• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Takas ve Transfer dedikoduları...

uğur , çocukluğumdan beri kimi zaman çok yakından, çok zaman ayırararak, son zamanlarda da böyle üstün körü nba takip ediyorum.. istisnalar hariç, bugüne kadar takas yapmak isteyenin kazançlı çıktığını hiç görmedim.. kim ben takas yapacağım derse kaybeder.. hangi oyuncunun takas için adı çıkarsa çıksın, oyuncuya sahip olan tarafın eli zayıflıyor.. şimdi kevin garnett i alırken boston ne kaybetti.. ya da kaybetitkleri ile kazandıkları ne kadar dengeli.. pau gasol u zaten yazmaya gerek yok.. o bir hırsızlık.. biz iverson ı verrdikten sonra elimizde bir andre miller kaldı.. tamam draft hakları alınıyor, capler falan boşalıyor ama bunların başarı getireceğinin garantisi yokki.. bizim cap bomboş, hadi bu bakalım iverson gibi bir franchise-player.. toronto, carter ı verirken kimi aldı ben hatırlamıyorum.. 20 senelik bir hadise değil 2-3 sene önceki olay..çünkü hemen hatırlanmayacak adamlar karşılığı verdiler adamı.. jermaine o'neal da yok pahasına gitti.. bu işin doğası artık bu oldu.. takas yapılmalı mı, yapılmamalı mı dan bahsetmiyorum.. bazen trade tek çözüm oluyor, doğrudur.. Ama GM ler burada büyük risk alıyor ve takımlarının kaderiyle oynuyorlar.. NBA i diğer tüm basketbol liglerinden ayıran en önemli fark, herşeyin uzun vadeli oluşudur.. galatasaray spor kulübüne açıktan 15 milyon euro götür ver şimdi kesin şampiyon olur.. hemen kadroyu düzer ancak nba de işler böyle kolay yürümüyor. takası bir gece de yaparsın etkisi 15 sene sürer.. cap i düzenlemek, belki kaybettiğin bir draft hakkı ile lebron gibi birini kaybetmek.. bunlar hep yaşandı.. yaşanıyor..

Abi dediğin gibi eğer takası isteyen taraf sen isen genelde zararlı çıkarsın. Elinde değeri üst düzeyde tutarak takas edemezsin. Genelde hep değerinin altında gider. Her ne kadar yanlarında verilen ekstra oyuncularla bu tamamlanmaya çalışılırsa olmuyor. Yani abi seninde örnek verdiğin gibi Denver-76'ers takasında Iverson takas edilirken Miller artı bazı oyuncular alındı. Fakat onlar gerekli verimi veremediler. Sonuçta takas Miller-Iverson takası gibi gözüküyor. Cap'in boş olmasını da kullanmak için iyi bir plan yapmak lazım. Yani dediğin gibi o kadar kolay değil. Yazmıştım Nets'in Jefferson'ı cap'i boşaltmak ondan sonra da LeBron için girişimden bulunmak için takas ettiği konuşuluyor. Belki cap'i boşalttılar fakat LeBron'ı almak gibi garantileri yok. Sonuçta elleri boş kalabilirler. Veya LeBron dışında herhangi bir isim aldıklarında Jefferson'ın verdiği verimi vermez daha kötü duruma düşerler... Sonuç olarak abi senin de dediğin gibi NBA'de önemli olan ileride olabilecekleri görerek ona göre davranmak ve plan kurmaktır. Boston kısa vadede şampiyonluk için planını yapmıştı ve oldu. Bu şampiyonluk planları en fazla 2-3 sene canlı kalabilir. Sonrasında daha farklı çözümler üretmeliler. Çünkü ellerindeki kadro uzun vadede iş yapamaz...

Nuggets'da Hinrich sesleri!
2008 NBA Draftı'nda Derrick Rose'u, 1. sıradan seçen Chicago Bulls'ta gitmesine kesin gözüyle bakılan Kirk Hinrich'e Denver Nuggets'ın talip olduğu iddia edildi.
Hinrich için girişimlerde bulunacağı iddia edilen Nuggets'ın ayrıca George Karl ile arası iyi olan Sam Cassell'ide alabileceği ifade edildi.

kirk_hinrich.jpg

Hornets, Posey&Magette'nin peşinde...
Sezonu Batı yarı finali yaparak tamamlayan ve gelecek sezona şampiyonluk hedefi ile girmeye hazırlanan New Orleans Hornets, hareketli günler yaşayacak.
Eduardo Najera, Jarvis Hayes, DeSagana Diop gibi isimleri listesine alan Hornets'in, Utah Jazz'den Paul Millsap ile ilgilendiğide iddia edildi.

Hornets'in önceliği ise James Posey ve Corey Maggette'ye vereceği belirtildi.

