Spor Toto Basketbol Ligi 2015-2016

Seri 4-3 biter son topta şampiyon belli olur ve tahmin edin kaybeden hangi taraf olur? Çok kolay değilmi cevabı?
En çok arzuladığım senaryo inşallah gerçekleşecek ben inanıyorum...

Fbü 2 maç üst üste yenilmemiş bu sezon ne Avrupa'da ne ligde sanmıyorum, Efes'e de yenilsinler üst üste. 4-1, 4-2 gibi Fbü alır gibi geliyor.

En az 5 6 takımın da Daçka kadar bütçesi olacak. Kazan Fener Csk Real Efes. Bunlar bir çırpıda saydıklarım. Avrupada piyasada dar zaten bir yerden sonra oyuncuların kalitesi yakın. İşimiz zor

Daçka Nba'den Gallinari gibi oyuncular getirecektir.
Avrupa'da da Rodriguez, Teodosic, De Colo tarzı oyuncular alacaktır.
Gallinari gibi oyuncular 15 milyon kazanıyor amerikada. Ne nba'den yıldız getirebilirler ne avrupadan Real Madrid, Cska gibi takımların elinden oyuncu alabilirler. Delaney, Randolph gibi oyunculara giderler anca onlar bile o kadar kolay değil.

Nba den , her ne kadar şu anda iş bulamasada, adam getirmek kolay değil, doğuşun bu atılımının sebebi marka bir koçla euroleague de olmasını gerekçelendirmek. Bu arada blatt obra gibi değildir, başarılı olduğu kadar başarısız olduğu dönemlerde var. Örneğin son maccabi ile euroleague i kazandıkları sene sezon ortası az kaldı kovuluyordu, hem ligde hem de euroleague de baya kötüydüler. Sonra milano serisini aldılar son 8 de ordan yürüdü. Efeste yaptığı oyuncu seçimleride baya yanlıştı. Tabi çok değerli bir koç, elit 10 koçtan biridir avrupada. Atlet takım kurucaktır, tahminim semih ile devam etmezler.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bence Fb ağır favori,hatta süpürebilirler bile.Efes'in kazanması ciddi manada sürpriz ve büyük bir sonuç olur ama sanmıyorum maalesef.
Ayrıca Fb'nin serdiğini de düşünmüyorum gayet ciddiye alıyorlar bu sene.Efes potansiyelli bir takım ama potansiyellerini pek yansıtamıyorlar ve maalesef ki pek hazır değiller böyle bir şampiyonluğa,yine de bir sürpriz yapar ve Efes kazanırsa çok mutlu olurum kendi adıma.

Efeste rollerin daha net hale geldiğini düşünüyorum Diebler dönerse kendileri adına avantaj daha da artar. Daçka serisinde matah bir oyun oynamadılar ama Daçka biraz akıllı dursaydı 3-0 bitmezdi o seri.

Feneri bizim seride kötü buldum tabiki biz kötü takım değiliz rakibimize karşı iyi oynamamiz ya da Feneri yavașlatmamız olağan bir şey ama geçen sene F4'ten sonra yaşadıkları buhranın aynı şiddette olmasa da benzerini yaşadıklarını düşünüyorum.

Efes Fenerle iyi eşleşiyor özellikle ligde Efes yerli kalitesi farkıyla daha geniş rotasyona sahip oluyor ve bu avantaj.Bir de ligde Efesin lobisinin daha fazla olduğunu düşünüyorum Fenere karşı.Efes yıllardır şampiyon olamıyor yatırımı kesmesinden korkuyor olabilir TBF.Bu sene ne zaman izlesem hakemler Efese pozitifti.

Umarım güzel seri olur basketbol açısından sonuçta ligimizin en yüksek Avrupa'nın da sayılı bütçelerinden organizasyonlarından 2si karşı karşıya gelecek.

Emrah bey sizin söylediğiniz argümanı Trabzon taraftarı çok kullandı ve gelinen nokta ortada. Yani adaletin olmadığı yerde anarşi başlar sözünün ne bu topluma ne de herhangi bir güruha faydası yok. Aklıselim davranmakta fayda var.

Kesinlikle katılıyorum zaten. Medya onların elinde olduğu sürece bu tür olaylardan zararlı çıkan biz oluruzki zaten zararlı çıktık...
Ben sadece taraftarın psikolojisine değinmek istedim. Federasyon zaten taraflı, medya zaten taraflı. GS'ın hakkını arayacak bir yönetimi yok...
Ancak yönetimin bu kadar pasif kalması, Can Topsakal'ın saçma sapan açıklamaları, kulübün tükürük değil ayran gibi söylemleri bize zarar verdi.
Yönetimin yapacağı tükürüğü/ayranı karıştırmadan 2014 yılında federasyonun belgesini basına sunmak olacaktı. Dünkü Hıncal Uluç'un yazısını kopyalayıp yapıştırıp basına sürselerdi işte o zaman ne federasyon ve başka bir kurum ceza veremezdi, verirse de basında da haklı olabilirdik...
Olabilirdik diyorum, çünkü medya taraflı. Mesela en fanatiklerden Ahmet Kurt'un bugün yazsını okudum. 2014 yılında FB sahasındaki olaylarda susup, Ergin Ataman'ı eleştiren zat, bugün Obradovic'e hangi hakla tükürülür diye yazı yazmış...

Bu sene Tofaş ve özellikle Best Balıkesir'in lige yükselmesine çok sevindim. İki Anadolu takımı düşmüştü iki Anadolu takımı yükseldi. İstanbullu arkadaşlar kusura bakmasın ama Acıbadem'in çıkamamasına çok sevindim. Yoksa lig giderek bir İstanbul Ligi haline dönüşmek üzere.

Gs-Fb rekabetinin doğası gereği hep dikkatimizi çeken Fb lehine yapılan hatalar, onların kollanması vs olsada bu ligde yıllardır hep Efes en çok kollanan takım olmuştur. Şu seriyi alsınlar hakemle hoşumada gider ama bu Efes lobisi normalde çok sinirimi bozan bir olay.

Valla Efes'in evsahipliği, gücü prestiji hikaye. Hakemler çatır çatır Ülkerspor' u kolluyorlar yine. Dokunmayı geçtim yanından geçse faul çalıyorlar Ülker lehine. 27 kez serbest atış çizgisine geldiler maçın bitmesine de daha 5 dk var.