TBL 1. Hafta | Galatasaray CC 68 - 63 Oyak Renault (Ceza nedeniyle 0-20)

Re: Galatasaray 68 - 63 Oyak Renault

Bu palavra oyaki bile mac 40 yerine 41 dakika olsa yenemeyecektik. Haftaya kepez hesabi keser zaten normal sartlarda. Bu sene 4luk bile imkansiz bu oyunla. banvit ve bjknin de arkasinda oluruz.. Tabii ki temennim bu degil hatta icim yaniyor ama bu takima ya bir sihirli degnek degmeli ya da 2-3 kalburustu transfer olmali.. Bu takim tolbertin oynadigi sezonuki gsden beter bir takim ama bu tabii banvit turnuvasi, kupa maclari ve dunku mactan sonraki gozlemim. Umarim en kisa zamanda degisir ama zor..
 
Re: Galatasaray 68 - 63 Oyak Renault

ya sımdı cok ılgınc bısı var. Yorum yapan arkadaşlar neye skora göremi istatisklere göre mi yoksa macı canlı izleyip gerçekten bilinçli mi yorum yapıyor anlayamadım.

Dün aldım kardeşimi verdim 20 lira mı paşalar gibi biletimi aldım maçımı izledim. Öncelikle şunu diyim yine her maç olduğu gibi kendimi enayi gibi hissettim bedavacı arkadaşları görunce ama en azından üniversitelerden gelen ve başka yerlerden gelen biletlileri görünce biraz olsun rahatladım. Enaazından bir 150 kişi flaan biletli vardı.

Maça gelirsek eğer maç zaten başta koptu çok rahat bir maç oldu. Son saniyeler haricinde bir ara 21 sayıya kadar çıkan farktan ötürü salonda ki seyirciler bile maçtan çok karşıda ki 4 lü kızlaarı kesmeye başladı :) :)

Son çeyrekte maç hep 10 sayı civarı farkla gittiğinden maçı kazandık havasına girdi takım ve basketbolun güzelliği olan fark erime meydana geldi. Maç son anlarda biraz daha zevk aldı ve sonuç olarak baştan sona üstün olduğumuz macı kazandık.

Şimdi skora bakıp yorum yapmak yanlış olur. Dediğim gibi maçın daha ilk ceyreğinden itibaren maç 10 sayılarda döndü hatta son çeyrekte yanlıs hatırlamıyorsam son 4 dk ya kadar 15 sayı civarındaydı. Takım rehavete kapıldı ve arada ki fark eridi. Ayrıca çok iyi ikili oyunlarda seyrettik hatta 2-3 kez Oyak Koçu 2 tane oyuncusunu az kaldı dövüyordu. Bence iyi bir ders niteliğinde bir maçtı son saniyeye kadar aynı ciddiyetle oynamamız gerekiyor. Jasaitis de takıma girdiğinde çok daha etkili oyunlar izleyebileceğiz . Ayrıca beni çok daha umutlandıran sey su oldu. Takımda sayılar çok dengeli dağıldı. Sanırım 5 oyuncu çift haneli sayılar gördü. Cemalin katkısı çok iyiydi bide serbest atışları 2 de 0 atmazsa pota altında iyi işler yapıyor. Tabi halen 5 numara eksikliği bağrıyor. Bir sonraki maçta insallah daha çok taraftar güzel galibiyetler kazanırız.
 
Re: Galatasaray 68 - 63 Oyak Renault

Gökce Başaran' Alıntı:
... Darius belki bizim takıma gitmeyebilir ama yanında Evren'in olması onun adına da avantajdır.

Bu önemli bir laf. Katılıyorum. Aynı anlamda mı düşündük bilmiyorum ama D-wash iki numara olarak oynarsa bence daha verimli olabilir.