9470f68dcc_posey04162008.jpg

Celtics'te ZO&Mutombo gündemde!
Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Boston Celtics, PJ Brown'un durumuna göre hareket edecek. Basketbolu bırakması gündemde olan Brown'un;
Bırakma kararını vermesi halinde Celtics oyuncunun yerine arayışa girecek. Celtics'in listesinde;

Alonzo Mourning ve Dikembe Mutombo bulunuyor.

act_dikembe_mutombo.jpg

indiana t.j ford u alır almaz tinsley i sepetleme çalışmalarına başladı.. tinsley bana göre nba in en iyi 5 guardından biri ama sürekli sakat.. takımı haklı..

utan , deron williams a 5 yıllık 90 milyon USD önerecekmiş.. deli bir para.. bence çok.. deron ın bireyselliği takımın önüne koyduğunu hep düşündüm.. yüksek bir kontrat bekliyordum ama bu kadar da değil.. ne oyuncular ortalama 5-6 milyona takla atarken yılda 18 ortalama çok fazla..

bizim dee brown pistons ile yaz liginde oynayackmış.. burada olamadı, inşallah orada başarılı olur..

bu arada sixers ın yılda ortalama 11 milyon usd ile birisiyle anlaştığı, bu oyuncunun çok iyi bir şutör olduğu dedikodusu var. zaten 1 temmuzdan önce görüşmek yasak olduğundan haberler hep dedikodu formatında.. gm stefanski, 1 temmuzdan sonra çok işimiz var, çok meşgul olacağız gibi şeyler söylüyor.. bu forvet bana göre de antwan jamison .. salı günü panayır başlıyor..yani yarın..

shaun livingston da sanıyorum fa olacakmış..clippers tutmak istemiyor..

FA piyasasının tamamen serbest hale gelmesi ile dedikodular alevlendi.. şöyle şeyler var;

* arenas 6 yıllık 127 milyon USD ye washington da kaldı deniyor..

* baron davis clippers a gidecek, golden state arenas a sulanacak veya monta ellis 1 numaraya kayacak
* corey magette nin ana malzeme olduğu bir clippers-sixers-memphis takası olabilirmiş.. artık nasıl olacaksa..

* celtics, magette ye mid level verebilirmiş.. ( about 5.8 milyon USD ) posey yi de tutacakmış..

* ıguodala 5 yıllık 52 milyon usd ye sixersa imza atmak üzereymiş.. ( ucuza kapatıyoruz denemez)

* delfino ve gricek avrupada basketbol oynayacaklarmış..

* josh smith atlantanın teklifini reddettikten sonra sixersla görüşmek üzere randevulaştı.. 6 yıllık 45 milyon usd yi beğenmeyen josh, sixerstan daha geniş bir kontrat alabileceğini düşünüyormuş.. ( alırsın koçum, gel ).

* lakers vujacic ve truiaf ı tutuyor..ayrıca james posey ile de ilgileniyor..

* knicks tüm planlarını lebron un serbest kalacağı yaza göre yapıyormuş.. vereceği kontratları da buna göre belirleyecekmiş.. ( yürü be)

* tanıdık marcus slaughter geçen yaz miaminin kadrodaydı.. bu sene de dallas la yaz liginde olacakmış..

Baron Davis, Clippers ile anlaştı...
Dün free-agent olduğunu açıklayan yıldız oyuncu Baron Davis'in Los Angeles Clippers ile yaptığı görüşme sonrası Clippers ile anlaştığı söylendi.
Warriors'dan ayrılarak çoğu basketbol severi şaşırtan Baron Davis,son senesinde 17.8 milyon dolar alacaktı.

Baron Davis'in Clippers ile 5 senelik 65 milyon dolara anlaştığı ifade edilirken,imzanın kurallar gereği 9 Temmuz'dan sonra atılacağı söylendi.

Baron Davis'in menejeri yaptığı açıklamada,Baron'un Kaman ve Brand ile çok iyi işler yapacağına inandığını söyledi.

baron1.jpg

Dallas-Green anlaştı...
Batı Konferansının iddaalı takımlarından Dallas Mavericks Gerald Green ile sözleşme yapmayı kabul ederken,Green ile;
Bir yıllık bir sözleşmenin imzalanacağı dile getirildi.

