Tahkim -5 Puanlık Cezamızı Kaldırdı

  • Konbuyu başlatan Emin Doğanca
  • Başlangıç tarihi
Re: TBF Kararı

Sorun doğan hakyemezin GS'lılığı değil. ona bakarsak okan cevik, mert uyguç, hele ki koray mincinözlü ondan daha da GS'lıydı. ama GS artık basketbol şubesinde, bu abilerinden kurtulmalı..
 
Re: TBF Kararı

sühan cem' Alıntı:
Sorun doğan hakyemezin GS'lılığı değil. ona bakarsak okan cevik, mert uyguç, hele ki koray mincinözlü ondan daha da GS'lıydı. ama GS artık basketbol şubesinde, bu abilerinden kurtulmalı..
abileri kardeşleri düşünme zamanı değil bence..
Şu durumdan nasıl kurtulunur onu düşünme zamanı...
 
Re: TBF Kararı

Alttaki haberde (AA haberi) FB'nin büyümesi için çalıştığını söyleyen birinin bizim takımda görev almasını istemiyorum ben. Üstelik bu haber de henüz yeni. Madem bize o kadar yardım etmek istiyor neden bu cezaları aldık biz, lobisini kullanmadı diye sormazlar mı?


dodo.azizyildirim.jpg


Doğan Hakyemez'den açıklama

Basketbol Federasyonu Medya ve Tesisler Direktörü Doğan Hakyemez, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kulübün basketbol şubesi organizasyonlarıyla ilgili görüşmelerinden birini kendisiyle yaptığını belirterek, ''Aziz Yıldırım ile fikir alışverişinde bulunduk'' dedi.

Doğan Hakyemez, isminin Fenerbahçe Kulübü ile anılmasıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile 3 hafta önce bir görüşmesinin olduğunu vurgulayarak, ''Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'nin basketbol organizasyonuyla ilgili bir takım görüşmeleri var. Onlardan bir tanesini benimle yapmıştı. Gelecek sene yeni salonlarına geçecekler. Fikir teatisi içinde bulunurken, benim ismim Fenerbahçe ile anıldı'' diye konuştu.

Hakyemez, ''Görüşmede Aziz Yıldırım size hangi görevi teklif etti'' şeklindeki soru üzerine, şunları söyledi:

''Bunu bir teklif olarak görmeyelim. Fikir alışverişi olarak görelim. Aziz Bey ile zaten sık sık görüşürüz. Aziz Yıldırım'ın düşündüğü şeyler var. Birkaç kişiyle daha görüşüyor. Aydın Örs ile Harun Erdenay ile de görüşüyor. Ben de görüştüğü kişiler arasındayım. Ben ne düşündüğümü anlattım. Aziz Bey 'Fenerbahçe basketbolunu nasıl büyütebilirim' çabası içinde. Biz sadece fikir alış verişi yapıyoruz. Şu anda somut bir şey yok. Fikir alış verişinde anlaştığımız noktalar var ama sonuçta karar verecek olan Aziz Yıldırım'dır.''
AA
 
Re: TBF Kararı

bu ülkede basketboldaki düzeni en iyi bilen insanalrdandır doğan hakyemez. tuttuğu takım yoktur. ver parayı yeter.. efesliydi, senelerce ülkerin menejerliğini yaptı. Son yıllarda antalya daydı. Geçen senede ordaydı sanırım. bugün fb de olur yarın GS'de.. ama tekrar ediyorum. adını ister lise diyin, ister büyükler diyin, adını ne koyarsanız koyun, Basketbol şubemiz biraz daha özgürleşmeli abilerden kurtulmalı...
 
