime gelince öyle Efes ağır favori değil bence yani seri ortada denebilir.

Bahsi geçen kişilerin de basketbol bilgisinden yoksun olma ihtimalleri pek akla yatkın ihtimaller değil,o yüzden de bir bildikleri vardır,özellikle Kaan Kural'ın basketbol bilgisine güvenirim.
Şahsi fikrime gelince öyle Efes ağır favori değil bence yani seri ortada denebilir.
Beni şaşırtan da o zaten. Daçka %51 denmez yani tamam %55 Efes de ama bu kadar da değil. Çalıştıkları kurumun etkisi altında söyleme olasılıkları var diyeceğim adamları da tanıyoruz. Yaşayıp görelim bence Efes 3-0 en kötü 3-1 kazanır.

Beni şaşırtan da o zaten. Daçka %51 denmez yani tamam %55 Efes de ama bu kadar da değil. Çalıştıkları kurumun etkisi altında söyleme olasılıkları var diyeceğim adamları da tanıyoruz. Yaşayıp görelim bence Efes 3-0 en kötü 3-1 kazanır.
Bu da bir ihtimal tabi ama yine de sanmıyorum,özellikle de Kaan Kural'ın asla böyle düşünerek fikir beyan edeceğine inanmıyorum ve aynen yaşayıp görmek lazım,tahminler tutar tutmaz önemli değil ama hakeden kazansın.

Peki bu beyfendiler Daçka'nın %51 şanslı olduğunu dile getirirken, henüz çok değil, daha 10 gün önce Daçka'nın Efes'ten 20 sayı fark yemesini nasıl açıkladılar acaba? Ha tabii öyle bir konu geçmemiştir bu spor kanalında. Fb Ülker'den kaçmak için 20 sayı fark yiyen D.Doğuş 10 gün içinde %51 favori oluyor, valla benim uzun süredir gördüğüm en itici oluşum Darüşşafaka Doğuş. Sporun ruhundan bihaber bir organizasyon, Ferit Şahenk'in imajını düzeltme operasyonu. Ne yazık ki Darüşşafaka gibi güzide bir kurum bu adama alet oluyor, en can sıkıcı nokta bu.

Tabii bir yandan insan düşünüyor, ülke olarak neremiz düzgün ki sporumuz olsun diye. Oysa daha bugün İspanya'da hiç bir iddiası olmayan Zaragoza son saniyede Bilbao'yu yendi ve playof dışında bıraktı. Spor ahlâkı bunlari gerektirir.

Darüşşafaka Doğuş son maçta yenseydi, sıralamadaki yeri değişmeyecekti ancak Fenerbahçe ligi zirvede bitirecekti. Böylece Fenerbahçe-Daçka ve Anadolu Efes-Galatasaray yarı final serileri oluşacaktı.
Cem Abi'nin anlatmak istediği bu.

Fenerbahçeden kaçmak için 20 fark yemediler, ezilerek 20 yediler. Son maçların oynandığı günden önce üçüncülüğü garantilemiştik biz, üstelik o gün bizim maç onlarınkinden önceydi kazansalardı 1 galibiyet + ikili averaj = 2 galibiyet geride oluyorlardı.(Şu anda 2+1)

Kaan Kural %51 dediyse bir bildiği vardır diyorum ben de, ancak kehanet konusundaki kötü karnesini bilen bilir, bir şekilde dediğinin tersi oluyor yakın serilerde.

Kaan Kural ve İhsan Bayülken %51 derken, İsmail Şenol, bence Daçka daha ağır favori %51e göre, ben %60 diyorum, dedi. Ahmet Çakı sonrası Efes'i izleyerek nasıl böyle düşünüyorlar anlamlandıramıyorum gerçekten.

Biz karşıyakayı haftasonu yenince herşey doğuş efes maçına göre ayarlanmış oldu. Eğer doğuş yense efes ikinci fener birinci oluyordu. Bizim veya doğuşun yerinin değişmesi değil konu, konu doğuş'a efes maçı ile yarıfinalde rakip seçme avantajı verildi, onlarda 20 sayı fark yiyerek efesi lider yapıp fülker den kaçtılar.

Daçkanın ve Efesin kadro kaliteleri ve rotasyon çeşitliliğini gördükçe Ufuk Sarıca ve Selçuk Ernakın ne kadar iyi iş çıkardıkları gözüküyor. Banvit eğer ilk maçta son anları iyi oynasalardı bence Daçkayı eleyebilirlerdi. Daçka Efes serisi bence çok ortada bir seri. Oyun kalitelerini sevmediğim iki takım, bence bizim seriden çıkacak takım ligi şampiyon tamamlayacaktır.

Ufuk Sarıca Efeste ve de Karşıyakada bütçe yükseldiğinde kötü hamleler yaptı. İyi bir koç Beşiktaş için de girilebilir bir risk ama benim için soru işareti.

Ufuk Sarıca çok önemli bir koç oldu. Bütçe/performans olarak yaptıkları ortada. BJK bütçeyi sabitler ve şubeyi daha derli toplu hale getirirse iyi işler yaparlar.

Karşıyaka ile şampiyon olarak güzel bir sıçrama yaptı ama benim de hala kendisiyle ilgili bazı soru işaretlerim var,beşiktaş kariyerini görmek lazım,orası bişeyleri gösterecektir.
Beşiktaş geçen sezon Bartzokas'ı İstanbula getirip maçlarını izletip anlaşamamasına yansın bence

Anlaşamamaktan ziyade Bartzokas Beşiktaş ı istemedi diye biliyorum bütçe sorunlarından dolayi.

Anlaşamamaktan ziyade Bartzokas Beşiktaş ı istemedi diye biliyorum bütçe sorunlarından dolayi.

Gelip maçları izledi,anlaşma noktasına kadar geldiler,Bartzokas 5 milyon euro bütçe istedi,Beşiktaş son anda öyle bir bütçeyi veremeyeceğini söyleyince de anlaşamadılar diye hatırlıyorum ben ama zaten Bartzokas istememiş olsa bile anlaşamamış oluyorlar,adama istediği bütçeyi verselerdi imza atacaktı,gelip maçları öylesine izlememiştir diye tahmin ediyorum ama ne olursa olsun Beşiktaş Bartzokas gibi bir koçla anlaşma noktasına geldiyse bir şekilde o işi sonuçlandırmalıydı diye düşünüyorum.

Bjk'yi bilmem ama Ergin hocadan sonra görmek istediğim koçlardan biridir Ufuk Sarıca.Geçen seneki kadronun çoğu elinden kaçtı adamın.Bu yıl ki yaşadığı sorunlar da ortada.Kadro yapılanmasını çok iyi yapıyor.Transferlerini çok beğeniyorum tabi oyunculardan aldığı verimide.Efes kariyerini hiç saymayın orada transferleri onun yaptığını sanmıyorum.Zaten harcadıkları koçları saymaya gerek yok.

Bu sene yaptığı transferleri kendisi yaptı yalnız Ragland Josh Carter Lazeric Jones vs. Bu sene bütçe artmasına rağmen iyi kadro kuramadı mesela. Kendisi hiç sevmem ayrıca bizim takımdan uzak olsun. Samimi bulmuyorum yaptığı hareketleri vs. saygı duyuyorum sadece