Green geçtiğimiz sezon,Garnett takasında Boston Celtics'den Minnesota Timberwolves'e geçmiş,orada 29 maçta 5.1 sayı ve 2.1 ribaunt ortalamarı ile oynamış ancak sonra Houston Rockets'e geçip,1 maçta forma giyerek 6 sayı 2 ribaunt ortalamaları ile sezonu kapatmıştı.

p1.green.jpg

Toronto Delfino'yu tutarak takasta kullanmayı istiyormuş ancak delfino takımda kalmak istemiyormuş. Avrupa'ya gidebilirmiş.
Hornets, Paul ile 5 yıllık bir kontrat yapmak üzeriymiş.
Badalonalı Rudy Fernandez de Portland ile kontrat imzaladı.
Lakers, Posey'nin yanında Barry ile de ilgileniyormuş.
Minnesota'lı Telfair ve Kirk Snyder serbest kaldılar.
Wizards Jamison ile sözleşme imzalayacakmış.
Clippers'ın önemli oyuncularından olan Brand de Free-Agent oldu. Brand ile Miami ile ilgileniyormuş. Clippers da Brand için yeniden görüşme yapacakmış.

baron davis fa olmayı seçmesi akıllıca.. baron, ne kendi performansına ne de takımına güveniyor.. geçen sene son sıradan play-off a girip dallas ı elediler, bu sene yanlış hatırlamıyorsam 48 galibiyetle play off dışı kaldılar.. ama seneye bundan iyi olacaklarının garantisi yok.. dengesiz ve riskli bir basketbol oynuyorlar.. seneye takım ve dolayısıyla baron nerede olur bilinmez.. hazır tatmin edici bir kontrat alma şansı yakalamışken ve büyük ihtimalle kariyerinin son kontratını yapacakken baron sözleşmeye neşteri vurdu.. oyuncuların değerlerini takımlarının durumu çok etkliyor.. baron un hareketi doğru bence..

5 yıl 65 milyon olıyor...arenas'ın yarısı bence arenas 124 etmez 6 yıl için ne olursa olsun
posey lakers'a oturur zira savunma konusunda ama celtics bırakmaz gibi...

Deron Williams 5 yılda 90 milyon $ alıyor, Iquodala 5 yılda 52 milyon $ alıyor bence tartışılır bu olay gerçekten çok şaşırdım... :roll:

http://hoopshype.com/market_center.htm

bu linkte bir tablo var.. ben daha yeni gördüm ve beğendim.. takımlardan ayrılanlar, gelenler, hedefler, fa ler , tradeler ve ihtiyaçlar son derece derli toplu olarak görülebiliyor.. tavsiye ederim..

bugün dedikodu sayfalarında yine en başta corey magette var.. 3 günde en az 15 takımla ismi çıktı.. bu arada golden state de çıldırmış durumda.. bardon davis gidince önce arenas a saldırdılar şimdi de elton brand e sulanıyorlar.. brand e takımı cap nedeniyle 5 yıla 70 milyon civarı verirken, Warriors 90 dan fazla veriyor deniyor.. bu arada kesin sözleşmeler imzalanmadığından , bir takımla anlaştığı söylenen adamlarla ilgili de bir sürü haber çıkıyor.. jamison kaldı deniyor, bugün washington post un sitesinde antwan philly e doğru yazıyor.. anlamadım gitti.. ortalık toz duman... kim kimle nerede belli değil..

kenny thomas'ın mail adresini arama çalışmalarını başlatıyorum...popsiyonunu kullanma serbest kal koçum diyeceğim kendisine tabi dinler mi bilemem :P
udrih'in kontratı uzatmışız ,ron ron ron da opsiyonu kullanmış takımda kalmış seneye free olup kol gibi bir kontrat peşinde koşcakmış ...ben de ron'a diyorum ki oyna koçum al kontratı ve son olarak ''gel kapıdan geç oğlan , bir sigara yak oğlan''

Deniz Baskın' Alıntı:
kenny thomas'ın mail adresini arama çalışmalarını başlatıyorum...popsiyonunu kullanma serbest kal koçum diyeceğim kendisine tabi dinler mi bilemem :P
udrih'in kontratı uzatmışız ,ron ron ron da opsiyonu kullanmış takımda kalmış seneye free olup kol gibi bir kontrat peşinde koşcakmış ...ben de ron'a diyorum ki oyna koçum al kontratı ve son olarak ''gel kapıdan geç oğlan , bir sigara yak oğlan''

deniz , kenny thomas bizdeyken iyi adamdı aslında ya.. kings de yatıyor mu acaba..
ron artest opsiyon kullandığı için bu sene kasar deniz.. kontrat sezonu işte meşhur..
udrih in nba kariyeri bititk derken sacto da coştu. mike bibby den sonra sorumluluk da aldı.
sacramento nun daha yolu uzun ama umut ışıkları yok değil.. tabii başta kevin martin..

semiherden.jpg

Beyimize bakın tam bir All-Star edasında :)

Diop ile Mavs anlaştı...
Jason Kidd takasının ardından New Jersey Nets yolunu tutan Diop'un tekrar Dallas ile anlaştığı ve en yakın zamanda sözleşme imzalayacağı söylendi.
Free Agent pivot Diop'un Dallas Mavericks ile sözleşme imzalamayı kabul ettiği ve beş yıl için full mid level exception'e anlaşıldığı ifade edildi.

Diop kurallar gereğince Dallas Mavericks ile 9 Temmuz tarihinden önce sözleşme imzalayamıyor.

desagana_diop.jpg

Geri