Re: TBF Kararı

koray hoca okan çevike napıyorsun sen delirdin demiş okan hocada; ne karşıyosun sanki sen şampiyonluğa oynuyordun demiş.

al birini vur ötekine
 
Re: TBF Kararı

yok aslında doğru bir dialog olmuş:) ama bence bu haberler, lisenin basket hocalğını senlerce yapan kory hocalrını temize çıakrma haberleri.. yani koray hocaları GS'ın bu suçu işlemesine mani olmaya çalışmışmış da engel olamamışmış pozları
 
Re: TBF Kararı

sühan cem' Alıntı:
FB de bu tarz bir olay oldumu? tüm Fb basını başlıyor "ya bu da olay mı? bundan daha büyüklerini gördü bu ülke, büyütecek bişi yok" demeye. Bakınız son saraçoğlundaki olaylardan sonra sulu maçı ve 2007 yi çıkardılar ortaya. keitanın gözünü GS'lıların attığı su denk geldi bile dediler. Yalan olduğunu, tüm tribün ve basın biliyor olmasına rağmen, biri de "tel ağ var" demedi

bizde oldumu aynı olay. bizim basın başlıyor. "en ağır cezayı verecen, ibret olacak, şöyle olacak böyle olacak. kapatacaksın kolunu kesecen. gözünü oyacan" demeye. e federasyonda bakıyor allah allah ben ne ceza versem az gelecek bunlara dur şöyle bişi vereyim diyor. böyle dostlarım ve taraftarım olduğu sürece benim üstümden gecen çok olur. şu olay oldu olalı şu sitede bile herkes kpatılsın ligden düşelim başta olmak üzere demediğini bırakmadı. taraftarmıyız basketbol otoritesi mi belli değil!!


gündüz bunu demiştim. şimdi Kanaltürk'de sinan enginde buna benzer bişi diyor. GS camiası, bu kadar büyük ceza almalarını sağladı dedi. ki sonuna kadar katılıyorum. bu arada Kinsey'in aldığı 2 maç cezadan kimse bahsetmiyor hala...
 
Re: TBF Kararı

sühan cem' Alıntı:
yok aslında doğru bir dialog olmuş:) ama bence bu haberler, lisenin basket hocalğını senlerce yapan kory hocalrını temize çıakrma haberleri.. yani koray hocaları GS'ın bu suçu işlemesine mani olmaya çalışmışmış da engel olamamışmış pozları
Hey gidi Koray Hocam ne derdin vardı da döndün basketbola.Bunca yıllık temiz geçmişini basketbol camiasında ki karizmanı nasıl böyle lekeleyecek bir gaflette bulunursunuz.Aynı şeyler okan çevik içinde geçerli ama Koray Mincinozlu 30 sene öncede galatasarayın koçuydu.Galatasaraylılığına çok inandığım bir insandı kendisi ama nasıl böle bir şeyin içinde oldu nasıl böyle bişeye alet oldu anlamış değilim.
 
Re: TBF Kararı

Bu kadar yuksek cezalar kesinlikle inmeli. Hicbir dayanagi yok bence. Bu olay ciktigindan beri gs camiasi da resmen kendi ayagina kursun sIKarak ve de kume duselim gazi vererek belli ki ceza kurullarini aska getirmis. Gsnin bundan sonra agirligini kullanarak isi kabul edilir bir seviyeye getirmesi ve de sonra dogru hamlelerle ligde kalmasi gerekir.

Kimse gs ahlakindan falan sozetmesin. Sonucta yabanci bir ulkede bir antrenor ve teknik kadro aptallikla bu isi yaparsa bunun gs camiasiyla alakasi yoktur. (sabotaj olmadikca). Herkesin basina gelebilirdi bu. Kaldi ki hazirlik macinda ceza falan vermek de sacma isler. Biraz kendimize inanalim/guvenelim ve bu isten en az yarayla kurtulalim derim. Yoksa kume duselim mi anketleri falan bos isler ve de millete malzeme vermek sadece. Dilim surctuyse affola.
 
Re: TBF Kararı

ikinci başkan mehmet helvacı'nın ceza ile ilgili açıklamaları

''TBF'NİN KARARLARINA İTİRAZ EDECEĞİZ''-


Galatasaray Cafe Crown takımında Cemal Nalga'nın cezalı olmasına rağmen usulsüz bir şekilde oynatılması konusuyla ilgili, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) vereceği kararlara saygı duyacakları yönündeki açıklamalarının, verilen cezaların ardından geçersiz olduğunu aktaran Mehmet Hevacı, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

''Bu olaylarla ilgili ilk açıklamayı yaptığımızda, verilecek cezaları olgunlukla karşılayacağımızı söylemiştim. Benim bu beyanatım, cezaların disiplin kurulu talimatları içerisinde olacağı varsayımına dayalıydı. Ancak verilen cezaların bir kısmı, afaki görünüyor. Hak ettiğimizin üzerinde cezalar var ve talimatlara uygun olmayan cezalar. Bu çerçevede, TBF Tahkim Kurulu'na itirazda bulunacağız. Disiplin Kurulu hak ettiğimiz ölçüde cezalar verseydi, asla itirazımız olmayacaktı. Şu an karar bize tebliğ edilmedi. Edildiği zaman ayrıntılı olarak inceleyeceğiz ve eğer kararlar afaki ise Tahkim Kurulu'na itiraz edeceğiz.''