Bencillik mevzusu çok sıkıntılı. Solo-mon bencil mi değil mi? adam 7-8 asist yapıyor ama iki tarafı keskin bıçak. mesele sistemde oyuncuyu nereye koyabildiğin. D-wash'ı da böyle kabul etmek lazım. vermesi gereken bazı pozisyonlarda vermez. Genleri ona müsade etmez. Basketbol aklını oynadığı her dakikada kullanmaz. O nedenle hatalar da yapacak.

Murat Kaya'ı benden daha fazla eleştiren olmamıştır. ancak bence şu yaklaşımı artık bırakmamız lazım. Burada kimseyi hedef alarak yazmıyorum. üstünüze alınmayın. Sokunca alkışlayanalar ve kaçırınca da eleştirenler kervanı var. sıkıcı oluyor. Murat oyun görüşü üst düzeydir. bir oyun kurucu kadar iyi oyunu yönlendirebilir. ortalamanın üstünde bir penetre yeteneği ve çok iyi şutu vardır. Ancak oyunun savunma yönünde ne akdar istese de becerememektedir. rakip oyuncuyu kolaylıkla kaçırır ve takım savunamsında önemli bir delik olmasına sebep olur. Ben bu nedenle kendisini yetersiz görürüm. Hoca Evren'den ne alacabileceğini biliyor. Ama murat ve Tufi'den ne alıp ne almayacağı konusunda kararsız. Rakip de zayıf olduğu için oyuncuları denedi. Bence iyi de yaptı. bu ikisinden birisi Jasaitis geldiğinde çok az üsre alacak. Tufi'nin eski günlerine dönmesi için oynaması lazım. Murat'ın ise ne vereceği konusunda bence hoca kararsız. Bir süre daha deneyecek. Süreler zaman içinde oturacak. bekleyelim ve sabredelim. ancak pota altına bir uzun şart.
 
Re: Galatasaray 68 - 63 Oyak Renault

Dünkü maçta Anonsları Yalçın Dümer yaptı.
Maça gelirsek iyi başladı sıkıntılı bitti.Darius genelde iyiydi.Cemal daha etkili,Murat 3 senedir aynı.
Tribünler ne yazık ki yine boş.Bilet alıp salona giren sayı 100 ü geçmez tahminimce.
Son söz Eyüp abi'ye;abi topladın herkesi göbeğe sonra sen gittin karşı tarafa:)
Gelenlerin ayağına sağlık.
 
Re: Galatasaray 68 - 63 Oyak Renault

Öncelikle maça işlerim olmasına rağmen gittim, ilk yarıyı da pek seyredemedim. Darius konusunda yorum yapmayı uygun görmüyorum bu yüzden ama;

Çok güzel oynamış olabilir fakat maçın sonunda maçı da veriyordu gereksiz zorlamalarla. Kıyamet kopabilir ama Mithat Abi'ye katılıyorum o gereksiz zorlamalar bile yarısını izleyemediğim maç için bana Darius konusunda bende pek iyi izlenimler bırakmadı :)
 
Re: Galatasaray 68 - 63 Oyak Renault

Bazı arkaşdalar nedense hep negatif şeyler üstüne konuşmakta ısrar ediyor. Neden böyle yapıyorlar gerçekten anlaması güç? Bütçemizi Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker seviyelerine çıkaramadıktan sonra çok fazla birşey beklemeyelim.

Öyle yada böyle takım son 4 resmi maçını kazandı. Oyak karşısında zaman zaman oldukça iyi, zaman zaman da kötü mücadele ettiğimiz anlarımmız oldu. Bu takımdan bende çok birşey beklemiyorum ama biraz sabır lütfen.

Saygılar.
 
Re: Galatasaray 68 - 63 Oyak Renault

5 numara sıkıntısını kabul etmekle beraber, takımımızın iyi olduğunu söylemek istiyorum!
Oyak son periyot maça ortak olduysa kesinlikle maçı rolantiye almaya çalışmamızdan oldu!
Evren, Can, Tufan ve Cemali çok beğendim, Rancik ise bambaşka biri, bizi coşturacak!

