TBL 1. Hafta | Darüşşafaka Cooper Tires 58 - 73 Galatasaray CC

Re: T B L 1. Hafta | Darüşşafaka - Galatasaray ( Canlı )

Çorumda kaybettiğimiz maç 20 sayı farkın getirdiği rehavetin ürünüydü bana göre. Yoksa şu Daçka ile 100 maç yapalım 99´unu çok rahat kazanırız.

Rakip çok zayıf ama Cemal Nalga´nın istatistikleri göz kamaştırıyor. (4/5 - 2 sayılık, 4/6 serbest atış) Onun haricinde son günlerde yoğun eleştiri alan Cüneyt Erden´in %75 (3/4) 3 sayılık yüzdesi. Maçı izleyemediğim için bilmiyorum tabi. Zorlama üçlük mü yoksa pozisyon gereği mi bu denediği üçlükler?

Rakip zayıf da olsa lige galibiyetle başlamak güzel...
 
Re: T B L 1. Hafta | Darüşşafaka - Galatasaray ( Canlı )

73-58 yendik

hüseyinin hiç süre alamaması dikkatimi çekti. sakatlığı falan da yok. maçtan önce röportaj verdi gayette morali falan yerindeydi. diğer bir nokta da cemal nalga fatih solak yerine hangi sebepten tercih edildi hala anlamış değilim.
 
Re: T B L 1. Hafta | Darüşşafaka - Galatasaray ( Canlı )

Maç Sonucu

Darüşşafaka - GALATASARAY : 58-73


1.PERİYOT: 13-22
2.PERİYOT: 13-16 ( 26 - 38 )
3.PERİYOT: 15-24 ( 41 - 62 )
4.PERİYOT: 17-11 ( 58 - 73 )
 
Re: Beko Basketbol Ligi 1. Hafta | Darüşşafaka - GALATASARAY

Bu maçta Cemal Nalga´nın istatistikleri dikkatimi çekti. (4/5 - 2 sayılık, 4/6 serbest atış) Onun haricinde son günlerde yoğun eleştiri alan Cüneyt Erden´in %75 (3/4) 3 sayılık yüzdesi. Maçı izleyemediğim için bilmiyorum tabi. Zorlama üçlük mü yoksa pozisyon gereği mi bu denediği üçlükler denedi?

Rakip zayıf da olsa lige galibiyetle başlamak güzel...
 
Re: TBL 1. Hafta | Darüşşafaka C. Tires - GALATASARAY : 58 - 73

Benim dikkatimi çeken tek şey:

Strickland'ı 3 kere 2 dakika oynatıp hocanın kenara almasıydı.

Amaç?
 
Re: TBL 1. Hafta | Darüşşafaka C. Tires - GALATASARAY : 58 - 73

Benim ise merak ettiğim şey;

Yıllık en az 500 bin dolar alan Beşok'un havlular içinde oturmasının amacı nedir ? Bilen lütfen yanıtlasın.

Bu galibiyet bizi şımartmasın eksiklerimiz bulunmakta özellikle oyunu 40 dakika yaymakta çok sorunluyuz.
Ayrıca Erdem ve Alican'ın aldığı süreleri verimli kullanması gerekir.

Guroviç'in ise kolay pozisyonlarda şut atmayıp el üstü atma amacını inanın anlamış değilim ancak içeri drive ettiği her pozisyonun da faul bulmuş olması çok iyi.
Zizic süper bir kumaş, Milo bugun etkisizdi, Polat'ı çok beğendim ancak sakatlığı üzdü beni.
Cemal ve Cüneyt ise maçın kahramanlarıydı.
Graves'de ortalamanın üstünde performans sergiledi ancak yaptığı top kayıpları çok komik oluyor.
 
Re: TBL 1. Hafta | Darüşşafaka C. Tires - GALATASARAY : 58 - 73

Güzel galibiyet oldu. Polat sakatlandı. Hüseyin oynamadı. Cemal yıldızlaştı. Guroviç kasmadı. Ziziç kalitesini gösterdi. Takım henüz hazır değildi.

Sezona galibiyetle başlamak her zaman iyidir.
 
Re: TBL 1. Hafta | Darüşşafaka C. Tires - GALATASARAY : 58 - 73

Cüneyt'in iki üçlüğü aklımda kaldı.Biri maçın ilk sayısı boş kalmıştı, diğerinde yine boştu ama biraz mesafe uzaktı.

Not:Giriş yapmadan yazmışım özür diliyorum.
 
Re: Beko Basketbol Ligi 1. Hafta | Darüşşafaka - GALATASARAY

Corumdaki macın intikamını aldık takım tam hazır olmasada begendim gercekten Marshall Strickland haric oyuna fazla girmedi ama girdigi bölümlerde top kaybından baska bişey yapmadı sayı atamadı asistte yapamadı sanırım tam bir hayal kırıklıgı bugun Cüneyti cok begendim 3lükleri sınır tanımamaya basladı.

Mactan önce Eyüp abiyi gördüm beyaz t-shirt giymiş AlpAslan Dikmen atkısı gene cok yakısıklıydı tribünleri costuruyordu yanında Emre Dogan yardımcı oluyordu ne diyim yeni kankan hayırlı olsun Eyüp abi müthiş ikili olmussunuz :) :)
 
Re: TBL 1. Hafta | Darüşşafaka C. Tires - GALATASARAY : 58 - 73

Bu seneki takim bana zevk vermiyor ...
 
Re: TBL 1. Hafta | Darüşşafaka C. Tires - GALATASARAY : 58 - 73

iLk önce poLata geçmiş oLsun diyorum umarım Ciddi Bişeyi Yoktur..