Helvacı, 2010 yılı mart ayında yapılacak seçimlerde, yaşanan skandalın kendilerini etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soruya da ''Kongre, bizim yönetimimizi etkilemez. Çünkü kongre kimi seçerse, kulübü o yönetecek. Bizim üzerimize düşen, seçime kadar kulübü selametle yönetmek. Elimizden geldiği kadar iyi noktada tutmak. Aslında yönetim kurulu olarak hiçbir şekilde katılmadığımız, hiçbir kusurumuzun olmadığı, yapılanın da çok anlamsız bir iş olduğu açık. Böyle olunca insan biraz şaşkınlığa uğruyor'' yanıtını verdi.
 
Re: TBF Kararı

Kurul, yaptığı toplantıda, 16 Şubat'ta İzmir'de, Pınar Karşıyaka ile Galatasaray Cafe Crown arasında yapılan Beko Basketbol Ligi maçında rakip takım seyircisini tahrik edici hareketlerde bulunan sarı-kırmızılı takımın oyuncusu Gaines'in, 2 karşılaşmadan men ve 4 bin YTL para ile cezalandırılmasına karar verdi.
Gaines'e 2 mac veren zihniyet taraftara vuran kinsey'e nasıl 2 mac ceza veriyor.Geçen sene efes fb macında çıkan olaylar ortada 5 mac bize 4 mac nasıl bir adaletir bu.
 
Re: TBF Kararı

geçen hafta bu vakitler nelerden bahsediyorduk şimdi geldiğimiz noktaya bak ligden çekilelimmi onu tartışıyoruz çekilmezsek de coach didin supervizör hakyemez olacakmış vay bee bi hafta gerçekden bayaa uzun bi vakitmiş bunu anladım
hakyemez heee! vay bee! yazıp yazıp siliyorum ya sabr :oops:
 
Re: TBF Kararı

Kararlar açıklanır açıklanmaz kısaca yorumumu yazmıştım. Bazı noktaları vurgulamak istiyorum.

Birincisi Galatasaray, diğer kulüplerle karıştırılmamalı. Bir hata yaptık ve bu hatayı gidermek için, diğer kulüplerin yapmaya çalıştığı gibi inkar politikası gütmedik. Fenerbahçe yöneticileri Galatasaray maçında olanları anlatırken 3 ay önce kendi seyircilerinin yaptıklarını adeta inkar ederek bu olayı 'hayatlarında ilk kez gördüklerini' açıklamışlardı. Gerek bu forumda gerekse çeşitli platformlarda takımın acımasızca eleştirilmesi Galatasaray kulübünün kültüründendir.

Bu olayda kulüp yönetimi başarılı bir performans ortaya koymuştur. Basketbol şubesinin bir süredir iyi yönetilmediğini bu forumda defalarca konuştuk. Kaliteli bir hoca ve ekip yerine amatör zihniyetin şubenin başına getirilmesi yöneticilere ve kulübe pahalıya mal olsa da forma skandalında atılan adım iyi niyetlidir.

Basketbol federasyonu ciddi anlamda Efes ve Ülker (ve tabii ki Fenerbahçe) lobisi altında ezilmektedir. Galatasaray'ın iyi niyetli adımına rağmen, federasyon Fenerbahçe lobisinin etkisinde kalmıştır. Kararlar açıklanırken bile federasyon yöneticisi Fenerbahçe maçındaki 20-0'lık hükmen yenilgiyi diğer 4 maçtan ayrı olarak ve tüm cezalardan önce açıklamıştır. Bu bile federasyonun Fenerbahçe'ye sevimli görünme çabalarının küçük bir yansımasıdır.