Darius için söyleyeceğim tek şey 'ÖZ HAKİKİ ONE MAN FAST BREAK' meğer Darius'muş :)

Bu takıma daha Simas ve Vilkinson(bence daha katılmadı) katılacak, umutsuzluk aşılamaya gerek yok!

Salonda 500 kişi vardı demek çok zor :)
Keza Erdem Gürtepe ile beraber saydık, sadece bench arkasındaki tribünde 800-900 civarı insan vardı.

Eleştirelim derken bazılarımız dozunu kaçırıp, olduğundan kötü göstermeye çalışıyorki, buda doğru değil!

Daha güçlü bir Galatasaray için omuz omuza!
 
Re: Galatasaray 68 - 63 Oyak Renault

Kerem SEÇER' Alıntı:
Abi Erdem abi salon genelinde 750 kişi ancak var diyor ama :)
Karşı tribünde 750-800 arası insan var dedi!
Bu polemiğe nokta koymak istiyorum Kerem!
Bizim takımdan bir ok olmaz!
Tribündede 100 kişi vardı ok!
 
Re: Galatasaray 68 - 63 Oyak Renault

Dün Murat oyun kurucu oynadığında kanal değiştiriyordum.Murat girene kadar iyiydik yine.(Nilay Abla görmesin :p )
 
Re: Galatasaray 68 - 63 Oyak Renault

İlk çeyrekte düzenli ve etkili bir oyun vardı. Oyuncu değişiklikleriyle birlikte takım düzeni bozuldu, bilhassa Murat Kaya girdikten sonra ciddi bir ivme kaybı yaşandı. Murat'ın oyunda olduğu anlarda Galatasaray'ın skor çetelesinde +/- hanesi -20 civarıdır!..

Ekseriyetle oyuncu bazlı eleştiri yapmamız gerektiğini savunurum ama, Murat Kaya Galatasaray'a geldiğinden beri en kötü sezon başlangıcını yaptı ve o oyunda olduğu dakikalarda takım topu paylaşamıyor, zira kendisindeki tedirginlik diğer oyunculara da sirayet ediyor. Koçun rotasyon alışkanlığı oluşturmak istemesinden ötürü oynadığı oyuna göre çok süre alıyor ve bu durum takıma olumsuz yansıyor.

Murat Kaya kesinlikle daha iyi olabilir, ancak artık nasıl oynaması gerektiğine net bir şekilde karar vermeli ve topu elinde çok fazla tutmamalı!

İlk çeyrekle son çeyrek arasında çok büyük fark var. Bir takım oyun içinde bu denli dalgalanmalar yaşıyorsa yolunda gitmeyen birşeyler vardır. Kanımca benchten gelen oyuncuların biraz daha kendilerine güvenerek oynaması lazım. Zira Okan Çevik'in geniş rotasyon kullanma tercihi tüm oyuncuların katkı sağlamasını gerektirmekte ve şu anda bench katkısı yok gibi...

Darius Washington oyuna çok iyi başladı, değişiklik olana kadar da gayet iyi bir performans gösteriyordu ki, uzun süre kenarda kalınca oyun konsantrasyonunu kaybetmiş olduğunu gördük. Kanaatimce koç rotasyonu bir saplantı haline getirmeyip, bazı oyuncular kötü iken daha az süre vererek, iyi performans gösterenleri oyundan soğutmamalı.

Sezon başında yazdığımız bir husus var: "Washington oynuyorken yanında Evren veya Can olmalı, Murat Kaya ile Washington birbirlerini tamamlayamazlar". Dikkat ederseniz Washington ile Evren aynı anda oyundayken takım rahat sayı buluyor ve rakip guardlara baskı kurabiliyor. Bu ikili bozulunca takımın ritmi de kayboluyor. Ne içeri top iniyor, ne de organize bir hücum oluyor. Darius ve Evren genç oyuncular, kanımca bu oyuncuların süresini +30 dakika yapmak onları fiziksel olarak olumsuz etkilemez ve bu ikilinin daha fazla süre alması takımı müspet yönde etkiler.

