Spor Toto Basketbol Ligi 2015-2016

Efesin kadro kalitesi fenerbahçe ile rahatlıkla başedebilir. Efeste inanç yok, taraftar olsa belki itici bir güç olabilir ama oda yok. Efesin yöneticisi olsam ev sahibi olduğum maçları küçük salonda oynarım. Salon büyüdükçe ev sahibi durumu deplasman etkisi yapıyor.

Efesin bu hakemlerle kaAnmasi cok zor. Efeslilerin en ufak temasina faul caliyorlar. Ama esitlik yok. Gecen sene karsiyaka nasil kollandiysa bu sene de fener ayni sekilde kollaniyor.

Bana göre Türk basketbolunun en büyük balonlarından biri olan Doğuş ne kadar az süre alırsa Efes' in kazanma ihtimali o kadar yüksek.

Efes yendi diyebiliriz.Üçüncü çeyrek iyi oynadılar kazandılar.Yine de saha avantajı Fener'de Efes'in işi kolay değil.Bir maç çalmaları lazım.

Efes'in hemen hemen çoğu maçı deplasman havasında olduğu için deplasmanda oynamaya alışkınlar ama Fener'de evinde bu sene pek şans vermiyor kimseye.Üçüncü maçı çalmalarını zor görüyorum belki 4.maçta Efes bir atak yapabilir.Efes,Türk oyuncularının rotasyonda ciddi süreler almasının katkısını alıyor ve bu da onlara daha az yorgunluk olarak dönüyor.Bu avantaj.2 günde 1 maç olması nasıl bizim seride Fener'e yaramıştı burada Efes'e yarıyor.

İvkovic olsa Efes finale bile kalamayabilirdi bence.Ahmet Çakı daha ipleri serbest bırakan bir koç,temponun düşmesine izin vermiyor.Bu maçtada iyi iş çıkardı ilk maça göre.

Seri genel anlamda güzel geçiyor.Hakem katliamı denecek bir durum da yok,iki takım oynuyor,2 maçın temposu da kabul edilebilir düzeydeydi.

İlk maçı nasıl kaybettiklerini hala anlamıyorum. Bu maç benim için hiç sürpriz olmadı hatta fark bile o kadar şaşırtmadı beni diyebilirim.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Maçın tekrarını izledim Efes feneri hücumda çözmüş. Savunmada picklerde çabuk adam degişiyorlar, fizik olarak fenerden iyiler . Ayrıca çok istekli oynuyorlar ama Ülker Arena da hakemler bu sertliğe izin vermeyecekler muhtemelen. Umarım az doğrarlar Efes i.

Yine komik kararlar çıkmaya başladı fener lehine. Benim anlamadığım Ergin hoca hakeme bişey izah etmeye çalışırken hakemler tersliyor ama obra bağırıp çağırıp azarlarken el etek öpüp açıklama yapıyorlar

Tepeden tirnaga kaos icinde bulunan bir ülkede spor kültüründe adalet beklemek pollyannaciliktan fazlasi degil .. 3 temmuz 2011 ' de tüm dünya'nin tescilledigi şike skandalinda baş rol oynayan bir isim var.
Cas ' ın gerekceli kararinda boy boy tapeleri bulunan Recep Ankarali , 3-3 biten final serisinde Marko'ya faul calmayarak sampiyonlugumuzu gasp eden tetikci
Bu aksam macin hakemi kim ? Recep ankarali ! Karikatür gibi bir ülkede yaşiyoruz..

Mac dengede giderken peş peşe calinan traji komik sportmenlik disi faullerde durumun ehemmiyetini özetliyor .. Orman kanunlarinin gectigi bir dünya'da yasiyoruz.
Yari final serisinde bunu cok net gördük . Her türlü algi operasyonu ve oyunlarla medyayi kullanabiliyorlar . Şike yapan hakemlere mac yönettirebiliyorlar.
Bütce ve maddi güc detay olarak kaliyor

Yine komik kararlar çıkmaya başladı fener lehine. Benim anlamadığım Ergin hoca hakeme bişey izah etmeye çalışırken hakemler tersliyor ama obra bağırıp çağırıp azarlarken el etek öpüp açıklama yapıyorlar

Çünkü Ergin hoca hala hakemlere insan muamelesi yapıyor, bilakis bu olguyla uzaktan yakından alakası yok. Obradovic bu çirkefliği CV'sine 1. sıradan eklediği için dünyanın hiçbir hakemi bu standartı oturtamıyor. Yemin ederim şu dünyada Popovich, Ergin hocadan az teknik faul almıştır heralde. Ama bu daha çok bize odaklı bir sorun. Evet, Aziz'in bu standartı oturtmak için yıllardır çalıştığı gerçek ama biz genel itibariyle yumuşak bir teknik kadro, yumuşak bir takımız. Bir tarafta mili takım ve kulüp takımı arkadaşına küfür eden Fenerbahçe taraftarı teşekkür eden Galatasaray kaptanı Sinan Güler, diğer tarafta zaten kazandıkları bir seride şişman antrenörü Tinky Winky'nin galeyanıyla taraftarı gaza getirip seriyi oynanmadan bitiren Fenerbahçe kaptanı Melih Mahmutoğlu. Hangisi doğru yanlışı tartışmıyorum ki bütünlük anlamında Sinan'ın işi Melih'ten aşağı görmüyorum ama yarar anlamında hangisi kulübe katkı sağladı tartışmam bile. Her Ülker deplasmanında ağıza alınmayacak küfürler sayılırken biz paşa paşa topumuzu oynayıp, mağlup olup geliyoruz. Ki aynı 10 küsur senelik Saraçoğlu mağlubiyeti gibi bu holiganca iç saha avantajı basketbola da sıçradı. Ve biz bu kafayla gidersek bu tarz amansız bir mağlubiyet serisiyle basketbolda da karşılaşabiliriz. Üstelik futbolda 34 lig maçının sadece 1'ini kapsayan bu sürünceme, basketbolda 1 yılın emeğine mal olabiliyor. Kesinlikle seneye Ergin hoca ve takımın her maç kavga etmeye çıkması lazım. Hem kafa olarak, hem oyun olarak. Bu hakemlerin kötü ya da yeteneksiz olduklarını unutalım artık, bu adamlar basbayağı yanlı. Ve babaları Aziz'den öğrendikleri bu mottoyu yarın evlatlarına ve çömez hakem arkadaşlarına da aktaracaklar. Biz 2 sene önce Ünal Aysal'la bildiri yayımlayıp maça çıkmamıştık, 2 yıl sonra da yaptığımız bildiri yayımlamaktan başka bir şey değil.

Bu 100 yüzyılın tartışmasız en büyük kulübünün artık Turgay Demirel ve Harun Erdenay gibi adamlarla ağız dalaşı yapmaktan vazgeçmesi lazım. Bu kulübün adı Galatasaray ve bu ülkede oynanan her türlü sporun öncüsü olduğuna göre bu tarz piyonlarla uğraşmayıp kökünden neşteri vurması gerekiyor.

Bu arada biraz farklı bişeye değinicem ama, Efes 12 0 seri yaptı obra mola almadı. Ergin hocanın mola eleştirilerine istinaden yazdım.

Yavrum benim.. Saric in çaldığı topa paylaşılamayan top, Dixon a yapılmayan faule ne güzel faul çalıyorlar

Efes 12 - 0 lık seri ile öne gecti ve bekledigim gibi şike suçu sabit RECEP ANKARALİ isimli hakem mesaiye başladi !
şaka gibi düdükler şaka gibi !