TBL 16. Hafta | Banvit 77 - 80 Galatasaray CC

  • Konbuyu başlatan Emin Doğanca
  • Başlangıç tarihi
Re: Banvit : 77 - Galatasaray : 80

Öldük öldük dirildik.Zorlu bir deplasman sonunda ,bu maçı da kazanarak;bu haftayı da lider kapattık.Deplasmanda olduğumuzu iliklerimize kadar hissedecegimiz az deplasmanlardan biri de bu maçtı.Banvit seyircisinin bu ligde ayrı bir yeri var.Maça büyük bir farkla başladık,ama ilk periyodu 4 sayı yenik kapadık.Uzun sürede öne geçemedik.Maçı hep 7 8 sayı geride tamamladık.Maç esnasında çok umutsuzluğa kapıldım ,ama umutsuzluğumun bittiği an,Cüneyt Erden'in son periyodun başında attığı üçlükdü.Maç başlarken Robert Hite oynamayacak diyince şok oldum .Aklıma hemen bu maç,Cenk'in maçı olacak dedim ,ama Cenk,çok ama çok yanılttı bizi :?
Charles Gaines,mükemmel bir maç çıkardı,gerçekten de.Ribaundlarda ve attığı basketlerle bizi ayakta tuttu.(Özellikle potaya bakmadan,bir basket attı,son periyotta.Bu onun nerede nasıl durması gerektiğini,basketbol zekasını gösterdi)Bir başka iyi oyuncu da maçın hareketine imza atan,Dee Brown'du.Dee Brown'da düşüş var diye ileti okudum,ama ben katılmıyorum.(3 lüklerde evet bir düşüş var)Maçın en kritik anlarında bize maçı getiren isimlerin başında yer alıyor.Murat Kaya,görünmeyen işlerin adamıydı,tek kelime ile.Skoru,71-71 'e getiren üçlüğü ,her oyuncu atamaz.
Bugün beni hayalkırıklığına uğratan tek oyuncu,Cenk Akyol'du.Umarım o da bu takıma katkı yapar.
Crispin'in hatalı serbest atışından sonra top bize verildi mi? Ben,verilmedi diye gördüm.Eğer o atış girseydi,kıyamet kopardı.İyi mücadele ettik,kazandık.Tebrikler tüm takıma.
 
Re: Banvit : 77 - Galatasaray : 80

takim su anda bariz bir sekilde inisi gecti. bizim sansimiz su olabilir. eger Hüseyin ve Tufan formda dönerse bu ikili takimi bir sekilde bu kritik sürecte tasiyabilir. play off lara dogru tekrar forma girecegimizi düsünüyorum. ozamana kadar hem takim oturur hem de transferde nokta atisi yaparsak play offlara müthis gireriz. ama mümkün oldugu kadar az hasarla atlatmaliyiz bu zor dönemi.
 
Re: PİVOTSUZ GELEN ZAFER !!! 77 - 80

Gökce Başaran' Alıntı:
Başlık neden değişti?

Tamam Cemal ve Fatih 0 katkı veriyor olabilir ( cemal katkı verse de neyse) burayı okuyan basketbolcular var.Cemal'in şu foruma girip sırf şu başlıığı görmesi bile içinen çok şey götürür.Hadi konunun içinde eleştirirsin ama başlığı Cemal ve Fatih'i küçümser nitelikte yapmak gerçekten üzüntü verici benim açımdan...

Başlığın tekrar eski haline gelmesini teklif ediyorum!!!

Hmm..Pivotsuz gelen zafer,aslinda benim mac sonu direkt yazdigim bir seydi..Burada Cemal ve Fatihe bir asagilama hissi yaratabilecek bir durum soz konusu olmasa gerek...Sadece bu baslik onlari hirslandirmali diye dusunuyorum..
 
Re: Pivotsuz gelen zafer!!! (77-80)

Gaines ile 5 numaradaki açığı kapattık ama her maç böyle olmaz...

Pivot şart..!

Ayrıca neden karşı takım üçlük atarken oyuncularımız o oyuncuyu engellemeye çalışmıyor, onu anlamıyorum!
 
Re: Banvit : 77 - Galatasaray : 80

Çok önemli bir galibiyet aldık. hem kötü gidişe dur dedik, hem de rakiplerimizin kaybettiği bir haftada kendimize avantaj sağladık. Maça çok iyi başlamamıza rağmen rakibimizi kendi elimizle maça ortak ettik. Onlar moral kazanırken, biz demoralize olduk ve 3-4 kez 2-3 sayılık farklara indirmemize rağmen bir türlü gerekli hamleyi yapamadık. Ama şu iyi birşeyki daha önce bir arkadaşımızın bahsettği gibi maç sonlarını oynamayı öğreniyoruz. Bu da güzel bir gelişme.