Cemal'in 22 yaşında oynadığı sezonun ilk maçında 6 asist yapması ve bu 6 asistin 3'ünde yüksek beceri emaresi bulunması çok önemli. Tam saha top sürüp fast-break sonunda Washington'a attırdığı sayı, ikili sıkıştırmalarda boş adamı görüp isabetli pas verebilmesi onun sadece sert bir oyuncu olmadığını gösteriyor. İlk çeyrekte çok etkiliydi, çünkü doğru zamanda topla buluşuyordu, ikinci çeyrekte takım disiplinden uzaklaşınca Cemal top alamamaya başladı ve etkinliği de azaldı. Cemal'e daha fazla süre ve sorumluluk verildiğinde; her hücumda eline top değen bir oyuncu olduğunda herkesin onu hayretle izleyemeye devam edeceği kanısındayım...

Radoslav Rancik dün hayli hırslıydı... İlk çeyrek skor katkısı düşüktü ama, pozisyonları doğru oynuyordu ve bu sayede takım halinde hücum edebiliyorduk. Daha sonra inisiyatif aldı ve takımın en skorer oyuncusu oldu. Sorumluluk alınca top kayıpları da artmıştı ama, bunu normal karşılayabiliriz...

Velhasıl, ilk çeyrekte iyi bir oyun -izlerken keyif aldım-. Daha sonra hergeçen dakika kötüye giden bir takım... Oyak Renault, kötü oynamasına rağmen maçı kazanabilirdi...

Beşiktaş, Karşıyaka ve Banvit'in mevcut performansına bakınca, ilk dörde girmek için bu oyun kesinlikle yeterli değil. -Kadromuz üçünden de iyi-
 
Re: Galatasaray 68 - 63 Oyak Renault

ya bızım gıbı oyuncularda karsı tarafta oturan 4 kıza bakmasaydı mac 30 sayı farklada bıterdı. Bizimkiler kızlara hava atalım derken mac baş başa geldi :p :p o yüzden fazla dert etmeyin takım iyi yolda....
 
Re: Galatasaray 68 - 63 Oyak Renault

Bence en güzel yanı attığımız 57 sayı da 17 asist olmuş. Her asist ikilik olarak saysak 34 sayı direk asist üzerinden gelmiş demek ki. Bu bence gayet iyi bir rakam.
 
Re: Galatasaray 68 - 63 Oyak Renault

Ahmed Salih' Alıntı:
İlk çeyrekte düzenli ve etkili bir oyun vardı. Oyuncu değişiklikleriyle birlikte takım düzeni bozuldu, bilhassa Murat Kaya girdikten sonra ciddi bir ivme kaybı yaşandı. Murat'ın oyunda olduğu anlarda Galatasaray'ın skor çetelesinde +/- hanesi -20 civarıdır!..

Ekseriyetle oyuncu bazlı eleştiri yapmamız gerektiğini savunurum ama, Murat Kaya Galatasaray'a geldiğinden beri en kötü sezon başlangıcını yaptı ve o oyunda olduğu dakikalarda takım topu paylaşamıyor, zira kendisindeki tedirginlik diğer oyunculara da sirayet ediyor. Koçun rotasyon alışkanlığı oluşturmak istemesinden ötürü oynadığı oyuna göre çok süre alıyor ve bu durum takıma olumsuz yansıyor.

Murat Kaya kesinlikle daha iyi olabilir, ancak artık nasıl oynaması gerektiğine net bir şekilde karar vermeli ve topu elinde çok fazla tutmamalı!

