TBL 15. Hafta | Galatasaray CC 76 - 92 Türk Telekom

Re: TBL | Galatasaray: 76 - Türk Telekom: 92

Üçüncü çeyrek 8-28 bitmişken son çeyrek 29-15 bitiyor. Telekom maçı son çeyrekte bıraktı mı yoksa Galatasaray mı maçı çevirmek için çabaladı? Ben eksik Galatasaray'ın şunun gibi her maçı kesin kaybedeceğine inanmıyorum sizler gibi. Üçüncü çeyrekteki o kopuş olmasa maç gayet ortada gidiyordu ve Galatasaray alabilirdi. Biraz teknik konulara bakmakta fayda var. Zizic gideli ne kadar oldu ama halen transfer için kıpırdanma yok neden? Polat bu lig için ne kadar yeterli, büyük maçlarda sorun olmuyormu bunları düşünmek gerek. Asistlerde Telekom'un iki kat istatistik yakalaması ilk önemli nokta. Rashid makine değil, elbette sakatlanacak falan. Bu maçların yine telafisi olur da Play-off'larda sorun olmazmı bu konu. Cüneyt'in arkasında olabilecek üçüncü oyun kurucu ne kadar taşıyabilir takımı? Eksikler elbette sorun ama neden eksikleri ortadan kaldırma adına tek bir cümle bile yok? Halen "eksiğiz yenilmemiz normal" demenin kime ne faydası var açıklarmısınız? Bazı arkadaşlar anlaşılan Galatasaray'lı olmayanların buraya yazmasını içlerine sindiremiyorlar, eğer rahatsız olan varsa açıkça dile getirebilir..

Maç aslında iyi başlamıştı bizim adımıza.. İlk periyot güzel bir basketbol vardı her iki takım adınada ve 22-23 Telekom lehine sonuçlanmıştı.Taraftar desteği ile zaman zaman öne geçsekte ikinci yarının sonunda fark 10 sayıya kadar çıkmıştı.

Koskoca üçüncü çeyrekte 8 sayı atabilmeyi başardık fakat burada attığımız 8 sayıdan ziyade yediğimiz 28 sayı ciddi bir fark yarattı. Haliyle fark bir anda 30 sayıya yükseldi ve maçtan o anda koptuk. Aslında maçtan koptuğumuz nokta Guroviç?in oyundan atılmasıydı. Zaten rotasyon açısından zordaydık ve Guroviç?in diskalifiyesiyle dahada zor duruma girdik birde rakip farkı (ARTI) 10?larda gezdirince iyice sıkıntıya girdik.. Aslında bu durumda her ne kadar hakem haksız veya hakem yanlış karar verdi desekte hakem FAUL YOK dedikten sonra Guroviç?in ısrarla hakeme gidip sözlü ifadeler kullanması pek doğru birşey değil.. Sonuç olarak hakem " FAUL YOK " diyorsa siz tepinsenizde, hakeme saldırsanızda, küfür etsenizde bu karar değişmez. Bunu Guroviç?te biliyor tabii ki ama Guroviç kalitesinde bir oyuncunun en azından onun kadar tecrübeli bir oyuncunun böyle bir şey yapmaması gerekirdi sanırım kendisine genel olarak (TBF) bir ceza gelecektir ki bu ceza 1 veya 2 maç olabilir.

Bugün Andrija Zizic?in olmaması takımı nasıl etkiliyor hepimiz gördük. İsteksiz ve ruhsuz bir Zizic bile bugün pota altımızı hareketlendirebilirdi. Her ne kadar hafta içinde yaptığı etik olmasada bugün ona ihtiyacımız vardı. Dejan ve Rashid?in sakat olmasıda bugün yenilgiyi kaçınılmaz kılıyordu.

Serkan, Wright, Bekir, Tutku, Barış ve Dudley?in çift haneli sayılara ulaşması aslında bugün pek zor değildi. Keza gerek dışarda, gerek içerde son 2-3 maçtır yaptığımız savunmayı yapamadık. Eğer yapsaydık zaten rakibimizde başta Wright olmak üzere bir çok oyuncu çok rahat sayılar bulamazdı. Ayrıca müthiş bir şut yüzdesi vardı Telekom?da özellikle dışardan buldukları sayılarla direncimizi kırmayı başardılar.

