uğur , çocukluğumdan beri kimi zaman çok yakından, çok zaman ayırararak, son zamanlarda da böyle üstün körü nba takip ediyorum.. istisnalar hariç, bugüne kadar takas yapmak isteyenin kazançlı çıktığını hiç görmedim.. kim ben takas yapacağım derse kaybeder.. hangi oyuncunun takas için adı çıkarsa çıksın, oyuncuya sahip olan tarafın eli zayıflıyor.. şimdi kevin garnett i alırken boston ne kaybetti.. ya da kaybetitkleri ile kazandıkları ne kadar dengeli.. pau gasol u zaten yazmaya gerek yok.. o bir hırsızlık.. biz iverson ı verrdikten sonra elimizde bir andre miller kaldı.. tamam draft hakları alınıyor, capler falan boşalıyor ama bunların başarı getireceğinin garantisi yokki.. bizim cap bomboş, hadi bu bakalım iverson gibi bir franchise-player.. toronto, carter ı verirken kimi aldı ben hatırlamıyorum.. 20 senelik bir hadise değil 2-3 sene önceki olay..çünkü hemen hatırlanmayacak adamlar karşılığı verdiler adamı.. jermaine o'neal da yok pahasına gitti.. bu işin doğası artık bu oldu.. takas yapılmalı mı, yapılmamalı mı dan bahsetmiyorum.. bazen trade tek çözüm oluyor, doğrudur.. Ama GM ler burada büyük risk alıyor ve takımlarının kaderiyle oynuyorlar.. NBA i diğer tüm basketbol liglerinden ayıran en önemli fark, herşeyin uzun vadeli oluşudur.. galatasaray spor kulübüne açıktan 15 milyon euro götür ver şimdi kesin şampiyon olur.. hemen kadroyu düzer ancak nba de işler böyle kolay yürümüyor. takası bir gece de yaparsın etkisi 15 sene sürer.. cap i düzenlemek, belki kaybettiğin bir draft hakkı ile lebron gibi birini kaybetmek.. bunlar hep yaşandı.. yaşanıyor..