TBF, GS 76-72 FB maçında G.Saray'ı hükmen yenik saydı

Aslında videoda güzel bir soru sordular. AGÜ itiraz etmedi ama esas o maçta usulsüz bir lisansla oynatılmış bu oyuncu o maçta da hükmen yenik sayılması gerekmez mi? diye sordular.
Harun eveledi geveledi zaten tek Amerikalı ile oynadılar, kontenjana takılmadılar falan gibi bir dizi saçmalık ileri sürdü. İşin özü şudur Galatasaray kulübünün beyanı ile Avrupalı statüsünde olmayan bir oyuncuya gerekli ve yeterli araştırmaları yapmadan usulsüz bir lisans verilmiş, ve bunun usulsüz olduğu FIBA tarafından maçtan sonra kulübe ve federasyona tebliğ edilmiştir. Federasyonun yapması gereken hemen Galatasarayı yalan beyandan dolayı hükmen yenik sayarak kaç sıfır ise o şekilde maç sonucunu tescil etmesi gerekirdi.
Lisans çıkarmak için kulübün beyanı yeterli mi değil mi onu bilmiyorum ona da ayrıca bakmak lazım.
Sözün özü 2 maç hükmen yenilgi olacağı için de Galatasaray kadın basketbol takımının küme düşürülmesi gerekmektedir.
Bakalım bunu yapacak şey (adını siz koyun) bu Harun denen çapsızda var mı hep beraber göreceğiz.

Galatasaray yönetiminin bu konuda hatası olduğunu düşünüyorum. Yönetim olarak bu oyuna gelmemesi gerekiyor du. Maçtan önce fb yönetimi bir açıklama yaptı. Bu açıklamayı boşuna yapmadı. Bu oyunu oynar oynadı ve kararını da onlar verdi. Harun Erdenay onlar başkan yaptı. Böyle olacağını tahmin etmek çok zor değil. Masa da onlar güçlü.

Yönetim ilk defa iyi bir iş yaptı. İnşallah bu dik duruşumuz bişeyleri değiştirir

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Basın toplantısı tam anlamıyla fecaat. Ortada metin falan yok. İki kelimeyi bir araya getirip konuşma özürlü adamlar konuşma yaptı.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Ben basın toplantısında hayalkırıklığına uğradım. Hiç bir şey söylemediler. Hiç bir belge ibraz etmediler. O aradı bu aradı tamamen havada kalmış sözler söylediler. Bir spor hukukçusunu oraya çıkarıp durumu anlatmadılar. Lisans çıkarırken izlenen yolları anlatmadılar. Yönetmelikleri, kuralları ve kulübün izlediği yolu açıklamadılar. Yol haritasının ne olduğunu söylemediler. Daha ne diyeyim ki. Eğer buradan hükmen yenilgi ya da maç tekrarı sonucu çıkarsa bu yönetim de bunun altından kalkamaz.

Kulüp başkanı ve şube sorumlusu 2 kelimeyi bir araya getiremiyor yok onu aradık bunu dedim dedilerle toplantı geçti bir tek harun a geçirdiği laflar iyiydi onun dışında iç rahatlatacak bir açıklama yoktu .

Basın toplantısı fikri başlangıç için güzel. Dursun Özbek'in konuştuğu bölümü kaçırdım. O bölümle ilgili yorum yapmayacağım. Kalanı başarısızdı. Önce Ekrem Memmun'u, Işıl'ı, Nevriye'yi konuyla muhatap edip hem dikkatlerini dağıtmak hemde duygusala bağlamak tamamen yanlış. Sonra Can Topsakal'ın konuşma üslubu yanlış. Trafik kazasında sanki yakınlarını kaybetmişte, kendine kamera tutulmuş gibi ruh hali.

Öyle bir basın toplantısı yapıyorsan. Önce yapılan hukuki yanlışı ortaya koyacaksın. Bundanda daha önemlisi güç göstereceksin, kararlılık göstereceksin. Federasyon orada kalamayacağını anlayacak. Ben federasyonda olsam anlayacağım şey. 3 gün çekeriz, oyalarız. Sonra geçer olurdu.