Hüzeyinsiz kazandık, maçtan öncede kazanacağımıza inanıyordum ama, owensın o pozisyonda yerlerde yuvarlanarak yaptığı mücadeleyi görünce kesin olarak kanaat getirdim. iki kötü maçtan sonra owens'ta dnüş sinyalleri verdi. Gaines zaten istikrar abidesiydi, bu maçta üstüne çıktı. kısa mesageden şut bile soktu. dee sonlarda bana göre çok iyi oynadı. Cenk, dee gibi üçlük beklediğimz oyuncular 0/9 dan sonra şut atmaya çekenen oyuncularımıza nazaran kaptan cüneyt yinede yılmadı ve attığı üçlüklerle hayat verdi.

İyisiyle kötüsüyle önemli silahlarımızın olmadığı bu maçta galip gelen oyuncularımızı, hocamızı ve tribündeki coşkulu taraftarımızı ve bilgisayar ve ekran başındaki (kalpleri salondaki) renkdaşlarımızı kutlarım. Çok güzel bir hafta sonuydu bizler için.

Ayrıca bu galibiyetten sonra pivot transferinin de biraz daha uzadığını düşünüyorum.Hocamız bir süre daha bekleyecektir bana göre. Hernekadar önemli derecede gerekli olsada.
 
Re: Pivotsuz gelen zafer!!! (77-80)

arakadaşlar dee konusunda biraz agrasifleşiyonuz farkındamısınız ama maçı kurtaran dee bu adamın 3lük yüzdesi iyi 1,2 maçla yargılamayın keşke 2 3 yıl takımımızda kalsa ülkeye ve avrupaya alıştığı an dee forma satışlarını bile patlatır tek sorunumuz dee+hite+hüseyin+? takım seviyesini arttırcak bir süper yabancı lazım vede rotasyona sokabilceğimiz bir 5 numara... bu forumda herkez 3 için ısrar ederken 5 için dildöküyodum ama kimse ciddiye almıyodu beni :( şu bi gerçekki bu forumda ki arkadaşlar bu işi bilen insanlar biraz daha baskı yapmalıyız transfer için...ayrıca taraftarımız tek kelime ile muhteşemdi..
 
Re: Banvit-Galatasaray (77-80)

Bugün önemli bi galibiyet aldık.Haftanın en karlı takımlarından biryiz.Hem de çok önemli eksikliklere rağmen gelen bi galibiyet oldu.Ama maçta eleştirilmesi ve düzeltilmesi gereken çok yönümüz olduğunu sölemeden de geçemicem malesef.Başta Murat hoca olmak üzere takımda formsuz çok fazla kişi var gibi.Cemal e verilen süreleri güvenmediğimiz Fatih e versek belki de yeniden kazanırız Faih i.Ben artık Cemal den ziyade Fatih in süre almasından yanayım.Hem savunmada daha uzun blok özelliği var ve caydırıcı.Cemal bu performasıyla Banvit bile bizden daha fazla süre vermezler.Verilen süreleri iyi değerlendiremedi.Murat hocanın da artık 2.15 lik Fatih de en azından Cemal kadar ısrarcı olması lazım.Ben daha çok verim alacağımıza inanıyorum.Cemal in gönderilip iyi bi 5 numara alınmalı ve Cemal e verilen süreler Fatih in kazanılması için kullanılmalı.Cemal den umudumu kestim malesef.Şampiyonluğa giden bi atkımda yeri yok.Fatih nispeten 3. veya 4. pivot olarak kullanılabilir süre verilip kendini geliştirmesi şartıyla.
 
Re: Banvit-Galatasaray (77-80)

Herşey ama herşey bir yana kazanmak çok güzel..

Hüseyin'in yokluğunu bu maçta en yüksek düzeyde hissettik.Ribaundlarda neyse ama hücumda Hüseyin olduğu zaman pick and rollde uzun adam Hüseyin'in şutu olduğu için onu tuttuyor,kısa adamda perdeye takıldığı için dee rahat şut atıp ,içeriye giriyordu ama cemal ve fath'in şutu olmadıgından uzun deeye çıktı ve zaten girmeyen şutlarla kabus olan hüccum iyivce bozuldu.Zaten Banvittede bi şans varki sormayın gitsin..