Netice olarak bu maç kaybedildi ve artık ne kadar konuşsak az.. Fakat gözle görülüyor ki; Beko Basket Ligi?nde yabancılarınız ne kadar iyi olursa olsun her zaman onlara eşlik edecek onlarla aynı düzeyde Türk oyunculara ihtiyacınız var. Her ne kadar son haftalarda müthiş çıkış yapan bir Hüseyin Beşok olsada - ki bugün double-double?ı tek ribaunt ile kaçırdı - diğer oyuncularınızında en az Hüseyin gibi oynaması gerekir.. Hem içten, yürekten hemde kalite olarak.. Ayrıca Cüneyt?ide tebrik etmek lazım takımı tek başına yönetti bir maestro gibi bravo kaptan..

Tebrikler Telekom..
Tebrikler Engin Kennerman..
# Her ne kadar Gurovic?i ihraç ettiğinde ilk anlık tepki olarak kendisine bir çok küfür etsemde verdiği karar doğruydu. Gurovic?in yapmaması gerekirdi..

-->> Kaybetsende biz yine seninleyiz. Sadece zaferlerinde değil, hüzünlü günlerinde yanındayız !

Eyüp abi takımın en iyi 3 oyuncusu Milo, Atkins ve Zizic ise Graves, Hüseyin ve Gurovic nedir?

Bence sahada oynayan oyunculara da saygısızlık yapılıyor. Bu oyuncular da maçı alabilirdi ama ben sahadaki Telekom'u beğendim ve bugün de yabancılarımız olsa da yenerdi diyorum. Adamlar çok iyi oynadı, yabancılarımızın olmaması onların güzel oyunlarına neden gölge düşürüyor?

Yahu hadi geçtim nereden Gurovic döndü, Hüseyin'in yüreği yeter diyenler? Yada şunu sorayım Telekom'un yenildiği takımların hepsinin kadrosu bizden iyi miydi? Bizim kadar salon avantajına sahipler miydi?

Kerem SEÇER' Alıntı:
Zizic kafa olarak ve fizik olarak, Milo da fizik olarak zaten 6-7 maçtır yok. Bir tek Atkins'in eksikliğini gösterebiliriz neden olarak ama diğer ikisi neden gösteriliyor?

Eğer Zizic eksikse harbiden neden transfer yapmıyoruz da bekliyoruz hala? Demek ki hoca o bölgede şu anda acele etmek istemiyor. İstese 2 günde getirebileceği oyuncular var. Geçen maçlar Polat'ı Cemal'i överken Hüseyin'i süperstar yaparken bu maçta etkisiz eleman olarak görmek önceden yaptığımız tüm yorumları geçersiz sayar ve oyuncularımıza da büyük saygısızlıktır.
Beğenmediğin Zizic fener maçında çok büyük katkı verdi, belki 50 sayı atmadı ama Hüso onun sayesinde dinç kaldı, aldığı ribolarda cabası.

Milo ve Zizic'in olmaması pota altımızı bitirdi, kısaca.

Atkins olmayınca Blakney'de kafasına göre oynadı, Cücü'de yoruldu, takımın dış oyuncu rotasyonuda bozuldu.

Bunların maça etkisi olmadımı yani?

O zaman çıkar Telekom'dan Wright, Dudley, ve Blakney'i bakalım ne oluyordu bu maç:)

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Üçüncü çeyrek 8-28 bitmişken son çeyrek 29-15 bitiyor. Telekom maçı son çeyrekte bıraktı mı yoksa Galatasaray mı maçı çevirmek için çabaladı? Ben eksik Galatasaray'ın şunun gibi her maçı kesin kaybedeceğine inanmıyorum sizler gibi. Üçüncü çeyrekteki o kopuş olmasa maç gayet ortada gidiyordu ve Galatasaray alabilirdi. Biraz teknik konulara bakmakta fayda var. Zizic gideli ne kadar oldu ama halen transfer için kıpırdanma yok neden? Polat bu lig için ne kadar yeterli, büyük maçlarda sorun olmuyormu bunları düşünmek gerek. Asistlerde Telekom'un iki kat istatistik yakalaması ilk önemli nokta. Rashid makine değil, elbette sakatlanacak falan. Bu maçların yine telafisi olur da Play-off'larda sorun olmazmı bu konu. Cüneyt'in arkasında olabilecek üçüncü oyun kurucu ne kadar taşıyabilir takımı? Eksikler elbette sorun ama neden eksikleri ortadan kaldırma adına tek bir cümle bile yok? Halen "eksiğiz yenilmemiz normal" demenin kime ne faydası var açıklarmısınız? Bazı arkadaşlar anlaşılan Galatasaray'lı olmayanların buraya yazmasını içlerine sindiremiyorlar, eğer rahatsız olan varsa açıkça dile getirebilir..

son çeyrek için şöyle diyelim murat ve erdem meydanı boş buldu......gerisini anladınız.

oyle ki, cemal, erdem, polat ve murat kaya, hatta hatta kaptan cuneyt erden, bunlardan hangisini takiminda ister, bogdan tanjevic, ya da ercument sunter.. birakin rotasyona girmeyi 12. adam bile olamazlar bu saydigim takimlarda.. ki bugun baris ermisi ya da mutlu akpinari al galatasarayda ilk bes baslat..

savaş abinin yazısından bir parça herşeyi anlatıyor.......

itirazı olan..