İlk çeyrekle son çeyrek arasında çok büyük fark var. Bir takım oyun içinde bu denli dalgalanmalar yaşıyorsa yolunda gitmeyen birşeyler vardır. Kanımca benchten gelen oyuncuların biraz daha kendilerine güvenerek oynaması lazım. Zira Okan Çevik'in geniş rotasyon kullanma tercihi tüm oyuncuların katkı sağlamasını gerektirmekte ve şu anda bench katkısı yok gibi...

Darius Washington oyuna çok iyi başladı, değişiklik olana kadar da gayet iyi bir performans gösteriyordu ki, uzun süre kenarda kalınca oyun konsantrasyonunu kaybetmiş olduğunu gördük. Kanaatimce koç rotasyonu bir saplantı haline getirmeyip, bazı oyuncular kötü iken daha az süre vererek, iyi performans gösterenleri oyundan soğutmamalı.

Sezon başında yazdığımız bir husus var: "Washington oynuyorken yanında Evren veya Can olmalı, Murat Kaya ile Washington birbirlerini tamamlayamazlar". Dikkat ederseniz Washington ile Evren aynı anda oyundayken takım rahat sayı buluyor ve rakip guardlara baskı kurabiliyor. Bu ikili bozulunca takımın ritmi de kayboluyor. Ne içeri top iniyor, ne de organize bir hücum oluyor. Darius ve Evren genç oyuncular, kanımca bu oyuncuların süresini +30 dakika yapmak onları fiziksel olarak olumsuz etkilemez ve bu ikilinin daha fazla süre alması takımı müspet yönde etkiler.

Cemal'in 22 yaşında oynadığı sezonun ilk maçında 6 asist yapması ve bu 6 asistin 3'ünde yüksek beceri emaresi bulunması çok önemli. Tam saha top sürüp fast-break sonunda Washington'a attırdığı sayı, ikili sıkıştırmalarda boş adamı görüp isabetli pas verebilmesi onun sadece sert bir oyuncu olmadığını gösteriyor. İlk çeyrekte çok etkiliydi, çünkü doğru zamanda topla buluşuyordu, ikinci çeyrekte takım disiplinden uzaklaşınca Cemal top alamamaya başladı ve etkinliği de azaldı. Cemal'e daha fazla süre ve sorumluluk verildiğinde; her hücumda eline top değen bir oyuncu olduğunda herkesin onu hayretle izleyemeye devam edeceği kanısındayım...

Radoslav Rancik dün hayli hırslıydı... İlk çeyrek skor katkısı düşüktü ama, pozisyonları doğru oynuyordu ve bu sayede takım halinde hücum edebiliyorduk. Daha sonra inisiyatif aldı ve takımın en skorer oyuncusu oldu. Sorumluluk alınca top kayıpları da artmıştı ama, bunu normal karşılayabiliriz...

Velhasıl, ilk çeyrekte iyi bir oyun -izlerken keyif aldım-. Daha sonra hergeçen dakika kötüye giden bir takım... Oyak Renault, kötü oynamasına rağmen maçı kazanabilirdi...

Beşiktaş, Karşıyaka ve Banvit'in mevcut performansına bakınca, ilk dörde girmek için bu oyun kesinlikle yeterli değil. -Kadromuz üçünden de iyi-

Ahmet bye katıldığım yerler çok fazla ancak,son satırda yazdığı takımlardan ,biri hariç bizden iyi,bir kadroya sahipler,buna kepezide eklemek isterim.Bu takım ligi dördüncüde bitirebilir,sekizincide,arasında bıçak sırtı kalınlığında bir fark var.
 
Re: Galatasaray 68 - 63 Oyak Renault

Maç boyunca çok iyi olan Darius maç Mersin maçındaki gibi maç sonunda 2 top kaybetti ve maç ortaya geldi.Maç sonlarında Darius kontrollü olabilirse çok daha iyi olacağız.Asist bakımından da çok iyiydi Darius ama..
 

Üst