Harun Erdenay'ın Ntvspor'da yaptığı açıklamalarını okudum. Milli takım turnuva sürecinde iken taşra mafyası Aziz Yıldırım'ın sözü üstüne hemen yaptığı emireri cinsinden değerlendirmelerden kendinden tiksinmiştim. Son açıklamalarından sonra düşünüyorumki İngilizlerin kucağındaki Damat Ferit bile daha itibarlıymıştır. (Federasyonda çocuk muhabbeti) Normalde Galatasaray yönetiminin bu zavallı ile top gibi oynaması lazım.

Harun'a verilen mesaj ve üslup iyiydi bence. Ancak o dilden anlar....Kukla. Belge dersek belgelik bir durum yok. Fenerasyon kendi verdiği lisans için bizi malup saydı. Belgelendirecek bir durum yok. Fenerasyon lisans verdi biz oynattık. Ötesi yok...

Bu nasıl basın toplantısıydı yahu ''ee e..eee kem... kümler titrek bir ses iki lafı toparlayıp konuşamıyor yöneticimiz,başkanımız.Toplantı yapacağınız dünden belli bari bir basın sözcüsüne 2-3 kelam bir yazı hazırlatın onu okuyun diyeceğinizi de metinin sonunda sözlü olarak ifade edin.

Arkadaslar ne belgesi??? Kapi gibi lisans var verilmis tbf tarafindan, serefsiz erdenay hala noter falan diyor. Ligler koordinatoru oynatin diyor, yetkili kurum lisans veriyor daha ne belgesi olucak????? Ya bu Galatasaray'in suyunda huyunda var heralde, illa bi elestiricez kendimizi ama bu ulkede bu isler boyle yurumuyor. Simdi birlik olup tek ses olma zamani. Dursun ozbek oyle dedi yok topsakal eee liyerek konustu falan gecelim bunlari. Adamlar cete kurmuslar CETE, ve bunlarin basina dunyayi yikmak gerek.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hukuken açıklama yapmaları gerekiyordu orasına ben de katılıyorum. Bunun dışında bence durum çok açık TBF nin ilk çıkardığı lisans hukuken geçersiz

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.Çok değil bundan birkaç hafta önce takımımızın hakemler tarafından alenen doğrandığını defalarca dile getirdik Fenerbahçe maçıda bu işin kreması oldu. O dönemlerde bize tepki gösterenler umarım şimdi nasıl bir oyununun içinde olduğumuzu görüyorlardır inşallah.Bu ligin şampiyonunu baştan belirlemişler zaten herşey kurgu bizide istedikleri gibi oynatıyorlar ipleri ellerinde tutanlar
Bu oyunu bozmak camiamıza ve taraftarımıza düşüyor.

Yahu madem Pazartesi ilk iş günü 5 dakikada verilebilecek keskinlikte bir hüküm var o zaman maç önü FB'nin açıklamalarına karşı TBF neden bizi uyarmıyor ? Kimse beni aramadı falan bunlar boş laflar Harun Erdenay , bunları geçeceksin. Burası Türkiye kardeşim madem TBF bu kadar çabuk ve kesin karar verebiliyor o zaman bu olayı neden maç önü engellemek adına kulaktan kulağa bilgi vermediniz ? Bu kadar net bir durum varsa TBF'deki birileri tarafından bizim yönetimin ve basketbol şubesinin kulağına bir şekilde gelmeliydi.

Olay çok net ; maç öncesinde bu olayları engellemek adına en ufak bir çalışma yapmayan TBF , Kizer'ı oynatsalar da bizde ceza versek diye bekliyor. Maç öncesi olayları engellemeye yönelik değil bu olay olsun da cezamızı keselim diye bekleyen bir anlayış var.

Dursun Ozbek'in Harun'a cikisi gayet yerinde. Bu adamlar hukuktan mukuktan anlamaz bu ulkede hakkini boyle araman gerekiyor maalesef. Baskan da gayet sert sekilde koymus tepkisini.

Bu macin en kotu ihtimalle tekrar edilmesi ve federasyonun bize tazminat odemesi gerekiyor. Aksi her sonuc buyuk bi skandal olur.

İnternette yazanlara göre Harun yönetimi aramış ve konuyu aramızda çözelim, hükmen yenilgi kararını geri alalım, siz dava açmayın demiş.Yönetim geri adım atmamış..Ne derece doğru bilmiyorum ama....

ne hukuku ne belgesi ya siz neyden bahsediyorsunuz? bu adamlar Galatasarayın tepesine binelim diye bekliyor. Bu adamlar daha sert üslupları hakediyor. Sen kimsin LAN demeliydi!