[

ben sana öyle ezilmekten bahsetmiyorum....top bizdeyken ıslık yapmasını ve oyuncularını motive etmesini bize göre daha iyi yaptılar......[/quote]
30sayıdan sonra motive etsek ne olurdu kafa kafaya giderken çok iyiydika am ne oldu o sportmenlik dışı faulüne kadar

Kerem SEÇER' Alıntı:
Eyüp abi takımın en iyi 3 oyuncusu Milo, Atkins ve Zizic ise Graves, Hüseyin ve Gurovic nedir?

Bence sahada oynayan oyunculara da saygısızlık yapılıyor. Bu oyuncular da maçı alabilirdi ama ben sahadaki Telekom'u beğendim ve bugün de yabancılarımız olsa da yenerdi diyorum. Adamlar çok iyi oynadı, yabancılarımızın olmaması onların güzel oyunlarına neden gölge düşürüyor?

Yahu hadi geçtim nereden Gurovic döndü, Hüseyin'in yüreği yeter diyenler? Yada şunu sorayım Telekom'un yenildiği takımların hepsinin kadrosu bizden iyi miydi? Bizim kadar salon avantajına sahipler miydi?
Milo, Atkins, Hüso, Graves, Zizic, Gurovic, Cücü bunlar bu takımın en iyi oyuncuları, bunlardan üçü bugün yoktu, bu çok önemli bir durum.

Bunu yadsımak bence basketbola ihanettir, bu forumda ben gaz topicleri açtığımda karşıma çıkan hep oyuncu kalitesi ve rotasyonu cümleleri olurdu, şimdi sen diyorsunki vur kır parçala bu maçı kazan!

Okan Alaşalvaroğlu' Alıntı:
[

ben sana öyle ezilmekten bahsetmiyorum....top bizdeyken ıslık yapmasını ve oyuncularını motive etmesini bize göre daha iyi yaptılar......
30sayıdan sonra motive etsek ne olurdu kafa kafaya giderken çok iyiydika am ne oldu o sportmenlik dışı faulüne kadar[/quote]

ya okan n eresi destekki 150 kişi biryerini yırtsın 2000 kişi otursun.......

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
[quote="Kerem SEÇER":1xcrhsgb]Zizic kafa olarak ve fizik olarak, Milo da fizik olarak zaten 6-7 maçtır yok. Bir tek Atkins'in eksikliğini gösterebiliriz neden olarak ama diğer ikisi neden gösteriliyor?

Eğer Zizic eksikse harbiden neden transfer yapmıyoruz da bekliyoruz hala? Demek ki hoca o bölgede şu anda acele etmek istemiyor. İstese 2 günde getirebileceği oyuncular var. Geçen maçlar Polat'ı Cemal'i överken Hüseyin'i süperstar yaparken bu maçta etkisiz eleman olarak görmek önceden yaptığımız tüm yorumları geçersiz sayar ve oyuncularımıza da büyük saygısızlıktır.
Beğenmediğin Zizic fener maçında çok büyük katkı verdi, belki 50 sayı atmadı ama Hüso onun sayesinde dinç kaldı, aldığı ribolarda cabası.

Milo ve Zizic'in olmaması pota altımızı bitirdi, kısaca.

Atkins olmayınca Blakney'de kafasına göre oynadı, Cücü'de yoruldu, takımın dış oyuncu rotasyonuda bozuldu.

Bunların maça etkisi olmadımı yani?

O zaman çıkar Telekom'dan Wright, Dudley, ve Blakney'i bakalım ne oluyordu bu maç:)[/quote:1xcrhsgb]

Eyüp abi sen beni anlamadın sanırım. Atkins'e birşey demiyorum zaten tek dediğim geçen 2 maçtaki kadromuzda olmayan tek Atkins. Şimdi Atkins yok diye biz savunma yapma özelliğini mi kaybettik.

Milo zaten haftalardır yok abi. Aliağa'yı da yendik, Fener'i de o yokken. E Zizic de gitti yada kafa olarak burada olmayacağı yada gideceği çok önceden belliydi. Neden önlem almadık buna?