Maça İyi başladık hele boyalı böLgeyi Çok güzeL kullandık Çok iyi paslarla Ziziç ve milonun iyi anlaşmasıyla Çok iyi başLadık maça. ilerleyen dakikalarda Savunmayı Daha sert maçında Datça Bişey yapmadı Cüneyt Yine Çokk süper oynadı hele yaptığı Asistlere bakılınca anca şapka Çıkartılırdı. Graves çok şutu Düşünmedi geneLde asist yaptıLar Bir çok boş atış 2. bir pası yaparak pota aLtında sayı attık buda takımda paylaşımın çok iyi olduğunu gösteriyo.Cemal gerçekten Çok iyi Oynuyo artık Hüseyinin Formasını Kapmış Gibi Çok İyi oynuyo İçerde Savunmasıda Çok İyi Ayaklarıda hızLı bu Sene Çokkk İyi Bir Sezon oLucak Onun İçinn. Guroviç bana Göre Çok İyi değiLdi bu maçta Yane Benmim beklentiLerimi karşılamadı oda İnş Kendi Oynunu Oynamaya başlıyınca farklar daha büyük oLucak.Erdeme geLirsek Çok iyi katkı Yaptı hem sayı hem savunma anlamında beni baya şaşırttı çok iyi oynadı maçta bu performansı her maçta görmek isterim onda.Maçın en iyilerin biride Ziziçti içerde Çok iyi oynadı heLe saha Görüşü çok üst düzey bir oyuncu yaptığı asistler ve attığı sayıara bakıLınca Çok Yerinde Bir Transfer oLduğunu gösterdi.alicana geLince Biraz Heycanlıydı Ama Yine İlk resmi maçıana rağmen İyi Oynadı. Maç oynadıkça heycanı geçicek kendine güveni geLicektir. Yaptğımız Tek hatta sezon başında beri Marshall dı murat hocada ondan bekLeneni görmedi ki maçta çok süre vermedi Onun Yerine Takımda Soner Şentürk oLsaydı Ben 1000 Kat Daha İyi oLurdu. Marshall ilk defa izLedim takımda ve Bizim takımda Oynayamıyacağını beLLi etti. Çeşke Soner Şentürk Bizde oLsaydı Marshall Yerine Daha İyi oLurdu. Kısacası takıma 1/2 Türk takviye yapıLdığında Çok Rahat 1Liğe Oynar bence...
 
Re: TBL 1. Hafta | Darüşşafaka C. Tires - GALATASARAY : 58 - 73

Lige iyi başlamak güzel.Kendimizi zorlamadan rahat bir galibiyet aldık.
Sürekli içerden oynamak istememiz güzel ancak bazen abartıyormuşuz gibi geldi bana.Boş kalan oyuncularımızın şutu atması gerekir.Hüseyin'in neden süre almadığını anlamış değilim.Cemal'in iyi oynamasına ise çok sevindim.Yerli oyuncularımızın bu maçta iyi katkı verdiğini düşünüyorum.
Artık Siauliai maçına bakmalıyız.Umarım sorun yaşamadan turu geçeriz.Siauliai ve gelecek haftaki Antalya Bld maçları takım hakkında daha iyi fikir yürütmemizi sağlayacaktır.
 
Re: TBL 1. Hafta | Darüşşafaka C. Tires - GALATASARAY : 58 - 73

Bu takım daha da iyi olucak ama dee brown ve stickland tan bir gömlek üst oyun kurucu almamız lazım ..

İlk yarı da yapılan ekstra paslar dışında pek hata yoktu ..

Tribünler takımımızdan bir oyuncumuz yerde sakatlanmış durumda iken takıma belli bir süre desteği bırakıp oyuncumuza sahip çıkmalıyız , Polat sakatlanmış iken cimbom bom dememeliyiz polat ya da o an yerde sakatlanan oyuncumuz kim ise ona destek vermeliyiz ..

Bu sene baskette tarih yazalım bestemizden vaz geçelim artık , 2 sene üst üste onu söylüyoruz ve komik duruma düşüyoruz , daha da yaratıcı beste yapılabilir ki bunun için de çalışmalıyız ..

Salon da olup takımı destekleyen herkese teşekkürler ..
 
Re: TBL 1. Hafta | Darüşşafaka C. Tires - GALATASARAY : 58 - 73

Güzel galibiyet oldu.Takım olma yolunda önemli adımlar gördüm.Milan Gurovic gibi egolarından sakınan bir yıldıza sahip olmamız bunda büyük bir avantaj.

Maçı kazandık ama benim için en güzel olay 2 yıldır burada savunduğum Cemal ve yeni katılan genç Alican'ın oyunlarıydı.Cemal böyle devam ederse sakatlardan brini kazanmış gibi oluruz,ayrıca 3 yabancıdan 2 sini uzun pozisyonu için değilde Gurovice yer açabiliriz.Ayrıca Alican'ın süre alması demek gerçekten iyi çalışması ve hocaya güven vermesi demek,eline gelen ilk şutuda sokması +1 puan onun için.
2 tane boş şuttan birini daha sokabilse hoca diğer maçta düşünmeden direk oyuna alabilirdi Alican'ı.

Bunun dışında uzunlar arasında üst düzey bir anlaşma var.Guardımızdan çok 4 ve 5 numaralar asist yapıyor.Buda eksikliğini hissettiğimiz oyun kurucu pozisyonunda biraz daha rahatlamamızı sağlıyor.

Çok iyi durumda değiliz.Bu aralar böyle zayıf ekiplerle oynamamız bizim için bir avantaj.Biraz daha süreye ihtiyacımız var.Sabır!
 

Üst