Ayrıca takımı beğenmeyenlere sesleniyorum.Telekom'un ülkerin jimnastik klübünn ,efesin çıkarın bakim ilk beşinden 3 adam banviti deplasmanda yenebiliyorlarmı hemde bu kadar şansız bir günde.

hite sakatlanmış..
 
Re: Banvit-Galatasaray (77-80)

chris owens : mücadelesi alkıslanması lazım , son hafatalarda formsuzdu , bu mac onun forma girme macı olmustur insallah (skoru 75 - 77 yapan basket cok kritikti)
dee brown : mac icinde kötü gözüksede 2. yarıda yaptıkları alkıslamaya değerdi , cok değerli bir asist , savunmada rakip guardı oldukca rahatsız etti . kritik anda müthis bir solo yaptı , birde uzunların üzerinden yaptığı basket faul alkıslamaya değerdi , üclük sokamamasının sebebi çekingenliğidir , avrupa basketbolunu öğrendikce bu daha da azalcaktır ( oysaki biz onu cok ii bir sütör die biliyoduk)
charles gaines : pota altını darmadağın etti 24 sayı 11 ribaunt , hüseyini aratmadı
cüneyt erden : herkezin cekingenliği üstündeyken cıkıp üclükleri soktu . ayrıca mac icinde dee brown ile birlikte crispin ve hill i savunmasıyla sahadan sildi
cenk akyol : ribaunt aldı üclük attı mücadele etti ama hala kafasında basketbol yok
murat kaya : müthis bir vurucu güc (3lük konusunda)
fatih solak : bir pozisyonda adeleke ye potayı göstermedi , 2 faul yaptı ama süresi her ne kadar artarsa o kadar faydalı olur , ben fatihe güveniorum
erdem türetken : o ne zaman sahada olursa ortalığı karıstırıyor . owens - gaines - erdem sahada oldukları zaman müthis bir ribaunt tehtidi olusuyor.
cemal nalga : cok calısmalı
 
Re: Banvit-Galatasaray (77-80)

Arda Öztürk' Alıntı:
buda anti cenk akyolculara.5 sayı,7 ribaund,3 top çalma,1 asist..
yani kafasında basketbol yok derken kişisel bi sıkıntısı var demek istedim. yoksa ben severim cenki
 
Re: Banvit-Galatasaray (77-80)

Bu maç da anlayamadağım gelişemelerden birisi de %80 lere varan bi üçlük yüzdesiyle oynayan Banvit e karşı hocamızın alan savunması yaptırtması.Benim bildiğim kadarıyla alan savunması rakibin içerdeki etkinliğini azaltmak tehlike olabilecek penedreleri kesmek için kullanılır.Rakip böle bi oyun tarzıyla oynamazken içeri iyice gömülüp zaten el üstü, zorlama her attığı giren bi takıma özellikle savunmamızın sağ tarafını açıp adeta harakiri yaptık.Belki de rahat alabileceğimiz maçı iyice çıkmaza soktuk belli bölümlerde bu alan savunmasıyla.Bu arada dee her nekadar kötü oynasa da sıradışı turnikesi maçı getirdi.O turnike kaçsaydı büyük ihtimal maçı kaybederdik o ara 4 sayı gerideydik çok krtik bi hücumdu.
 
Re: Banvit-Galatasaray (77-80)

Soner Aydın' Alıntı:
Bu maç da anlayamadağım gelişemelerden birisi de %80 lere varan bi üçlük yüzdesiyle oynayan Banvit e karşı hocamızın alan savunması yaptırtması.Benim bildiğim kadarıyla alan savunması rakibin içerdeki etkinliğini azaltmak tehlike olabilecek penedreleri kesmek için kullanılır.Rakip böle bi oyun tarzıyla oynamazken içeri iyice gömülüp zaten el üstü, zorlama her attığı giren bi takıma özellikle savunmamızın sağ tarafını açıp adeta harakiri yaptık.Belki de rahat alabileceğimiz maçı iyice çıkmaza soktuk belli bölümlerde bu alan savunmasıyla.Bu arada dee her nekadar kötü oynasa da sıradışı turnikesi maçı getirdi.O turnike kaçsaydı büyük ihtimal maçı kaybederdik o ara 4 sayı gerideydik çok krtik bi hücumdu.
Evet haklısınız ama Banvit son çeyrekte artık alışmış adam adama savunmaya ve sürekli ikili oynayıp boş şut atıyorlardı..Alan savunması akıllarını karıştırdı ve biraz saçmaladılar.Şut yemedikmi yedik ama alan savunmasından değil adamını kaçıran oyuncularımızdan.
 