Ben takımı yerin dibine sokmuyorum kesinlikle, hatta önümüzdeki dört maçı kazanarak tekrar çıkışa geçebiliriz ama 3 yabancı yoktu yenildik demek maça taa baştan inanmadık demektir. Oyuncular sahada boşuna oynamışlar, biz salona boşuna gittik demektir. Bu takımdan bu üç oyuncu yokken hiçbir cacık olmaz demektir. Telekom'un akıllı oyununa saygısızlık etmektir.

Ben bitirirken tekrar yazmışsın abi yukarıda yazdığım şeyi tekrar yazayım. Bugünkü eksik kadro bu ligde Telekom'u yenen her takımdan zayıf bir kadro mudur? Aliağa rahat yendi Telekom'u, hem de Ankara'da. O takımın o kadrosu bizim bugünkü kadromuzdan iyi miydi? Hayır. O gün Telekom kötü oynadı, bugün çok iyi. Telekom'un çok iyi oynadığını neden kabullenmiyoruz ki?

erenbekdemir' Alıntı:
oyle ki, cemal, erdem, polat ve murat kaya, hatta hatta kaptan cuneyt erden, bunlardan hangisini takiminda ister, bogdan tanjevic, ya da ercument sunter.. birakin rotasyona girmeyi 12. adam bile olamazlar bu saydigim takimlarda.. ki bugun baris ermisi ya da mutlu akpinari al galatasarayda ilk bes baslat..

itirazı olan..

Semih'in Cemal Nalga'dan ne farkı var? Cemal'in fazlası var daha mücadeleci.M.Green F.Ülkerde oynuyorsa Murat Kaya,Cüneyt Erden her zaman oynar...
Küçümsediğiniz Polat o çok övülen F.Ülker uzunlarına şut attırmadı maçta...
Bence kendi oyuncularımızı küçültmeyi bırakın.O küçülttüğünüz adamlar iki hafta önce öve öve bitiremediğiniz F.Ülkeri ezdi.
O küçülttüğünüz oyuncuların oynadığı takım şu an lig ikincisi ve bahsedilen her iki takımında üstünde...
O küçülttüğünüz oyuncuların oynadığı takım geçen sene ULEB CUP yarı finalisti Telekom neredeydi????
O küçülttüğünüz adamlar bu sene şampiyon olacak, inanmayanlar yoldan çekilsin.Başta Koray Hoca ve tüm oyunculara inanıyor, bir maçla onları sizler gibi yerin dibine sokmuyorum...

Emrah Bakın' Alıntı:
erenbekdemir' Alıntı:

itirazı olan..

Semih'in Cemal Nalga'dan ne farkı var? Cemal'in fazlası var daha mücadeleci.M.Green F.Ülkerde oynuyorsa Murat Kaya,Cüneyt Erden her zaman oynar...
Bence kendi oyuncularımızı küçültmeyi bırakın.O küçülttüğünüz adamlar iki hafta önce öve öve bitiremediğiniz F.Ülkeri ezdi.
O küçülttüğünüz oyuncuların oynadığı takım şu an lig ikincisi ve bahsedilen her iki takımında üstünde...
O küçülttüğünüz oyuncuların oynadığı takım geçen sene ULEB CUP yarı finalisti Telekom neredeydi????
O küçülttüğünüz adamlar bu sene şampiyon olacak, inanmayanlar yoldan çekilsin.Başta Koray Hoca ve tüm oyunculara inanıyor, bir maçla onları sizler gibi yerin dibine sokmuyorum...

Yüzde bir milyar katılıyorıum. Kelime seçmeye çalışıyordum ben de nasıl kötü söz kullanmadan yazsam diye...

sevgili abicim hangisinin ekstra bir şey yaptığı gördün(cücü) hariç söyle bi .....

ben hazmedemiyorum yüzde 20 ile serbest atış adamın oynamasını.

Kerem sana tek kelime daha söyleyeyim, FB maçında Milo'ya ilave olarak Zizic ve Atkins olmasaydı yenebilirmiydik FB yi??

Belki yenerdik, ama basketbol mucizesi olurdu!

Bugünkü durum buydu, senin pota altın yok oluyor, yetmiyor takımı son maçlarda sırtlayan guardın sakatlanıyor, sen hala vur kır parçala diyorsun:)

Emrah Bakın' Alıntı:
erenbekdemir' Alıntı:

itirazı olan..

İMZA!!

Ya Eyüp abi o kadar haklısın ki artık ne diyim...Şu an kimse takımı eleştirmiyor o zaman daha neyi konuşuyoruz...Eksikler coktu izleyenlerden % kacı inandiki..

Kerem abi sen herhalde Telekom'un her attığını sokmasından çok etkilendin . Onun için eksik oyuncularımız sahada olsa yine yenemezdik diyorsun .