Federasyon Galatasaray'ı ligden düşürmeyerek, sadece kendi prestijini kollamaya çalışmıştır. Basketbol liginin sponsoru Beko'nun ve diğer sponsorların durumunu düşünün. Yayıncı kuruluşu ya da. Oysa alınan kararlar fiilen Galatasaray'ı ligden düşürmektedir. Bu kararları değil Galatasaray'a, şu anda lider olan Efes'e uygularsanız bile Efes'in ligde kalabileceğine kesin gözüyle bakabilir misiniz? Başka bir deyişle hangi takım kalan 24 maçın 20 tanesini kazanmayı garanti edebilir? Bu nedenle Galatasaray kulübünün federasyonun bu oyununu bozması gerektiğini düşünüyorum. Galatasaray'ı doğrudan ihraç etmeye korkan federasyon, buyursun Galatasaraysız bir ligi sürdürsün. Biz de görelim sonuçlarını.

Bu durumdan kulüp olarak iyi bir ders çıkarabileceğimizi düşünüyorum. Kısa süreli anlaşmalar, sürekli değişen yöneticiler, oyuncular, hocalar yerine, uzun vadeli planlar yapılmalıdır diye düşünüyorum. Takımın başına doğru düzgün bir hoca (futbolda bunu yaptık) getirilmelidir. Organizasyon ona göre oluşturulmalıdır. Sponsorluk koşulları ciddi anlamda gözden geçirilmeli ve yepyeni bir sponsorla yola devam edilmelidir. Muhtemelen Divan kurulundan gelecek ciddi tepkiler yönetimde basketbol (ve bence voleybol) konusuna ciddi anlamda eğilinmesi gerektiği düşüncesini oluşturacaktır.

Son olarak taraftarlarımızın da artık fevri hareketlerden kaçınarak basketbol ve spor kültürüne uygun davranmaları gerektiğini düşünüyorum. Hala bu forumda Fenerbahçeli bir kadın basketçiyi dövmekten söz ediliyor. Bunun şakası bile hoş değil.

Umarım yeni günler bize daha güzel bir basketbol şubesi getirir.
 
Re: TBF Kararı

Federasyon fener yalakalığını resmen tescillemiştir. Önceden atkı takıyorlardı, şimdi ceketlerini çıkarttılar formaları da gözüktü.

Yazıklar olsun!
 
Re: TBF Kararı

İyide biz sadece bir hazırlık maçında kişisel çıkarlar yüzünden evrakta sahtecilik yaptık.Tamam yaptığımız yanlış.Kupadan elenmemiz zaten bekleniyordu ama ligdeki puanlarımızı neden sildiler? Gerekli itirazımızı yapacağımızı düşünüyorum.
 
Re: TBF Kararı

İtiraz da bu konuda olacak sanırım.

Muhammet Çelebi' Alıntı:
İyide biz sadece bir hazırlık maçında kişisel çıkarlar yüzünden evrakta sahtecilik yaptık.Tamam yaptığımız yanlış.Kupadan elenmemiz zaten bekleniyordu ama ligdeki puanlarımızı neden sildiler? Gerekli itirazımızı yapacağımızı düşünüyorum.
 
Re: TBF Kararı

Ya arkadaş herseyı ile galatasaray lı lar yönetti bu takımıda ne oldu şimdi Doğan Hakyemez'e laf söyluoyorsunuz. Ya bu takıma kım gelse böyle eleştirimi alıcak ? Bu işi en iyi bilenlerden biridir Doğan Hakyemez insallah resmileşirde doğru duzgun bir organızasyonda bu iş yürür. Artık biraz profesyonel düşünmenin zamanı geldi. Bırakalım içimizde ki duyguları takım kötü gidince kimse bu adam öz ve öz Galatasaraylı , İşte olucaksa Galatasaraylı olsun falan demiyor. Biz Fatih Terim'i bile böyle harcadık.

Ayrıca bu cezalara mutlaka bir düzenleme yapılmalı. x kulubu şike yapsa hakem satın alsa anca bu kadar ceza verilirdi. Kulubun hiç bir suçu yokken resmen infaz edildi. Sizin gibi fenerasyon olmaz olsun.
 

Üst