Re: Banvit-Galatasaray (77-80)

Zorlu bir maç oldu bu kadar eksiğe rağmen kazandık. Cüneyt kritik yerlerde basketleri ile Gaines pota altı dominesi ile Owens, Dee ve Murat da son periyottaki oyunları ile çok iyidiler. Allah2tan bir Cüneyt'imiz var diyorum herkeste eller titrerken adam uzaktan yolladı. Murat adeta can aldı. Owens ise son periyotta özellikle son basketinde muhteşemdi(o turnike nasıl kaçtı anlamadım). Gaines maçta kalmamızı sağladı. Bazen teke teki çok zorladı ama olsun. Smaçları yine can yaktı. Ve Dee son periyotta uzun zamandan beri oyanamdığı gibi oynadı. Şut sokamadı ama içeri drive etti.
Not: Dee akıllara zara bir solo şov yaptı. Adeta ipe dizdi adamları. Allah onu nazardan saklasın...(Adamlar topu aramaya başladılar) :)
Zor olan maçı kazandık. Umarım bundan sonra bu kadar kötü oynamaz ve işimizi sonlara bırakmayız. Zaten bu dönemde Hüseyin yokken pota altı canavarları olan bir takımlı oynadık. Ve de bizde Cemal ve Fatih gibi onlara yakışıksız sıfatlar kullanabileceğim ancak oyuncumuz oldukları için kendimi zor tuttuğum oyuncularla oynadık. Fatih biraz utansın... Gereksiz yardıma gidiyor, kalıbını kullanamıyor, nerde nasıl perdeleme yapacağını bilmiyor...
 
Re: Banvit-Galatasaray (77-80)

*Maç analizi yapmıycam.Arkadaşlar çok güzel dile getirmiş herşeyi.Beni en çok sevindiren bugün geldiğimiz nokta.

*Düne kadar ligde sadece Kare tamamlarken bugün Şampiyonluk hesapları yapıyoruz.Ligde lideriz,ilk 5 ten 3 oyucumuz yok,Ligin en zor deplasmanlarından birine gidiyoruz,kazanıyoruz yine de mutlu değiliz.Beklentilerimiz ne düzeye gelmiş.Kapıştığımız tüm takımların bütçeleri bizden fazla,sezonu en geç ve sorunlu açan takım bizdik.Ona rağmen gösterdiğimiz bu gelişim inanılmaz..


* Eksiklerimiz var ama ben Hocamıza ve ekibine sonsuz güveniyorum.Mutlaka önlemlerini alır ve gereğini yaparlar.

Not: Dee Brown o son dakikada attığı turnike nasıl birşeydi ya.M.Jordan'ı izliyorum sandım bir an.Devam et aslan parçası....
 
Re: Banvit-Galatasaray (77-80)

kotu oynadık sonda yaptıgımız az isteklı oyun ile macı kazandık oke CEMAL genc dıyoruz zamanı var dıyoruz ama ne kucuk takımla nede buyuk takımla oynan maclarda oyun en krıtık anlarında ya bos smac kacırıyo yada topu elınden kacırıyo !!! ya kendını sahada yeterınce motıve edemıyo yada guven ekslıkgı var ama bunlarıda asması lazım artık ....
 
Re: Banvit-Galatasaray (77-80)

Çağlar Şentürk' Alıntı:
*Maç analizi yapmıycam.Arkadaşlar çok güzel dile getirmiş herşeyi.Beni en çok sevindiren bugün geldiğimiz nokta.

*Düne kadar ligde sadece Kare tamamlarken bugün Şampiyonluk hesapları yapıyoruz.Ligde lideriz,ilk 5 ten 3 oyucumuz yok,Ligin en zor deplasmanlarından birine gidiyoruz,kazanıyoruz yine de mutlu değiliz.Beklentilerimiz ne düzeye gelmiş.Kapıştığımız tüm takımların bütçeleri bizden fazla,sezonu en geç ve sorunlu açan takım bizdik.Ona rağmen gösterdiğimiz bu gelişim inanılmaz..


* Eksiklerimiz var ama ben Hocamıza ve ekibine sonsuz güveniyorum.Mutlaka önlemlerini alır ve gereğini yaparlar.

Not: Dee Brown o son dakikada attığı turnike nasıl birşeydi ya.M.Jordan'ı izliyorum sandım bir an.Devam et aslan parçası....

geçen hafta m.jordanın karşısında oynamıştı,o yüzden attı o süper turnikeyi :D
 

Üst